MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie ja mam takie cos niby czkawka niby jak by mi sie odbilo takie cos polaczone hahahhaa... A bola Was plecy przy dluzszym chodzeniu np? Ja nie wiem czy to ciaza, czy to ze cale zycie spalam na brzuchu a teraz staram sie na boku i jakos plecy dostają czy to to ze w sumie mam mega malo ruchu i zwyczajnie sie zastalam11.02.2016r Aniołek
-
Nelus wrote:Myślę że każda się cieszy na myśl o wizycie ale to jest radość i ciekawość powiązana ze stresem.
Ja straciłam 2 ciążę, jedna pojedyncza w 10 tyg, druga bliźniacza w tym roku w 20 tyg (musiałam urodzic). Ciężko po takich doświadczeniach w 100% cieszyć się z ciąży. Ja jestem z tych mniej panikujacych i pozytywnie nastawionych jednak zawsze z tyłu głowy są jakieś czarne myśli których mimo checi ciężko się pozbyć
Nelus, silna z Ciebie babka :*Nelus, Dziunka, AnnaE. lubią tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Ja jeszcze duphaston biore i luteine. Czytalam troche i dupek wzmaga mdlosci,lekarz potwierdzil,ze moge do dupy sie po nim czuc.Pytalam,kiedy mi bedzie odstawial,to jeszcze 4 tygodnie. Juz nie moge sie doczekac,kiedy nie bede miala mdlosci,zebym mogla w koncu zaczac szczerze cieszyc sie ciaza.Dzisiaj pilamn starty imbir zalany goraca woda,do tego plasterek cytryny i lyzka miodu.Nawet fajnie wchodzil,wiec polecam:)
-
Anita wiem migdały podjadam ciągle w pracy
ale w nocy na gloda sobie nie pojem nimi hihi
Paolina tez mam takie coś dwa w jednym ze nie wiem czy to czkanie czy odbicie ale na szczęście nie często bo to dość głośno robie :p
Ja się cieszę że się brzuszek pojawia bp mam nadzieje ze to oznaka ze dzieci rosną i ze jest wszystko dobrzei prościej dzięki temu zniose czas do kolejnej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 20:26
-
Ja też mam mdłości non stop, czasami beczę z bezsilności, ale nie chcę być takim mazgajem... Biorę duphaston i nospę 3 razy dziennie i już nie wiem jak mam brać bo co wezmę tabletkę to zwracam
ostatnio mąż się śmiał bo wrócił z pracy po 3 rano a ja siedziałam w łóżku i jadłam gotowane jajka - tak mi było niedobrze, nie mogłam spać, już nie wiedziałam co tu zjeść żeby sobie pomóc. A w ramach ciekawostki- moja gin mówi że nospa bardzo potęguje mdłości bo rozluźnia też jelita, które stają się leniwe, jedzenie zalega i jest niedobrze.
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Nelus jestem pełna podziwu. Jesteś bardzo silna. Nie do wiary ile kobieta jest zdolna z siebie dać.
Niestety dużo tego dookoła... dużo za dużo! Ale ważne żeby się podnieść i iść dalej.
Ja się niecierpliwie na mysl o wizycie i usg mimo że bym chciała zachować spokój. Po prostu chce się wewnętrznie uspokoić!chloet, Englein, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ja wizytuję w czwartek i jestem ciekawa ile podrosło maleństwoJa u siebie też już widzę zaokrąglenia i dzięki temu jestem dużo spokojniejsza
Co do mdłości ja niestety też miałam 24/7 ale od piątku czyli od 12tc z jedzeniem u mnie dużo lepiej energii też więcej, czyli jest szansa dziewczynytrzymam kciuki za Was żeby niedługo i u Was puściło
Niestety mam jeszcze uraz do sporej części z jedzenia i to tej którą przed ciążą uwielbiałam. Nie mam przez to pomysłu na jedzenie już..i chyba trochę za mało przytyłam..
Dobrej nocki dziewczynyAnita12 lubi tę wiadomość
-
Nelus współczuję przejść, straszne to jest
Padam na ryj i zastanawiam się czy się nie przeziębię.. poszliśmy z mężem na spacer z psem i nie poszaleliśmy - po drodze znaleźliśmy psiaka - staruszka jamnika, spacer musieliśmy skrócić, z małym wrócilkśmy na osiedle.. że miezzkamy na podwadszawskk zadupiu to zanim przyjechały babeczki z przytuliska (50 km dalej + zawirowania przez niedogadanie się z policją, która oficjalnie musiala przyjąć zgłoszenie) minęły ponad 3h..głoda, zimno.. mam nadzieję tylko że ciąglym lataniem za nim i schylaniem się nic nie ponaciągałam..
A jutro muszę psu wynagrodzić i iść na porządny dłuuuuugi spacer..
Ja już się nie mogę doczekać wizyty i nie wiem jak wytrzymam do 31.. oby tylko wszystko było ok..
Co do brzuszka to czasem mam wrażenie, że coś jakby więcej ale sama nie wie czy mi się nie wydajeAnita12 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wracam do Was
wczoraj wróciliśmy do domu i zmęczona drogą już o 20.00 spałam.
Co do płci dziecka, to wydaje mi się źe będzie chłopiec. Chociaż te różwe sukieneczki tak bardzo mi się podobają
Byliśmy w niedziele na roczku i oczywiście nie miałam się w co ubrać. Szukałam czarnych spodni na gumce, ale nic nie było. Stwierdziłam, że nie będę zwykłych spodni kupować na kilka razy i już mam z pasem ciążowym. Przynajmnjej nic mnie w brzuch nie uwiera.
Brzuszka rano nie widać, ale wieczorem już się pokazujemdłości męczą mnie strasznie, dobrze że chociaż w nocy odpuszczają. W piątek wizyta
Englein, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
No witam z rana, moje mdlosci przypominaja osobie co 1-2 dni...dzis tez...
pojechalismy wczoraj pi pracy z mezem nad fajne jezioro, gdzie pierwszy raz widzialam cale pola wrzosowisk, widok boski, gdzie siegal wzrok to nie bylo konca tych wrzosowisk. Co ciekawe, krzaki wrzosow siegaly mi do ud. Miejscami wielkie paprocie, nawet powyzej 1,5m.
wrocilismy po 3h i padlam momentalnie...o 20.00.
zazdroszcze Wam tuch usg w tym tyg...ja w czwartek midwife a usg dopiero pewnie w 12-13 tc. Pierwsze i jak na razie jedyne, mialam w Pl w 7tc.
co do wagi...tydzien temu bylo na minusie 2...dzis na plusie jakies 0,70. Niunio rosnie...a matke odrzuca od miesa itp. Najlepiej jadlabym sam nabial plus pomidor, rzodkiewska, rucola.
oczywiscie, pewna starsza pani w pracy twierdzi,ze to na pewno na corke.
Inna sprawa,ze ja od poczatku czuje, ze to bedzie corka...no,poczekamy,zobaczymy
edit.
czy czujecie jakies bole w pod rzuszu jeszcz3, takie jakby momentami zwiastujace przyjscie @?
Ja co pare dni mam cos przez pare minut i mija. Wczoraj, podczas jazdy samochodem,jak mnie cos nagle zabolelo,chyba na wysokosci jajnika (wczesniej caly czas po drugiej stronie czulam),jakby mi ktos szpile wbil. Trwalo to moze 30-60 sec, oczywiscie zlapalam sie w to miejsce...i przeszlo. Ale powiem,ze pierwsze co, to strach w oczach musialam miec chyba,bo az sie maz wystraszyl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 08:29
-
Englein ja tak mam. Czasem bóle na na @, czasem właśnie coś jak zaboli i zakłuje, jakby jajnik właśnie ale trwa chwilę więc starałam się nie panikować raczej..
Booooooże głodna już jestemniedługo do pracy albo będę zabierać ciężarówkę żarcia albo nie wiem co..
-
A mi dziś jest tak niemiłosiernie niedobrze ze masakra
nawet jedzenie nie pomaga
-
Ja jeszcze musiałam iść do pracy bo mamy nową dziewczyne ba moim przyuczeniu
A tylko czekam aż na nią belta puszcze
-
Co do spodni ciążowych, to mam z poprzedniej ciąży. Kiedyś przez przypadek spotkałam w h&m po okazyjnej cenie, dzinsowe z pasem na brzuch, od razu wzięłam dwie pary. Dobrze, że nie wydałam bo mam zamiar w nich przechodzić.
Englein, nie mam na razie boleści brzucha ale zdarza się, że coś gdzieś mnie zakłuje. Też bym się wystraszyła na Twoim miejscu.
-
Ja jak się lepiej poczuje, w sensie tak ze nie będę musiała brać woreczka ze sobą do sklepu to najpierw pójdę na ciucholandy może trafię na jakieś ciążowe spodnie lub ciuchy, przekopie tez rzeczy dla maluchów, a potem może jeszcze odwiedzę him
Patrząc na moje objawy to może na Boże narodzenie uda mi się ten plan zrealizować :pAnita12, Englein lubią tę wiadomość
-
MatyldaG mam taki sam plan
Przez całe lato nie byłam na zakupach co w moim przypadku to cud
Ale nie wyobrażam sobie zakupów w tym stanie.
U mnie ranki są znosne, od południa mdłości się nasilają a wieczorem to jest apogeumMatyldaG lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g