X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    16 kwietnia jest wielkanoc. Zdążymy się wszystkie rozpakować :D
    To super bo w poprzedniej ciąży miałam schize ze zacznę rodzic w święta i wszyscy będą na porodowce pijani :D

Fipsik, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tez wam pokaze tescik bo akurat sobie wstawialam do pamiętnika :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb5c0502fb6c.jpg

_Abby_, borsuk, kark, Magda86_0309, anuschka lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale krechy! fiu fiu fiu :) bija po oczach :) będzie serducho jak dzwon :)

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne krechy :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki:) oj licze choc na sam pecherzyk bo dzis sobie wmoiwlam ze mam biochemiczna ciaze, wiem glupia jestem ;)

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    dzięki:) oj licze choc na sam pecherzyk bo dzis sobie wmoiwlam ze mam biochemiczna ciaze, wiem glupia jestem ;)
    Daj spokój :) będzie dobrze :)
    Ja dziś wywalilam z szafy wszystkie ciuchy ciążowe i musze dokupić ze dwie bluzki i kilka par legginsow a resztę mam :)
    Jakoś nie przyjmuje nawet takiej ewentualności ze coś będzie źle i zaczynam myśleć czego mi brakowało przy nr 1 i na co musze zacząć polowac ;)

Fipsik, Mimi86, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    dzisiaj robiłam betę... 28dc (11dpo) wyszła 29,4. Szału nie ma, ale zobaczymy co pokaże w środę :D

a takie dziadowskie normy dostałam przy wyniku, że szok...

3,3-4 tc 16-156
    4-5 tc 101-4870
    5-6 tc 1110-31500

Ja 14dpo miałam 52, także twoja super ;) Wszystko zależy kiedy się maluch zagnieździ :)
    A do tego miałam normę <2 brak ciąży i >60 4tc O.o :/ Dopiero miałam schiza, zanim dostałam kolejny wynik...

Abby, ja podobnie, już zaczynam planować kiedy powiem szefowi. U mnie to sprawa skomplikowana, zaczęłam pracować u nowej firmie od maja, a tu wpadka... Także zamierzam pracować przynajmniej do połowy grudnia, bo zależy mi na pracy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na wizyty :D
    Za 2 tygodnie ginekolog (7tc+2) :) Niestety endokrynolog miała późny termin (11tc+5) i zaczynam się zastanawiać czy nie szukać innego endokrynologa, mimo, że do obecnej babki chodzę odkąd wykryto choroby, czyli od 5 lat.

Co do snów erotycznych to ja już to mam tak opanowane, że jak czuję już się super ekstra to się budzę i... Wykorzystuję męża :D Przez pierwsze kilka minut nie wie o co chodzi, ale przynajmniej jak przez kolejny dzień czy dwa nie mam ochoty to nie ma prawa narzekać, że nic nie było :P

• chloet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Jakoś nie przyjmuje nawet takiej ewentualności ze coś będzie źle i zaczynam myśleć czego mi brakowało przy nr 1 i na co musze zacząć polowac ;)

podoba mi się ten tok myślenia!!! :)

_Abby_ lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja dziś wywalilam z szafy wszystkie ciuchy ciążowe i musze dokupić ze dwie bluzki i kilka par legginsow a resztę mam :)

Ja sobie szukam ciuchów na jesień i zimę. Ostatnia ciąża zakończyła się ostatniego dnia lata, więc latałam w kusych kieckach i krótkich portkach, a tu kurcze jesień i zima przed nami.
    I już mam ochotę wyciągnąć za małe rzeczy Jagodzianki i popatrzeć czego brakuje i dokupić, najlepiej jutro :P Wiem, pierdolca mam :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja sobie szukam ciuchów na jesień i zimę. Ostatnia ciąża zakończyła się ostatniego dnia lata, więc latałam w kusych kieckach i krótkich portkach, a tu kurcze jesień i zima przed nami.
    I już mam ochotę wyciągnąć za małe rzeczy Jagodzianki i popatrzeć czego brakuje i dokupić, najlepiej jutro :P Wiem, pierdolca mam :D

Winter is coming! Wyobrażacie sobie, jak stylowo będziemy prezentować się w zimowym płaszczu? BUKA style :D

Fipsik, Mimi86, kark, Brtiii86 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że będę miała taki sam brzuch jak ostatnio :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Winter is coming! Wyobrażacie sobie, jak stylowo będziemy prezentować się w zimowym płaszczu? BUKA style :D
    Hahahha padłam

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Podziwiam za takie myślenie ;) tez muszę tak zacząć myślec

2r8rj48at734p213.png

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    No u Ciebie już pewnie będzie. Ciekawe jaki termin Ci wypadnie.

Belly pokazuje mi 25.02, lekarz mówił o 28.02, dlatego jestem też na marcu, na wypadek, gdyby maluch się nie spieszył ;-)

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 7 idę do laboratorium robić badania (mocz, morfologia, glukoza, kreatynina, białko całkowite, antygen Hbs). Najgorsze, że muszę być na czczo, a ciągle głodna ;p

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córcię z 16.02, więc część ciuchów mam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kwietnia wiec i kurtkę zimowa mam i trochę cieplejszych ubrań :)
    cudnie się ten dzień zaczyna :) chyba kolejna znajoma z czerwcowek do nas dołączy :)

borsuk, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Belly pokazuje mi 25.02, lekarz mówił o 28.02, dlatego jestem też na marcu, na wypadek, gdyby maluch się nie spieszył ;-)
    Chodziło mi o termin z usg ;)

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy zacząć myslec o kupnie szerszych ciuszków? w ogóle znacie jakies fajne sklepy z moda ciazowa na Slasku?

rrb7y10.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ