X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to myślę, że każda z nas będzie miała inne wrażenia. Jedne będą zadowolone z cc, drugie będą za sn. Każda kobieta ma inny organizm, inny próg wytrzymałości na ból, jedne będą jęczeć że wszystko je boli itd a drugie będą od razu po porodzie biegały po oddziale. To bedzie mój pierwszy poród i staram się nie słuchać tak zwanych "dobrych rad" , co ma być to będzie, ważne by dziecko było zdrowe.

MatyldaG, Fipsik, kr0pka lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie nie wiem jak ja chcę rodzic chyba mi wszystko jedno byle by szczęśliwie urodzic :) dwójką dzieci pewnie cc mnie czeka i tak..

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Chloet a czemu musisz odebrać osobiście badanie grupy krwi?

nie mam pojęcia, jakieś takie zasady są w moim laboratorium

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ciocie :-D

Wielkolud ma całe 88 mm i pięknie bijące <3 :-D
    Wg usg 7 t 1 d ciąży, termin porodu 29.03.2017
    Karta ciąży założona :D
    L4 do 8 września :D

Wyniki badań wg gin bardzo dobre :-D
    8.09 - wizyta u mojej gin
    16.09 - usg prenatalne

W przyszłym tygodniu babcia z dziadkiem dowiedzą się o istnieniu Wielkoluda <3

MatyldaG, milagro, anuschka, borsuk, m@rtynka, Dziunka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Co do porodu to myślę, że każda z nas będzie miała inne wrażenia. Jedne będą zadowolone z cc, drugie będą za sn. Każda kobieta ma inny organizm, inny próg wytrzymałości na ból, jedne będą jęczeć że wszystko je boli itd a drugie będą od razu po porodzie biegały po oddziale. To bedzie mój pierwszy poród i staram się nie słuchać tak zwanych "dobrych rad" , co ma być to będzie, ważne by dziecko było zdrowe.

mądrze powiedziane - już przy I trymestrze wychodzi, jak bardzo każda z nas się różni. Nie ma wśród nas dwóch takich samych kobiet, które mają identyczne objawy i tak samo je przechodzą. W wyobrażeniach zawsze łączyłam początki ciąży z mdłościami i wymiotami, tymczasem okazało się, że mój organizm reaguje na ciążę zupełnie inaczej. I pewnie z porodem też tak będzie - to, jakie będziemy mieć wyobrażenia, uprzedzenia - swoją drogą, a realia swoją :)

Ja przed ciążą zawsze panicznie bałam się porodu, ale teraz odbieram poród jako ostatni etap przed zobaczeniem się z własnym dzieckiem - więc coś czuję, że raczej nie będę mogła się go doczekać :)

Czarnuszka lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    hej ciocie :-D

Wielkolud ma całe 88 mm i pięknie bijące <3 :-D
    Wg usg 7 t 1 d ciąży, termin porodu 29.03.2017
    <3

o wow <3 u mnie w 7t było 12 mm :D:D:D
    jakiegoś koszykarza nosisz w brzuchu ;)

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    o wow <3 u mnie w 7t było 12 mm :D:D:D
    jakiegoś koszykarza nosisz w brzuchu ;)
    hmmm... pisze CRL - 0,88 cm :P
    Chyba że coś źle interpretuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 20:41

Wonderwall lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    hmmm... pisze CRL - 0,88 cm :P

ok, to teraz wszystko jasne :D

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    ok, to teraz wszystko jasne :D
    czyli gdzie błąd popełniam :P

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam sn i wspomnienia mam miłe :-)
    U mnie dokonca szyjka była długa i zamknięta, i jak w sobote o 18 poczułam pierwszy skurcz tak urodziłam w niedzielę o 18 :-) w nocy skurcze regularne co 3-4 minuty i dosc długie bo takie po 40 sekund. A jak sie okazało rano na IP one dopiero skracaly szyjke, więc gdzie do rozwarcia. Więc wszystko długo trwało, ale warto było :)
    A dzięki super położnej udało mi sie urodzić dziecko ponad 4 kg i 59 cm sn bez pekniecia i bez nacięcia.

• Czarna_1985 Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Musiałam nadrobić wpierw, bo nie było mnie trochę. Po pracy w zasadzie coś jem, trochę jak zombie powłóczę się po domu i idę spać..

W zasadzie obecnie jako oznaki ciąży mam senność, ból piersi, ciągłe sikanie i dziwne pomysły na posiłki. Zawroty głowy minęły, wzdęcia i zatwardzenia przeszły i oby już nie wracały.

Byłam na wizycie i mamy zawrotne 1,67cm :D Serducho bije.
    Według obecnych wymiarów pani doktor powiedziała, że to równo 8 tydzień, a według belly zaczęłam 10.. Poszłam, bo chciałam trochę $$ zaoszczędzić - mamy w pracy pakiety medyczne no i się udało, że to usg na przezierność karku mam w pakiecie, ufff... 300 zł zaoszczędzone.
    Cieszę się, że mogę trochę na dwa fronty działać, ale szczerze, to usg dużo lepsze ma mój lekarz niż w tej przychodni.

Za tydzień mam wizytę u swojego lekarza to zobaczymy co wyjdzie.

Co do witaminek, brałam zwykły folik i osobno jod (wskazanie od endokrynolog), ale przerzuciłam się na Mama Dha Premium - chciałam Folik mama 1 (to mi przepisał mój ginekolog), ale nie było akurat w aptece, a nie chciało mi się dalej szukać.

MatyldaG, borsuk, anuschka lubią tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:

Magda czyli maluszek ma 8,8 mm a nie 88 mm :-) to mój jest podobnych wymiarów. Wczoraj miał 9 mm

Magda87, chloet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Magda czyli maluszek ma 8,8 mm a nie 88 mm :-)
    shit! moja matematyka :D hahahaha

chloet, anuschka, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:

powinnaś zapisać 8,8mm
    bo 88 mm to 8 cm i 8 mm :)

rqkqj11.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym porodem to chyba nigdy do końca nie wiadomo... Moja kuzynka ostatnio rodziła.. 8.08 o godzinie 22 odeszły jej wody, męczyła się 12 godzin i wkoncu skończyło się cesarka, rozwarcie wszystko ok, a maly nie chciał wyjść. Po tylu godzinach prawie tam zemdlala noi cóż musiała być cesarka. Jak małego wyjeli 3.5 kg to czerwony, umeczony, zaplakany i nie mógł oddać długo moczu, wkoncu lekarz go tam trochę rozruszal a ten w zamian go obsikal :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:13

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 śliczny człowieczek <3

Klarcia gratuluję serduszka i bardzo się cieszę :)

Magda87 ,,ogromy" ten waż skarb <3 Super :)

Czarna_1985 gratuluję 3

Ja mam brać kwas foliowy do 20tc a potem lekarz powie co dalej :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej będzie poród naturalny tak jak w pierwszej ciąży. Wiadomo jak się akcja inaczej potoczy to człowiek przyjmie to co ma być. Byle by dzidziuś był cały i zdrowy :-) :-) :-)

Wonderwall lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a od kiedy zaczynaja juz badac przez brzuch? chcialam zeby maz wkoncu zobaczyl maluchy bo przy dowcipnym jeszcze lekarz go nie zaprasza
    Gin na nfz dzisiaj od 2 wizyt bada mnie przez brzuch, czyli od 9 tc. Za to gin prywatny póki co dalej dowcipnie; zobaczymy jak będzie we wtorek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:32

MatyldaG lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Czy zastanawiałyście się już nad porodem? Ja ostatnio czytam i słucham wielu dyskusji na temat tego, czy lepiej rodzić naturalnie czy przez cesarkę. W sumie zdania są bardzo podzielone i sama już nie wiem, co myśleć...
    U mnie będzie 3 cc. Cieszę się, bo wiem co mnie czeka. Nie chciałabym tylko cc na zimno...

Pierwszy poród miałam 2w1, po 21h od odejścia wód i 12h męczarni w szpitalu w końcu zrobili cc... Było pełne rozwarcie, a syn nie mógł się wstawić :/ Także podziękuję za sn ;) Z córkami miałam wybór, ale było cc, bo bałam się, że jedna np. urodzi się sn a druga w tym czasie obróci się i będzie i tak cc. Zresztą miały 1 łożysko, więc było duże ryzyko...

---
    Miałam dziś wizytę na nfz... i to jakaś kpina :/ Byłam zapisana na 10, weszłam po 11. Lekarz zapytał jak się czuje, zrobił krótkie usg, gdzie po raz kolejny nic nie widziałam i nie słyszałam :/ a jak pokazał mi ekran to były tam tylko malutkim druczkiem wymiary. Wg niego jest wszystko ok i dziecko ma 3.6 cm <3 Wypisał mi mnóstwo skierowań: do neurologa (to na plus, bo cierpnie mi bez powodu ręka :/ ), skierowania na kolejna badania i skierowanie na prenatalne (które nie wiem czy będzie uznane, bo jest na zwykłej recepcie...) i dopiero w domu widzę, że NT zaznaczone jako 2.7 !! Pewnie musiał coś ściemnić, żebym miała prenatalne za free, ale mógł mi o tym powiedzieć... Dobrze, że 16.08 wizyta u mojego gina prywatnie i wszystkiego dowiem się na spokojnie... edit: No i hit... Na kolejną wizytę za miesiąc, czyli 14-15 tc mam zrobić test z glukozą 75g :/ gdzie takie badanie robi się po 20 tc !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:44

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się ze zrobił usg jak byłam na pierwszej wizycie na Nfz to tylko mnie zbadał ginekologiczne i stwierdził że usg dopiero w 12 tygodniu. U mojego lekarza prywatnego dostałam skierowanie na obciążenie glukoza w 8 tyg ciąży co akurat w moim przypadku bardzo pomogło bo wykryto u mnie cukrzycę ciazowa dość wcześnie i w tym kierunku działam.

8p3ougpj7oxrly5z.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ