MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pina87 wrote:Ja też się bałam czy z dzidzią jest dobrze, bo czułam, że chudnę... Nie mam wagi w domu ale dziś u lekarza okazało się że schudłam 3 kg w 2 tyg... Pani dr kazała mi mimo wszystko jeść na siłę bo inaczej szpital. Ja też jestem z kategorii wagi piórkowej więc te 3 kg to mój mąż się śmieje "10% mojej wagi"
ale dzidzia ładnie urosła, jak na swój wiek - 10+4 i tyle ma
Ja też jak na razie na minusie i z USG wyszło że zarodek ciut za mały jak na ten tydzień.. Gorzej, że wcinam wszystko jak leci bo mam teraz spory apetyt.. a waga nadal w dół. Mam nadzieję, że tak jak przypuszczam waga schodzi z mięśni ponieważ ćwiczę regularnie, ale od kiedy zaszłam w ciążę postanowiłam zrobić przerwę na pierwszy trymestr no i rzeczywiście tyłek mi opadł -
Vaina wrote:ja też planuję z motherhood. Kupiłaś zwykłą czy premium? Widziałam, ze na allegro są troche tańsze więc chyba tak kupię.
Ale teraz poczekam jeszcze z tydzień dwa na twoją opinię
http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-kurier-i6095451652.html?snapshot=MjAxNi0wOC0xMFQxNDoxMTozM1o7YnV5ZXI7YmM3MDNmNzZhMWFkNmUyNjhlNGQwOWNhMGRmZmY3ZWQ1YjgxMmYzYjI3ZTVjZWRiNjlkMTA4MjI1NmY4ZGYwMQ==
Taką kupiłam, opinią oczywiście się podzielęVaina lubi tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Kupiłam z motherhood.
Parę dni temu pisałam, że mi chyba mdłości słabną. Niestety, fałszywy alarm, od paru dni mam jeszcze gorsze. Leżę plackiem i jęczę mężowi. A więc poducha od razu się przyda:) Matylda, dalej Ci nie wchodzi imbifem? -
Ewa wrote:Hej. Dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki. pomóżcie co to może oznaczać ??
PDW 16,3 a norma jest do 16.2 niby nie dużo, ale wynik jest już na czerwonoCo to może znaczyć ?
"P-LCR to wskaźnik dotyczący płytek krwi, a PDW erytrocytów. Należy je interpretować łącznie z pozostałymi wynikami morfologii krwi. Jeśli tylko te dwa parametry odbiegają nieco od normy, to nie ma to żadnego znaczenia klinicznego.
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/co-oznacza-podwyzszone-p-lcr-i-pdw-w-wynikach/89496/1/" -
Ewa wrote:Hej. Dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki. pomóżcie co to może oznaczać ??
PDW 16,3 a norma jest do 16.2 niby nie dużo, ale wynik jest już na czerwonoCo to może znaczyć ?
FabianCyprian
Tymuś
-
Ja myślę, że nie jest to poważne. Zapalenia sa często przy ciąży. Niektórym kobietom przez większą cześć ciąży zapalenia towarzyszą podobnie jak bakterie w moczu i rodzą zdrowe dzieci. Pewnie zapisze Ci globulki pimafucin, ja je brałam w 6 tygodniu ciąży, lekarz na badaniu stwierdził, że mam lekkie zapalenie i przepisał te globulki do stosowania co 2 dzień i przeszło. Nie zamartwiaj się na zapas maleństwu nic nie będzie
-
a ja jestem zakochana w mojej poduszce ciazowej, wlasnie wrocilam i juz wyprobowalam na wszystkie sposoby
teraz sobie wygodnie kregoslup na niej opieram
Ciekawe jak sie bedzie sprawdzac juz z brzuszkiem . Dorzucili mi tez jakies pieluchy i lapki niedrapki w gratisie, napisalam im ze spodziewam sie dwojki i wszystkiego naladowali po wiecej sztuk, fajnie
Ten moj bol w pachwinach jak sie polozylam to przeszedl, chyba w pozycji siedzacej w pracy tak mnie to meczy.Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Ewa, Wonderwall ma racje, prawidlowo oddany mocz to polowa sukcesu, bo tak od razu po nocy zawsze Ci cos zle wyjdzie koniecznie powtorz wynik według tej instrukcji
-
Wonderwall wrote:Ewa a sikalas ze środkowego moczu i czy zakrylas przy sikaniu ujście pochwy? Tak mi lekarz kazał robić i jeszcze wczensiej podmyc się.
Dokładnie... zalecenia są takie, by się podmyć, następnie spuścić trochę pierwszego moczu i nasikać do kubeczka tym "środkowym"Chodzi o to że przy ujściu cewki gromadzi się bardzo dużo bakterii które nie są współmierne z tym co jest w pęcherzu.