MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam kciuki i wierzę, że będzie wszystko dobrze!! :* :*
Englein ja mieszkam w Austrii i pomimo że szpital wymagan tych badań to i tak trzeba za nie płacić... 100€ albo 200€ zaleźy właśnie czy z tym testem pappaAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Ja za pierwsze zapłaciłam 200 zł a za badania pappa i wolne beta 90 zł a drugie zrobiłam na nfz z racji wieku
-
Angie 232 wrote:ENGLEIN- w zasadzie to chyba kto prowadzi ciążę na NFZ to może mieć za darmo to badanie; ja korzystam z prywatnej opieki i za wszystko trzeba płacić..
jak się rozglądam to w Wawie Pappa + Usg kosztuje 500- 600 zł a jak masz do zrobienia jeszcze pozostałą biochemię to mi właśnie wyszło 809 zł... i się lekko załamałam...
Jakos myslalam,ze nawet jak np jest wiek czy poprzednie ew.poronienia, wskazania od prv lekarza to lekarz NFZ kieruje na prenatalne. No musze przyznac,ze troche mnie to zaskoczylo, szkoda.
opieka nad kobieta w ciazy w UK daleka jest od tego co w Pl ale tu platne jest tylko nifty lub harmony.
sorry za moja reakcje, nie wiedzialam. -
Englein wrote:Kurcze, to co ja mam powiedziec,jak w UK ryzoko jest wtedy kiedy jest 1:150 lub mniej.....jak czytam, norma w Pl jest 1:300.
Powiedzcie, Wy za to w Pl placicie? Magda, rozmawialas z jakims genetykiem? Spokojnie, po usg bylo ok, tak? Wiem,ze po prenatal ych i pappa czesto jest konsultacja z genetykiem ale to wlasnie nie wszedzie. Z czego to wynika?
Ja pomalu fisiuje,bo nadal nie mam listu ze szpigala z terminem prenatalnych i pappa.
Nie rozmawiałam jeszcze z genetykiem, ale mam taką rozmowe umówioną na 1 wrzesnia. -
Angie 232 wrote:ENGLEIN- w zasadzie to chyba kto prowadzi ciążę na NFZ to może mieć za darmo to badanie; ja korzystam z prywatnej opieki i za wszystko trzeba płacić..
jak się rozglądam to w Wawie Pappa + Usg kosztuje 500- 600 zł a jak masz do zrobienia jeszcze pozostałą biochemię to mi właśnie wyszło 809 zł... i się lekko załamałam... -
jak się rozglądam to w Wawie Pappa + Usg kosztuje 500- 600 zł a jak masz do zrobienia jeszcze pozostałą biochemię to mi właśnie wyszło 809 zł... i się lekko załamałam...
Ja chodze prywatnie do gina, ale za usg prenatalne + pappa nie płaciłam nic, bo jak wczesniej wspominałam, lekarz dał mi skierowanie. -
MATYLDA/ MAGDA- super! tylko się cieszyć.. ja się chyba niedługo zapiszę też na NFZ, może chociaż część badań mi zrobią bo inaczej z narzeczonym popadniemy w finansową ruinę...
Magda - ale takie zwykłe skierowanie komputerowe?
ENGLEIN- kochana, nie masz za co mnie przepraszać, jesteśmy tu właśnie po to by się wymieniać różnymi informacjami a wiadomo, że w każdym kraju jest inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:34
Szczęśliwa mama Zuzi -
MatyldaG wrote:ja dostałam skierowanie na nfz od gina prywatnego i tez nie płace za usg plus pappa
Dziunka lubi tę wiadomość
-
tinaa22 wrote:Dziewczyny, 1 września zaczynam 12 tydzień, uważacie, że nie będzie za wcześnie na to usg genetyczne? Bo właśnie wtedy mam wizyte u gina.
Te badanie robi się między 11 a 14 tyg więc spokojnie. Ja będę je robić w tym samym tygodniu co Tytinaa22 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
anuschka wrote:Tosia i jak długo się czeka na wynik tego nifty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:39
-
Englein wrote:Niemniej jak Was czytam...to wszystko plus wyniki krwi,ktore robilyscie na poczatku to w skali calejciazy wyjdzie jednak spora suma. Tu dostaje sie podczas ciazy taka karte, ktora uprawnia do bezplatnych lekow i stomatologa przez cala ciaze oraz do skonczenia przez dziecko 1 roku zycia (plus pozniej jeszcze ew.leki dla dziecka).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:52
Vaina, taka_ja lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Ja wydalam juz majatek na in vitro, transfery i leki po, takze poki co mocz czy morfologia za 8 zl mnie nie przerazaja, ale wiadomo gdzie mi sie tak uda jak z prenatalnymi to wolalabym zaoszczedzic:)
cholera, tyle lat my, nasi rodzice ect placimy ubezpieczenie a jak przychodzi co do czego, to placi sie gruba kase.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
tinaa22 wrote:Dziewczyny, 1 września zaczynam 12 tydzień, uważacie, że nie będzie za wcześnie na to usg genetyczne? Bo właśnie wtedy mam wizyte u gina.
Ja jestem umówiona gdy będe w 12t6dc i się obawiam, że i mnie z kwitkiem odprawią. A mój T ze mną ma iść po pracy, i nie chcę abyśmy wyszli z ,,niczym". -
Tosia 1981 wrote:Do 2 tygodni ale wiem że dziewczyny jak oddają krew bezpośrednio w Wawie czekają na wyniki około tygodnia
Matko...a jajeszcze nie wiem kiedy mam PIERWSZE usg (tu polaczone z prenatalnym)...Przeciez jakbym nie zrobila w Pl usg w 7 tc to juz bym schizowala na maxa.
Jak mama mogla spokojnie nosic ciaze w dobie,kiedy nie bylo usg?? Szok...