X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby, usg wlasnie wyszlo ze 28.02 ;-)

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja nie umiem dodać swojego zdjęcia z sikanego testu. Ale mam w okienku przy moim podpisie :-) dziewczyny ja łapie dola,bo wmowilam sobie że nie zobaczę serduszka. Jestem taka placzliwa,siedze i łzy lecą same...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja z kwietnia wiec i kurtkę zimowa mam i trochę cieplejszych ubrań :)
    cudnie się ten dzień zaczyna :) chyba kolejna znajoma z czerwcowek do nas dołączy :)
    A ja z ciuchów nie mam nic. Ja już się nawet nie mogę dopiąć w żadne spodnie. Mam zapinke na gumkę ;-) a tak po chałupie luźna sukienkę. Przez lato jakoś można przechodzić ale przez zimę trzeba koniecznie coś kupić:-) sama bym już poszła coś szukać. No i oczywiście ubranka już mnie korca ;-)

kark lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    kiedy zacząć myslec o kupnie szerszych ciuszków? w ogóle znacie jakies fajne sklepy z moda ciazowa na Slasku?
    Happymum, mają stacjonarny sklep w SCC => https://www.happymum.pl/

H&M i C&A też mają fajne ciążowe ubrania ;)
    chloet wrote:
    Winter is coming! Wyobrażacie sobie, jak stylowo będziemy prezentować się w zimowym płaszczu? BUKA style :D
    E tam :P

2x miałam połowę ciąży w zimie i tragedii nie było ;) Nawet kurtki / płaszcza ciążowych nie kupowałam ;)

---
    Dzień dobry :) Zaczynamy 6tc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:01

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, kup ja się nie będziesz mieścić w teraźniejsze :D
    A tak serio to w pierwszej ciąży musiałam zmieniać ciuchy w 22tc i wtedy cokolwiek zaczęło widać. W drugiej w 21tc. A teraz nie wiem czy nie przez wzdęcia, czy przez to, że mam większy zapas tłuszczyku (przed I ciążą waga 48kg, przed drugą 51kg, teraz 54kg :/), ale niektóre ciuchy już mnie uwierają :(

Jenny, masz dziewczynki dwu czy jedno jajowe :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Kurcze a ja nie umiem dodać swojego zdjęcia z sikanego testu. Ale mam w okienku przy moim podpisie :-) dziewczyny ja łapie dola,bo wmowilam sobie że nie zobaczę serduszka. Jestem taka placzliwa,siedze i łzy lecą same...
    Kopa w dupe zaraz dostaniesz! W pizdu niech te głupie myśli idą!
    Wstawiam zdjęcia przez zapodaj na forum. Rozmiar biorę największy i kod bb.
    a ciuchy zmieniam na większe prawie od razu. Gdzieś koło 10tc bo chociaż rozmiar ten sam to mam wrażenie ze wszystko mnie uwiera i mam wrażliwy na ucisk brzuch. Nawet dżinsów ciazowych nie mogłam nosić bo mnie ten pas na dole uwieral.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Termin mam na 27 lutego, ale lekarz wspomniał, że może być też początek marca więc postanowiłam udzielać się również i tu :) Wczoraj miałam USG i widziałam pierwszy raz serduszko :) a dziś zrobiłam już komplet badań. Chodzę do gina prywatnie, jednak zapisałam się też do poradni i dostałam tam skierowanie na komplet badań - morf, mocz, glukoza, WR, Hbs Ag, HCV, HIV, Toxo, Różyczka, grupę krwi.Położna poradziła mi żebym prywatnie zrobiła sobie jeszcze TSH, FT4 i CMV. Dziś rano zrobiłam wszystkie badania. Za te prywatne zapłaciłam 95 zł. Wyniki o dziwo do 2 dni.

kark, Magda86_0309, Mimi86 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czarnuszka:) wielkie gratulacje za serduszko!:) super:) a jak zapisać się do poradni na NFZ to mówiłaś ze chodzisz prywatnie?

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin jest ordynatorem i to on poradził mi abym zapisała się do poradni ginekologiczno-położniczej by badania zrobić za darmo bo są drogie ok 300 zł, sama toxo kosztuje 70 zł. . Zaraz po wyjściu od gina poszłam tam, założyli mi kartę, lekarz mnie przyjął,chciał tylko zobaczyć zdjęcie USG, zapytał do kogo chodzę prywatnie, który tydzień. Położna wypisała mi skierowania na badania, kazała z wynikami przyjść do poradni, umówiłam się na 15 lipca, i wypisali mi również L4, które co miesiąc będą mi przedłużać. Do gina również mam pójść na wizytę jak tylko odbiorę badania, ma wtedy założyć kartę ciąży.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A dziewczynki masz jedno czy dwujajowe, że tak dziwnie? Bo gin chyba musiał na pierwszym usg po prostu nie zauważyć drugiej siostrzyczki :)? Ciężko jest w ciąży bliźniaczej?
    Wybacz, umknął mi post.

Dziewczyny mam jednojajowe. W 7t3d byłam na nieplanowanej wizycie u gina, bo pojawiło mi się 2x krwawienie i już miałam czarne myśli. Gin zrobił usg i usłyszałam 1 serduszko. Ale na zdjęciu z usg widać jeszcze drugą plamkę, o której gin nic nie wspominał. Dziewczyny z lipcówek śmiały się, że pewnie bliźniaki. A mi gin po prostu nic nie mówił - albo nie zauważył, bo nie wiedział co to albo nie chciał nic gadać, żeby nie zapeszać. Na kolejnej wizycie w 9t0d okazało się, że będziemy mieć bliźniaki. Słyszeliśmy 2 bijące serduszka :)

Dla mnie normalna ciąża, tylko brzuch szybciej rósł niż w 1 ciązy. Do 31 tc było wszystko ok, dobrze się czułam. Gin prowadzący planował CC na 37-38 tc. Tydzień i dwa przed porodem byłam normalnie na weselach. A potem poszłam na zastrzyk ze sterydami na płucka i po 6h poszły mi wody w 32t1d i do 2h miałam cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:46

kark lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas zastanawiam się czy iść teraz na wizytę w Polsce, czy czekać i 15lipca mam już u siebie termin. Tutaj może przepiszą mi luteinę w razie jakby coś się działo.

My zawsze marzyliśmy o bliźniakach <3

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, niezła historia :D

Ja na szczęście wiem jaką mam grupę krwi, że przebyłam toksoplazmowę i różyczkę, więc u mnie badania zamkną w niewielkiej kwocie i nie mam ochoty czekać w godzinnych kolejkach na nfz, żeby dostać świstek na 2 czy 3 badania :/ Bo niestety u mnie starsze babcie rezerwują z tygodniowym wyprzedzeniem lekarzy ogólnych, a potem i tak tabun ludzi przychodzi z "nagłymi" przypadkami :/

Anuschka, a gdzie mieszkasz :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam ile wyników badań z pierwszej ciąży przyda się przy drugiej ale coś mi się wydaje ze poza grupą krwi to niewiele. Wszystkie HIV i gbsy będą pewnie powtarzać bo w każdej chwili można się zarazić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Część :) Mogę się do was dopisać? Lekarz powiedział że planowany termin na 1.03 :)
    Hej :) pewnie :) ale mamy dużo transferowych maluchów :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a 6t+2d bedzie już serduszko?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    ale kopa w dupe Ci chyba dawno nikt nie dal? :)
    głowa do góry - zobaczysz i to dwa :)

borsuk lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuchów to zimą rzeczywiście mamy gorzej, ja planuje kupić spodnie na pewno bo wszystkie mam dopasowane i już mi cięzko na brzuchu, a ciągle w legginsach chodzić nie bede, co do kurtki zimowej to też mam nadzieję, że może sie dopne w jakiś płaszcz zimowy i nie będzie trzeba kupować :P wszytsko zalezy jaki która będzie miec brzuszek :)
    narazie waże 48 kg i ubrania same xs, dobrze ze mama nosi s lub m to może jej bede podbierac :P
    i polecam ciuchlandy zawsze sie cos fajnego i ciązowego wykopie.
    Ogolnie nie chce duzo wydac na ciazowe wole malenstwu cos kupic :)

kark, Magda86_0309, Mimi86 lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    ja byłam u lekarza w 5t+2d i przed usg lekarz stwierdził, że będzie widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale serduszka i zarodka może jeszcze nie być widać - a zobaczyłam wszystko. Tak więc możesz zobaczyć, ale jak nei zobaczysz to się nie stresuj :)
    no to super gratulacje :)
    ja byłam wczoraj i tez najpierw lekarz mowi ze glownie sprawdzamy endometrium bo moze nie byc widac pecherzyka a tu byl i to spory :)
    umówilam kolejna wizyte na wlasnie na 6t2d i mam nadzieje na <3

Vaina lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    ja byłam u lekarza w 5t+2d i przed usg lekarz stwierdził, że będzie widać pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale serduszka i zarodka może jeszcze nie być widać - a zobaczyłam wszystko. Tak więc możesz zobaczyć, ale jak nei zobaczysz to się nie stresuj :)
    Ale 5+2 od daty ostatniej miesiączki?
    Dobra już wiem wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:51

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dziewczyny a 6t+2d bedzie już serduszko?
    U mnie w 6t1d było serducho:)

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ