MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaE. wrote:Dokładnie... zalecenia są takie, by się podmyć, następnie spuścić trochę pierwszego moczu i nasikać do kubeczka tym "środkowym"
Chodzi o to że przy ujściu cewki gromadzi się bardzo dużo bakterii które nie są współmierne z tym co jest w pęcherzu.
Dobrze powiedziane, ja jak robiłam pierwszy raz mocz to też mi wyszły dziwne wyniki, a jak powtórzyłam badanie po tym jak przeczytałam jak prawidłowo oddać mocz do badania to już wyszło ok. Czytałam też, że można przed oddaniem moczu do pojemnika włożyć sobie tampon a następnie ze środkowego strumienia oddać mocz do pojemnika. -
Gratuluje udanych wizyt:)
Ja zawsze oddaje środkowy mocz zawsze mi to rodzice tak kazali robić- w dzieciństwie mialam problemy z pecherzem i badanie moczu to byla dla mnie prawie codzienność. Ale o zakryciu ujscia pochwy nie slyszalam a tez mialam ostatnio w moczu jakies nieprawidłowości ale lekkie i lekarz mowil ze nie ma sie czym przejmować i morfologia też lekko odbiegala od normy -
Marynia991 wrote:Od 9 tyg przeszly mi mdłości a meczyly mnie strasznie wcześniej i myslalam ze to wszystko już za mną i sie pomylilam. Wczoraj był pierwszy bełt i było strasznie. Nie wiem jak ty Matylda wytrzymujesz to codziennie? Masakra
sprobuj tak jak ja czesciej jesc a mniejsze porcje zeby nie doprowadzac do glodu.
-
Czarnuszka wrote:Dobrze powiedziane, ja jak robiłam pierwszy raz mocz to też mi wyszły dziwne wyniki, a jak powtórzyłam badanie po tym jak przeczytałam jak prawidłowo oddać mocz do badania to już wyszło ok. Czytałam też, że można przed oddaniem moczu do pojemnika włożyć sobie tampon a następnie ze środkowego strumienia oddać mocz do pojemnika.
oj tampony są raczej niezalecane w trakcie ciąży - pewnie na kilka minut nic by się nie stało, ale może lepiej nie ryzykować? -
Nie będę raczej próbować z tamponem. Dziękuje za wszystkie rady, mam nadzieję, że nic się nie stanie maleństwu przez to
jutro powtórzę może będzie lepiej.. Już się oczywiście na czytałam że może dojść do poronienia itd.
dlaczego tak jest.. Dbasz o siebie i wiecznie coś się przyczepia..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 16:33
Ewa -
Mi tez ostatnio wyszly cuda wianki w moczu,no i oczywiscie zle nasikalam
Po pierwsze srodkowy mocz,po drugie trzeba sie podmyc,a po trzecie zakryc ujscie pochwy,najlepiej gazikami.Tak mnie poinstruowal lekarz:) Powiedzial,ze nieprawidlowo oddany mocz jest niemiarodajny i wyniki nie nadaja sie do niczego.
-
MatyldaG wrote:a ja jestem zakochana w mojej poduszce ciazowej, wlasnie wrocilam i juz wyprobowalam na wszystkie sposoby
teraz sobie wygodnie kregoslup na niej opieram
Ciekawe jak sie bedzie sprawdzac juz z brzuszkiem . Dorzucili mi tez jakies pieluchy i lapki niedrapki w gratisie, napisalam im ze spodziewam sie dwojki i wszystkiego naladowali po wiecej sztuk, fajnie
Ten moj bol w pachwinach jak sie polozylam to przeszedl, chyba w pozycji siedzacej w pracy tak mnie to meczy.
-
Marrtusia wrote:A moja jakas taka sflaczala:/
-
No to ja tez myslalam ze moje mdlosci minely dobry tydzien temu... Bylam z mezem na zakupach, wracam i poczulam ze cos mi sie niedobrze robi w sumie moja godzina jedzenia wiec szybko robie sobie bulke bo kupilam świeżutkie no i dojadlam do polowy i witaj kibelku! Okazalo sie ze nie przetrawilam obiadowej gotowanej kapusty ktora sobie przywiozlam wczoraj od mamy. A dodam ze wczoraj sie jej objadlam i bylo ok.11.02.2016r Aniołek
-
Matko...kiedy ja Was doczytam...dwa dni...szok
Dziekuje za porady pasnokciowe, chyba musze skrzyp sprowadzic z Pl.
Gratulacje za wspaniale nowiny Fasolkowo-!rope zkowesuper.
Matko jak mi sie chce spac od paru dni, szok. Moze to wina lad ej pogody za oknem.
Wiecie,troche dziwne,nie wymiotuje a schudlam od poczatku 2kg. Fakt, odstawilam cukier, slodkie,wszelkie gazowane i slodkie napoje jakie zdarzalo mi sie pic ale to az niemozliwe.
Apetyt mniejszy ale mimo wszystko. -
Paolina91 wrote:MatyldaG po jednym dla dzieci i jeden dla Ciebie
Ja tam reszte tej bulki tez dojadlam jak mi sie lepiej zrobilo ;P -
Ja się urlopuje i mamy pyszne śniadanie. Zawsze jest coś ciepłego i standardowe produkty śniadaniowe. Jem takie ilości na te śniadanie, że wolę nie patrzeć ma wagę. Ale jem tyle ile czuję nic na siłę, a ze dużo wychodzi
Też się zastanawiam nad poduszką. Pytałam męża o radę ale stwierdził mogę ci zamówić jak chcesz. Ale mi porada
-
milagro wrote:Englein ja smaruję paznokcie olejem kokosowy zresztą używam go też w zastępstwie kremu na brzuch. Jest naturalny i ma sporo właściwości
milagro lubi tę wiadomość
-
kr0pka wrote:No więc 2 - 3 saszetki skrzypu wsypujesz do oliwy z oliwek i na małym "ogniu" podgrzewasz w rondelku, potem przecedzasz i trzymasz np. słoiku. 2 - 3 razy w tygodniu podgrzewasz lekko i przez 10 - 15 min moczysz pazurki. U mnie się baaaaardzo sprawdzało kiedy robiłam regularnie.. ze mam lenia to ostatnio po prostu zrobiłam sobie 3 tyg kurację picia skrzypu i teź miałam piękne pazury ale na razie odpuścilam. Muszę w końcu zrobić tę oliwkę i znowu moczyć
Super, najpierw musze skrzyp sprowadzic tylko pytanie,czy jestem na tyle cierpliwa. -
Mimi86 wrote:Matylda ta druga poducha fajniejsza
sama sobie chyba zamówie
Niemniej, chyba kupie w Pl bo eny atrakcyjniejsze.