X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to myślę, że każda z nas będzie miała inne wrażenia. Jedne będą zadowolone z cc, drugie będą za sn. Każda kobieta ma inny organizm, inny próg wytrzymałości na ból, jedne będą jęczeć że wszystko je boli itd a drugie będą od razu po porodzie biegały po oddziale. To bedzie mój pierwszy poród i staram się nie słuchać tak zwanych "dobrych rad" , co ma być to będzie, ważne by dziecko było zdrowe.

MatyldaG, Fipsik, kr0pka lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie nie wiem jak ja chcę rodzic chyba mi wszystko jedno byle by szczęśliwie urodzic :) dwójką dzieci pewnie cc mnie czeka i tak..

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Chloet a czemu musisz odebrać osobiście badanie grupy krwi?

nie mam pojęcia, jakieś takie zasady są w moim laboratorium

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ciocie :-D

Wielkolud ma całe 88 mm i pięknie bijące <3 :-D
    Wg usg 7 t 1 d ciąży, termin porodu 29.03.2017
    Karta ciąży założona :D
    L4 do 8 września :D

Wyniki badań wg gin bardzo dobre :-D
    8.09 - wizyta u mojej gin
    16.09 - usg prenatalne

W przyszłym tygodniu babcia z dziadkiem dowiedzą się o istnieniu Wielkoluda <3

MatyldaG, milagro, anuschka, borsuk, m@rtynka, Dziunka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Co do porodu to myślę, że każda z nas będzie miała inne wrażenia. Jedne będą zadowolone z cc, drugie będą za sn. Każda kobieta ma inny organizm, inny próg wytrzymałości na ból, jedne będą jęczeć że wszystko je boli itd a drugie będą od razu po porodzie biegały po oddziale. To bedzie mój pierwszy poród i staram się nie słuchać tak zwanych "dobrych rad" , co ma być to będzie, ważne by dziecko było zdrowe.

mądrze powiedziane - już przy I trymestrze wychodzi, jak bardzo każda z nas się różni. Nie ma wśród nas dwóch takich samych kobiet, które mają identyczne objawy i tak samo je przechodzą. W wyobrażeniach zawsze łączyłam początki ciąży z mdłościami i wymiotami, tymczasem okazało się, że mój organizm reaguje na ciążę zupełnie inaczej. I pewnie z porodem też tak będzie - to, jakie będziemy mieć wyobrażenia, uprzedzenia - swoją drogą, a realia swoją :)

Ja przed ciążą zawsze panicznie bałam się porodu, ale teraz odbieram poród jako ostatni etap przed zobaczeniem się z własnym dzieckiem - więc coś czuję, że raczej nie będę mogła się go doczekać :)

Czarnuszka lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    hej ciocie :-D

Wielkolud ma całe 88 mm i pięknie bijące <3 :-D
    Wg usg 7 t 1 d ciąży, termin porodu 29.03.2017
    <3

o wow <3 u mnie w 7t było 12 mm :D:D:D
    jakiegoś koszykarza nosisz w brzuchu ;)

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    o wow <3 u mnie w 7t było 12 mm :D:D:D
    jakiegoś koszykarza nosisz w brzuchu ;)
    hmmm... pisze CRL - 0,88 cm :P
    Chyba że coś źle interpretuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 20:41

Wonderwall lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    hmmm... pisze CRL - 0,88 cm :P

ok, to teraz wszystko jasne :D

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    ok, to teraz wszystko jasne :D
    czyli gdzie błąd popełniam :P

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam sn i wspomnienia mam miłe :-)
    U mnie dokonca szyjka była długa i zamknięta, i jak w sobote o 18 poczułam pierwszy skurcz tak urodziłam w niedzielę o 18 :-) w nocy skurcze regularne co 3-4 minuty i dosc długie bo takie po 40 sekund. A jak sie okazało rano na IP one dopiero skracaly szyjke, więc gdzie do rozwarcia. Więc wszystko długo trwało, ale warto było :)
    A dzięki super położnej udało mi sie urodzić dziecko ponad 4 kg i 59 cm sn bez pekniecia i bez nacięcia.

• Czarna_1985 Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Musiałam nadrobić wpierw, bo nie było mnie trochę. Po pracy w zasadzie coś jem, trochę jak zombie powłóczę się po domu i idę spać..

W zasadzie obecnie jako oznaki ciąży mam senność, ból piersi, ciągłe sikanie i dziwne pomysły na posiłki. Zawroty głowy minęły, wzdęcia i zatwardzenia przeszły i oby już nie wracały.

Byłam na wizycie i mamy zawrotne 1,67cm :D Serducho bije.
    Według obecnych wymiarów pani doktor powiedziała, że to równo 8 tydzień, a według belly zaczęłam 10.. Poszłam, bo chciałam trochę $$ zaoszczędzić - mamy w pracy pakiety medyczne no i się udało, że to usg na przezierność karku mam w pakiecie, ufff... 300 zł zaoszczędzone.
    Cieszę się, że mogę trochę na dwa fronty działać, ale szczerze, to usg dużo lepsze ma mój lekarz niż w tej przychodni.

Za tydzień mam wizytę u swojego lekarza to zobaczymy co wyjdzie.

Co do witaminek, brałam zwykły folik i osobno jod (wskazanie od endokrynolog), ale przerzuciłam się na Mama Dha Premium - chciałam Folik mama 1 (to mi przepisał mój ginekolog), ale nie było akurat w aptece, a nie chciało mi się dalej szukać.

MatyldaG, borsuk, anuschka lubią tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:

Magda czyli maluszek ma 8,8 mm a nie 88 mm :-) to mój jest podobnych wymiarów. Wczoraj miał 9 mm

Magda87, chloet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Magda czyli maluszek ma 8,8 mm a nie 88 mm :-)
    shit! moja matematyka :D hahahaha

chloet, anuschka, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:

powinnaś zapisać 8,8mm
    bo 88 mm to 8 cm i 8 mm :)

rqkqj11.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym porodem to chyba nigdy do końca nie wiadomo... Moja kuzynka ostatnio rodziła.. 8.08 o godzinie 22 odeszły jej wody, męczyła się 12 godzin i wkoncu skończyło się cesarka, rozwarcie wszystko ok, a maly nie chciał wyjść. Po tylu godzinach prawie tam zemdlala noi cóż musiała być cesarka. Jak małego wyjeli 3.5 kg to czerwony, umeczony, zaplakany i nie mógł oddać długo moczu, wkoncu lekarz go tam trochę rozruszal a ten w zamian go obsikal :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:13

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 śliczny człowieczek <3

Klarcia gratuluję serduszka i bardzo się cieszę :)

Magda87 ,,ogromy" ten waż skarb <3 Super :)

Czarna_1985 gratuluję 3

Ja mam brać kwas foliowy do 20tc a potem lekarz powie co dalej :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej będzie poród naturalny tak jak w pierwszej ciąży. Wiadomo jak się akcja inaczej potoczy to człowiek przyjmie to co ma być. Byle by dzidziuś był cały i zdrowy :-) :-) :-)

Wonderwall lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a od kiedy zaczynaja juz badac przez brzuch? chcialam zeby maz wkoncu zobaczyl maluchy bo przy dowcipnym jeszcze lekarz go nie zaprasza
    Gin na nfz dzisiaj od 2 wizyt bada mnie przez brzuch, czyli od 9 tc. Za to gin prywatny póki co dalej dowcipnie; zobaczymy jak będzie we wtorek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:32

MatyldaG lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Czy zastanawiałyście się już nad porodem? Ja ostatnio czytam i słucham wielu dyskusji na temat tego, czy lepiej rodzić naturalnie czy przez cesarkę. W sumie zdania są bardzo podzielone i sama już nie wiem, co myśleć...
    U mnie będzie 3 cc. Cieszę się, bo wiem co mnie czeka. Nie chciałabym tylko cc na zimno...

Pierwszy poród miałam 2w1, po 21h od odejścia wód i 12h męczarni w szpitalu w końcu zrobili cc... Było pełne rozwarcie, a syn nie mógł się wstawić :/ Także podziękuję za sn ;) Z córkami miałam wybór, ale było cc, bo bałam się, że jedna np. urodzi się sn a druga w tym czasie obróci się i będzie i tak cc. Zresztą miały 1 łożysko, więc było duże ryzyko...

---
    Miałam dziś wizytę na nfz... i to jakaś kpina :/ Byłam zapisana na 10, weszłam po 11. Lekarz zapytał jak się czuje, zrobił krótkie usg, gdzie po raz kolejny nic nie widziałam i nie słyszałam :/ a jak pokazał mi ekran to były tam tylko malutkim druczkiem wymiary. Wg niego jest wszystko ok i dziecko ma 3.6 cm <3 Wypisał mi mnóstwo skierowań: do neurologa (to na plus, bo cierpnie mi bez powodu ręka :/ ), skierowania na kolejna badania i skierowanie na prenatalne (które nie wiem czy będzie uznane, bo jest na zwykłej recepcie...) i dopiero w domu widzę, że NT zaznaczone jako 2.7 !! Pewnie musiał coś ściemnić, żebym miała prenatalne za free, ale mógł mi o tym powiedzieć... Dobrze, że 16.08 wizyta u mojego gina prywatnie i wszystkiego dowiem się na spokojnie... edit: No i hit... Na kolejną wizytę za miesiąc, czyli 14-15 tc mam zrobić test z glukozą 75g :/ gdzie takie badanie robi się po 20 tc !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:44

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się ze zrobił usg jak byłam na pierwszej wizycie na Nfz to tylko mnie zbadał ginekologiczne i stwierdził że usg dopiero w 12 tygodniu. U mojego lekarza prywatnego dostałam skierowanie na obciążenie glukoza w 8 tyg ciąży co akurat w moim przypadku bardzo pomogło bo wykryto u mnie cukrzycę ciazowa dość wcześnie i w tym kierunku działam.

8p3ougpj7oxrly5z.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ