MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj się calkiem dobrze czułam, mdłosci jakby odpuscily i jadłam wszystko. Na kolacje niestety moj brat zamowil pizze i co ... oczywiscie zjadlam i za pol godz sciskalam porcelane
Bylo pozno wiec potem juz nic nie zjadlam i w nocy tez tak mnie bolal żołądek ze nie moglam usnac. Dzis od rana znowu mdlosci i znowu jedzenie co godzine...
A moja waga jak na złosc sie zepsula zaraz jak zaszlam, wiec nawet sie zwazyc nie mogeTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
m@rtynka wrote:Każda z nas ma swojego lekarza i swój rozum niektóre z nas przechodzą kolejną ciążę i z doświadczenia wiemy co jest najlepsze. Niech każdy wyraża swoją opinię od tego jest forum... Nie musimy "rad" innych odrazu wdrożyć w życie.
Jednak jak się ktoś z kimś nie zgadza to od razu są teksty o przepychankach, kłótniach, epitety lecą. Każdy z nas się myli, każdy ma prawo zmienić zdanie. Można dyskutować na poziomie nikogo nie obrażając przecież. Podałam tylko argumenty świadczące o szkodliwości hiperwitaminozy. I to nie jest kwestia mojej opinii tylko faktów. Przestałam tu już pisać własne opinie i myśli, bo tylko burę dostałam. Ale widzę, że faktów też podawać nie można.
Mnie dziewczyny sprostowały na temat macierzyńskiego 1000zł od gminy, bo miałam złe informacje i jakoś nikogo za to nie rugałam, że mnie poprawił. Cieszę się, że teraz mam prawdziwe informacje, chociaż nawet z nich nie skorzystam, bo mam pracę. Ale dobrze przestać żyć w błędzie. -
Oriaana wrote:dziewczyny jakie witaminy bierzecie w ciąży ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 12:36
borsuk lubi tę wiadomość
-
wiadomo ze i nadmiar i niedobór witamin szkodzi, dlatego warto azda decyzje uzgodnic z lekarzem nie suplementowac sie na wlasna reke
Fipsik, m@rtynka, Vaina lubią tę wiadomość
-
Mnie dziś męcza bóle w pachwinach
juz wysiedziec w pracy nie moge nie wiem jak mam nogi ukladac tak mi to promieniuje, mam nadzieje ze to nic zlego.
Maz mi napisal ze przyszla moja poducha ciazowajak wroce do domu to zdam relacje
-
Byłam na IP. Lekarz rodzinny dał mi skierowanie i kazał iść do szpitala (chodzi o ból i krwawienie - dla niezorientowanych). Tutaj IP to miód w porównaniu do PL. Poszłam i mnie przyjęli. Bez kolejek i czekania.
W każdym razie: Serduszko biło, nawet mogliśmy posłuchać sobie przez kilka sekund. Dzieciątko jest starsze niż myśleliśmy i jestem w 8t6d. Nie ma nic złego w macicy. Mam tylko leżeć w weekend i nie wstawać w ogóle. Będzie dobrze!
Ah, lekarz rodzinny zrobił mi badanie bety i wyszła oczywiście na 7 tydzień. Przeraziłam się okrutnie, więc bez sensu to robić.
Tak na dowód, że plamienia (krawawe!) nie zawsze znaczą coś złego:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 13:03
MatyldaG, borsuk, pina87, Vaina, milagro, Paolina91, Magdzia88, Fipsik, chloet, Dziunka, Tosia 1981, kr0pka, Mimi86 lubią tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Ja też się bałam czy z dzidzią jest dobrze, bo czułam, że chudnę... Nie mam wagi w domu ale dziś u lekarza okazało się że schudłam 3 kg w 2 tyg... Pani dr kazała mi mimo wszystko jeść na siłę bo inaczej szpital. Ja też jestem z kategorii wagi piórkowej więc te 3 kg to mój mąż się śmieje "10% mojej wagi"
ale dzidzia ładnie urosła, jak na swój wiek - 10+4 i tyle ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 13:07
Balladyna, MatyldaG, borsuk, m@rtynka, milagro, Paolina91, Fipsik, Klarcia, chloet, Dziunka, Tosia 1981, kr0pka, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Czekam na kuriera, lada chwila powinien być z moją poduchą
Pokazałam mężowi zdjęcie poduchy, to powiedział "o, jaka fajna, może zamów jeszcze jedną, żebyś miała dla siebie". On zawsze śpi z poduszką między nogami, więc coś czuję, że będzie o nią bitwa.
Vaina, MatyldaG, borsuk, kr0pka lubią tę wiadomość
-
Balladyna piękne zdjęcie z USG
Zdrówka życzę
Dziewczyny pamiętajcie, że je się dla dwojga a nie za dwoje
Ja od tygodnia nie mam już mdłości i wymiotówteż czuję czasami w dzień takie straszne ssanie w żołądku. Staram się jeść normalnie bo przecież będąc w ciąży powinno się jeść o 300 kalorii więcej niż zwykle i to powinno wystarczyć na prawidłowy rozwój, ale wiadomo też że trzeba jeść zdrowo. Ja jem 3 posiłki dziennie a pomiędzy jem dużo owoców i poję bardzo dużo wody, jak na razie waga stoi w miejscu. Mam nadzieję, że uda mi się przytyć te maksymalnie 15 kg.
-
Marrtusia wrote:Czekam na kuriera, lada chwila powinien być z moją poduchą
Pokazałam mężowi zdjęcie poduchy, to powiedział "o, jaka fajna, może zamów jeszcze jedną, żebyś miała dla siebie". On zawsze śpi z poduszką między nogami, więc coś czuję, że będzie o nią bitwa.
moja juz w domu, myslalam ze dzis jakies pranie ogarne ale raczej bede lezec i ja testowac hehe