X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Nie sądzę, żebyś była w ciąży, ale może zrób dla pewności test, uspokoisz się od razu i okres przyjdzie. Takie stresowanie, że mogłaś zajść w ciąże opóźnia miesiączkę. Wiem, przechodziłam to nie raz :P

no własnie problem jest w tym ze nie mam jak zrobic bo jestem na wsia i nie mam w poblizu apteki a pojechac jak narazie nie mam jak :(

a jaki sluz powinien byc czy wgl powino byc sucho przed miesiaczka ?

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja nie kupowałam książek na ciążę, natomiast chwalę sobie książkę Brazelton - rozwój dziecka od 0 do 3 lat i niedługo kupię kolejną od 3 do 6 lat.

no coś takiego na pewno będzie mi potrzebne :) a dodam sobie zawczasu do schowka w bonito w takim razie

chloet lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    teoretycznie nie załapaliście się na dni płodne, więc na moje oko - szanse na ciążę nie są zbyt duże, ale wiadomo, wszystko może się zdarzyć.

Żeby się nie stresować, idź do laboratorium i zrób sobie betę hcg - wszystko się wyjaśni.

Tak były to dni nie płodne i po owulacji napewno ale uwazaliśmy i nic nie wskazuje na to abym ybła w ciązy jednak cały czas mam to w głowie i sie stresuje a wiem ze to nie pomaga w takiej sytuacji :(

• sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecz wiem też że nie istnieje cos takiego jak dni "nie płodne" a dzisiaj sie jeszcze dowiedziałam że koleżanka załsza w ciąże podczas miesiaczki to jeszcze bardziej mnie to dobiło :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem miałam fazę na wątróbkę albo pasztet taki w foremkach przez bite 2 tygodnie, jest zdrowy jak rybka :)

Anita12 lubi tę wiadomość

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonialik wrote:
    no własnie problem jest w tym ze nie mam jak zrobic bo jestem na wsia i nie mam w poblizu apteki a pojechac jak narazie nie mam jak :(

a jaki sluz powinien byc czy wgl powino byc sucho przed miesiaczka ?
    Wydaje mi się, że śluz powinien być gęsty i biały, ja taki przynajmniej miałam.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonialik, zaczekaj do dnia spodziewanego okresu i zrób wtedy test lub idź na betę. A od okresu radzę kupić termometr i obserwować się (śluz, szyjka) - zapewniam, że istnieje coś takiego jak dni niepłodne (szczególnie przy cyklu długości 30 dni).

• chloet Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja z synem miałam fazę na wątróbkę albo pasztet taki w foremkach przez bite 2 tygodnie, jest zdrowy jak rybka :)

ok, dzięki - uspokoiłyście mnie :) tak myślałam, że ostrzeżenia z tym pasztetem to tak trochę na wyrost.

rqkqj11.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja miałam taką fazę, że przez dwa tygodnie jadłam kanapki z pasztetem podlaskim na śniadanie, bo uwielbiam :/

sprawdz sklad. pasztet a pasztet, jest różnica. Te domowe albo kupowane na wagę mają więcej wątroby w składzie niż np puszkowe. Znalazłam, że belgijski ma 18% wątróbki, ten z carrefoura ma tylko 6%, a jakiś eksklusiv nawet 24%.

Dzienne zapotrzebowanie na witamine A dla kobiet to 700 jednostek, 100g wątróbki ma 1300. W 1 trymestrze nie zaleca się w ogóle podawania wit A.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Wydaje mi się, że śluz powinien być gęsty i biały, ja taki przynajmniej miałam.

A jak patrząc to od 'zapłodnienia" mineło juz 11 dni wiec chyba powinnam juz miec jakies obajwy ? a wszystko wskazuje na miesiaczke bo obajwy takie co miesiac tylko ze nigdy tak naprawde nie zwracałam uwagi na sluz a sie naczytałam ze to bardzo wazne i tylko to mi nie pasuje bo jest go mało jest bezbarwny/biały nie moge okreslic dokładnie i taki suchy nie ciagnie sie

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę Cię dobijać, ale ja miałam objawy jak na miesiączkę, chociaż byłam w ciąży. Po 11 dniach nie ma jeszcze objawów ciążowych. Ja na serio myślę, że się nakręcasz i dlatego okres Ci się opóźnia, bo nie sądzę, żebyś zaskoczyła. Różnie może być, ale małe prawdopodobieństwo. Szkoda, że tego testu nie możesz kupić.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • sonialik Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Nie chcę Cię dobijać, ale ja miałam objawy jak na miesiączkę, chociaż byłam w ciąży. Po 11 dniach nie ma jeszcze objawów ciążowych. Ja na serio myślę, że się nakręcasz i dlatego okres Ci się opóźnia, bo nie sądzę, żebyś zaskoczyła. Różnie może być, ale małe prawdopodobieństwo. Szkoda, że tego testu nie możesz kupić.

Bo tak sie składa że 2 raz mam taka sytuacje tylko ze wtedy wypadały mi dni 'płodne" ale btło to z 3 miesiace temu i miesiaczka spozniła mi sie tydzien przez stres i okazało sie ze nie jestem w ciazy. wiec chyba powinnam sie uspokoic i bedzie dobrez

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonialik wrote:
    Bo tak sie składa że 2 raz mam taka sytuacje tylko ze wtedy wypadały mi dni 'płodne" ale btło to z 3 miesiace temu i miesiaczka spozniła mi sie tydzien przez stres i okazało sie ze nie jestem w ciazy. wiec chyba powinnam sie uspokoic i bedzie dobrez
    Też tak myślę :) A na wszelki wypadek kup sobie testy ciążowe i trzymaj w domu na takie sytuacje :) Powodzenia!

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki od mdłości - ja piję tarty, surowy imbir zalany gorącą wodą, z plasterkiem cytryny i łyżką miodu. Pije gorący i małymi łyczkami. Pomaga!!! Przez cały miesiąc dzień w dzień brałam imbifem i o dupę potłuc, nie działa nic. A po tym naparze na serio mi się lepiej robi, także bardzo polecam, może akurat i Wam podpasuje.

MatyldaG, Mimi86 lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wtorkowo:)
    Widzę, że dziś robicie ogórkową;) też dziś robię z zeszłorocznych ogórasków. Zupa codziennie musi być. W czwartek kupię zakwas i zrobię żurek z jajcem... mmm... pasztet taki domowy też bym zjadła :D

My wróciliśmy dziś z nad morza, teściowie jeszcze tam zostali. Pierwszego dnia i drugiego przegoniłam rodzinkę po plaży w obu kierunkach;) Przed spaniem robiliśmy codziennie 1,5h nocne spacery i obserwowaliśmy perseidy- polecam. Trzeciego dnia tak mnie ścięło, że przespałam na leżaku cały dzień;) Standardowo co 2 godziny podjadałam zdrowe przekąski: bób, marchewki, jabłka, banany i dużo piłam niegazowanej. Ostatniego dnia zaczął przeszkadzać mi szum fal.. było za głośno..naprawdę zaczęło mnie to wkurzać hehe :P Najchętniej rozłożyłabym się w zacisznym lesie;)
    Rybę pojadłam, ale tylko środek bez smażonej skórki- flądrę, ah no i zjadłam z kupnych rzeczy jeszcze świeżutkiego gofra :D Generalnie nie przepadam za "budkowym" jedzeniem.
    Po za tym wynajęliśmy w ostatniej chwili super czyściutki domek ok. 4 km od morza z aneksem kuchennym, więc mąż podgrzewał mi jedzonko z domu (zupki, kotleciki mielone) albo robiliśmy sobie jajeczniczkę czy ziemniaczki z koperkiem;)

Dziś odpoczywam ;)

Co do imion nam podobają się: Stanisław, Jan, Maksymilian, Benedykt, Leon, Jadwiga. Wg.chińskiego kalendarza wychodzi dziewczynka. Zobaczymy ;)

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie patrzę aż tak na pasztet. Mam ochotę to jem. Przecież nikt nie je przez 9 miesięcy pasztetu. Ja nawet czasami mam ochotę i jem taka klasyczną pasztetkę i do tego ogórki kiszone. Umiar we wszystkim dobry ale też nie ma co robić paniki.

Co do książek ja poluje zazwyczaj na promocje książek w sklepach typu biedronka. Raz była promocja 2 i 3 za grosz. Wypas jak ktoś lubi czytać.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na obiad pieczarkowa z makaronem i naleśniki ze szpinakiem z sosem czosnkowym :-) takiego mam smaka na te naleśniki :-)

Ja niedawno miałam małą sprzeczke z dziewczyną na ovu właśnie na temat czytania fioletowej storny, że tutaj zdarzają się dolujące tematy i staram się ich nie czytać. To uslyszlam od koleżanki, że traktuje dziewczyny po poronieniach jak trendowate. Gdzie nic takiego nie napisałam. No i prawie życzyła mi złego i chyba nie tylko mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 14:21

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie taki francuski piesek, że w ogóle (w ciąży czy poza nią) nie jadam konserw ani gotowców garmażeryjnych. Wszystko własny wyrób;)

Chcę wypożyczyć i przeczytać sobie "ogniem i mieczem" a później jeszcze raz "w pustyni i w puszczy". Lubię jego stajl ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 14:25

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu chyba muszę częściej bywać w biedronce :)

ja już książek praktycznie nie kupuje nigdzie indziej niż w Bonito, duuuużo taniej niż w Empiku. Z mężem jak podsumowaliśmy ceny ksiażek w schowkach to tak kilka tysi łącznie.. oj fajnie by było moc to wszystko kupić :)
    my już zboczenie mamy bo w tym roku nawet na targach książki prawie nic nie kupiliśmy bo jak porównaliśmy ceny to dalej bonoto w większości przypadków wygrywało

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO nie wiedziałam, że w bonito da się coś upolować taniej :) lubię też antykwariat internetowy tezeusz. Zapach starych książek jest nie do zastąpienia :) Ja jestem uzależniona od książek kucharskich. Czytam przepisy jak dobre powieści. Korzystam z każdej chwili z książką bo przy prawie 4 latce ciężko się skupić bo ciągle mamusiu zobacz, mamusiu choć mamusia daj :) A przy niemowlaku człowiek myślał, że dużo roboty było :D

m@rtynka lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ