WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki dziewczyny w takim razie jutro lecę jeszcze raz powtórzyć. :)

Ewa
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Dokładnie... zalecenia są takie, by się podmyć, następnie spuścić trochę pierwszego moczu i nasikać do kubeczka tym "środkowym" :) Chodzi o to że przy ujściu cewki gromadzi się bardzo dużo bakterii które nie są współmierne z tym co jest w pęcherzu.

Dobrze powiedziane, ja jak robiłam pierwszy raz mocz to też mi wyszły dziwne wyniki, a jak powtórzyłam badanie po tym jak przeczytałam jak prawidłowo oddać mocz do badania to już wyszło ok. Czytałam też, że można przed oddaniem moczu do pojemnika włożyć sobie tampon a następnie ze środkowego strumienia oddać mocz do pojemnika.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:)
    Ja zawsze oddaje środkowy mocz zawsze mi to rodzice tak kazali robić- w dzieciństwie mialam problemy z pecherzem i badanie moczu to byla dla mnie prawie codzienność. Ale o zakryciu ujscia pochwy nie slyszalam a tez mialam ostatnio w moczu jakies nieprawidłowości ale lekkie i lekarz mowil ze nie ma sie czym przejmować i morfologia też lekko odbiegala od normy

hchy43r8kkymthav.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 9 tyg przeszly mi mdłości a meczyly mnie strasznie wcześniej i myslalam ze to wszystko już za mną i sie pomylilam. Wczoraj był pierwszy bełt i było strasznie. Nie wiem jak ty Matylda wytrzymujesz to codziennie? Masakra

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Od 9 tyg przeszly mi mdłości a meczyly mnie strasznie wcześniej i myslalam ze to wszystko już za mną i sie pomylilam. Wczoraj był pierwszy bełt i było strasznie. Nie wiem jak ty Matylda wytrzymujesz to codziennie? Masakra
    chyba sie juz przyzwyczailam :P sprobuj tak jak ja czesciej jesc a mniejsze porcje zeby nie doprowadzac do glodu.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Dobrze powiedziane, ja jak robiłam pierwszy raz mocz to też mi wyszły dziwne wyniki, a jak powtórzyłam badanie po tym jak przeczytałam jak prawidłowo oddać mocz do badania to już wyszło ok. Czytałam też, że można przed oddaniem moczu do pojemnika włożyć sobie tampon a następnie ze środkowego strumienia oddać mocz do pojemnika.

oj tampony są raczej niezalecane w trakcie ciąży - pewnie na kilka minut nic by się nie stało, ale może lepiej nie ryzykować?

rqkqj11.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę raczej próbować z tamponem. Dziękuje za wszystkie rady, mam nadzieję, że nic się nie stanie maleństwu przez to :-( jutro powtórzę może będzie lepiej.. Już się oczywiście na czytałam że może dojść do poronienia itd. :-/ dlaczego tak jest.. Dbasz o siebie i wiecznie coś się przyczepia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 16:33

Ewa
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ostatnio wyszly cuda wianki w moczu,no i oczywiscie zle nasikalam :) Po pierwsze srodkowy mocz,po drugie trzeba sie podmyc,a po trzecie zakryc ujscie pochwy,najlepiej gazikami.Tak mnie poinstruowal lekarz:) Powiedzial,ze nieprawidlowo oddany mocz jest niemiarodajny i wyniki nie nadaja sie do niczego.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a ja jestem zakochana w mojej poduszce ciazowej, wlasnie wrocilam i juz wyprobowalam na wszystkie sposoby :) teraz sobie wygodnie kregoslup na niej opieram :)
    Ciekawe jak sie bedzie sprawdzac juz z brzuszkiem . Dorzucili mi tez jakies pieluchy i lapki niedrapki w gratisie, napisalam im ze spodziewam sie dwojki i wszystkiego naladowali po wiecej sztuk, fajnie :)
    Ten moj bol w pachwinach jak sie polozylam to przeszedl, chyba w pozycji siedzacej w pracy tak mnie to meczy.:)
    A moja jakas taka sflaczala:/

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    oj tampony są raczej niezalecane w trakcie ciąży - pewnie na kilka minut nic by się nie stało, ale może lepiej nie ryzykować?
    Tylko na moment oddania moczu, to zabiera ok 5 min czasu jak nie mniej :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    A moja jakas taka sflaczala:/
    moze do podtrzymania brzuszka lepsza taka bardziej elastyczna bedzie? moja pewnie z czasem tez sflaczeje

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tez myslalam ze moje mdlosci minely dobry tydzien temu... Bylam z mezem na zakupach, wracam i poczulam ze cos mi sie niedobrze robi w sumie moja godzina jedzenia wiec szybko robie sobie bulke bo kupilam świeżutkie no i dojadlam do polowy i witaj kibelku! Okazalo sie ze nie przetrawilam obiadowej gotowanej kapusty ktora sobie przywiozlam wczoraj od mamy. A dodam ze wczoraj sie jej objadlam i bylo ok.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz dzis jem 3 obiad ;/

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG po jednym dla dzieci i jeden dla Ciebie :D
    Ja tam reszte tej bulki tez dojadlam jak mi sie lepiej zrobilo ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 17:23

Englein, MatyldaG lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko...kiedy ja Was doczytam...dwa dni...szok

Dziekuje za porady pasnokciowe, chyba musze skrzyp sprowadzic z Pl.

Gratulacje za wspaniale nowiny Fasolkowo-!rope zkowe :) super.

Matko jak mi sie chce spac od paru dni, szok. Moze to wina lad ej pogody za oknem.

Wiecie,troche dziwne,nie wymiotuje a schudlam od poczatku 2kg. Fakt, odstawilam cukier, slodkie,wszelkie gazowane i slodkie napoje jakie zdarzalo mi sie pic ale to az niemozliwe.
    Apetyt mniejszy ale mimo wszystko.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    MatyldaG po jednym dla dzieci i jeden dla Ciebie :D
    Ja tam reszte tej bulki tez dojadlam jak mi sie lepiej zrobilo ;P
    he he... bede sie tlumaczyc ze jem za trojga :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urlopuje i mamy pyszne śniadanie. Zawsze jest coś ciepłego i standardowe produkty śniadaniowe. Jem takie ilości na te śniadanie, że wolę nie patrzeć ma wagę. Ale jem tyle ile czuję nic na siłę, a ze dużo wychodzi :-D

Też się zastanawiam nad poduszką. Pytałam męża o radę ale stwierdził mogę ci zamówić jak chcesz. Ale mi porada :-)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Englein ja smaruję paznokcie olejem kokosowy zresztą używam go też w zastępstwie kremu na brzuch. Jest naturalny i ma sporo właściwości ;)
    Ja uzywam oleju migdalowego do ciala, chyba musze zaczac smarowac nim tez dlonie. Jak nie pomoze to sprobuje kokosowym,bo tez go uzywam (ale jeden do smazenia a drugi do smoothie).

milagro lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    No więc 2 - 3 saszetki skrzypu wsypujesz do oliwy z oliwek i na małym "ogniu" podgrzewasz w rondelku, potem przecedzasz i trzymasz np. słoiku. 2 - 3 razy w tygodniu podgrzewasz lekko i przez 10 - 15 min moczysz pazurki. U mnie się baaaaardzo sprawdzało kiedy robiłam regularnie.. ze mam lenia to ostatnio po prostu zrobiłam sobie 3 tyg kurację picia skrzypu i teź miałam piękne pazury ale na razie odpuścilam. Muszę w końcu zrobić tę oliwkę i znowu moczyć :)

Super, najpierw musze skrzyp sprowadzic tylko pytanie,czy jestem na tyle cierpliwa.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Matylda ta druga poducha fajniejsza :) sama sobie chyba zamówie :)
    Ja sie nosze z zamiarem kupna motherhood alewstrzymuje sie do usg 12 tc,czyli pierwszego tutaj...bo sa momenty,ze mam schize...
    Niemniej, chyba kupie w Pl bo eny atrakcyjniejsze.

5fdazm9.png

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ