MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie kuzynka mi odpisała, że ona pierwsze prenatalna według okresu mila 14t3dca według usg lekarza 12t6dc. Ale potem na samym prenatalnym się okazało , że mały ma 14tygodni, tylko na poprzednim usg się inaczej ułożył
-
borsuk wrote:O widzisz
To może i moje będzie rosło jak na drożdżach tak jak Twoje
Będę czekała na wieści po jutrzejszej wizycie i na opis reakcji męża
Badanie mam dopiero 19:50 wiec znowu caly dzien oczekiwania mnie czeka -
nick nieaktualnyTo trochę straszne, że nie wpuszczają Waszych mężów na usg. U mnie od początku przy tych dowcipnych oznajmiałam lekarzowi, że ja z mężem razem
. Ani on się nie krępował, ani ja. No to lekarz chyba tym bardziej nie powinien
Został wyproszony tylko przy macanku jak siedziałam na fotelu. Szkoda, bo chciałam żeby zobaczył jakie tortury muszę przechodzić na wizytach, a on sobie żyje beztrosko
kr0pka lubi tę wiadomość
-
Paolina91 wrote:Dziewczęta czy Wy tez nadal biegacie sikać tak często?
milagro lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Moj to z tych ze jak nie zobacza to nie uwierza:p a na samych zdjeciach on nie wie co jest co i pyta czemu takie glowy duze:p i ze to nie moze byc glowa eh
Badanie mam dopiero 19:50 wiec znowu caly dzien oczekiwania mnie czekana usg widzi plamę, brzucha nie mam, nic mi nie dolega to w takim razie nic się nie zmieniło. Może jak na usg zobaczą ruszającego się człowieczka to zmiękną
-
czirisz wrote:To trochę straszne, że nie wpuszczają Waszych mężów na usg. U mnie od początku przy tych dowcipnych oznajmiałam lekarzowi, że ja z mężem razem
Został wyproszony tylko przy macanku jak siedziałam na fotelu. Szkoda, bo chciałam żeby zobaczył jakie tortury muszę przechodzić na wizytach, a on sobie żyje beztrosko
To rozumiesz- sensu w tym brak
Lepiej niech pracuje i zarabia
Teraz już będzie mały człowiek więc go zabieram, a poza tym chce mieć wsparcie, w końcu to ważne pierwsze badanie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:23
-
czirisz wrote:To trochę straszne, że nie wpuszczają Waszych mężów na usg. U mnie od początku przy tych dowcipnych oznajmiałam lekarzowi, że ja z mężem razem
-
Dzis mam wolne, wstalam o 8,30 z powerem...z zamiarem zrobienia porzadkow,segregacji w ubraniach troche...i jeszcze nie zaczelam a troche mi zapal opadl.
Macie tak?
W ogole to jestem notorycz zmęczona ...juz zastana2ialam sie,czy moze mam za malo zelaza bo ja praktycznie miesa nie jem. Ale wynkki krwi beda u poloz ej dopiero 22.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:27
-
borsuk wrote:Ooo widzę, że mamy facetów z tej samej gliny
na usg widzi plamę, brzucha nie mam, nic mi nie dolega to w takim razie nic się nie zmieniło. Może jak na usg zobaczą ruszającego się człowieczka to zmięknie]
Hehe tez na to licze:p moj mnie po brzuchu nie glaszcze, nie gada do niego ani nic. Od poczatku byl taki ostrozny ze przeciez jest tylko pecherzyk, przeciez jest bardzo wcześnie, poczekajmy z mowieniem do 2 trymestu itd juz by sie mogl zaczac ze mna cieszyc ta ciaza ;p
A jak wymiotuje to ciagle pyta co mi zaszkodzilo nie rozumie ze poprostu wymiotuje sama z siebie:pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:29
-
Englein wrote:Dzis mam wolne, wstalam o 8,30 z powerem...z zamiarem zrobienia porzadkow,segregacji w ubraniach troche...i jeszcze nie zaczelam a troche mi zapal opadl.
Macie tak?ba nawet jak wstanę zjem śniadanie to już jestem na tyle zmęczona że znowu leżę
Aarizona lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Hehe tez na to licze:p moj mnie po brzuchu nie glaszcze, nie gada do niego ani nic. Od poczatku byl taki ostrozny ze przeciez jest tylko pecherzyk, przeciez jest bardzo wcześnie, poczekajmy z mowieniem do 2 trymestu itd juz by sie mogl zaczac ze mna cieszyc ta ciaza ;p
A jak wymiotuje to ciagle pyta co mi zaszkodzilo nie rozumie ze poprostu wymiotuje sama z siebie:p -
Paolina91 wrote:Dziewczęta czy Wy tez nadal biegacie sikać tak często?
Caaaaaly czas
A ja dzisiaj po tygodniach mdlosci i zawrotow glowy w koncu poczulam sie dobrze! W zwiazku z nadmiarem energii posprzatalam cale mieszkanie i ogarnelam kwiatki na balkonie
Cudowne uczucie wrocic do zywych
MatyldaG, anuschka, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
niektorzy faceci maja tak, ze dopiero jak dziecko jest na swiecie to im sie zmienia
fakt faktem, nie pozwala mi robic jakis wysilkowych rzeczy w domu, czy nosic zakupow ani wlewac domestosa do kiblaale sama tez nie mam na to sil, zero energii tylko bym lezala i spala
Mój tez jest podekscytowany tymi prenatalnymi bo mu powiedzialam ze moze juz bedzie widac, czy chłopcy czy dziewczynyto go ciekawi bo wszyscy znajomi sie z niego nabijaja ze bedzie jezdzic niedlugo rozowym wozkiem z dwoma dziewczynkami
ja dolewam oliwy do ognia i ostatnio szukalam rozowych farb do pokoju ;P (oczywiscie na zarty) a jeszcze dawno temu jak rozmawialismy o dzieciach to wspominal ze jak bedzie miec corke to kupi szczelbe i zamknie ja w domu, chyba sie za duzo małolat naogladal i co teraz nastolatki wyprawiaja, wiec perspektywa corek blizniaczek mysle ze go dobija
takze jutro jak zobaczy to pewnie pierwsze co bedzie wacusiów małych wypatrywactaka_ja, Angie 232, Vaina, fantasmagoriia, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Dobra...zjadlam drugie sniadanie, czy moze juz trzecie bo na drugie pilam smoothie ... czas wlaczyc glosna muzyke i wziac sie na sprzatanie, zupe i posegregowac ubrania (zamierzam poodkladac te, w ktorych nie chodze albo na pewno nie bede chodzila tej zimy).
Do pozniej moje KochaneMatyldaG, taka_ja lubią tę wiadomość
-
A to przyznam Wam, że nie wiedziałam o tych 4,5 cm, które powinno już mierzyć dziecko przy prenatalnych..
w takim razie ja jeszcze z 1,5 tyg poczekam...
w ten poniedziałek miałam usg przez brzuch i wyszło, że malec ma 3,28 cm i wyliczył mi, że skończyłam 10 tydz (+6 dni), więc wątpię czy zdąży podrosnąć do tych 4,5MatyldaG, jenny88 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
Matko wy tak duzo piszecie i na tyle roznych tematow, ze nie nadazam haha
Czytam dzielnie wszytko, ale jak chce cosik napisac to wy juz nastepny temat walkujecieale super tak poczytac i byc z wami
MatyldaG, Vaina, fantasmagoriia, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny !
ja po dzisiejszej wizycie
13 tydzień 12tc+4d
wszystko w porządku dzidzia rośnie jak na drożdżach - ma już 7,5 cm !w 2 tyg urosło 3,5 cm
przezierność karkowa i reszta w porządku
rośnie nawet ponad normę , będzie długopis po mamie
)
jeżeli chodzi o mnie to czuję się już dobrze - 2 kg do przodu
kolejna wizyta znowu za 2 tyg - 8 września
(na zdjęciu widać niecałe 7 cm,ale to po drugim zmierzeniu w innym położeniu )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca745b2d4407.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:49
taka_ja, Englein, Angie 232, MatyldaG, befra, kr0pka, borsuk, anuschka, Fipsik, julllla, Vaina, milagro, fantasmagoriia, Czarnuszka, m@rtynka, Marynia991, kark, jenny88, Anita12, Tosia 1981, Dziunka, Mimi86, monia99, czirisz lubią tę wiadomość