X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss cudowne wieści! Teraz już będzie dobrze :* rośnie Ci mały rozrabiaka :)

A ja wracam po dłuższej przerwie bo miałam małe zawirowania ale już ok :) nie dam rady Was nadrobić ale już będę na bieżąco bo prosto z urlopu poszłam na l4 więc będzie dużo wolnego czasu.
    I dziś też po wizycie maluszek ma 8 mm i serduszko już widać, lekarz po rozmiarze wyliczył że to 6t4d więc ciąża młodsza :)
    Objawy minimalne ale widać rozwija się prawidłowo oby tak dalej,już się w tej kruszynce zakochałam <3 miejmy nadzieję że będzie dobrze

kark, Tosia 1981, Englein lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Po wizycie....

serce jest i bije
    12mm malenstwo i 159 uderzeń serducha, 8 tc....wlasciwie 7tc 2 dz.
    zapobiegawczo, z racji wieku i miesniaka, luteina 2x po jednej

Kamien z serca!
    O jaki już duży ;) ważne że serduszko bije a mięśniak to się wchlonie

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Nie zgadzam się ;)

Ja w ciąży bliźniaczej 2x dostałam od mojego gina, który przyjmuje tylko prywatnie skierowanie i badania były na nfz. Prenatalne z testem pappa, a potem połówkowe. 2x po ok 500zł zostało mi w kieszeni :)
    A to się nie ma co zgadzać ;) takie są moje doświadczenia i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich serduszek :)

Englein lubi tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby jesteś z woj. dolnośląskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 13:33

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • izu2016 Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja się dopiszę? Termin na 7.03. To moja druga ciąża. Jestem z Warszawy. Trochę Was już wcześniej podczytywałam, gratuluję bijących serduszek :) Trochę nie mam czasu bo cały czas pracuję i mam małe dziecko ale postaram się być na bieżąco.

U mnie usg w 6t4d było prawidłowe, teraz czekam na kolejną wizytę.

Do drugiej ciąży podchodzę bardziej lajtowo, pierwsza to był ciągły stres, także rozumiem dziewczyny w pierwszych ciążach że tak się denerwują. Ciąża szybko zleci, później poród (tego boję się najbardziej) i nocne wstawanie (jak ja tego nienawidziłam, teraz córka już przesypia noce także jest OK).

Pozdrawiam Was gorąco!

Crisperss, m@rtynka, Fedra, kark, Tosia 1981, Englein, Dziunka, Mimi86 lubią tę wiadomość

izu2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Abby jesteś z woj. dolnośląskiego?
    Nie :/ mazowieckie.

• anuschka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss cuuudowna wiadomość!! <3 Teraz będzie już tylko dobrze.

Dziewczyny super że po wizytach wszystko dobrze!
    Abby o której masz dziś wizyte?

Ja wróciłam dopiero co do domu i padam na twarz. Idę spać :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na prenatalnych i teraz też chcę iść. mają super sprzęt, a że krew też pobierają, a niech sobie robią test pappa. Nie zaszkodzi. Ja idę przede wszystkim ze względu na super usg, które wszystko dokładnie widzi i w momencie problemów z którymś narządem będzie można zacząć leczenie jeszcze w brzuchu. Albo się przygotować na leczenie od razu po urodzeniu.

chloet, Mimi86 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku, taka wczesna ciąża, a ja mieszczę się tylko w jedne spodnie i jedne jeansy. Z krótkich też mi tylko jedne zostały. Pozostałe ciasne.

W pierwszej ciąży miałam ogromne mdłości do końca pierwszego trymestru żoładek mi nawet pusty wywracalo. A teraz w drugiej mdli mnie tylko jak jestem głodna. Tylko senność mnie męczy i grubaskowatość :D

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na mdłości pomaga jedynie jedzenie co 5 minut, więc robię się coraz bardziej okrągła :(

chloet lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja byłam na prenatalnych i teraz też chcę iść. mają super sprzęt, a że krew też pobierają, a niech sobie robią test pappa. Nie zaszkodzi. Ja idę przede wszystkim ze względu na super usg, które wszystko dokładnie widzi i w momencie problemów z którymś narządem będzie można zacząć leczenie jeszcze w brzuchu. Albo się przygotować na leczenie od razu po urodzeniu.
    Tez idę :) ale właśnie na samo usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Crisperss cuuudowna wiadomość!! <3 Teraz będzie już tylko dobrze.

Dziewczyny super że po wizytach wszystko dobrze!
    Abby o której masz dziś wizyte?

Ja wróciłam dopiero co do domu i padam na twarz. Idę spać :D
    18:00 :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na nfz robią komplet i potem połówkowe. Nie mogę iść na same połówkowe.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss ja jestem z dolnośląska

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    A mnie od wczoraj wieczora przez cala noc z przerwa rano ale teraz znow meczy podbrzusze... Nie jest to bol ale taki jakby ucisk, jakby delikatniejsza wersja miesiaczkowych. Nie boli ale taki to troche meczace/uciazliwe. Wczesniej jakos mniej drazniace mi sie to wydawalo. Myslicie ze po prostu dzidzius im wiekszy tym to wszystko sie tam bardziej uciazliwie rozpycha? Nie wiem czy sie bac...

Na prawdę nie ma co się bać tych bóli.. są całkowicie naturalne i świadczą o rozciąganiu się macicy :)

Tylko w przypadku jeśli ból jest intensywny i jednostajny przez wiele godzin lub skurczowy w regularnych odstępach należy natychmiast lecieć na IP. Całkowity brak odczuwania dyskomfortu w podbrzuszu też nie wróży nic dobrego.

Ja na początku męczyłam się każdej nocy z tym rozciąganiem.. teraz już trochę wszystko ustąpiło.. ale lekki dyskomfort czasem czuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 15:11

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, które nie macie objawów odezwijcie się! Ciągle słyszę o mdłościach a u mnie nic! ;) Będę spokojniejsza jak się okaże że takich jak ja jest więcej ;)[/QUOTE]
    Odzywam się! :) u mnie senność to chyba jedyny silniejszy objaw. Piersi bolą tylko przy dotykaniu i tylko wieczorem. A no i jem wszystko, nie mam mdłości ani zachcianek. Nie przejmuj się, tez się martwię jak czytam o mdłościach czy innych objawach ze coś jest u mnie nie tak, ale chyba trzeba się cieszyć dopuki jest dobrze ;)

borsuk, M&Ms lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę braku mdłości :( Ledwo wyrabiam..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drugi rzyg :(
    Jak wyszłam z łazienki, to mąż mnie całował po brzuchu i powiedział do niego "Ale córeczko mamusie męczysz" ;)

Madera2000, borsuk, Magdzia88, jenny88, Dziunka, coffee, Fedra, Mimi86 lubią tę wiadomość

• merilon_58 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości mam naprawdę znikome, to raczej wstręd do jedzenia niż mdłości, ale za to męczą mnie bóle podbrzusza, praktycznie codziennie przeżywam to co kiedyś miałam tylko raz na miesiąc przy okresie :( ale ja mam mięśniaka i gin mi wyjaśniła że niestety on może dawać o sobie znać przez całą ciążę...co zrobić...

7u2243r8d98bqghr.png
    5dfoky9zl0crxxxo.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ