MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak samo całe lato bez zakupów i buszowania w ciuchach ostatnio to aż mi przykro było ze nie daje rady jechać :p
Ostatnie dni tez tak miałam ze rano znośnie a wieczorem apogeum dziś albo dopiero mnie kosmiczna masakra czeka wieczorem albo znowu mi się poprzestawialo ehhmilagro lubi tę wiadomość
-
Ja sobie zamowiłam na aliexpress dwie pary spodni ciążowych i rajstopy.
W zwykłe jeansy już się nie mieszczę, nawet nie próbuję. Zostało mi dresiwo, a że mam jedno ulubione to biegnę w piątek na targ po kolejną parę.
Wczoraj pierwszy raz wymiotowałam, ale raczej zmusiłam się, bo było mi tak ciężko na żołądku, ze nie mogłam funkcjonowaćNo i chodzę spać bardzo wcześnie jak na siebie, o 23:00 już dawno śpię, co sprawia, ze budzę się o 5:00 rano i godzinę leżę zanim znów usnę. No i koniecznie coś muszę przekąsić, bo mi z głodu niedobrze.
U nas imiona ustalone.
Dziewczyna: Michalina
Chłopiec: FranciszekMatyldaG, Mimi86 lubią tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Dzis 9t6d. A ja mam drugie usg w piątek. Miesiąc temu to jeszcze nic za bardzo nie było widać więc teraz już zobaczę małego człowieka
ten miesiąc strasznie mi się dluzy.. nie mogę się doczekać. Czuje się dobrze, zero nudności wymiotów itp. Od dziś mam urlop dwa tygodnie. Wyszlabym na rower ale nie wiem czy mogę.. miesiąc temu to nawet gina o to nie pytałam bo wcześnie było i w ogóle. Co myślicie o tym? Co lekarze na to? Można czy nie? Nie mam żadnych boli ani plamien.
Magdzia88 lubi tę wiadomość
Dominik
-
Co do bólów brzucha mnie się czasami zdarzy na dosłownie chwilę, jak za szybko wstaje też czuję taki dziwny skurcz.
malaczarna07 mnie lekarka pozwoliła jeździć na rowerze, ale bez szaleństw czyli rekreacyjnie i najlepiej po płaskiej powierzchni bez żadnych wertepów. -
Balladyna wrote:Ja sobie zamowiłam na aliexpress dwie pary spodni ciążowych i rajstopy.
W zwykłe jeansy już się nie mieszczę, nawet nie próbuję. Zostało mi dresiwo, a że mam jedno ulubione to biegnę w piątek na targ po kolejną parę.
Wczoraj pierwszy raz wymiotowałam, ale raczej zmusiłam się, bo było mi tak ciężko na żołądku, ze nie mogłam funkcjonowaćNo i chodzę spać bardzo wcześnie jak na siebie, o 23:00 już dawno śpię, co sprawia, ze budzę się o 5:00 rano i godzinę leżę zanim znów usnę. No i koniecznie coś muszę przekąsić, bo mi z głodu niedobrze.
U nas imiona ustalone.
Dziewczyna: Michalina
Chłopiec: Franciszek
U mnie dla chłopca tez wybrane Franekpo dziadku
dla dziewczynki podoba mi się Rozalia albo Emma ale to nie takie na 100%
-
Moja mama cały czas powtarza że ona nie chciała wiedzieć i miała niespodziankę do samego porodu. Twierdzi, że kiedyś było więcej rzeczy uniwersalnych i dla chłopca i dla dziewczynki.
Imiona wybieraliśmy przy poprzedniej ciąży, ostatnio coś Tż zagadywał ale stwierdził że pogadamy o tym po kolejnym usg
Mogę się pochwalić, że przez weekend poinformowaliśmy przyszłych dziadków. Bardzo się ucieszyli, a ja nie muszę już udawać że dobrze się czuję.MatyldaG, Anita12, m@rtynka, Englein, borsuk, chloet, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Vaina wrote:Ty musisz sobie wybrać po dwa imiona dla dziewczynki i chłopca
m@rtynka, Englein, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Kurcze, jakoś ta strona działa na mnie pesymistycznie. Może nie ten wątek, ale i pamiętniki i tematy z I trymestru. Ostatnie dni byłam dobrej myśli, nic złego nie było w głowie, ale i nie miałam czasu czytać tutaj. Dzisiaj rano chciałam nadrobić i od rana wmawiam sobie różne rzeczyMisia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Balladyna wrote:Kurcze, jakoś ta strona działa na mnie pesymistycznie. Może nie ten wątek, ale i pamiętniki i tematy z I trymestru. Ostatnie dni byłam dobrej myśli, nic złego nie było w głowie, ale i nie miałam czasu czytać tutaj. Dzisiaj rano chciałam nadrobić i od rana wmawiam sobie różne rzeczy
A w domu jak mi się nudzi to oglądam the walking dead tak dla odstresowania :p -
Ja czuję, że będzie syn i chcę dać mu na imię Mikołaj. Mąż mówi, że głupie imię i będzie córka Tosia. Więc mamy zabawne przepychanki
Mam fazę na zupy. Dziś gotuję żurek. Jeszcze tyle jem. Rano wielka bułka z domowymi powidlami przed 9. A przed chwila wciagnelam jajecznice z 3 jajek i oczywiście buła z masłem do tego
czuję się jak mały odkurzacz.
MatyldaG, chloet, Mimi86, Klarcia lubią tę wiadomość
-
ja nawet nie zaglądam.. i tak jak cokolwiek dzieje się tutaj to tez mi się włącza stres dlatego dla własnego zdrowia psychicznego wolę odpuścić.. Jak mam coś ciążowego poczytać to mam książki i to takie "na luzie", póki co nie kupiłam nawet żadnej w 100% poważnej, wolę podchodzić do tego pozytywnie
-
blekitna wrote:Ja czuję, że będzie syn i chcę dać mu na imię Mikołaj. Mąż mówi, że głupie imię i będzie córka Tosia. Więc mamy zabawne przepychanki
Mam fazę na zupy. Dziś gotuję żurek. Jeszcze tyle jem. Rano wielka bułka z domowymi powidlami przed 9. A przed chwila wciagnelam jajecznice z 3 jajek i oczywiście buła z masłem do tego
-
blekitna wrote:Ja czuję, że będzie syn i chcę dać mu na imię Mikołaj. Mąż mówi, że głupie imię i będzie córka Tosia. Więc mamy zabawne przepychanki
Błękitna to mamy chyba podobny gustJa też dla chłopca myślałam o Mikołaju a dla dziewczynki Tosia albo Marcelinka. I takie same zachcianki mam. Właśnie zjadłam bule z konfiturami. Ale żurek to bym zjadła mmm ...narobiłaś mi smaka
Co do książek to ja jeszcze nic nie czytałam myślę ze najwięcej to się na szkole rodzenia dowiem. Nawet wole taka praktyczna wiedze.
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
A ja nie wiem czy w mojej pipiduwie jest jakaś szkoła rodzenia