X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :) no i czasami nie ma wyjścia i prochy brać trzeba :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Właśnie czytałam ostatnio o tym, że podobno są jakieś środki dla kobiet w ciąży na mdłości! Szkoda, że nie wiedziałam 8 lat temu :(

ja przeciez byłam na lekach z Jagodą, bo inaczej rzygałam nawet po łyku wody i odwodniona byłam. A odwodnienie powoduje zmniejszenie wód płodowych, więc dostałam tabletki i czopki przeciwwymiotne w szpitalu. Najpierw czopek, bo tabletkę i tak bym zwróciła, dopiero jak działał to tabsa. Jechałam na nich chyba do 25 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:59

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badania nad paracetamolem były, i z tego co pamiętam to szkodzi, jeśli się bierze maksymalną dawkę codziennie przez 6 tygodni, wtedy powyżej tych 6 tygodni jest zbyt duże stężenie w organiźmie i zaczyna uszkadzać płód. No ale to lek przeciwbólowy, nikogo raczej nic nie boli tak, żeby brać 6 tygodni w ciąży leki. ja po operacji teraz byłam tylko 2 tygodnie na paracetamolu, więcej nie brałam, bo nie chciałam się faszerować, skoro się staramy. Wystarczająco dużo żrę prochów.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że rzygałaś to pamiętam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, zatrudnij się w interii w dziale medycyna :P

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boje leki brać jakieś leki w ciązy :/ a i tak przeciez po in vitro jestem nimi faszerowana, od transferu no- spe bralam 3 razy dziennie zeby zapobiec skorczom macicy. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi.
    Ogólnie lekarz mnie uczulał, że na tym etapie ciąży bardzo duzy wplyw maja toksyczne skladniki z zewnatrz np wdychanie dymu papierosowego albo detergentow, dlatego jakieś czyszczenie toalety czy wanny raczej odpuszczam chyba ze na sucho :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprobuj jeszcze herbate z miodem imbirem i sokiem z malin :) i leż i odpoczywaj :)

Vaina lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trzeba brać leki to trzeba.
    pamiętam ze tez byłam bardzo przeziebiona na początku ciąży i farmaceutka mi dala stodal na kaszel, apap z wit c i tanim verde do psikania. Jest też cala seria prenalen na przeziębienie.

• chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj pierwsze USG. Zobaczymy, co to będzie :)
    O dziwo, jestem mega spokojna -nie to, że jestem tak pewna, że wszystko ok. Ale po prostu - i tak nie mam na nic wpływu :)

Zdam Wam wieczorem relację, co i jak.

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Kurde, ten suwaczek mi się nie przesuwa. Ktoś wie dlaczego? Wg belly jestem dzisiaj w 6t0d

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę 5t i 5d. A jak odświeżysz?

• chloet Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ja widzę 5t i 5d. A jak odświeżysz?
    faktycznie, wystarczyło odświeżyć :D

rqkqj11.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście, że wolnym krokiem myślicie już o wyprawce. To moja pierwsza ciąża i wiem dzięki forum,rożnym listom odnośnie wyprawek, od siostry i bratowej co trzeba kupić, co jest ważne i ważniejsze, jednak najbardziej mnie nurtuje jaki kombinezon powinno się kupić na wyjście ze szpitala, a który jednocześnie posłużyłby z miesiąc bądź dwa, głownie chodzi mi też żeby był odpowiedni do pory roku bo termin porodu wyjdzie na końcówkę lutego/początek marca. Szperam po tym necie i szperam i są przeróżne. I wiem wiem, że jest jeszcze bardzo dużo czasu ale może jednak jakieś wskazówki? :D

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Fipsik, zatrudnij się w interii w dziale medycyna :P

chętnie, ale nie jestem po lekarskim, tylko elektroradiologii, więc raczej mnie nie przyjmą :P Na szczęście mogę pomagać na forach swoją wiedzą ;)

kombinezonów mam pełno po J, jakiś napewno będzie dobry więc nie będę kupować ;) Czarnuszka pochodź po lumpkach, kup z 5 różnych za grosze i nie będziesz miała problemu z wyborem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:23

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka to wszystko nie jest takie proste :) każda matka lubi inne ubranka. Ja np Lubie bodziaki i pajace a nienawidzę kaftanikow i śpiochów. Z kombinezonami to samo. Takiego smerfa maleńkiego ciężko wbić w kombinezon i mi np było najwygodniej w takich gdzie masz rękawy i na dole worek. Nie trzeba wciskać nóżek w nogawki. I w takim jeździła córa w wózku. Ale dochoczo kwestia fotelika. Są tacy co twierdzą że w foteliku dziecko nie może być grubo ubrane a już broń boże w kurtce. Ja np do fotelika miałam uszyty tali koc z dziurami na pasy i nie musiałam bardzo grubo ubierać dziecka. Zakładałam polarowy kombinezon i do fotelika.a na wierzch ten koc właśnie :)
    Ale to do wszystkiego dojdziesz sama :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka, u nas córka urodzona 16.02, mrozy były wtedy chyba po -10 przez pierwsze 2 tygodnie jej życia. Ubieraliśmy ją w 3 warstwy bluzek, kaftaników, sweterków itd., a na to mieliśmy zwykły kombinezon taki jakby z ciepłego futerka (nie umiem tego nazwać lepiej :D) :) Na to koc i młodej zawsze ciepło było.
    Myślę, że typowo grubego zimowego nie ma sensu kupować, bo może być już ciepło jak będziemy rodzić, a jak nie to można ubrać na cebulkę, albo przykryć dodatkowo kocykiem i będzie git :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, kupiony był przez moją kuzynkę w lumpku za 15zł ;) Obchodził już 6 dzieci i wygląda nadal super :)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Dziewczyny pisałyście, że wolnym krokiem myślicie już o wyprawce. To moja pierwsza ciąża i wiem dzięki forum,rożnym listom odnośnie wyprawek, od siostry i bratowej co trzeba kupić, co jest ważne i ważniejsze, jednak najbardziej mnie nurtuje jaki kombinezon powinno się kupić na wyjście ze szpitala, a który jednocześnie posłużyłby z miesiąc bądź dwa, głownie chodzi mi też żeby był odpowiedni do pory roku bo termin porodu wyjdzie na końcówkę lutego/początek marca. Szperam po tym necie i szperam i są przeróżne. I wiem wiem, że jest jeszcze bardzo dużo czasu ale może jednak jakieś wskazówki? :D
    Ja o ubrankach nie myślę, chociaż są wyprzedaże ;) ale w razie czego mam kombinezon misia z h&m

[img][/img]http://i.imgur.com/zneoIml.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:44

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lumpach jest najwięcej takich maleńkich ubranek :)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Obudziłam się dziś po 4 z mega bólem brzucha, ale tylko mnie przegoniło :/
    A o 15:00 wizyta...

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ