X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :) no i czasami nie ma wyjścia i prochy brać trzeba :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Właśnie czytałam ostatnio o tym, że podobno są jakieś środki dla kobiet w ciąży na mdłości! Szkoda, że nie wiedziałam 8 lat temu :(

ja przeciez byłam na lekach z Jagodą, bo inaczej rzygałam nawet po łyku wody i odwodniona byłam. A odwodnienie powoduje zmniejszenie wód płodowych, więc dostałam tabletki i czopki przeciwwymiotne w szpitalu. Najpierw czopek, bo tabletkę i tak bym zwróciła, dopiero jak działał to tabsa. Jechałam na nich chyba do 25 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:59

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badania nad paracetamolem były, i z tego co pamiętam to szkodzi, jeśli się bierze maksymalną dawkę codziennie przez 6 tygodni, wtedy powyżej tych 6 tygodni jest zbyt duże stężenie w organiźmie i zaczyna uszkadzać płód. No ale to lek przeciwbólowy, nikogo raczej nic nie boli tak, żeby brać 6 tygodni w ciąży leki. ja po operacji teraz byłam tylko 2 tygodnie na paracetamolu, więcej nie brałam, bo nie chciałam się faszerować, skoro się staramy. Wystarczająco dużo żrę prochów.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że rzygałaś to pamiętam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, zatrudnij się w interii w dziale medycyna :P

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boje leki brać jakieś leki w ciązy :/ a i tak przeciez po in vitro jestem nimi faszerowana, od transferu no- spe bralam 3 razy dziennie zeby zapobiec skorczom macicy. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi.
    Ogólnie lekarz mnie uczulał, że na tym etapie ciąży bardzo duzy wplyw maja toksyczne skladniki z zewnatrz np wdychanie dymu papierosowego albo detergentow, dlatego jakieś czyszczenie toalety czy wanny raczej odpuszczam chyba ze na sucho :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprobuj jeszcze herbate z miodem imbirem i sokiem z malin :) i leż i odpoczywaj :)

Vaina lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trzeba brać leki to trzeba.
    pamiętam ze tez byłam bardzo przeziebiona na początku ciąży i farmaceutka mi dala stodal na kaszel, apap z wit c i tanim verde do psikania. Jest też cala seria prenalen na przeziębienie.

• chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj pierwsze USG. Zobaczymy, co to będzie :)
    O dziwo, jestem mega spokojna -nie to, że jestem tak pewna, że wszystko ok. Ale po prostu - i tak nie mam na nic wpływu :)

Zdam Wam wieczorem relację, co i jak.

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Kurde, ten suwaczek mi się nie przesuwa. Ktoś wie dlaczego? Wg belly jestem dzisiaj w 6t0d

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę 5t i 5d. A jak odświeżysz?

• chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja widzę 5t i 5d. A jak odświeżysz?
    faktycznie, wystarczyło odświeżyć :D

rqkqj11.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście, że wolnym krokiem myślicie już o wyprawce. To moja pierwsza ciąża i wiem dzięki forum,rożnym listom odnośnie wyprawek, od siostry i bratowej co trzeba kupić, co jest ważne i ważniejsze, jednak najbardziej mnie nurtuje jaki kombinezon powinno się kupić na wyjście ze szpitala, a który jednocześnie posłużyłby z miesiąc bądź dwa, głownie chodzi mi też żeby był odpowiedni do pory roku bo termin porodu wyjdzie na końcówkę lutego/początek marca. Szperam po tym necie i szperam i są przeróżne. I wiem wiem, że jest jeszcze bardzo dużo czasu ale może jednak jakieś wskazówki? :D

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Fipsik, zatrudnij się w interii w dziale medycyna :P

chętnie, ale nie jestem po lekarskim, tylko elektroradiologii, więc raczej mnie nie przyjmą :P Na szczęście mogę pomagać na forach swoją wiedzą ;)

kombinezonów mam pełno po J, jakiś napewno będzie dobry więc nie będę kupować ;) Czarnuszka pochodź po lumpkach, kup z 5 różnych za grosze i nie będziesz miała problemu z wyborem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:23

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka to wszystko nie jest takie proste :) każda matka lubi inne ubranka. Ja np Lubie bodziaki i pajace a nienawidzę kaftanikow i śpiochów. Z kombinezonami to samo. Takiego smerfa maleńkiego ciężko wbić w kombinezon i mi np było najwygodniej w takich gdzie masz rękawy i na dole worek. Nie trzeba wciskać nóżek w nogawki. I w takim jeździła córa w wózku. Ale dochoczo kwestia fotelika. Są tacy co twierdzą że w foteliku dziecko nie może być grubo ubrane a już broń boże w kurtce. Ja np do fotelika miałam uszyty tali koc z dziurami na pasy i nie musiałam bardzo grubo ubierać dziecka. Zakładałam polarowy kombinezon i do fotelika.a na wierzch ten koc właśnie :)
    Ale to do wszystkiego dojdziesz sama :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka, u nas córka urodzona 16.02, mrozy były wtedy chyba po -10 przez pierwsze 2 tygodnie jej życia. Ubieraliśmy ją w 3 warstwy bluzek, kaftaników, sweterków itd., a na to mieliśmy zwykły kombinezon taki jakby z ciepłego futerka (nie umiem tego nazwać lepiej :D) :) Na to koc i młodej zawsze ciepło było.
    Myślę, że typowo grubego zimowego nie ma sensu kupować, bo może być już ciepło jak będziemy rodzić, a jak nie to można ubrać na cebulkę, albo przykryć dodatkowo kocykiem i będzie git :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, kupiony był przez moją kuzynkę w lumpku za 15zł ;) Obchodził już 6 dzieci i wygląda nadal super :)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Dziewczyny pisałyście, że wolnym krokiem myślicie już o wyprawce. To moja pierwsza ciąża i wiem dzięki forum,rożnym listom odnośnie wyprawek, od siostry i bratowej co trzeba kupić, co jest ważne i ważniejsze, jednak najbardziej mnie nurtuje jaki kombinezon powinno się kupić na wyjście ze szpitala, a który jednocześnie posłużyłby z miesiąc bądź dwa, głownie chodzi mi też żeby był odpowiedni do pory roku bo termin porodu wyjdzie na końcówkę lutego/początek marca. Szperam po tym necie i szperam i są przeróżne. I wiem wiem, że jest jeszcze bardzo dużo czasu ale może jednak jakieś wskazówki? :D
    Ja o ubrankach nie myślę, chociaż są wyprzedaże ;) ale w razie czego mam kombinezon misia z h&m

[img][/img]http://i.imgur.com/zneoIml.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:44

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lumpach jest najwięcej takich maleńkich ubranek :)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Obudziłam się dziś po 4 z mega bólem brzucha, ale tylko mnie przegoniło :/
    A o 15:00 wizyta...

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ