MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
czirisz mamy zrobiona tabelę w której wpisujemy informacje o sobie i o dziecku. Kiedy kolejna wizyta, jakie dzieciątko ma wymiary. Oczywiście nie ma przymusu i każda pisze te informacje które chce.
-
anuschka wrote:Matylda nie jest aż tak źle z tymi zapachami. Mamy psa ze sobą to zawsze siedzimy na dworze z dala od kuchni
Gorsze jest chyba to, że perfumy Męża mi śmierdzą.
ja ostatnio nie moge zniesc zapachu lakieru do wlosow -
Tosia 1981 wrote:Hehe chciałabym zobaczyć jego minę
No i dzień dobry kobietki
Tosia a Ty dziś już 12 tydzień zaczynaszTosia 1981 lubi tę wiadomość
-
Nikafika to tak jak u nas
gratulacje!
tylko my termin na 03.03
U mnie tez jakby mdlosci mniejsze ale teraz niestety jelita mi dokuczaja..
Jeszcze tydzien i zobacze moje malenstwo..dzis mi sie śniło że poszłam miedzy wizytami do gina w mojej miejscowosci bo sie nie moglam doczekac wizyty
My mielismy leciec na Madere we wrześniu ale mąż sie za bardzo cyka ze względu na ciążę..mam nadzieję że maluszek w przyszlosci doceni to poświęcenie i wyjazdy bedzie dzielnie znosil..btw dziwnie mi sie pisze o dzidzi w formie meskiej bo tak mi przeczucie podpowiada dziewczynkę że to az dziwneborsuk, m@rtynka lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Tosia a Ty dziś już 12 tydzień zaczynasz
chloet, Madera2000, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:Na to wychodzi
a od jakiego dnia się liczy że to już drugi trymest? -
nick nieaktualnyAaaaa anuschka to faktycznie w miare blisko, ciągle zapominam, że nie wszystkie mieszkacie w Polsce
- fajnie wypoczniecie z ładnymi widokami i pogodą. U mnie dziś na dzialce pada, więc chetnie na słońce popatrze
Borsuk dziekuje za wyjasnienie, to jabym się z chęcią skusiła na taki login i hasło -
Englein wrote:No wlasnie çhyba tez to mam...wczoraj poszlismy do kina a po nim na azjatyckie jedzenie, taki orient buffet...i wieczorem nie wiedzialam,czy to jajnik sie odzywa czy gdzies mi sie gazy przemieszczaja. Dzis celowo zjadlam czeresnie to mnie troche pogonilo, troche ulzylo. Dzis od popoludnia cos tam czuje i ...na szczescie gazy zaczely odchodzic same. Sorry za taki opis, czy na to to tylko rumianek?koper?
Ja tez miewam straszne wzdęcia i znalazłam super sposób - z neta. Filiżanka ciepłej wody, którą należy pić malutkimi łyczkami ale nie od razu tylko przez dłuższy czas ja piję ją ok. 15 min. Pomaga!
Englein lubi tę wiadomość
-
anuschka wrote:Matylda nie jest aż tak źle z tymi zapachami. Mamy psa ze sobą to zawsze siedzimy na dworze z dala od kuchni
Gorsze jest chyba to, że perfumy Męża mi śmierdzą.
Ja nie moge zniesc zapachu zadnej chemii. A już perfumy mojego męza to tragedia. Jak kiedyś uwielbiałam wszystko co pieknie pachnie tak teraz nie moge zniesc zapachu płynów, detergentów, perfum i nawet kremów.
Dziewczyny znalazłam fajną interaktywną szkołę rodzenia w formie kursu (https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/szkola-rodzenia?utm_source=promobox) Rejestracja jest darmowa. Jeśli jesteście zainteresowane to mozecie kliknąc w link.MatyldaG lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
MatyldaG wrote:ale super leci jednak ten czas
a od jakiego dnia się liczy że to już drugi trymest?
Ja też się zastanawiam kiedy się liczy, że to już drugi trymestr. Belly pokazuje kiedy to nastąpi mi pokazuje, że 5 wrzesień. pokazuje też granicę bezpieczeństwa 10 tydz chyba 6 dzień. Wejdź w kalendarz ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 11:10
-
Mi czeresnie o tyle pomogly, ze dosc szybko sie po nich zalatwilam. Mimo,ze same czeresnie tez chyba troche wzdymaja, bo pestkowe, to mi na ten moment pomogly.
probowalam dzis u kolezanki smoothie jarmuz z bana em, calkiem dobre w smaku a wszysgko co zielone i surowe jest zbawienne dla nas. -
hej
ja dzis jezdzilam za rybką bo siostra mi dała rybke siostrzenca na 10 dni bo na wakacje pojechali i co? i mala franca zdechla (fakt siostra ja trzyma w malej kuli wiec co sie dziwic) dzis jezdzilam po zzologicznych bo chcalam kupic taka samą, ale niestety nie bylo:/ tamta byla czarna a ja kupila niebieska hehe wmowie mu ze urosla i koolor zmieniła
ja mam jutro rano wizyte, trzymajcie kciuki
tez nie moge perfum wąchać ale ostatnio źle reaguje na moj plyn do plukania, wczraj zygłam jak pranie wieszałam masakraDziunka, m@rtynka, chloet lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Znowu posty pousuwali
ciagle tylko jakies modernizajce strony robią a potem wszystko znika.
Mimi moglas kupic dopiero przed jej powrotem zeby ta tez nie padla ;P -
Mało piszę ale was dzielnie czytam
Co by poprawić trochę te wszystkie smutne wiadomości to mogę napisać, że dzisiaj miałam 2 wizytę. Ciąża oczywiście młodsza względem założeń z pierwszej wizyty, ale praktycznie idealnie wyszło z wyliczeniami z belly. Wg USG termin mamy na 6 marca a wg. belly na 7 marca
i jesteśmy sobie już w 11 tygodniu. Naoglądałam się mojego współlokatora, teraz przynajmniej coś więcej było widać bo już troszkę ponad 3 cm ma. Jedynie co to żałuję że serduszka nie słyszałam
w trakcie USG byłam tak zajęta oglądaniem, że o tym kompletnie zapomniałam i przypomniało mi się dopiero jak wyszłam z gabinetu. Za 2 tygodnie wybieram się na badania prenatalne to może w końcu posłucham serduszka, na pierwszej wizycie tylko wykres widziałam.
U mnie w sumie w miarę bezobjawowo jak na razie jest. Jedynie jestem praktycznie cały czas zmęczona i tylko czekam aż w końcu przysnę przy biurku w pracymdłości miewam czasem wieczorem, ale mam wrażenie że głównie jak za dużo na raz zjem. W ciągu dnia to tylko jak jestem głodna to mnie mdli więc koniec końców ciągle coś podjadam
więc już mam +1,3 kg, no i jeszcze jak dużo siedzę albo stoję to mnie kręgosłup czasem boli, i ciągle mam wrażenie że mi ktoś szpileczki w brzuch wbija...
milagro, julllla, M&Ms, Mimi86, MatyldaG, Tosia 1981, Dziunka lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:
Mimi moglas kupic dopiero przed jej powrotem zeby ta tez nie padla ;P
mi wyznaczyli prenatalne na tą sobote to bedzie 10t+5d wiec raczej za wczas - jutro postaram sie przesunącmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dziewczyny dopiero odpalilam forum nie wiem co sie tu dzieje.
Prosze poradzicie cos???
Leb mi peka...!!!!!!! Wczoraj kladlam sie z leciutkim pobolewaniem wstalam z bolem...a od 4 h juz coraz gorzej...robilam oklady na czolo...leze ....mam zamkniete oczy..bylam na spacerze ...mam wrazenie ze piszczy mi w uszach...myslalam ze pizza stanela mi na zoladku i dlatego boli glowa....niby cos mnie mdli od rana...pilam miete...herbate....kurde boli ze nie ogarniam ! ;( boje sie... Zeby to nie bylo cos zlego
Moze zmusze sie do wymiotow... Moze ulzy...kurnna juz nie wyrabiamMatyldaG lubi tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:Wracają pojutrze juz
mi wyznaczyli prenatalne na tą sobote to bedzie 10t+5d wiec raczej za wczas - jutro postaram sie przesunącWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 19:37
jenny88 lubi tę wiadomość