MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Właśnie czytałam ostatnio o tym, że podobno są jakieś środki dla kobiet w ciąży na mdłości! Szkoda, że nie wiedziałam 8 lat temu
ja przeciez byłam na lekach z Jagodą, bo inaczej rzygałam nawet po łyku wody i odwodniona byłam. A odwodnienie powoduje zmniejszenie wód płodowych, więc dostałam tabletki i czopki przeciwwymiotne w szpitalu. Najpierw czopek, bo tabletkę i tak bym zwróciła, dopiero jak działał to tabsa. Jechałam na nich chyba do 25 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:59
-
A badania nad paracetamolem były, i z tego co pamiętam to szkodzi, jeśli się bierze maksymalną dawkę codziennie przez 6 tygodni, wtedy powyżej tych 6 tygodni jest zbyt duże stężenie w organiźmie i zaczyna uszkadzać płód. No ale to lek przeciwbólowy, nikogo raczej nic nie boli tak, żeby brać 6 tygodni w ciąży leki. ja po operacji teraz byłam tylko 2 tygodnie na paracetamolu, więcej nie brałam, bo nie chciałam się faszerować, skoro się staramy. Wystarczająco dużo żrę prochów.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja się boje leki brać jakieś leki w ciązy a i tak przeciez po in vitro jestem nimi faszerowana, od transferu no- spe bralam 3 razy dziennie zeby zapobiec skorczom macicy. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi.
Ogólnie lekarz mnie uczulał, że na tym etapie ciąży bardzo duzy wplyw maja toksyczne skladniki z zewnatrz np wdychanie dymu papierosowego albo detergentow, dlatego jakieś czyszczenie toalety czy wanny raczej odpuszczam chyba ze na sucho -
sprobuj jeszcze herbate z miodem imbirem i sokiem z malin i leż i odpoczywaj
Vaina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pisałyście, że wolnym krokiem myślicie już o wyprawce. To moja pierwsza ciąża i wiem dzięki forum,rożnym listom odnośnie wyprawek, od siostry i bratowej co trzeba kupić, co jest ważne i ważniejsze, jednak najbardziej mnie nurtuje jaki kombinezon powinno się kupić na wyjście ze szpitala, a który jednocześnie posłużyłby z miesiąc bądź dwa, głownie chodzi mi też żeby był odpowiedni do pory roku bo termin porodu wyjdzie na końcówkę lutego/początek marca. Szperam po tym necie i szperam i są przeróżne. I wiem wiem, że jest jeszcze bardzo dużo czasu ale może jednak jakieś wskazówki?
-
kark wrote:Fipsik, zatrudnij się w interii w dziale medycyna
chętnie, ale nie jestem po lekarskim, tylko elektroradiologii, więc raczej mnie nie przyjmą Na szczęście mogę pomagać na forach swoją wiedzą
kombinezonów mam pełno po J, jakiś napewno będzie dobry więc nie będę kupować Czarnuszka pochodź po lumpkach, kup z 5 różnych za grosze i nie będziesz miała problemu z wyboremWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:23
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarnuszka to wszystko nie jest takie proste każda matka lubi inne ubranka. Ja np Lubie bodziaki i pajace a nienawidzę kaftanikow i śpiochów. Z kombinezonami to samo. Takiego smerfa maleńkiego ciężko wbić w kombinezon i mi np było najwygodniej w takich gdzie masz rękawy i na dole worek. Nie trzeba wciskać nóżek w nogawki. I w takim jeździła córa w wózku. Ale dochoczo kwestia fotelika. Są tacy co twierdzą że w foteliku dziecko nie może być grubo ubrane a już broń boże w kurtce. Ja np do fotelika miałam uszyty tali koc z dziurami na pasy i nie musiałam bardzo grubo ubierać dziecka. Zakładałam polarowy kombinezon i do fotelika.a na wierzch ten koc właśnie
Ale to do wszystkiego dojdziesz sama -
nick nieaktualnyCzarnuszka, u nas córka urodzona 16.02, mrozy były wtedy chyba po -10 przez pierwsze 2 tygodnie jej życia. Ubieraliśmy ją w 3 warstwy bluzek, kaftaników, sweterków itd., a na to mieliśmy zwykły kombinezon taki jakby z ciepłego futerka (nie umiem tego nazwać lepiej ) Na to koc i młodej zawsze ciepło było.
Myślę, że typowo grubego zimowego nie ma sensu kupować, bo może być już ciepło jak będziemy rodzić, a jak nie to można ubrać na cebulkę, albo przykryć dodatkowo kocykiem i będzie git -
nick nieaktualny
-
Czarnuszka wrote:Dziewczyny pisałyście, że wolnym krokiem myślicie już o wyprawce. To moja pierwsza ciąża i wiem dzięki forum,rożnym listom odnośnie wyprawek, od siostry i bratowej co trzeba kupić, co jest ważne i ważniejsze, jednak najbardziej mnie nurtuje jaki kombinezon powinno się kupić na wyjście ze szpitala, a który jednocześnie posłużyłby z miesiąc bądź dwa, głownie chodzi mi też żeby był odpowiedni do pory roku bo termin porodu wyjdzie na końcówkę lutego/początek marca. Szperam po tym necie i szperam i są przeróżne. I wiem wiem, że jest jeszcze bardzo dużo czasu ale może jednak jakieś wskazówki?
[img][/img]http://i.imgur.com/zneoIml.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:44
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
nick nieaktualny