MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Borsuk może dziecko tej koleżanki było za małe. Ja idę jutro i będzie 12t2d. moja gin powiedziała, że to nie za wcześnie. Te badania robi się do 13t6d więc ty jesteś po środku
)
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Marrtusia wrote:Englein, ja chodzę do lekarza na NFZ, jestem zadowolona z wizyt, sprzętu, lekarza i badań
Ja w Pl od poczatku chodzilamdo ginekologa prywatnie, zreszta do dentysty tez -
borsuk wrote:Kurde ja już sama nie wiem. Moja kuzynka była umówiona na genetyczne w 12tc i jej je przełożyli, bo się okazało, że to za wcześnie.
Ja jestem umówiona gdy będe w 12t6dc i się obawiam, że i mnie z kwitkiem odprawią. A mój T ze mną ma iść po pracy, i nie chcę abyśmy wyszli z ,,niczym".
W Twoim wypadku zostanie Ci tylko ewentualnie tydzień jak będziesz jeszcze chciała przełożyć,
od 12 tyg powinni je robić bez problemu, maksymalnie robi się je do 13 tyg + 6 dni
Nie wiem dlaczego kazali jej zaczekać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:32
Szczęśliwa mama Zuzi -
borsuk wrote:Kurde ja już sama nie wiem. Moja kuzynka była umówiona na genetyczne w 12tc i jej je przełożyli, bo się okazało, że to za wcześnie.
Ja jestem umówiona gdy będe w 12t6dc i się obawiam, że i mnie z kwitkiem odprawią. A mój T ze mną ma iść po pracy, i nie chcę abyśmy wyszli z ,,niczym".
Polozna powiedziala, ze nie powinni dopochwowo. Zobaczymy jak bedzie.
borsuk lubi tę wiadomość
-
Englein wrote:Moj maz tylko dopytuje,czy to na pewno bedzie przez brzuch
Polozna powiedziala, ze nie powinni dopochwowo. Zobaczymy jak bedzie.dziś też mam wizytę i mam nadzieję że będzie przez brzuch
Vaina lubi tę wiadomość
-
Englein wrote:A widzisz, a wczoraj cos czytalam,ze na wynik nifty czeka sie ok tygodnia a na wynik narmony ok. 2 tyg.
-
Borsuk jesli dobrze kojarze dziecko musi miec minimum 4,5 cm, moze Twojej kolezanki jeszcze tyle nie mial i dlatego przełozyli, z tego co kojarze twoj juz mial grubo ponad 6 cm? to nie powinno byc problemu
-
ja też chodzę na nfz do lekarza , w 1 ciąży miałam właśnie prenatalne w szpitalu bo mnie wysłała za darmo. Teraz nie chce mi się latać, zobaczymy co powie jak sama zbada przezierność.
Dziewczyny, jeśli się martwicie tymi wynikami to nie będzie stres do samego porodu. ok 20 tygodnia są drugie badania dokładne - tzw. połówkowe, będzie już więcej widać i więcej będzie wiadomo.
ja osobiście na amniopunkcję nie decydowałabym się powyżej tego ryzyka 1:300. Z jakiegoś powodu taką liczbę szpitale obstawiają. -
Angie 232 wrote:W Twoim wypadku zostanie Ci tylko ewentualnie tydzień jak będziesz jeszcze chciała przełożyć,
od 12 tyg powinni je robić bez problemu, maksymalnie robi się je do 13 tyg + 6 dni
Nie wiem dlaczego kazali jej zaczekać..
Podniosłyście mnie na duchu KochaneMam nadzieję, że badanie dojdzie do skutku i mój T w końcu zobaczy na własne oczy Naszego małego lokatora
Już się doczekać nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:54
-
MatyldaG wrote:Borsuk jesli dobrze kojarze dziecko musi miec minimum 4,5 cm, moze Twojej kolezanki jeszcze tyle nie mial i dlatego przełozyli, z tego co kojarze twoj juz mial grubo ponad 6 cm? to nie powinno byc problemu
-
borsuk wrote:Mój Malec 2 sierpnia miał 16mm.
moje mialy ok 2 cm 1 go sierpnia a 22 na ostatniej wizycie juz ok 6 cm, takze Twoj tez juz powinien miec powyzej tych 4,5 cm.
Ja tez czekam wlasnie zeby moj maz zobaczyl jutro po raz pierwszy na prenatalnychborsuk, Vaina lubią tę wiadomość
-
borsuk wrote:Cały czas i częściej niż zwykle, a możesz mi wierzyć, że ja nigdy nie chodziłam rzadko
mam podobnie, nawet w nocy wstaję 2-3 razy..
mi usg genetyczne wypada w 12t5d, a dziecko do tej pory było tydzień młodsze niż OM.
u mnie zdecydowana ciąża spożywcza.. ja widzę, że kształt brzucha lekko sie zmienia ale to tylko ja widzę.. wystartowałam z lekką nadwagą, prybyło mi prawie 2 kg. Brat mówi mi "pączuszku", ale jakoś mnie to nie bawi.. -
Ja teraz w przeciągu 10 minut już byłam 3 razy w toalecie, co wcześniej mi się nie zdarzało...
Mam przypływ energi więc robię pranie i sprzątam mieszkanieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:05
borsuk, taka_ja lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
MatyldaG wrote:ok to cos mi sie pomylilo
moje mialy ok 2 cm 1 go sierpnia a 22 na ostatniej wizycie juz ok 6 cm, takze Twoj tez juz powinien miec powyzej tych 4,5 cm.
Ja tez czekam wlasnie zeby moj maz zobaczyl jutro po raz pierwszy na prenatalnychTo może i moje będzie rosło jak na drożdżach tak jak Twoje
Będę czekała na wieści po jutrzejszej wizycie i na opis reakcji mężaMatyldaG, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:zawsze trzeba sobie zadac pytanie co zrobicie z ta wiedza po amniopunkcji? i czy w zwiazku z ta decyzja warto ja robic?
ja osobiscie chyba bym sie na ten inwazyjny test nie zdecydowala bo tez juz sie naczytalam przypadkow ze przez nie dochodzilo do poronienia a z wynikow ze dziecko zdrowe... wiec nie wiem czy bym to sobie wybaczyla
Ja też w nocy wstaje minimum 2 razy. Później jak dzieciaki będą kopać po pęcherzach to dopiero będziemy chodzić
Kurcze może i ja bym się zapisała na NFZ lekarz do którego chodzę w LuxMedzie nie pracuje nigdzie w szpitalu i nie ma powiązań z publiczną opieką.
Czasami tak jest, że lekarz który przyjmuje prywatnie, ale też i normalnie w przychodni publicznej daje skierowania na państwówkę. Może stąd też możliwość bezpłatnych badań. Nie licząc oczywiście tych, którym się należy
Mnie też się formuje już, wszystkie boczki schodzą na przód i się napinają. Już nie złapie tłuszczyku na brzuszku jak wcześniej
Ja genetyczne mam za tydzień, więc też będzie to 11t6d.