MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jaka rada na bol glowy? Na spacerze juz bylam, pije duzo wody i to nie pomaga. Sa jakies w miare bezpieczne tabletki, ktore nie zaszkodza dzidzi. Czesto miewam bole glowy, zawsze bralam ibubrom a w razie jak nie przechodzilo to dorzucalam apap, a teraz?2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Athia wrote:Witam koleżankę z trojmiasta na kiedy masz termin porodu? Może spotkamy się na porodówce. Tez się zastanawiam nad wyborem szpitala ale jeszcze jest na to sporo czasu. Na pewno będzie dobrze głową do góry.
Hej narazie lekarz mi jeszcze terminu nie ustalil, ale tutaj wyznaczylo mi na 31.03 takze raczej jakos pod koniec Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku, ale nie powiem, denerwuje sie bardzo Wiesz co nie mam pojecia, wstepnie mysle o szpitalu na Zaspie (tylko i wylacznie opinie internetowe). Ale kiedy tam isc, z kim rozmawiac... nie mam pojecia...
Co do bolu glowy, czytalam ze napar z rumianku jest w porzadku. Wydaje mi sie ze wczoraj nawet mi pomogl -
Kingulla wrote:Dziewczyny jaka rada na bol glowy? Na spacerze juz bylam, pije duzo wody i to nie pomaga. Sa jakies w miare bezpieczne tabletki, ktore nie zaszkodza dzidzi. Czesto miewam bole glowy, zawsze bralam ibubrom a w razie jak nie przechodzilo to dorzucalam apap, a teraz?
spróbuj napić się melisy lub innych, uspokajających ziół, posiedź trochę na balkonie / na dworze i postaraj się nie leżeć w łóżku - ja podczas jednej migreny spędziłam pół dnia pod kołdrą i było jeszcze gorzej. Upewnij się też, czy na pewno nie jesteś głodna.
niestety trudno o sprawdzone sposoby. dwa razy dorwał mnie ból głowy w ostatnim czasie i jak zazwyczaj biorę tabletki, bo inaczej nie daję rady, to teraz oczywiście nic nie brałam. myślałam, że zejdę, bo nie mogłam w nocy spać, ale po 2 dniach samo przeszło, więc proszę wierz mi, że dasz radę, nawet jak będzie ciężko :* -
Kingulla wrote:Dziewczyny jaka rada na bol glowy? Na spacerze juz bylam, pije duzo wody i to nie pomaga. Sa jakies w miare bezpieczne tabletki, ktore nie zaszkodza dzidzi. Czesto miewam bole glowy, zawsze bralam ibubrom a w razie jak nie przechodzilo to dorzucalam apap, a teraz?
Paracetamol czyli Apap. -
Dzieki. Wzielam na razie kapiel w takiej chlodniejszej wodzie i lekko jakby przeszlo. Zaraz naparze jeszcze rumianku
anusia24, chloet lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Byłam dziś na wizycie. Pecherzyk 2,2 cm, ciałko widać ale serduszka jeszcze nie. Podobno od 3 cm pęcherzyka widać serduszko, do tego czasu nie ma się co martwić.
Czuję dziś jak się rozpycha... brzunio boli na dole.
W sobotę ślubmagdzia26, severi, AnnaE., makasa, jenny88, anuschka, Dziunka, Fedra, milagro, Kingulla, borsuk, anusia24, kark, chloet lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Masaż głowy, karku i ramion.. pełne odprężenie i ból znika -
z tabletek jedynie apap ale lepiej sprobowac innego sposobu, tak jak pisza dziewczyny. Przyczy bolu glowy moze byc duzo: glod, niewyspanie, zmeczenie oczu(np od pracy przy komputezre), cisnienie czy upaly Ja kiedys prze kilkanascie lat mialam niemalze 2-3 razy w tygodniu i to taki, ze myslalam, ze zejde duzo rzeczy w moim zyciu od tamtego czasu sie zmienilo i teraz odpukac, zdarza mi sie sporadycznie ale zeby nie bylo rozowo, to ostatnio rano jak jezdze do pracy czuje mini mdlosci, mam nadzieje, ze nic wiecej z tego sie nie rozwinie bo wymioty to katorga
-
Witam się w 9 tygodniu! za tydzień znowu zobaczę naszą fasolkę
Co do bólu głowy to gdzieś czytałam że trzeba więcej jeść więcej nabiału rzeczy typu jogurty naturalne itd. Podobno wtedy występują rzadziejborsuk, chloet, coffee lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
I ja się witam z rana niestety dziś z paniką w oczach nie dość że brak nudności, wymiotów itp. to dziś lecą ze mnie "brudy" ehhh wizyta dopiero jutro chyba do tego czasu osiwieje
-
Tosia z tego co widzę wchodzisz w 10 tydzień być może mdłości po prostu Ci odchodzą pomalutku..nic tylko się cieszyć a nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale jeśli masz plamienia a wizyta jutro to postaraj się dziś nie przemęczać.. bez paniki będzie dobrze
Ja na ból głowy zawsze polecam uzupełniać płyny..zwłaszcza jeśli ból występuje latem..wiadomo że hormony i migrena to zupełnie inna sprawa ale często ból głowy sygnalizuje żeby się nawadniać
Czy Wy też macie takie ssanie w żołądku nie do zniesienia?
I gratuluję nowym marcowym mamusiom