MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakie są wasze typy co do płci? Jakie imiona wam się podobają?
Ja chciałbym chłopca ale czuję że będzie dziewczynka, już nie mogę się doczekać aż się dowiem i zacznę urządzać pokój hihi a imion przewija mi się mnóstwo. Nadal nie wiem co wybrać. Lubię nietypowe i niepolskie ze względu na to że żyjemy w Kanadzie -
Ja też się witam w 11 tygodniu
Jeszcze tydzień i wizyta
Mi od kilku dni dokucza nowy nieznośny objaw : gorzki smak w ustach. Czego bym nie zjadła to czuje gorycz i jeszcze gorzej mnie mdli przez to ...
MatyldaG, Madera2000, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
No dobra, tezsie witam w 11 tygodniu
Gratulacje dla nowych Kolezanek:)
Angie, trzymaj sie dzielnie,nie daj sie
Ja do 15 nawet mam apetyt, pilnuje,zeby cos zjesc co 2-3h bo inaczej mnie mdli i wtedy zaciska mi sie gardlo,ciezkowtedy cokolwiek zjesc.
w czwartek mojapierwsza wizyta (pierwsza tu), Moj szef chce juz zaswiadczenie o ciazy i ciekawa jestem,czy midwife juz mi to da...czy dopiero za jakies 2 tyg po scanie. Zobaczymy. Jedno pewne,zalozy karte ciazy,pobierze cala mase krwi na wszystko.
Zaczelam sie pilnowac ze smarowaniem sie olejem migdalowym, czasem 2x dziennie czasem 1x...czasem wcale. Skora jest po nimrewelacyjna,szok, szczegolnie jak jest toraz ,po razie.
Niemniej, az juz zamowil na ebayu Palmersa...zobacze,moze edeto jakosna zmianestosowac. Ciekawe co lepiej mi sie bedzie wchlaniac (szybciej).
Miłego tygodniaMatyldaG, Angie 232, Madera2000, Anita12, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Hej. U mnie właśnie 11tygodni i 1 dzień
w tym tygodniu mam wizytę prenatalna 20.08. I bardzo jestem ciekawa co tam u fasolki
co do płci to my z mężem chcielibyśmy drugą córkę, ale co będzie to będzie najważniejsze by dzidziuś był zdrowy
co do objawów to jak nie miałam żadnych tak nie mam dalej.
Tosia 1981, M&Ms, borsuk, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny
Angie bardzo mądra decyzja z tym szpitalem mam nadzieje ze juz niedługo wrócisz do domu?
Mi też został tylko tydzień do wizyty juz się nie mogę doczekać
U mnie bez zmian mdli mnie cały czas jem ciągle co godzinę co dwie wtedy nie wymiotuje, już mi brakuje pomysłów co jeszcze można z lodówki wyciągnąć.
Do tego męczą mnie ma przemian zaparcia z rozwolnieniem w obu przypadkach boli mnie żołądek, i jeszcze to ciągnięcie w pachwinach czasami leżę na łóżku jak zwłoki i jęczę, ale z pełną buzia tragedia :pAngie 232, Englein, Anita12, Tosia 1981, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:Cześć dziewczyny co u was? Jak się czujecie? Ja całkiem dobrze tylko nadal dokucza mi suchość w nosie. Ledwo oddycham, w nocy muszę się budzić dmuchać po 100x bo cały czas mam strupki i krew. We wtorek wizyta to spytam czy jest na to jakaś recepta
Wow serio? Mam to samo! Juz chyba z miesiac... Ciagle mega sucho w nosie i strupki. Jakos nie wiazalam tego z ciaza.11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:Wow serio? Mam to samo! Juz chyba z miesiac... Ciagle mega sucho w nosie i strupki. Jakos nie wiazalam tego z ciaza.
-
Hej dziewczyny:) ja też u siebie zauważyłam strupki w nosie, to widocznie ma jakiś związek z ciążą skoro występuje to u kilku z nas. Tez mam usg za tydzień i nie mogę się juz doczekać, stesknilam się za tym widokiem:) widzę u siebie już brzuszek, mam nadzieje ze maleństwo się prawidłowo rozwija i ze wszystko jest ok. Wg miesiączki zaczynam juz 13 tydzień, wg usg 12, ciekawe jak ta różnica będzie wyglądała po najbliższym usg. Wcześniej nie miałam mdłości, a teraz wieczorem je odczuwam, musze jeść bardzo często i wtedy jest znośnie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizytujace w tym tygodniu;);*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 10:36
m@rtynka, MatyldaG, Anita12, Tosia 1981, chloet, Dziunka lubią tę wiadomość
termin wg OM +tydzien
-
Nelus wrote:Cześć dziewczyny co u was? Jak się czujecie? Ja całkiem dobrze tylko nadal dokucza mi suchość w nosie. Ledwo oddycham, w nocy muszę się budzić dmuchać po 100x bo cały czas mam strupki i krew. We wtorek wizyta to spytam czy jest na to jakaś recepta
Wczoraj czytając książkę wyczytałam, że krwawienia z nosa i nieżyt to coś zupełnie normalnego w ciąży. Pisał m.inn. że śluzówki są nabrzmiałe i dlatego tak się dzieje. Ja czasami rano jak się budzę mam zatkany nos, ale później przechodzi.
Ja jutro wizytuję o 16:40Już nie mogę się doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 11:05
Tosia 1981, chloet, Fipsik, Dziunka, borsuk lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Milagro to zgaga. W zeszłej ciąży brałam reni na to bo nie dało się wytrzymać. Tylko ja też miałam kwaśny smak.
A ja myślałam, że zgaga to pieczenie w żołądkuA tu widze jest i drugie oblicze tej francy
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Co do płci, to też jestem bardzo ciekawa ale tak naprawdę to chcę tylko by dzidzia była zdrowa. Nad imieniem konkretnie się będziemy zastanawiać jak poznamy płeć. Natomiast jak będzie dziewczynka to już ponad dwa lata temu sobie zaplanowałam imiona. Moja córeczka ma tak Jagoda Łucja. Więc wymyśliłam, że drugiej damy Łucja Jagoda, czyli Lusia. Jak Wam się podoba taki pomysł?
-
Jak ja Wam zazdroszczę wizyt (chociaż co z tego, że widziałam maleństwo w piątek). Ja mam dopiero wizytę w 13 tygodniu, 6 września. Nie wiem jak wysiedzę, codziennie odliczam dni.
Pozwalam sobie już być dobrej myśli! Strach odszedł!Anita12, borsuk lubią tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Kurczę... czy ja jestem aż tak inna?
Ja się bardzo cieszę, że do kolejnej wizyty jeszcze daleko bo mnie one męczą. Nie wiem czym miałabym się tak niecierpliwić.. serio, serio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 15:22
Fipsik, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie ta wizyta jest szczególna, ponieważ jest to badanie prenatalne, więc dowiem się wiele o stanie zdrowia mojego dziecka. Wcześniejsze wizyty były stresujące bo zbyt szybko poszłam do lekarza co powodowało, że nie byłam do końca pewna czy z ciążą jest ok i czy faktycznie ona jest. Pewnie po badaniu prenatalnym napięcie ze mnie zejdzie i już nie będę tak przeżywać tych wizyt.
Anita mnie pierwsza ciąża dała popalić, więc los się teraz uśmiechnąłWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 15:41
Anita12 lubi tę wiadomość