MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_Abby_ wrote:Ja z kwietnia wiec i kurtkę zimowa mam i trochę cieplejszych ubrań
cudnie się ten dzień zaczyna chyba kolejna znajoma z czerwcowek do nas dołączykark lubi tę wiadomość
-
Magda86_0309 wrote:kiedy zacząć myslec o kupnie szerszych ciuszków? w ogóle znacie jakies fajne sklepy z moda ciazowa na Slasku?
H&M i C&A też mają fajne ciążowe ubrania
chloet wrote:Winter is coming! Wyobrażacie sobie, jak stylowo będziemy prezentować się w zimowym płaszczu? BUKA style
2x miałam połowę ciąży w zimie i tragedii nie było Nawet kurtki / płaszcza ciążowych nie kupowałam
---
Dzień dobry Zaczynamy 6tcWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:01
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
nick nieaktualnyMagda, kup ja się nie będziesz mieścić w teraźniejsze
A tak serio to w pierwszej ciąży musiałam zmieniać ciuchy w 22tc i wtedy cokolwiek zaczęło widać. W drugiej w 21tc. A teraz nie wiem czy nie przez wzdęcia, czy przez to, że mam większy zapas tłuszczyku (przed I ciążą waga 48kg, przed drugą 51kg, teraz 54kg ), ale niektóre ciuchy już mnie uwierają
Jenny, masz dziewczynki dwu czy jedno jajowe ? -
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Kurcze a ja nie umiem dodać swojego zdjęcia z sikanego testu. Ale mam w okienku przy moim podpisie dziewczyny ja łapie dola,bo wmowilam sobie że nie zobaczę serduszka. Jestem taka placzliwa,siedze i łzy lecą same...
Wstawiam zdjęcia przez zapodaj na forum. Rozmiar biorę największy i kod bb.
a ciuchy zmieniam na większe prawie od razu. Gdzieś koło 10tc bo chociaż rozmiar ten sam to mam wrażenie ze wszystko mnie uwiera i mam wrażliwy na ucisk brzuch. Nawet dżinsów ciazowych nie mogłam nosić bo mnie ten pas na dole uwieral.Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Termin mam na 27 lutego, ale lekarz wspomniał, że może być też początek marca więc postanowiłam udzielać się również i tu Wczoraj miałam USG i widziałam pierwszy raz serduszko a dziś zrobiłam już komplet badań. Chodzę do gina prywatnie, jednak zapisałam się też do poradni i dostałam tam skierowanie na komplet badań - morf, mocz, glukoza, WR, Hbs Ag, HCV, HIV, Toxo, Różyczka, grupę krwi.Położna poradziła mi żebym prywatnie zrobiła sobie jeszcze TSH, FT4 i CMV. Dziś rano zrobiłam wszystkie badania. Za te prywatne zapłaciłam 95 zł. Wyniki o dziwo do 2 dni.
kark, Magda86_0309, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Mój gin jest ordynatorem i to on poradził mi abym zapisała się do poradni ginekologiczno-położniczej by badania zrobić za darmo bo są drogie ok 300 zł, sama toxo kosztuje 70 zł. . Zaraz po wyjściu od gina poszłam tam, założyli mi kartę, lekarz mnie przyjął,chciał tylko zobaczyć zdjęcie USG, zapytał do kogo chodzę prywatnie, który tydzień. Położna wypisała mi skierowania na badania, kazała z wynikami przyjść do poradni, umówiłam się na 15 lipca, i wypisali mi również L4, które co miesiąc będą mi przedłużać. Do gina również mam pójść na wizytę jak tylko odbiorę badania, ma wtedy założyć kartę ciąży.
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:A dziewczynki masz jedno czy dwujajowe, że tak dziwnie? Bo gin chyba musiał na pierwszym usg po prostu nie zauważyć drugiej siostrzyczki ? Ciężko jest w ciąży bliźniaczej?
Dziewczyny mam jednojajowe. W 7t3d byłam na nieplanowanej wizycie u gina, bo pojawiło mi się 2x krwawienie i już miałam czarne myśli. Gin zrobił usg i usłyszałam 1 serduszko. Ale na zdjęciu z usg widać jeszcze drugą plamkę, o której gin nic nie wspominał. Dziewczyny z lipcówek śmiały się, że pewnie bliźniaki. A mi gin po prostu nic nie mówił - albo nie zauważył, bo nie wiedział co to albo nie chciał nic gadać, żeby nie zapeszać. Na kolejnej wizycie w 9t0d okazało się, że będziemy mieć bliźniaki. Słyszeliśmy 2 bijące serduszka
Dla mnie normalna ciąża, tylko brzuch szybciej rósł niż w 1 ciązy. Do 31 tc było wszystko ok, dobrze się czułam. Gin prowadzący planował CC na 37-38 tc. Tydzień i dwa przed porodem byłam normalnie na weselach. A potem poszłam na zastrzyk ze sterydami na płucka i po 6h poszły mi wody w 32t1d i do 2h miałam cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:46
kark lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Ja cały czas zastanawiam się czy iść teraz na wizytę w Polsce, czy czekać i 15lipca mam już u siebie termin. Tutaj może przepiszą mi luteinę w razie jakby coś się działo.
My zawsze marzyliśmy o bliźniakachAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualnyJenny, niezła historia
Ja na szczęście wiem jaką mam grupę krwi, że przebyłam toksoplazmowę i różyczkę, więc u mnie badania zamkną w niewielkiej kwocie i nie mam ochoty czekać w godzinnych kolejkach na nfz, żeby dostać świstek na 2 czy 3 badania Bo niestety u mnie starsze babcie rezerwują z tygodniowym wyprzedzeniem lekarzy ogólnych, a potem i tak tabun ludzi przychodzi z "nagłymi" przypadkami
Anuschka, a gdzie mieszkasz ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Brtiii86 wrote:Kurcze a ja nie umiem dodać swojego zdjęcia z sikanego testu. Ale mam w okienku przy moim podpisie dziewczyny ja łapie dola,bo wmowilam sobie że nie zobaczę serduszka. Jestem taka placzliwa,siedze i łzy lecą same...
głowa do góry - zobaczysz i to dwaborsuk lubi tę wiadomość
-
Co do ciuchów to zimą rzeczywiście mamy gorzej, ja planuje kupić spodnie na pewno bo wszystkie mam dopasowane i już mi cięzko na brzuchu, a ciągle w legginsach chodzić nie bede, co do kurtki zimowej to też mam nadzieję, że może sie dopne w jakiś płaszcz zimowy i nie będzie trzeba kupować wszytsko zalezy jaki która będzie miec brzuszek
narazie waże 48 kg i ubrania same xs, dobrze ze mama nosi s lub m to może jej bede podbierac
i polecam ciuchlandy zawsze sie cos fajnego i ciązowego wykopie.
Ogolnie nie chce duzo wydac na ciazowe wole malenstwu cos kupickark, Magda86_0309, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Vaina wrote:ja byłam u lekarza w 5t+2d i przed usg lekarz stwierdził, że będzie widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale serduszka i zarodka może jeszcze nie być widać - a zobaczyłam wszystko. Tak więc możesz zobaczyć, ale jak nei zobaczysz to się nie stresuj
ja byłam wczoraj i tez najpierw lekarz mowi ze glownie sprawdzamy endometrium bo moze nie byc widac pecherzyka a tu byl i to spory
umówilam kolejna wizyte na wlasnie na 6t2d i mam nadzieje naVaina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVaina wrote:ja byłam u lekarza w 5t+2d i przed usg lekarz stwierdził, że będzie widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale serduszka i zarodka może jeszcze nie być widać - a zobaczyłam wszystko. Tak więc możesz zobaczyć, ale jak nei zobaczysz to się nie stresuj
Dobra już wiem wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:51