X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po transferach, u was na pewno będzie z tydzień wcześniej widać dzieciaczka/dzieciaczki, w końcu u was transfer to jakby w naturalnej ciąży zagnieżdżenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny po transferach, u was na pewno będzie z tydzień wcześniej widać dzieciaczka/dzieciaczki, w końcu u was transfer to jakby w naturalnej ciąży zagnieżdżenie :)
    Dokładnie tak :) chyba blastusie mają kolo 5 dni.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie 5 dniowe zarodki, u mnie zagniezdzil się bardzo szybko po transferze bo 6dpt już miałam pozytywnego sikacza.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Matylda to u Ciebie już wiadomo czy ciąża pojedyncza czy mnoga?
    wczoraj był tylko jeden pecherzyk to zakładam ze pojedyńcza bo drugi tez juz by bylo widac?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    wczoraj był tylko jeden pecherzyk to zakładam ze pojedyńcza bo drugi tez juz by bylo widac?
    Jagga pisała ze dopiero na drugim usg się dowiedziała o blizniakach :D

kark lubi tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Jagga pisała ze dopiero na drugim usg się dowiedziała o blizniakach :D
    tak? :) ale jedno czy dwu jajowych?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jednojajowe. W 7t3d byłam na nieplanowanej wizycie u gina, bo pojawiło mi się 2x krwawienie i już miałam czarne myśli. Gin zrobił usg i usłyszałam 1 serduszko. Ale na zdjęciu z usg widać jeszcze drugą plamkę, o której gin nic nie wspominał. Dziewczyny z lipcówek śmiały się, że pewnie bliźniaki. A mi gin po prostu nic nie mówił - albo nie zauważył, bo nie wiedział co to albo nie chciał nic gadać, żeby nie zapeszać. Na kolejnej wizycie w 9t0d okazało się, że będziemy mieć bliźniaki. Słyszeliśmy 2 bijące serduszka 

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam jeszcze cierpliwie na rozwój wydarzeń :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Jenny, niezła historia :D
    szok był niezły... A mój gin powiedział, że do 16 tc mogą się ujawnić bliźniaki ;)

Tylko nie wiem jak to jest przy transferach.

kark lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • joapaw Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, liczę, że niedługo będę mogła do Was dołączyć. Termin @ przypada dopiero na 10 lipca, ale czuję się jakoś tak dziwnie, że powoli budzi się nadzieja. Byłaby to moja druga ciąża, mam już 15 miesięcznego synka :-)
    Mój prywatny osobisty test ciążowy mówi mi od kilku dni, że będzie dzidziolka. A jak narazie ma 100 % skuteczności.
    Pare dni po owu miałam delikatne plamienie i ogromny ból pleców i jajników, dało nam to do myślenia. A tu jeszcze w sobotę wyszła mi linea negra taka delikatna (?!) trochę wcześnie, prawda?
    Życzę Wam dziewczyny spokojnych i zdrowych ciąż i szybkiego bezbolesnego rozwiązania :-) pozdrawiam, Asia

borsuk, Mimi86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joapaw wrote:
    Hej dziewczyny, liczę, że niedługo będę mogła do Was dołączyć. Termin @ przypada dopiero na 10 lipca, ale czuję się jakoś tak dziwnie, że powoli budzi się nadzieja. Byłaby to moja druga ciąża, mam już 15 miesięcznego synka :-)
    Mój prywatny osobisty test ciążowy mówi mi od kilku dni, że będzie dzidziolka. A jak narazie ma 100 % skuteczności.
    Pare dni po owu miałam delikatne plamienie i ogromny ból pleców i jajników, dało nam to do myślenia. A tu jeszcze w sobotę wyszła mi linea negra taka delikatna (?!) trochę wcześnie, prawda?
    Życzę Wam dziewczyny spokojnych i zdrowych ciąż i szybkiego bezbolesnego rozwiązania :-) pozdrawiam, Asia
    O to by było super :) mamy dzieci w podobnym wieku :)

joapaw lubi tę wiadomość

• Lena1988 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mogę dołączyć?m Termin 10.03.2017

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 19:19

_Abby_, Magda86_0309, kark, Mimi86, MatyldaG, Vaina lubią tę wiadomość

201512244032.png

w57v43r8qhtv6vou.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lena :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Kurcze a ja nie umiem dodać swojego zdjęcia z sikanego testu. Ale mam w okienku przy moim podpisie :-) dziewczyny ja łapie dola,bo wmowilam sobie że nie zobaczę serduszka. Jestem taka placzliwa,siedze i łzy lecą same...

doskonale rozumiem te obawy, tyle sie tu naczytałam o pustych jajach, że nie moge przestac o tym myslec. W czwartek dopiero mam wizytę i do tego czasu chyba jajko zniosę, straszny stres ;/

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Magda, kup ja się nie będziesz mieścić w teraźniejsze :D
    A tak serio to w pierwszej ciąży musiałam zmieniać ciuchy w 22tc i wtedy cokolwiek zaczęło widać. W drugiej w 21tc. A teraz nie wiem czy nie przez wzdęcia, czy przez to, że mam większy zapas tłuszczyku (przed I ciążą waga 48kg, przed drugą 51kg, teraz 54kg :/), ale niektóre ciuchy już mnie uwierają :(

Jenny, masz dziewczynki dwu czy jedno jajowe :)?

Hehehe, jak już się nie będę mieścić w stare ciuchy, to nie będę miała w czym pójść kupić nowych ;p

kark lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Hej dziewczyny :) Termin mam na 27 lutego, ale lekarz wspomniał, że może być też początek marca więc postanowiłam udzielać się również i tu :) Wczoraj miałam USG i widziałam pierwszy raz serduszko :) a dziś zrobiłam już komplet badań. Chodzę do gina prywatnie, jednak zapisałam się też do poradni i dostałam tam skierowanie na komplet badań - morf, mocz, glukoza, WR, Hbs Ag, HCV, HIV, Toxo, Różyczka, grupę krwi.Położna poradziła mi żebym prywatnie zrobiła sobie jeszcze TSH, FT4 i CMV. Dziś rano zrobiłam wszystkie badania. Za te prywatne zapłaciłam 95 zł. Wyniki o dziwo do 2 dni.

Ja dziś robiłam morfologię, glukoze, Hbs, mocz, kreatyninę i białko, wszystko za free, bo internista dał mi skierowanie. A wyniki już jutro o 13:00

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam skierowania na różne badania. W badaniu wszystko ok. Na usg kazał się zapisać kolo 15 lipca :)

joapaw lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Część :) Mogę się do was dopisać? Lekarz powiedział że planowany termin na 1.03 :)
    ooo witamy kolejna invitrówke :)

Wiola po dupie dostaniesz, widze ze ci sie udzielilo ode mnie, ja wczoraj caly dzien mialam spaprany humor bo mi sie wkrecilo ze beta mi juz spadła bo nadal objawow nie mam ze az mi sie w nocy śniło że krwawie, dlatego dziś na siłe zmieniam myślenie i az wmawiam sobie ze jest i bedzie dobrze. Musi byc dobrze !

borsuk, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Ja dziś robiłam morfologię, glukoze, Hbs, mocz, kreatyninę i białko, wszystko za free, bo internista dał mi skierowanie. A wyniki już jutro o 13:00
    Ja również robiłam badania za darmo bo dostałam skierowanie, jednak te TSH FT4 i Cytomegalię zrobiłam prywatnie bo na to już nie było skierowania, a położna poradziła mi by też zrobić.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj zanik ciężkich piersi... zrobiłam test popołudniu (po wypiciu butelki wody) i krecha prawie taka jak kontrolna... trochę mnie to uspokoiło, bo w niedzielę rano był cień. Jutro powtarzam betę. I się pytam dlaczego to badanie jest tak strasznie drogie?! 40zł no o chu..jeli.

borsuk lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ