WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Kurcze, jakoś ta strona działa na mnie pesymistycznie. Może nie ten wątek, ale i pamiętniki i tematy z I trymestru. Ostatnie dni byłam dobrej myśli, nic złego nie było w głowie, ale i nie miałam czasu czytać tutaj. Dzisiaj rano chciałam nadrobić i od rana wmawiam sobie różne rzeczy :/
    Nooo tak jak jestem tu najstarsza tak chyba bede krzyczec i tupac :) bo kobiet w ciazy bic nie wolno.

Ty lepiej mysl o nowych spodniach bo z Ali ida dlugo :) A nie, bedzie tu sobie czarnowidztwo uprawiac wrrrr

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Balladyna spokojnie :* najlepiej czytać jak najmniej i traktować wszystko z dystansem <3
    Dokladnie...czytaj tylko nasz watek i zajmij sie soba :)

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja czuję, że będzie syn i chcę dać mu na imię Mikołaj. Mąż mówi, że głupie imię i będzie córka Tosia. Więc mamy zabawne przepychanki :-) Mam fazę na zupy. Dziś gotuję żurek. Jeszcze tyle jem. Rano wielka bułka z domowymi powidlami przed 9. A przed chwila wciagnelam jajecznice z 3 jajek i oczywiście buła z masłem do tego :-) czuję się jak mały odkurzacz.
    Ja dzisiaj tez...
    od rana wciagniete pol bulki z twarozkiem i pomidorem...po2h dwa pancakes, pozniej mala paczka takich chipsow krewetkowych,a teraz wciagam takie nachos z salsa...jak nie jem,od razu mnie ssie dzisiaj...a w ogole to jestem dzis caly czas glodna.

5fdazm9.png

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam dwie bułki z szynką i pomidorem i dwa banany, no i oczywiście ssie mnie z głodu. Gotuję pomidorówkę z kluskami lanymi, zaraz wciągnę.

Anita12, chloet lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zraziłam do książek ciążowch bo mocno można się zastraszyć. Kupiłam jedną w poprzedniej ciąży i nie przeczytałam do końca bo miałam dość. Wolę sobie inne , optymistyczne książki poczytać albo jakieś poradniki duchowe:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Dzis 9t6d. A ja mam drugie usg w piątek. Miesiąc temu to jeszcze nic za bardzo nie było widać więc teraz już zobaczę małego człowieka :) ten miesiąc strasznie mi się dluzy.. nie mogę się doczekać. Czuje się dobrze, zero nudności wymiotów itp. Od dziś mam urlop dwa tygodnie. Wyszlabym na rower ale nie wiem czy mogę.. miesiąc temu to nawet gina o to nie pytałam bo wcześnie było i w ogóle. Co myślicie o tym? Co lekarze na to? Można czy nie? Nie mam żadnych boli ani plamien.
    Ja jeżdżę na rowerze. Moja doktor większość sportów poleca w ciąży. Twierdzi że to co robiłam przed ciąża mogę robić teraz. Zdziwiłam się nawet bo powiedziała że nadal mogę grać w tenisa byle dla zabawy a nie jakoś na serio wiec kilka razy z mężem byliśmy na korcie i po prostu podwalsmy sobie piłkę. A od października idę na jogę dla ciezarnych, już nie mogę się doczekać!

Anita12, Dziunka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz przez was będę musiała iść do domu takie mi smaki robicie :p

Anita12 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też najlepiej mi wchodzą zupy i tylko to bym mogła jeść. Wszystko inne jak glina staje mi w gardle. Tylko jeszcze gdyby mi ktoś takie pyszne zupki gotował:)
    Ale zaraz się biorę za ogórkową bo po zupce z dyni ciut mi lepiej.

Mimi86 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że większość z was wcina w ciąży zupy! Ile bym dała za taki polski żurek czy zupę ogorkowa buuu ja prawie codziennie jem to samo rano i wieczorem tosty i na obiad zupy albo makarony! A na deser mnóstwo owoców mniam!

201703012752.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa dyniowa taka z imbirem pewnie jest dobra na mdłości. A moja córka dziś marudzi o gruszki a w żadnym sklepie gruszek kupić nie mogę.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Też najlepiej mi wchodzą zupy i tylko to bym mogła jeść. Wszystko inne jak glina staje mi w gardle. Tylko jeszcze gdyby mi ktoś takie pyszne zupki gotował:)
    Ale zaraz się biorę za ogórkową bo po zupce z dyni ciut mi lepiej.

ja też robię dzisiaj ogórkową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 13:10

Anita12 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Właśnie zjadłam bule z konfiturami.

U mnie też faza na dżemy i konfitury. idealne śniadanie? 2 wielkie rogale z masłem i dżemem truskawkowym :)

PS Trochę mi lżej na duchu, że i Wam apetyt dopisuje, myślałam, że to tylko ja tak wpierdzielam :D:D

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z jedzeniem pasztetu? Wszędzie piszą, żeby lepiej unikać, bo wątróbka ma za dużo witaminy A i takie tam, ale dziś nie mogłam się powstrzymać i zjadłam dwie bułki.

Macie jakieś info na ten temat?

rqkqj11.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z jedzeniem pasztetu? Wszędzie piszą, żeby lepiej unikać, bo wątróbka ma za dużo witaminy A i takie tam, ale dziś nie mogłam się powstrzymać i zjadłam dwie bułki.

Macie jakieś info na ten temat?

Z witaminą A należy o tyle uważać, że kumuluje się w organizmie. Dlatego nie powinno się suplementować wit A oraz spożywać jak najmniej produktów z jej dużą ilością. Jak zjesz raz na trymestr bułkę z pasztetem to nic się nie stanie, ale codziennie już mogłoby wpłynąć na rozwój płodu.

I pamiętajcie, że witamina A występuje w dwóch formach. Retinol (pochodzenia zwierzęcego) szkodliwy w ciąży oraz beta-karoten (pochodzenia roślinnego) nieszkodliwy w ciąży i u małych dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 13:29

chloet, Dziunka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 13:32 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 16 sierpnia 2016, 18:06

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady, póki nie jecie tego pasztetu codziennie w ilościach hurtowych to nic się nie powinno stać. Jakaś kanapeczka od czasu do czasu raczej nie zaszkodzi. Ja akurat wolę unikać ale tylko dlatego, że ja się powstrzymać nie potrafię i ja do pasztetu to nawet kanapki nie potrzebuję :D potrafię plasterki podkrawać co chwila, maczać w musztardzie i wpierdzielać więc ekhem.. nie powstrzymałabym się po kanapeczce ;)

Bardziej brakuje mi camemberta.. Kurde 9 miesięcy bez alko mnie nie rusza ale 9 miesięcy bez camemberta - trauma.. Niby na ciepło można ale mam mieszane uczucia

Co do książek mam "ciężarówką przez 9 miesięcy" i "Ciąża. Instrukcja Obsługi". Pierwsza jest specyficzna i wiem, że niektóre kobiety na nią narzekały ale cóż - to ma być na wesoło, trzeba mieć trochę poczucia humoru. Druga jest raczej nawet bez żartów ale jest fajna bo przystępna z diagramami, rysunkami itp.

Poważną chcę kupić (chyba standardowo jak większość)- "w oczekiwaniu na dziecko". Chociaż tak naprawdę jeśli chodzi o ciążę to czytam bardziej informacyjnie, naczytałam się już przez cały okres starań. Więcej wiedzy będę potrzebować na temat "obsługi" noworodka niż samej ciąży :)

chloet lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam książek na ciążę, natomiast chwalę sobie książkę Brazelton - rozwój dziecka od 0 do 3 lat i niedługo kupię kolejną od 3 do 6 lat.

chloet lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonialik wrote:
    Hej przepraszam ze wgl nie na teamt...
    kochałam sie z chłopakiem 7 dni przed okresem ( to był 24 dzien czyklu a cały cykl ma 30 dni ) podczas seksu gumka troche sie zwineła ael poprawilismy ja i jeszcze chwile to robilismy potem dla pewność czy gumka jest cała napełnilismy ja woda i była dobra lecz miesiaczka spoznia mi sie juz 5 dni i nie wiem czy jest to przez stres który był wczesniej i jest teraz przez to ?

mam obajwy takie same jak przed kazda miesiaczka czyli :
    -bol jajników
    -rozwolnienie
    -mały bol piersi po bokach od zew strony
    - ochota na słodkie rzeczy
    - bol głowy

czy moge byc w ciąż ?

a sluz jest bezbarwny. nieciagnacy sie i tak jakby suchy
    Nie sądzę, żebyś była w ciąży, ale może zrób dla pewności test, uspokoisz się od razu i okres przyjdzie. Takie stresowanie, że mogłaś zajść w ciąże opóźnia miesiączkę. Wiem, przechodziłam to nie raz :P

chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką fazę, że przez dwa tygodnie jadłam kanapki z pasztetem podlaskim na śniadanie, bo uwielbiam :/

chloet lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonialik wrote:
    Hej przepraszam ze wgl nie na teamt...
    kochałam sie z chłopakiem 7 dni przed okresem ( to był 24 dzien czyklu a cały cykl ma 30 dni ) podczas seksu gumka troche sie zwineła ael poprawilismy ja i jeszcze chwile to robilismy potem dla pewność czy gumka jest cała napełnilismy ja woda i była dobra lecz miesiaczka spoznia mi sie juz 5 dni i nie wiem czy jest to przez stres który był wczesniej i jest teraz przez to ?

mam obajwy takie same jak przed kazda miesiaczka czyli :
    -bol jajników
    -rozwolnienie
    -mały bol piersi po bokach od zew strony
    - ochota na słodkie rzeczy
    - bol głowy

czy moge byc w ciąż ?

a sluz jest bezbarwny. nieciagnacy sie i tak jakby suchy

teoretycznie nie załapaliście się na dni płodne, więc na moje oko - szanse na ciążę nie są zbyt duże, ale wiadomo, wszystko może się zdarzyć.

Żeby się nie stresować, idź do laboratorium i zrób sobie betę hcg - wszystko się wyjaśni.

rqkqj11.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ