X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niziutko cos sie zaczyna zaokrąglac :)
    Ja dzis na razie tylko z lekkimi mdłościami i zgagą, ale zobaczymy jak bedzie przed snem. Wczoraj też zjadłam kolacje, zęby umyłam i przed samym pojsciem spac jeszcze mnie wymioty dorwały.

Też się rozglądałam na allegro za leginsami ale boje się, że będą prześwitujące.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    dostalam zastrzyk!!!
    Moj koszmar dobiega konca :-)
    Juz sie nie moge doczekac jutra..
    Pozdrawiam Was wszystkie juz w lepszym nastroju :-)
    P.S u mnie tez zaczyna juz byc widac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 19:25

chloet, milagro, m@rtynka, MatyldaG, Tosia 1981, Anita12, Englein, Dziunka, kr0pka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • chloet Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już delikatnie widać brzuch, tak mi się wydaje.

Co do bielizny - jeśli mowa o staniku - nie rozstaję się ze sportowym biustonoszem usztywnianym miękkimi gąbkami. Mam nieduży biust, ale czuję już sporą różnicę pomiędzy chodzeniem w normalnym push-up'ie, a tym sportowym. Oczywiście na korzyść tego drugiego. Często też w nim śpię, bo miałam dni, że piersi (a szczególnie brodawki) tak bolały, że nie mogłam przewrócić się z boku na bok.

Madzia88 - ja mam kosmiczny apetyt, aż mnie to trochę przeraża momentami. Zawsze lubiłam jeść, ale teraz zjem duży obiad, a za godzinę jestem znowu głodna i tak w kółko. Z natury jestem b. szczupła, więc akurat nie przeszkadza mi to, że przytyję (a muszę się pochwalić, że jestem już +2kg, ale też nie miałam mdłości ani wymiotów). Staram się słuchać swojego organizmu i jeść tyle, ile potrzebuję i to, na co akurat mam ochotę.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 - cudowne wieści. Wychodź już stamtąd, dziewczyno <3

Angie 232 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia moglabym napisac to samo :/ podpisuje sie obiema rekami czuje to samo.
    Martynka jak mi przyjda te leginsy w tym tygodniu to Ci napisze czy przeswituja na tylku czy nie :) bo w sumie wzielam w ciemno ale boje sie przez neta kupowac drozszych jakby sie okazaly takie same ;/
    chloet ja wlasnie wybieram sie do pepco po nazwyklejszy stanik sportowy bo w moich juz nie moge oddychac i piersi mi uciekaja. Normalnego chyba tez nie ma sensu jeszcze kupowac bo nie wiadomo czy nie urosna jeszcze piersi

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Nelus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Mamy 12 tc ;)

dziewczyny jak tam u was ciążowe brzuszki ? coś widać ? ;)

Oj widać widać hihi szczególnie wieczorem! Ale to dlatego że kolejnej ciąży szybciej wypycha

201703012752.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet...no a ja szczupla nie jestem ale tez nie jakas mega duza...ale no 166cm i 72 kg a teraz juz 74 kg... Tez mam apetyt ale ja czuje sie tak jakby mi nie przetrawialo wszystkiego i taka sie ciezka czuje mimo ze 2 codziennie ;) bez problemu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 19:41

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Mi też ciągle niedobrze, ciekawe, czy są na naszym wątku jeszcze takie szczęściary, które mają mdłości całą dobę :/

Ja jestem taką szczęściarą.

Leginsy kupowałam na allegro ponad 2 lata temu i znów w nich latam. Nie prześwitują. Panel dopasowuje się od wczesnej do późnej ciąży. Chociaż mam już brzuch jak z córką w 6 miesiącu i 4kg na plusie :(

Jutro mam wizytę, ale nie chce mi się w ogóle tam jechać. Najchętniej przeleżałabym cały dzień..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 19:43

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Kurczę... czy ja jestem aż tak inna? :P Ja się bardzo cieszę, że do kolejnej wizyty jeszcze daleko bo mnie one męczą. Nie wiem czym miałabym się tak niecierpliwić.. serio, serio O.o

Myślę że każda się cieszy na myśl o wizycie ale to jest radość i ciekawość powiązana ze stresem.
    Ja straciłam 2 ciążę, jedna pojedyncza w 10 tyg, druga bliźniacza w tym roku w 20 tyg (musiałam urodzic). Ciężko po takich doświadczeniach w 100% cieszyć się z ciąży. Ja jestem z tych mniej panikujacych i pozytywnie nastawionych jednak zawsze z tyłu głowy są jakieś czarne myśli których mimo checi ciężko się pozbyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 19:45

201703012752.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG oki, dzięki bardzo. Ja mam właśnie tak z tym biustonoszem boję się że nie trafię z rozmiarem, albo będzie jakościowo nie taki jak powinien:-)
    Dzięki Fipsik Poszukam tych legi na allegro wstępnie :-)

A stanik chyba kupie z H&M bo są w rozsądnej cenie, ale muszę go jeszcze wymacać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 19:49

MatyldaG, borsuk lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez już widać brzuszek. Jak wstaje rano to jest w miarę płaski ale na wieczór.... na wieczór jest duży:) Dziś mąż wyciągnął mnie na spacer, założyłam ogrodniczki (jeszcze rozmiar S) i było widać brzuszek, jak ktoś na mnie spojrzał to na pewno się domyślił, że jestem w ciąży :) Więc z dumą paradowałam dziś na długim spacerze :)

m@rtynka, MatyldaG, Tosia 1981, chloet lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Mi też ciągle niedobrze, ciekawe, czy są na naszym wątku jeszcze takie szczęściary, które mają mdłości całą dobę :/ Dzisiaj mam gorszy dzień, płakać mi się chcę, tak mam już tego dość. Od miesiąca dzień w dzień, noc w noc mdłości, bez 5 minut przerwy. Od 2 dni zaczęło mi jedzenie w gardle stawać, ciągle czuje gulę, a jak mi się odbiją, to czuje ruszające się jedzenie w gardle, bleeeeee.
    Ja tak mam właśnie. Jest to bardzo męczące. A w poprzedniej ciąży tez nie raz płakałam z bezsilności. Mam to non stop. W nocy muszę zagryzać migdały żeby jakoś zasnąć. I staram sie zjadać banana żeby nie było zbyt wiele godzin przerwy między posiłkami bo wtedy rano jest koszmar.
    Wiesz, rzadko się spotyka by ktoś tak miał. Nie wiem od czego to zależy. Chyba taki wrażliwy organizm:(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja dziś w nocy co się obudziłam przez mdlosci jadłam kabanosa :p pokroilam siebie na talerz kolo łóżka takie małe kawałki na raz do buzi.

chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Nelus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdlosci już pomalu mijają. Miałam czasami niesmak i odrzut na widok jedzenia ale teraz juz jest lepiej

201703012752.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wizytujemy jutro we 3 :) Trzymam mocno kciuki za nasze wizyty :)

Nelus, chloet, Anita12, m@rtynka, Dziunka, Angie 232 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze nic nie widać... w jeansach może trochę ciaśniej ale jeszcze normalnie wchodzę :) Dziewczyny czy Wy czkacie? Ja od 7tc mam to denerwujące pojedyńcze czkanie... dzisiaj postanowiłam liczyć i do godz.20 było 75 razy... Wiadomo, że to lepsze od mdłości i wymiotów ale nie słyszałam o takim objawie jeszcze...

Klarcia lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja tak mam właśnie. Jest to bardzo męczące. A w poprzedniej ciąży tez nie raz płakałam z bezsilności. Mam to non stop. W nocy muszę zagryzać migdały żeby jakoś zasnąć. I staram sie zjadać banana żeby nie było zbyt wiele godzin przerwy między posiłkami bo wtedy rano jest koszmar.
    Wiesz, rzadko się spotyka by ktoś tak miał. Nie wiem od czego to zależy. Chyba taki wrażliwy organizm:(
    Ja jeszcze duphaston biore i luteine. Czytalam troche i dupek wzmaga mdlosci,lekarz potwierdzil,ze moge do dupy sie po nim czuc.Pytalam,kiedy mi bedzie odstawial,to jeszcze 4 tygodnie. Juz nie moge sie doczekac,kiedy nie bede miala mdlosci,zebym mogla w koncu zaczac szczerze cieszyc sie ciaza.Dzisiaj pilamn starty imbir zalany goraca woda,do tego plasterek cytryny i lyzka miodu.Nawet fajnie wchodzil,wiec polecam:)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    u mnie jeszcze nic nie widać... w jeansach może trochę ciaśniej ale jeszcze normalnie wchodzę :) Dziewczyny czy Wy czkacie? Ja od 7tc mam to denerwujące pojedyńcze czkanie... dzisiaj postanowiłam liczyć i do godz.20 było 75 razy... Wiadomo, że to lepsze od mdłości i wymiotów ale nie słyszałam o takim objawie jeszcze...
    Ja nie czkam,ale czasami mam takie odczucie,jakby mi sie zbieralo.Za to odbija mi sie doslownie co 5 minut.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Czyli wizytujemy jutro we 3 :) Trzymam mocno kciuki za nasze wizyty :)

Czekamy na relacje "na gorąco" i zdjęcia dzieciaczków :)
    Będę myśleć o Was ciepło jutro cały dzień :)

Czarnuszka lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Anita ja dziś w nocy co się obudziłam przez mdlosci jadłam kabanosa :p pokroilam siebie na talerz kolo łóżka takie małe kawałki na raz do buzi.
    Ja jem migdały bo zawierają jakieś olejki eteryczne, które pomagają na mdłości. Nieraz przez chwilkę jest lepiej na tyle żeby zasnąć:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ