X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mogę leniuchować. Jestem redaktorką magazynu. wszystkie sprawy dopięte. Jutro druk więc mam kilka dni nic nie robienia

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz teztez byl na wszystkich badaniach. Normalna sprawa takie badanie dopochwowoe

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam też, że jak będę w ciąży kiedyś z drugim dzieckiem to też będę to starsze zabierała na badanie USG. Ja zawsze jestem na badaniu w sukience więc to i owo jest zakryte i nie miałabym żadnych obiekcji by dziecka nie brać bo coś dziwnego może na tym badaniu zobaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 14:43

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam nieplanowaną wizytę, bo wczoraj leciały ze mnie takie gluty, że aż się przestraszyłam. Okazało się, że to na szczęście tylko grzybek się przyplątał, a przy okazji...

...przedstawiam wam moją (na 90%) córeczkę XD:
    2669f033bbf5d943med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 15:28

MatyldaG, Marrtusia, borsuk, julllla, Englein, Marynia991, Czarnuszka, befra, jenny88, milagro, fantasmagoriia, Vaina, kr0pka, Paolina91, taka_ja, Angie 232, Anita12, Tosia 1981, Mimi86, Dziunka, m@rtynka, czirisz, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg to ja córkę brałam od ok 30tyg ciąży, jak już fajnie było widać na usg 3d/4d, bo wcześniej ją raz wzięliśmy, to niby gin jej mówił "Tu ma główkę, tu rączkę...", a jak ją potem babcia zapytała czy widziała braciszka, to powiedziała, że widziała tylko białe plamy... A jak już to jest trójwymiarowe, to są emocje :D
    Także za 10-15 tygodni napewno będziemy naszą parkę brać, tym bardziej, że syn chyba inaczej wogóle nie zajarzy, że ma być kolejna osoba w domu :)

taka_ja lubi tę wiadomość

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Mnie bardzo dziwi, że niektórych z was ginekolodzy nie pozwalają waszym partnerom być przy USG czy badaniu. Mój mąż od początku jest ze mną na każdej wizycie. Nie wyobraża sobie by mogłoby go tam nie być. I ma tez dystans do tego, że lekarz bada mnie dopochwowo, nie jest tym zbulwersowany czy zazdrosny bo to po prostu lekarz i robi swoje :)

Co do tego oddawania moczu to mnie najbardziej wkurza to, że w nocy muszę wstawać 3 a nawet 4 razy do wc :)

Oriaana - Jak patrze na twoje zdjęcie USG to jakbym widziała swoje z ostatniej wizyty po prenatalnych :) tyle, że na moim widać jeszcze rączkę, którą brał sobie do buzi. Widać u twojego dużego bąbelka kręgosłup podobnie jak u mojego :) ja byłam pod wielkim wrażeniem, że aż tak wyraźnie widać na USG ten malutki kręgosłup :)

widać też na zdjęciu ucho , jak się przyjrzycie ;P

widać było na usg jak dzidzia brała palec do buzi i ssała znowu za chwilę było widac od przodu jak dwie pięści trzymało na wprost ! cudnie na to patrzeć - niestety jest to dla mnie nowość bo przy pierwszej ciąży to chodziłam do takiego lekarza - służbisty,że mało co widziałam na usg ,a ten teraz jest przemiły ;) kolejna za 2 tyg ..ciekawe jak tam czy dowiem się płeć chociaż ;P jak nie na kolejnej wizycie to za 2 wizyty ;)

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Englein Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Kark :)

Dobra,zeby nie bylo tak rozowo...sprzatnelam prawie kuchnie i lazienke, prawie po na mycie podlogi nie starczylo sily. Zupa sie gotuje. I padlam...
    A gdzie reszta? Jeszcze chcialam odkurzyc i przeleciec wszystko mopem....o zdjeciu prania z ogrodka nie wspomne. Na dodatek upalh kolej y dzien, w dzien ponad 30, w nocy ponad 20. W Polsce dawno bylaby jakas burza...tu takowej nie uswiadczysz...ide w Wasze slady...lezec

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html

Magda i reszta, warto zajrzec

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ide na drzemke bo sie zmeczylam jedzeniem obiadu ;/ jak to jest ze mielonka wchodzi kilogramami a kotlet z ziemniakami mi nie chce przez gardlo przejsc? ;/

Dziunka lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pranie się suszy, mieszkanie błyszczy :D Dawno nie sprzątałam, bo nie miałam sił a wiadomo jak Tż to robił - byle żeby było :)

taka_ja lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas w mieszkaniu kłęby sierści latają niczym suche trawy na westernach.. jak ja nie zrobię to małż nie ruszy.. no chyba, że wyciągnę odkurzacz to wielkie halo ze chyba chce po dupie dostać.. także dziś chyba wyciągnąć ten odkurzacz, udawać, że coś sprzątam i liczyć, że zrobi po swojemu, na odwal się ale zrobi..

ja dziś wyjątkowo - non stop sikam i non stop jestem głodna.. siedzę w tej robocie i co z kuchni albo WC wrócę do biurka to już myśle o tym, żeby w któreś z tych miejsc wrócić :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    a mnie przed chwilą zdenerwowała koleżanka w pracy, bo mi mówi że ona zawsze taka mega szczupła była (co jest prawdą) i jak była w 1 ciąży to w 7 miesiącu miała taki brzuch jak ja teraz. Jasne, to chyba krasnoludka urodziła.
    Nawet zapytała się mnie czy nie idą bliźniaki. Jednym wcześniej innym później wyskakuje brzuch. Narazie mam +2kg. Wydaje mi się że jem tak jak zawsze.
    A ja ją tak zrozumiałam, ze mam się wziąć za siebie, bo będę gruba jak beka. :/
    Ludzie są dziwni :(
    Musiałam się wygadać!
    głupia pipa, nie przejmuj się! każda z nas inaczej wygląda, tyje, chudnie, dlatego świat jest piękny, że się różnimy ;)
    Jak to mawia moja koleżanka- niech się przejmuje ten co patrzy!

Vaina, kark lubią tę wiadomość

yj88v96.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    a mnie przed chwilą zdenerwowała koleżanka w pracy, bo mi mówi że ona zawsze taka mega szczupła była (co jest prawdą) i jak była w 1 ciąży to w 7 miesiącu miała taki brzuch jak ja teraz. Jasne, to chyba krasnoludka urodziła.
    Nawet zapytała się mnie czy nie idą bliźniaki. Jednym wcześniej innym później wyskakuje brzuch. Narazie mam +2kg. Wydaje mi się że jem tak jak zawsze.
    A ja ją tak zrozumiałam, ze mam się wziąć za siebie, bo będę gruba jak beka. :/
    Ludzie są dziwni :(
    Musiałam się wygadać!

Oj nie lubimy tej kolezanki! Nie lubimy!

Vaina, borsuk lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej koleżankę, niech spada. Nawet jakbyś miała przytyć 150 kg w ciąży, to Twoje kilogramy, nie jej i nic jej do tego.

Vaina lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sama by chciala byc w ciazy i zazdrosci :)

Vaina lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    co u Was na obiadek? U nas racuszki z jabłkami z musem jabłkowo-dyniowym. Bez cukru:) wyszły pyszne a kucharką nie jestem.
    http://lawendowydom.com.pl/najlepszy-przepis-na-placki-z-papierowkami-lub-innymi-jablkami/

Przymierzam się do zrobienia muffinek owsianych do podjadania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:27

Anita12 lubi tę wiadomość

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina...tez nie cierpie takich tekstow. Moja tesciowa ciagle powtarza jak to mozna takie 30 kg w ciazy przytyc. Moje znajome starsze mlodsze tyja srednio wlasnie od 25 do 33 kg. Jedna nawet 42 i tlumacze jak krowie na rowie ze oszem od wpierdzielabia tez sie tyje. Jedna ma taki metabolizm druga taki..jedna takie hormony trzecia takie...ale wiem i jestem pewna ze w dzisiejszych czasach laski inaczej tyja....niz nasze mamy czy babcie...my jestesmy z innej krwi juz...inne czasy..inne zarcie...chemia...itd itd stres gonitwa..wielki syf....ost kolezanka mowi kochana nie ma teraz reguly...ona nie miala za bardzo apetytu....w calej ciazy... Przytyla 29kg a ta co 42kg...to dopiero w rozpaczy....jak mowila ze pierwsze 4 miesiace ciazy byla na wodzie sucharach i jablkach....bo tak wymiotowala i wstret dp jedzenia...i skad ta waga???????????
    Zlej babe...dbaj o siebie... jedz rozzsadnie i tyle..nie przeginaj paly z jakims smieciowym jedzeniem...ile masz przytyc tyle przytyjesz.... Wiec bedziemy grube hahahah ja tez 2 kg na plusie a nie startuje z plaskim brzuchem;))))))

Vaina, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja wam zazdroszczę, że możecie sobie drzemkę w dzień zaliczyć. Ja kibluję w pracy, gdzie jeszcze nikt nie wie, że jestem w ciąży i walczę...a to z bekaniem, a to z czkawką, to mdłości, to zmęczenie...koszmar! :/

A druga sprawa, chciałam dopytać, bo się wczoraj straszliwie przestraszyłam. Wczoraj wstając z kanapy tak chyba dość szybko coś mnie mocno w podbrzuszu zakuło, że aż musiałam usiąść i pooddychać...
    Więc później ganiałam do łazienki i sprawdzałam po sikaniu czy przypadkiem nie mam plamień, ale nic nie było na szczęście.
    Zdarzyło się wam może coś podobnego?

A i gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt. :)

I z drugiej strony słowa otuchy dla tych dziewczyn z niejasnymi prenatalnymi. Powiem wam, że mam genialny przykład przyjaciółki, której badania prenatalne wychodziły nie tak i nawet lekarz i genetyk sugerowali dość dobitnie, że nic dobrego to nie wróży i żeby ciążę zakończyć a ona się uparła i urodziła zdrowego syna. :D Więc głowa do góry Kochane! Pozdrawiam! <3

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    I z drugiej strony słowa otuchy dla tych dziewczyn z niejasnymi prenatalnymi. Powiem wam, że mam genialny przykład przyjaciółki, której badania prenatalne wychodziły nie tak i nawet lekarz i genetyk sugerowali dość dobitnie, że nic dobrego to nie wróży i żeby ciążę zakończyć a ona się uparła i urodziła zdrowego syna. :D Więc głowa do góry Kochane! Pozdrawiam! <3

I właśnie dlatego nie robiłam tego testu Pappa, żeby się później nie stresować gdyby coś nie tak wyszło. USG prenatalne mi wystarczyło - wszystko jest ok i tego się trzymam. Już mnie jeden lekarz różyczką nastraszył, co się później okazało - nie było żadnej różyczki. Poza tym co by to zmieniło gdyby wyszło, że jest jakieś prawdopodobieństwo wady genetycznej u dziecka i bym się o tym dowiedziała po tych badaniach ? Usunęłabym ciążę? NIE!!! Modliłabym się i miała nadzieję, że jednak jest szansa, że będzie wszystko dobrze. A co by miało być to by było i tyle. Matka kocha każde dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:50

kark, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja już po kolejnym podglądzie dziecia :-) a dr. wypatrzył siusiaka :P

Magdzia88, fantasmagoriia, Anita12, MatyldaG, Madera2000, milagro, Paolina91, anuschka, Mimi86, Dziunka, Vaina, kr0pka, m@rtynka, Fipsik, borsuk, Marrtusia, Balladyna, kark, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ