WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro zrobie twoim sposobem czyli bardziej z boku robisz niż koło pępka .
    Matylda tez o tej myślałam hehe

MatyldaG lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi polecam w 100% całe życie spałam na brzuchu a z ta poducha tylko na boku i na wznak i się wysypiam.
    W ogóle wczoraj była u mnie koleżanka z którą się nie widziałam z 3 tygodnie i powiedziała ze juz mi widać brzuszek delikatnie taki ciążowy także ładny szok miałam :)

m@rtynka, Mimi86, chloet lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Postanowiłam do Was dołączyć. Jestem na początku 9 tyg ciąży a termin mam na 26 marzec. Mam 39 lat, bardzo długo starałam się o pierwsze dziecko, w tej chwili córeczka ma ponad dwa latka. Druga dzidzia to dla nas wielka radość ale i mój strach by było wszystko dobrze bo pierwsza ciąża obumarła. Więc ten niepokój już we mnie utkwił na zawsze. Wizyta za miesiąc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Ciążę znoszę bardzo źle i jest coraz gorzej. Mam duże osłabienie organizmu i silne mdłości. Właśnie mój M pojechał do apteki, bo wynalazłam lek, który może pomoże, bo inaczej już nie daję rady. A przecież dzieckiem trzeba się zająć:)

Marrtusia, milagro, MatyldaG, m@rtynka, kr0pka, chloet, Dziunka lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita witaj, łączę się z Tobą w mdłościach:)

Anita12 lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja równiez od kilku tygodni czytam i chciałabym się przyłączyć. Jest to dla mnie trudna ciąża i bardzo się boję ze skonczy się tak jak ostatnio(obumarcie w 8tc- brak serduszka). Co prawda w ostatni poniedziałek fasolka miała 11 mm i bijące serduszko ale strach jest ciągle ogromny. Mam nadzieję ze mnie przyjmiecie i razem będziemy lepiej znosić trudy i rozterki ciążowe:) Termin mam na 23-24 marca pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 14:33

milagro, MatyldaG, m@rtynka, chloet, Ewa, Dziunka, borsuk lubią tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was ze szpitala,
    W sobote rano dostalam malego plamienia i pozniej po spacerze pojawila sie znow plamka, wiec w stresie pojechalismy do szpitala. Juz z niego nie wyszlam. W toku badan wyszla mi ujemna grupa krwi (ktora mialam dopiero robic) wiec czekam na przeciwciala. Pozostale badania sa prawidlowe, dzidzia ok, ciaza niezagrozona. Jestem juz tak ta sytuacja zmeczona, ze glowa mi peka od placzu, bo nikt nie poinformowal mnie o niczym, dopiero moj Piotrek poszedl do lekarza i powiedzial ze ok. Ja chce juz ten zastrzyk i do domu, przygnebia mnie to miejsce...:-( moze za szybko zareagowalam? Plamienie juz sie nie pojawilo..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O monia99 bardzo Ci współczuję wiem przez co przechodzisz, bo u mnie było to samo. Po tym jak ciąża obumarła a byłam w kolejnej drżałam o wszystko i nie wierzyłam, że może być dobrze i doczekam się w końcu pierwszego dziecka. Zresztą do dziś nie mogę uwierzyć, że jednak się udało. I teraz zobacz, tyle było strachu a córeczka cała i zdrowa się urodziła. Później żałowałam, że zamiast cieszyć się ciążą to tak bardzo się bałam. Także, teoretycznie wiem, że to nie jest dobrze i radzę Ci byś była dobrej myśli. Jednak sama znów robię to samo. Więc chyba nie da się inaczej, takie jesteśmy, że będziemy się martwić. Ale możeny się chociaż wspierać:) ja tak długo mam jeszcze do wizyty, że też odchodzę od zmysłów. Może gdybym się czymś zajęła byłoby inaczej ale te mdłości mi nie pozwalają na nic.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie232 współczuję Ci tego szpitala, wiem jak to przygnębia a jeszcze jak się źle trafi to i różnych okropieństw sie można nasłuchać albo nawet napatrzeć. Co w ogóle w ciąży nie jest wskazane. Obyś jak najszybciej wyszła, dobrze, a właściwie najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Z drugiej strony gdybyś nie poszła do tego szpitala to byś się martwiła.

Angie 232 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita,
    I chyba masz racje, bo gdybym jednak przegapila jakis wazny moment, gdzie moglam zareagowac, a nie zrobilabym tego, to potem by mnie zjadly wyrzuty sumienia..
    A tak w ogole, to witam nowe forumowiczki :-)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem już Listopadówką z 2014 roku - szczęśliwą mamą Bartusia. A teraz chciałabym dołączyć do Was :) Mam termin na 27 marca :) Witam wszystkie serdecznie i życzę każdej spokojnej i nudnej ciąży :)

m@rtynka, Mimi86, MatyldaG, Tosia 1981, milagro, chloet, Ewa, Dziunka, borsuk lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie dobrze zrobiłaś, że poszłaś. Wiadomo, szpital to nic miłego, ale przynajmniej wiesz, ze wszystko ok. Szybkiego powrotu do domu :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuz ja byłam kwietniówką na innym forum z tego roku co Ty ale córeczka przyszła na świat dopiero w maju:) ciekawe jak teraz będzie ale póki co, mamy termin obok siebie bo ja 26 marca:)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :-) Angie i trzymaj się cieplutko wszystko będzie dobrze :-)

ChciałabymJuż, Angie 232 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Mum2in1 Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22marzec

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ooo może będziemy razem rodzić :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie dziewczyny,
    Bardzo dziekuje za wsparcie!
    Jestescie super:-)
    Obym jutro uslyszala, ze wychodze..
    Tylko jeszcze nie podali mi przeciwcial... :-(
    No nic, bede dobrej mysli!
    Trzymajcie sie wszystkie :-)

chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe marcowe mamusie :) Fajnie ze jest nas coraz więcej.

Angie232 dobrze zrobiłaś, że pojechalas do szpitala. Dzieki temu podadza Ci szybciej przeciwciala i wsztstko bedzie dobrze. Trzymam za Was kciuki :)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • chloet Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim nowym dziewczynom <3

Przy okazji życzę nam wszystkim samych pomyślnych wizyt w nowym tygodniu!

Anita12, Dziunka lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny co u was? Jak się czujecie? Ja całkiem dobrze tylko nadal dokucza mi suchość w nosie. Ledwo oddycham, w nocy muszę się budzić dmuchać po 100x bo cały czas mam strupki i krew. We wtorek wizyta to spytam czy jest na to jakaś recepta
    Co do krwawienia po seksie to miałam lekko różowy śluz tydzień temu ale od razu zniknął. Pewnie to jakaś żyłka więc nie panikowalam
    Wczoraj zaszalam i z myślą o jesieni/zimie zamówiłam online kilka par leginsów, swetrów oraz stanik do karmienia i poduszkę dla kobiet w ciąży. Trochę szybko ale były wyprzedaże hehe

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie dobrze ze jesteś pod dobra opieka. Zaraz pewnie wyjdziesz i będziesz dużo spokojniejsza z myślą że wszystko sprawdzili. Głowa do gory

201703012752.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ