X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tsh i ft4 to wazne badania, ja wczoraj odebralam wynik i tsh mi skoczylo z 1,8 na 2,710 a ft4 1,48 dzis bylam u mojego endokrynologa i mam zwiekszone dawki euthuroxu ;)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ogolnie piersi bolaly moze ze 2 dni i to pewnie od tego ze je tak gniotłam, teraz prawie w ogole nie bola - chyba ze mocno ścisnę . ogolnie nie mam objawów, co doprowadza mnie momentami do histerii bo mysle ze juz po ptokach aleeee a kysz złe myśli a kysz :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    u mnie dzisiaj zanik ciężkich piersi... zrobiłam test popołudniu (po wypiciu butelki wody) i krecha prawie taka jak kontrolna... trochę mnie to uspokoiło, bo w niedzielę rano był cień. Jutro powtarzam betę. I się pytam dlaczego to badanie jest tak strasznie drogie?! 40zł no o chu..jeli.
    Żebyśmy na nie nie latały co 5 minut :D

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a Fipsik to gdzie jest z wynikami bety?
    I masa dziewczyn się dawno nie odzywala :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja! Ja mam! K*rwa wiedziałam że ta ciąża tez będzie przerabana pod tym względem :/
    Największe rano i wieczorem ale to dopiero poczatek :D

• borsuk Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    u mnie dzisiaj zanik ciężkich piersi... zrobiłam test popołudniu (po wypiciu butelki wody) i krecha prawie taka jak kontrolna... trochę mnie to uspokoiło, bo w niedzielę rano był cień. Jutro powtarzam betę. I się pytam dlaczego to badanie jest tak strasznie drogie?! 40zł no o chu..jeli.
    Strasznie drogie u Ciebie to badanie. Ja płacę 24zł.

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnych wymiotów, mdłości. Jedyne co odczuwam to ból piersi a rano jak tylko się obudzę to strasznie ssie mnie i muszę od razu zjeść śniadanko :) Czytałam, że jak pije się dużo wody to mdłości i wymioty są znacznie mniejsze, ja piję bardzo dużo wody, wręcz ciągle czuje pragnienie.

Magda86_0309, Crisperss lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja nie miałam żadnych wymiotów, mdłości. Jedyne co odczuwam to ból piersi a rano jak tylko się obudzę to strasznie ssie mnie i muszę od razu zjeść śniadanko :) Czytałam, że jak pije się dużo wody to mdłości i wymioty są znacznie mniejsze, ja piję bardzo dużo wody, wręcz ciągle czuje pragnienie.
    Nie słyszałam o tym, ale jak się tylko dowiedziałam że jestem w ciąży to zaczęłam pić dużo wody. Nawet nie wiem dlaczego, samo jakoś tak wyszło ;)
    A tu się okazuje, że to może przeczucie ;)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Jak się ma mdłości to nic nie pomaga. Serio. Przynajmniej mi. A próbowałam w pierwszej ciąży wszystkiego łącznie ze specjalnymi opaskami :/

kark lubi tę wiadomość

• maggdax Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    mnie ogolnie piersi bolaly moze ze 2 dni i to pewnie od tego ze je tak gniotłam, teraz prawie w ogole nie bola - chyba ze mocno ścisnę . ogolnie nie mam objawów, co doprowadza mnie momentami do histerii bo mysle ze juz po ptokach aleeee a kysz złe myśli a kysz :)
    Ohh jak ja Cię rozumiem!;))

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta tez droga, 35 zł;/ czytałam gna of ze w niektórych miastach jest za 15zł. Chyba Abby ma rację, cena taka żebyśmy się nie kuły co chwile ;)

kark lubi tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz na szczęście mam mdłości raz na 2 dni, więc jest super :) Piersi nie bolą, ale mam sutki wrażliwe, także jak mąż zaczyna się łasić, to mówię "Tylko nie guziczki!" :P Do tego mam mega wzdęcia, więc jem w zasadzie śniadanie, drugie śniadanie, a potem jak zjem obiad to jestem tak zapchana i wzdęta, że do rana nic nie jestem w stanie zjeść :/
    Za to dziś mnie strasznie bolała blizna po cc. I nie chcę mieć złych myśli, ale kurde się przestraszyłam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że z jednej strony się bardzo cieszę, że jest tyle dziewczyn po ivf, że się udało, że zostaniecie mami, mimo iż wydawać się to mogło niemożliwe.
    A z drugiej strony mnie to przeraża jak kobiety przestają być płodne. Przecież teraz to jest wręcz normą, że ludzie się starają po kilka, kilkanaście miesięcy.
    Ciekawe, czy np. nasze córki albo wnuczki nie będą już tak mało płodne, że tylko wyłącznie pozaustrojowo będzie następować zapłodnienie, a producenci kondomów splajtują.

A swoją drogą nie wiem czy mogę mieć takie osobiste pytanie do dziewczyn po ivf, ale strasznie mnie to korci :P :D Macie może jeszcze jakieś zarodki zamrożone? Myślałyście co z nimi zrobicie czy na razie wolicie nie myśleć o tym?

• anuschka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta kosztuje 24zł więc nie jest źle. Wkońcu zaczynają mnie boleć piersi, już się zaczynałam martwić tym brakiem jakich kolwiek objawów :D
    Mam wizytę w piątek o 14.00. Baardzo się denerwuję

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :-)
    _Abby_ wrote:
    ale mamy dużo transferowych maluchów :)

To może i ja się dopiszę :-) pomimo tego że mam ogromnego stracha :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:01

_Abby_, kark, MatyldaG, Vaina, Mimi86, jenny88 lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Powiem wam, że z jednej strony się bardzo cieszę, że jest tyle dziewczyn po ivf, że się udało, że zostaniecie mami, mimo iż wydawać się to mogło niemożliwe.
    A z drugiej strony mnie to przeraża jak kobiety przestają być płodne. Przecież teraz to jest wręcz normą, że ludzie się starają po kilka, kilkanaście miesięcy.
    Ciekawe, czy np. nasze córki albo wnuczki nie będą już tak mało płodne, że tylko wyłącznie pozaustrojowo będzie następować zapłodnienie, a producenci kondomów splajtują.

A swoją drogą nie wiem czy mogę mieć takie osobiste pytanie do dziewczyn po ivf, ale strasznie mnie to korci :P :D Macie może jeszcze jakieś zarodki zamrożone? Myślałyście co z nimi zrobicie czy na razie wolicie nie myśleć o tym?
    Jak w seksmisji :D kiedyś pewnie tak właśnie będzie.
    Niektóre dziewczyny mają w stopkach ilość mrozaczkow :) dzieci na zimowisku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    U mnie beta kosztuje 24zł więc nie jest źle. Wkońcu zaczynają mnie boleć piersi, już się zaczynałam martwić tym brakiem jakich kolwiek objawów :D
    Mam wizytę w piątek o 14.00. Baardzo się denerwuję
    Bedzie dobrze. Bedziem wszystkie trzymać kciuki :D

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam Swoje (jeśli się uda) zabrać do domu :-)

_Abby_, kark lubią tę wiadomość

17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kiedy masz termin? To Cię dopiszę :)

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.03

kark, jenny88 lubią tę wiadomość

1usa20mmw64c3yjj.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ