WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Nie sądzę, żebyś była w ciąży, ale może zrób dla pewności test, uspokoisz się od razu i okres przyjdzie. Takie stresowanie, że mogłaś zajść w ciąże opóźnia miesiączkę. Wiem, przechodziłam to nie raz :P

no własnie problem jest w tym ze nie mam jak zrobic bo jestem na wsia i nie mam w poblizu apteki a pojechac jak narazie nie mam jak :(

a jaki sluz powinien byc czy wgl powino byc sucho przed miesiaczka ?

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja nie kupowałam książek na ciążę, natomiast chwalę sobie książkę Brazelton - rozwój dziecka od 0 do 3 lat i niedługo kupię kolejną od 3 do 6 lat.

no coś takiego na pewno będzie mi potrzebne :) a dodam sobie zawczasu do schowka w bonito w takim razie

chloet lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    teoretycznie nie załapaliście się na dni płodne, więc na moje oko - szanse na ciążę nie są zbyt duże, ale wiadomo, wszystko może się zdarzyć.

Żeby się nie stresować, idź do laboratorium i zrób sobie betę hcg - wszystko się wyjaśni.

Tak były to dni nie płodne i po owulacji napewno ale uwazaliśmy i nic nie wskazuje na to abym ybła w ciązy jednak cały czas mam to w głowie i sie stresuje a wiem ze to nie pomaga w takiej sytuacji :(

• sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecz wiem też że nie istnieje cos takiego jak dni "nie płodne" a dzisiaj sie jeszcze dowiedziałam że koleżanka załsza w ciąże podczas miesiaczki to jeszcze bardziej mnie to dobiło :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem miałam fazę na wątróbkę albo pasztet taki w foremkach przez bite 2 tygodnie, jest zdrowy jak rybka :)

Anita12 lubi tę wiadomość

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonialik wrote:
    no własnie problem jest w tym ze nie mam jak zrobic bo jestem na wsia i nie mam w poblizu apteki a pojechac jak narazie nie mam jak :(

a jaki sluz powinien byc czy wgl powino byc sucho przed miesiaczka ?
    Wydaje mi się, że śluz powinien być gęsty i biały, ja taki przynajmniej miałam.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonialik, zaczekaj do dnia spodziewanego okresu i zrób wtedy test lub idź na betę. A od okresu radzę kupić termometr i obserwować się (śluz, szyjka) - zapewniam, że istnieje coś takiego jak dni niepłodne (szczególnie przy cyklu długości 30 dni).

• chloet Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja z synem miałam fazę na wątróbkę albo pasztet taki w foremkach przez bite 2 tygodnie, jest zdrowy jak rybka :)

ok, dzięki - uspokoiłyście mnie :) tak myślałam, że ostrzeżenia z tym pasztetem to tak trochę na wyrost.

rqkqj11.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja miałam taką fazę, że przez dwa tygodnie jadłam kanapki z pasztetem podlaskim na śniadanie, bo uwielbiam :/

sprawdz sklad. pasztet a pasztet, jest różnica. Te domowe albo kupowane na wagę mają więcej wątroby w składzie niż np puszkowe. Znalazłam, że belgijski ma 18% wątróbki, ten z carrefoura ma tylko 6%, a jakiś eksklusiv nawet 24%.

Dzienne zapotrzebowanie na witamine A dla kobiet to 700 jednostek, 100g wątróbki ma 1300. W 1 trymestrze nie zaleca się w ogóle podawania wit A.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Wydaje mi się, że śluz powinien być gęsty i biały, ja taki przynajmniej miałam.

A jak patrząc to od 'zapłodnienia" mineło juz 11 dni wiec chyba powinnam juz miec jakies obajwy ? a wszystko wskazuje na miesiaczke bo obajwy takie co miesiac tylko ze nigdy tak naprawde nie zwracałam uwagi na sluz a sie naczytałam ze to bardzo wazne i tylko to mi nie pasuje bo jest go mało jest bezbarwny/biały nie moge okreslic dokładnie i taki suchy nie ciagnie sie

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę Cię dobijać, ale ja miałam objawy jak na miesiączkę, chociaż byłam w ciąży. Po 11 dniach nie ma jeszcze objawów ciążowych. Ja na serio myślę, że się nakręcasz i dlatego okres Ci się opóźnia, bo nie sądzę, żebyś zaskoczyła. Różnie może być, ale małe prawdopodobieństwo. Szkoda, że tego testu nie możesz kupić.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Nie chcę Cię dobijać, ale ja miałam objawy jak na miesiączkę, chociaż byłam w ciąży. Po 11 dniach nie ma jeszcze objawów ciążowych. Ja na serio myślę, że się nakręcasz i dlatego okres Ci się opóźnia, bo nie sądzę, żebyś zaskoczyła. Różnie może być, ale małe prawdopodobieństwo. Szkoda, że tego testu nie możesz kupić.

Bo tak sie składa że 2 raz mam taka sytuacje tylko ze wtedy wypadały mi dni 'płodne" ale btło to z 3 miesiace temu i miesiaczka spozniła mi sie tydzien przez stres i okazało sie ze nie jestem w ciazy. wiec chyba powinnam sie uspokoic i bedzie dobrez

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonialik wrote:
    Bo tak sie składa że 2 raz mam taka sytuacje tylko ze wtedy wypadały mi dni 'płodne" ale btło to z 3 miesiace temu i miesiaczka spozniła mi sie tydzien przez stres i okazało sie ze nie jestem w ciazy. wiec chyba powinnam sie uspokoic i bedzie dobrez
    Też tak myślę :) A na wszelki wypadek kup sobie testy ciążowe i trzymaj w domu na takie sytuacje :) Powodzenia!

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki od mdłości - ja piję tarty, surowy imbir zalany gorącą wodą, z plasterkiem cytryny i łyżką miodu. Pije gorący i małymi łyczkami. Pomaga!!! Przez cały miesiąc dzień w dzień brałam imbifem i o dupę potłuc, nie działa nic. A po tym naparze na serio mi się lepiej robi, także bardzo polecam, może akurat i Wam podpasuje.

MatyldaG, Mimi86 lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wtorkowo:)
    Widzę, że dziś robicie ogórkową;) też dziś robię z zeszłorocznych ogórasków. Zupa codziennie musi być. W czwartek kupię zakwas i zrobię żurek z jajcem... mmm... pasztet taki domowy też bym zjadła :D

My wróciliśmy dziś z nad morza, teściowie jeszcze tam zostali. Pierwszego dnia i drugiego przegoniłam rodzinkę po plaży w obu kierunkach;) Przed spaniem robiliśmy codziennie 1,5h nocne spacery i obserwowaliśmy perseidy- polecam. Trzeciego dnia tak mnie ścięło, że przespałam na leżaku cały dzień;) Standardowo co 2 godziny podjadałam zdrowe przekąski: bób, marchewki, jabłka, banany i dużo piłam niegazowanej. Ostatniego dnia zaczął przeszkadzać mi szum fal.. było za głośno..naprawdę zaczęło mnie to wkurzać hehe :P Najchętniej rozłożyłabym się w zacisznym lesie;)
    Rybę pojadłam, ale tylko środek bez smażonej skórki- flądrę, ah no i zjadłam z kupnych rzeczy jeszcze świeżutkiego gofra :D Generalnie nie przepadam za "budkowym" jedzeniem.
    Po za tym wynajęliśmy w ostatniej chwili super czyściutki domek ok. 4 km od morza z aneksem kuchennym, więc mąż podgrzewał mi jedzonko z domu (zupki, kotleciki mielone) albo robiliśmy sobie jajeczniczkę czy ziemniaczki z koperkiem;)

Dziś odpoczywam ;)

Co do imion nam podobają się: Stanisław, Jan, Maksymilian, Benedykt, Leon, Jadwiga. Wg.chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka. Zobaczymy ;)

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie patrzę aż tak na pasztet. Mam ochotę to jem. Przecież nikt nie je przez 9 miesięcy pasztetu. Ja nawet czasami mam ochotę i jem taka klasyczną pasztetkę i do tego ogórki kiszone. Umiar we wszystkim dobry ale też nie ma co robić paniki.

Co do książek ja poluje zazwyczaj na promocje książek w sklepach typu biedronka. Raz była promocja 2 i 3 za grosz. Wypas jak ktoś lubi czytać.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na obiad pieczarkowa z makaronem i naleśniki ze szpinakiem z sosem czosnkowym :-) takiego mam smaka na te naleśniki :-)

Ja niedawno miałam małą sprzeczke z dziewczyną na ovu właśnie na temat czytania fioletowej storny, że tutaj zdarzają się dolujące tematy i staram się ich nie czytać. To uslyszlam od koleżanki, że traktuje dziewczyny po poronieniach jak trendowate. Gdzie nic takiego nie napisałam. No i prawie życzyła mi złego i chyba nie tylko mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 14:21

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie taki francuski piesek, że w ogóle (w ciąży czy poza nią) nie jadam konserw ani gotowców garmażeryjnych. Wszystko własny wyrób;)

Chcę wypożyczyć i przeczytać sobie "ogniem i mieczem" a później jeszcze raz "w pustyni i w puszczy". Lubię jego stajl ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 14:25

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu chyba muszę częściej bywać w biedronce :)

ja już książek praktycznie nie kupuje nigdzie indziej niż w Bonito, duuuużo taniej niż w Empiku. Z mężem jak podsumowaliśmy ceny ksiażek w schowkach to tak kilka tysi łącznie.. oj fajnie by było moc to wszystko kupić :)
    my już zboczenie mamy bo w tym roku nawet na targach książki prawie nic nie kupiliśmy bo jak porównaliśmy ceny to dalej bonoto w większości przypadków wygrywało

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO nie wiedziałam, że w bonito da się coś upolować taniej :) lubię też antykwariat internetowy tezeusz. Zapach starych książek jest nie do zastąpienia :) Ja jestem uzależniona od książek kucharskich. Czytam przepisy jak dobre powieści. Korzystam z każdej chwili z książką bo przy prawie 4 latce ciężko się skupić bo ciągle mamusiu zobacz, mamusiu choć mamusia daj :) A przy niemowlaku człowiek myślał, że dużo roboty było :D

m@rtynka lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ