WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mi gin mówiła aby tamponu nie wsadzac. Zakryj gazikiem albo ostatecznie papierem toaletowym.
    I nie czytaj ma necie. Jak ciąża jest silna to nie wiele rzeczy może jej zaszkodzić bo się wybroni maleństwo. A wynik jutro pewnie będzie o wiele lepszy.
    Każda kobieta w ciąży będzie miała conajmniej raz albo infekcje pęcherza albo pochwy. To raczej nieuniknione :)

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Czyli ta poduszka est niefajna?
    No jakos srednio zadowolna jesem,jakis taki flak, w jednym miekscu nie bylo wypelnienia,tylko sam material.Ale to takie pierwsze wrazenie,polezalam na niej doslownie 3 minutki,bo sie zbieralismy z mezem do wyjazdu do rodzicow. Wracamy w niedziele,to poprobuje konkretnie.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa pij dużo wody i sok z żurawiny 100% - ja jestem już po zapaleniu podczas którego bolała mnie nerka i fasolka jest cała i zdrowa. Proponuję też oddawać mocz do pojemnika wyjałowionego ponieważ w zwykłym pojemniku są bakterie :/

Jestem dziś po wizycie u Gin - nasze szczęście ma już całe 2.31 cm i jest dość ruchliwe :)

a2d7cf73a2908ebdmed.jpg

MatyldaG, Marrtusia, milagro, Tosia 1981, Magdzia88, Madera2000, Wonderwall, Fipsik, Ewa, m@rtynka, Vaina, Paolina91, Crisperss, Athia, borsuk, Dziunka, Englein, anuschka, kr0pka, chloet, Magda87, Mimi86, jenny88 lubią tę wiadomość

33w8k0j.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz do badania oddaje się właśnie do jałowego pojemniczka... w aptekach często dają po prostu zakręcony pojemniczek. Trzeba pilnować żeby był jeszcze w szczelnie zamkniętym opakowaniu foliowo-papierowym ;)

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam swój pierwszy zastrzyk z Clexane... tragedii nie było :) znalazłam fajną instrukcję, którą zamieściła jakaś dziewczyna na belly. Jutro okaże się czy taki sposób jest dla mnie dobry... boję się bolących siniarów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 22:12

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały już min. 2 usg i mają rozbieżność terminów om z usg, terminy z usg cały czas się wam zgadzają do tej pory?
    Ja z OM mam termin na 7.03.
    Na pierwszym usg w dniu z ostatniej miesiączki 6tc+6 wyszło, że jestem w 7tc+2, czyli termin 4.03.
    Teraz na drugim usg wyszło, że w 10tc+1 (z OM) maluch ma 11tc+3, czyli termin już na 26.02. Było widać i nosek i fałd zmierzyć się dało.
    Ginka powiedziała, że nie zmieniamy terminu, bo liczy się pierwszy pomiar, a jak w necie czytam to wszędzie pisze, że liczy się termin właśnie z badań 11-13tc.
    Nie wiem jak do tego podejść, bo w poprzednich ciążach terminy do 15tc zawsze się pokrywały, dopiero potem się rozjeżdżały, bo dzieci na tym etapie niby równo rosną, a tu młode sobie urosło jak na drożdżach... Możliwe, że tak usrósł, czy raczej ginka na początku źle zmierzyła, bo teraz już było widać idealnie malucha (fikał kilka minut w brzuchu :D)i napewno od główki do pupy było tyle ile zmierzyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 07:56

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a kiedy faktycznie mialas owulacje? Ja bym jednak patrzyla na termin z OM, no chyba ze owulacja miałaś jakoś w 7-10 dc :-) może po prostu będzie większe przy porodzie niż poprzednie dzieci albo później zwolni przyrost :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja miałam w sumie 3 usg ale na każdym rosły jakby już po równo co do tygodnia wyliczonego na pierwszym usg. Pisałam kiedyś ze jedno dziecko mam 2 dni młodsze niż termin om a drugie 3 dni starsze i ciągle tak jest. Ale lekarz mi się trzyma terminu z OM

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Athia Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej ja na pierwszym usg miałaam termin 3.03 według obliczeń z OM pani w rejestracji 2.03 czyli przybliżone daty według belly termin 26 z OM i teraz z 2 usg robionego 3 dni temu wychodził termin taki sam jak na belly i wiek ciąży 11t3d+-8 i już sama nie wiem kiedy umówić się na prenatalne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 08:19

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja zakładam mogła być 10-13dc, dokładnie nie wiem kiedy.
    Ja mam mieć cesarkę ze względów medycznych i wstępny termin byłby 28.02, ale to lekarka mówiła przy pierwszej wizycie i terminie 7.03. Teraz jakby jednak termin był 26.02 to nie wiem czy do tej cesarki wytrwam :/

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze wyliczano termin z daty ostatniej miesiączki i nikt nie sugerował się tym co podawało usg. Miałam wyliczony 14 października a córka urodziła się 3 października także w terminie donoszona. Ja teraz też będę patrzeć na termin ostatniej miesiączki przy terminie porodu.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wcześnie juz ustalają termin cesarki? Myślalam ze na jakimś późniejszym etapie np miesiąc wcześniej jak juz wiadomo na jakim etapie jest ciąża

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, u mnie lekarka jest jeden dzień w tygodniu w szpitalu, a zawsze robią tam cesarki jakiś tydzień przed terminem, więc mi wychodzi najbliższy wtorek 28.02 :) Jeszcze nic nie jest zaklepane w szpitalu, po prostu tak mi ginka powiedziała.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Matylda, u mnie lekarka jest jeden dzień w tygodniu w szpitalu, a zawsze robią tam cesarki jakiś tydzień przed terminem, więc mi wychodzi najbliższy wtorek 28.02 :) Jeszcze nic nie jest zaklepane w szpitalu, po prostu tak mi ginka powiedziała.
    aha to rozumiem :) mysle ze z biegiem czasu jak dzidzius okaze sie starszy to bedziesz miec wczesniej zaplanowana ta cesarke :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 12 tygodniu :)

Niech już kolejna wizyta będzie za mną, bo za dużo myślę i śnią mi się straszne koszmary!

MatyldaG, Madera2000, Dziunka lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Czarna_1985 Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Uwielbiam weekend za to, że mogę się w końcu wyspać :))
    No ja właśnie się zastanawiam czy termin wg ostatniej miesiączki jest ok, bo jak byłam teraz na USG to dziecko ma wg wymiarów 8 tydzien a wg miesiączki 10 tydzień, co powoduje że prawie na kwiecień bym zahaczala, a nie środek marca. Zresztą ja miałam nieregularne cykle i nawet nie wiem kiedy była owulacja :( tabletki przestałam brać w grudniu i dopiero mi się zaczynało wszystko regulować a tu bach! Dzidzia :) Też mam zagwozdke jak się na to USG prenatalne umawiać. Idę do swojego lekarza w środę to zobaczymy co mi powie.

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dzień dobry, witam się w 12 tygodniu :)

Niech już kolejna wizyta będzie za mną, bo za dużo myślę i śnią mi się straszne koszmary!

To jak Ty masz suwaczek ustawiony?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :D mam takie pytanie, ale zanim zadam opisze sytuacje; w nocy wzięło mnie z moim na przytulanki, aż w pewnym momencie on zobaczył krew. Od razu panika do łazienki, morze łez. Pół nocy nie spałam bo co chwile chodziłam i sprawdzałam czy się nie rozkręca. Już przy drugiej wizycie miałam brazowe jakby plamienie, a nie już żywą krew. Po kilku razach zmniejszało się, a dziś już normalnie, tzn zawsze mam dużo śluzu przez przeźroczystego do mleczno-białego. On mówi, żebym nie panikowała, bo może coś mi naruszył i żeby czekać do środy, ja mam mieszane uczucia. Dodam, że nic mnie nie bolało. Miała któraś z was taką sytuacje? A tak na serio, to brzuch mnie bolał, ale zjadłam śniadanie i od razu lepiej :D

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    To jak Ty masz suwaczek ustawiony?
    dobrze ma :) dzis ma 11+0 czyli zaczyna sie 12 tydzien :)

chloet lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :-)
    MatyldaG wrote:
    dobrze ma :) dzis ma 11+0 czyli zaczyna sie 12 tydzien :)
    Ja tam widzę 10tc 4d

Kark u mnie dopiero ostatnie usg pokryło się z terminem (a miałam ich już kilka) wcześniej wychodziło że maluszek jest młodszy ale ja i tak trzymałam się "swojej wersji" bo dokładne wiem kiedy była owu (a w moim przypadku pick up)

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ