MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Crisperss cudowne wieści! Teraz już będzie dobrze :* rośnie Ci mały rozrabiaka
A ja wracam po dłuższej przerwie bo miałam małe zawirowania ale już ok nie dam rady Was nadrobić ale już będę na bieżąco bo prosto z urlopu poszłam na l4 więc będzie dużo wolnego czasu.
I dziś też po wizycie maluszek ma 8 mm i serduszko już widać, lekarz po rozmiarze wyliczył że to 6t4d więc ciąża młodsza
Objawy minimalne ale widać rozwija się prawidłowo oby tak dalej,już się w tej kruszynce zakochałam miejmy nadzieję że będzie dobrze
kark, Tosia 1981, Englein lubią tę wiadomość
-
Englein wrote:Po wizycie....
serce jest i bije
12mm malenstwo i 159 uderzeń serducha, 8 tc....wlasciwie 7tc 2 dz.
zapobiegawczo, z racji wieku i miesniaka, luteina 2x po jednej
Kamien z serca! -
nick nieaktualnyjenny88 wrote:Nie zgadzam się
Ja w ciąży bliźniaczej 2x dostałam od mojego gina, który przyjmuje tylko prywatnie skierowanie i badania były na nfz. Prenatalne z testem pappa, a potem połówkowe. 2x po ok 500zł zostało mi w kieszeni -
nick nieaktualny
-
To może ja się dopiszę? Termin na 7.03. To moja druga ciąża. Jestem z Warszawy. Trochę Was już wcześniej podczytywałam, gratuluję bijących serduszek Trochę nie mam czasu bo cały czas pracuję i mam małe dziecko ale postaram się być na bieżąco.
U mnie usg w 6t4d było prawidłowe, teraz czekam na kolejną wizytę.
Do drugiej ciąży podchodzę bardziej lajtowo, pierwsza to był ciągły stres, także rozumiem dziewczyny w pierwszych ciążach że tak się denerwują. Ciąża szybko zleci, później poród (tego boję się najbardziej) i nocne wstawanie (jak ja tego nienawidziłam, teraz córka już przesypia noce także jest OK).
Pozdrawiam Was gorąco!Crisperss, m@rtynka, Fedra, kark, Tosia 1981, Englein, Dziunka, Mimi86 lubią tę wiadomość
izu2016 -
nick nieaktualny
-
Crisperss cuuudowna wiadomość!! Teraz będzie już tylko dobrze.
Dziewczyny super że po wizytach wszystko dobrze!
Abby o której masz dziś wizyte?
Ja wróciłam dopiero co do domu i padam na twarz. Idę spaćAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Ja byłam na prenatalnych i teraz też chcę iść. mają super sprzęt, a że krew też pobierają, a niech sobie robią test pappa. Nie zaszkodzi. Ja idę przede wszystkim ze względu na super usg, które wszystko dokładnie widzi i w momencie problemów z którymś narządem będzie można zacząć leczenie jeszcze w brzuchu. Albo się przygotować na leczenie od razu po urodzeniu.
chloet, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Ratunku, taka wczesna ciąża, a ja mieszczę się tylko w jedne spodnie i jedne jeansy. Z krótkich też mi tylko jedne zostały. Pozostałe ciasne.
W pierwszej ciąży miałam ogromne mdłości do końca pierwszego trymestru żoładek mi nawet pusty wywracalo. A teraz w drugiej mdli mnie tylko jak jestem głodna. Tylko senność mnie męczy i grubaskowatość
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Ja byłam na prenatalnych i teraz też chcę iść. mają super sprzęt, a że krew też pobierają, a niech sobie robią test pappa. Nie zaszkodzi. Ja idę przede wszystkim ze względu na super usg, które wszystko dokładnie widzi i w momencie problemów z którymś narządem będzie można zacząć leczenie jeszcze w brzuchu. Albo się przygotować na leczenie od razu po urodzeniu.
-
nick nieaktualny
-
Paolina91 wrote:A mnie od wczoraj wieczora przez cala noc z przerwa rano ale teraz znow meczy podbrzusze... Nie jest to bol ale taki jakby ucisk, jakby delikatniejsza wersja miesiaczkowych. Nie boli ale taki to troche meczace/uciazliwe. Wczesniej jakos mniej drazniace mi sie to wydawalo. Myslicie ze po prostu dzidzius im wiekszy tym to wszystko sie tam bardziej uciazliwie rozpycha? Nie wiem czy sie bac...
Na prawdę nie ma co się bać tych bóli.. są całkowicie naturalne i świadczą o rozciąganiu się macicy
Tylko w przypadku jeśli ból jest intensywny i jednostajny przez wiele godzin lub skurczowy w regularnych odstępach należy natychmiast lecieć na IP. Całkowity brak odczuwania dyskomfortu w podbrzuszu też nie wróży nic dobrego.
Ja na początku męczyłam się każdej nocy z tym rozciąganiem.. teraz już trochę wszystko ustąpiło.. ale lekki dyskomfort czasem czuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 15:11
-
Dziewczyny, które nie macie objawów odezwijcie się! Ciągle słyszę o mdłościach a u mnie nic! Będę spokojniejsza jak się okaże że takich jak ja jest więcej [/QUOTE]
Odzywam się! u mnie senność to chyba jedyny silniejszy objaw. Piersi bolą tylko przy dotykaniu i tylko wieczorem. A no i jem wszystko, nie mam mdłości ani zachcianek. Nie przejmuj się, tez się martwię jak czytam o mdłościach czy innych objawach ze coś jest u mnie nie tak, ale chyba trzeba się cieszyć dopuki jest dobrzeborsuk, M&Ms lubią tę wiadomość
termin wg OM +tydzien -
nick nieaktualny
-
Ja mdłości mam naprawdę znikome, to raczej wstręd do jedzenia niż mdłości, ale za to męczą mnie bóle podbrzusza, praktycznie codziennie przeżywam to co kiedyś miałam tylko raz na miesiąc przy okresie ale ja mam mięśniaka i gin mi wyjaśniła że niestety on może dawać o sobie znać przez całą ciążę...co zrobić...