MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdzia88 wrote:Dziewczyny dopiero odpalilam forum nie wiem co sie tu dzieje.
Prosze poradzicie cos???
Leb mi peka...!!!!!!! Wczoraj kladlam sie z leciutkim pobolewaniem wstalam z bolem...a od 4 h juz coraz gorzej...robilam oklady na czolo...leze ....mam zamkniete oczy..bylam na spacerze ...mam wrazenie ze piszczy mi w uszach...myslalam ze pizza stanela mi na zoladku i dlatego boli glowa....niby cos mnie mdli od rana...pilam miete...herbate....kurde boli ze nie ogarniam ! ;( boje sie... Zeby to nie bylo cos zlego
Moze zmusze sie do wymiotow... Moze ulzy...kurnna juz nie wyrabiam
Rób dalej okłady i spróbuj zosnac tez miałam ostatnio taki dzień, mierzylas ciśnienie? -
M&Ms wrote:Tita, jeśli dostałaś zdjęcia to możesz porównać na zdjęciach co obejmuje kreska pomiarowa na jedny a co na drugim.
Mi ostatnio lekarka przy badaniu kazała na chwilę się wyprostować na kozetce bo jak się nachylałam do ekranu to maluch się odwracał i mówiła, że ciężko jej wtedy zmierzyć
Myślę, że to mierzenie jest bardzo zależne od dokładności lekarza i sprzętu oczywiście. To najdokładniejsze to pewnie będzie na prenatalnych w 12. tygodniu.
Nie dostałam tym razem niestety... ale tu byłam wyprostowana i nie zerkałam i z tego co ma niego patrzyłam później to był już bardzo wyraźny człowieczkowy kształt. A przy pierwszym usg zerkałam i się naginałam więc to też mogło trochę zburzyć wynik. Tylko jeżeli dzidziuś jest już taki wielki to ja się boję jakiego smoka będę musiała urodzić -
Prosze poradzicie cos???
Leb mi peka...!!!!!!! Wczoraj kladlam sie z leciutkim pobolewaniem wstalam z bolem...a od 4 h juz coraz gorzej...robilam oklady na czolo...leze ....mam zamkniete oczy..bylam na spacerze ...mam wrazenie ze piszczy mi w uszach...myslalam ze pizza stanela mi na zoladku i dlatego boli glowa....niby cos mnie mdli od rana...pilam miete...herbate....kurde boli ze nie ogarniam ! ;( boje sie... Zeby to nie bylo cos zlego
Moze zmusze sie do wymiotow... Moze ulzy...kurnna juz nie wyrabiamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 20:01
-
Pisalam do lekarza mowil ze max 1 gram paracetamolu moge w takim beznadziejnym przypadku. Wlasnie lyknelam 15 min temu...cos chyba sie wycisza...ale powiem wam ze koszmar dzis przezylam a rozkrecilo sie na dobre po 15....koszmar!!! Same wiecie ... Juz glupialam czy pizza stanela czy co....bo wczoraj zjadlam.... Czy mdlosci od glowy czy ciazy.... Boje sie ze cos sie dzieje....chociaz moze pogoda... Tak cisnienie mierzylam 112 na 72 puls 72 kawke wypilam myslalam ze cos pomoze to 122 na 74 puls 84... Ciezki dzien ;((((
-
Wlasnsie czytalam ze owszem dlugotrwale zarzywanie leku moze uszkadzac plod...a ja mam nadzieje ze to byl jeden jedyny raz...bo to co sie ze mna dzialo to masakra jakas...siedzialam i plakalam myslalam ze glowa mi wybuchnie !
-
Prosze poradzicie cos???
Leb mi peka...!!!!!!!
ostatnio przerabiałam taką migrenę przez 2 dni, bo nic nie pomagało.
ale za to obfitym spryskaniu twarzy wodą termalną, udało mi się usnąć - wyczytałam kiedyś w gazetce dla farmaceutów, że tego typu specyfiki potrafią kojąco zadziałać właśnie na ból głowy. Oczywiście w to nie wierzyłam, ale ostatnio zdało egzamin, a już myślałam, że będę miała kolejny dzień wyjęty z życia.
-
Magdzia88 wrote:Dzieki...bo juz bylam bezradna ;(
A zdaza wam sie takie np. Nagle uklucie w okolicy spojenia lonowego. ..jakby igla...????maggdax lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Ja się zapisałam do gyncentrum na 26 na prenatalne :p ale nawet nie wiem do kogo
---
Zaczynamy 11 tydzieńMatyldaG lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Dzień dobry kobietki
Mimi &&&& za wizytkę dzisiejszą :*MatyldaG, chloet, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
witam się w 11 tygodniu
jenny88, anuschka, Englein, chloet, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
jenny88 wrote:Ja też nie wiem do kogo mnie zapisali, ale znajoma poleca to centrum.
---
Zaczynamy 11 tydzień -
Paracetamol szkodzi jeśli się go bierze dłużej niż 6 tygodni. Dopiero wtedy zaobserwowali uszkodzenia płodu. Więc bez przesady, jak się weźmie czasami bo się nie wyrabia z bólu to się nic nie stanie. Gorsze rzeczy dzieją się z dziećmi ponospowymi, a to łykacie jak cukierki.
Klarcia, Englein lubią tę wiadomość