X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku, mimo strachu, tez ze dwa razy sie pokochaliśmy:) Miałam duze libido i nie mogłam juz wytrzymac. Teraz mdłości odbierają mi chec do igraszek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 14:31

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    U nas jest powiedzmy normalnie kochanie się ale jest to rzadkie, ponieważ jakoś ja mam niskie libido.

witam w klubie ;)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka jak tam Twoje badanie? tez dziś miałaś mieć?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:

Ja też tyle się napatrzyłam na brzuchy innych ze teraz sama paraduję z własnym :) A co trzeba się cieszyć z tego co się ma :) Choć jak umawiałam się z koleżankami, a jedna z nich rok dłużej się stara niż my próbowaliśmy, druga nie ma perspektyw narazie, choć pewnie by chciała to zakładam luźniejsze bluzki i nie opowiadam o ciąży sama, chyba że o coś zapytają. Wiem jak to jest jak się widzi/ słyszy i się nie może.

Jak informujecie o swoich maleństwach dobrych znajomych? Zwłaszcza tych co wiecie, że również się starają np. długo?

Ja miałam w tym tygodniu takie spotkanie z moją dobrą koleżanką. Strasznie bałam jej się powiedzieć, żeby jej się nie zrobiło przykro. Czułam, że to jest najlepszy moment. To powiem Wam to była najtrudniejsza moja rozmowa roku jak nie życia! Tak były łzy. Mam nadzieję, że dałam im też nadzieję, bo sami staraliśmy się długo i wręcz "na uszach stawaliśmy". Kurde naprawdę trzeba podchodzić do takich rozmów bardzo bardzo delikatnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 16:06

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkad plamienia ustapily to raczej dosc regularnie uprawiamy sex..mam nadzieje ze tak juz zostanie :)
    Fipsik fajna ta kiecucha:)
    Ja tez mam te bole przy jajniku..ostatnio rzadziej ale i tak sie zdarzają..do tego raki twardy brzuch po jedzeniu i skurcze w jelitach..:/
    Ja musialam poinformowac brata z bratowa..zrobilam to szybko tak aby nie musieli dowiadywac sie dwa razy..zepsulam im dzien napewno ale teraz ciagle dopytuja jak sie czuje wiec jest ok..ja caly czas wierze ze i na nich przyjdzie czas :)

Fipsik lubi tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży mam jeszcze lepszy seks (nie wiedziałam, że może być jeszcze lepszy :D), czerwonego światła nie ma więc nie widzę przeciwskazan, sama natura :)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej na odwrót większość znajomych bliższych czy dalszych juz maja dzieci i nie starali się specjalnie poprostu hop siup i ciąża. Bardzo mało osób wiedziało o naszych problemach i staraniach wiec ciągle słyszałam "kiedy wy, co się tak osiągacie" i tego typu teksty, także wiem jak bardzo można być nie delikatnym. Tak czy inaczej nie mamy w okół siebie starających się więc prościej im mówić :p

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 mam taka bliską koleżankę która stara się z mężem o dziecko dłużej niż my. Przez te kilka lat razem przezywalysmy wszystkie starania, porażki i inne ciążę. Wiedziałam że to nie będzie łatwa rozmowa, ale musiałam jej powiedzieć. Starałam się zrobić to delikatnie, ale i tak wiem ze jej z tym ciężko i naprawdę rozumiem ze nie potrafi się w pełni ze mną cieszyć. Przez kilka dni jak jej powiedziałam była cisza. Dałam jej czas żeby jakoś to przetrawila. W końcu sama się odezwała co bardzo mnie ucieszyło :) Starałam się jej dacjak najwięcej nadziei,ale bez zapytania nie wspominam tez o swojej ciąży.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po badaniach! :) Serduszko pięknie bije - 158 uderzeń. W ciągu tygodnia maluszek urósł 1,6cm :D Teraz ma już 6,5cm. (Mama traci na wadze, a maluszek rośnie) Termin nam się zmienił na 5.03 i nie wiem czy znowu będą mi zmieniać w karcie to czy nie. Tż szczęśliwy bo to akurat dzień jego urodzin. Według pomiarów itd to wszystko dobrze. Ryzyko trisomii 21 jest coś ponad 1:2000 ale nie wiem ile dokładnie bo wszystkie wyniki zostaną wysłane do mojej gin. Pani Doktor powiedziała że na tą chwilę nie ma się do czego przyczepić. Ufff jesteśmy bardzo szczęśliwi! <3 <3

Matylda trzymam kciuki za twoje badania dzisiejsze!
    julllla ja biorę progesteron dowcipnie i póki co przytulanek bardzo było, a mam wielką ochotę i tak samo jak ty miałam też orgazm przez sen...

Dziś cały dzień boli mnie w okolicy jajnika z prawej strony. Mówiłam o tym na wizycie, ale podobno tak może się zdarzać. Dziś też przyszła moja poduszka, w końcu się wygodnie wyśpię <3

Po wizycie byliśmy jeszcze w polskim sklepie. Efekt zakupów możecie zobaczyć na zdjęciu :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb22418a20b6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24d16e5d9b48.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 16:56

Kasiula02, milagro, Anita12, Fipsik, m@rtynka, MatyldaG, Dziunka, Vaina, kr0pka, misia_, fantasmagoriia, Englein, taka_ja, Mimi86, jenny88, czirisz, julllla, malaczarna07, Athia, Tosia 1981, Madera2000 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Kasiula02 mam taka bliską koleżankę która stara się z mężem o dziecko dłużej niż my. Przez te kilka lat razem przezywalysmy wszystkie starania, porażki i inne ciążę. Wiedziałam że to nie będzie łatwa rozmowa, ale musiałam jej powiedzieć. Starałam się zrobić to delikatnie, ale i tak wiem ze jej z tym ciężko i naprawdę rozumiem ze nie potrafi się w pełni ze mną cieszyć. Przez kilka dni jak jej powiedziałam była cisza. Dałam jej czas żeby jakoś to przetrawila. W końcu sama się odezwała co bardzo mnie ucieszyło :) Starałam się jej dacjak najwięcej nadziei,ale bez zapytania nie wspominam tez o swojej ciąży.
    Rozumiem takie osoby. Wiele lat patrzyłam z bólem serca na to jak wszyscy wokół młodsi, starsi mają dzieci tylko nie ja:( to straszne uczucie. Nigdy tego nie zapomnę. Mnie się udało po raz pierwszy zajść w ciążę w wieku 35 lat a przez wszystkie lata wcześniesze wmawiałam sobie, że nie mogę mieć dzieci i nigdy nie będę miała, że się nie uda.( diagnozy nie było, tylko lata bezskutecznych starań) aż tu nagle stał się cud! Tylko, że ciąża obumarła. Za drugim razem się udało. Także uważam, że dużo robi psychika. Dopiero, gdy odpusciłam, poddałam się, uznałam, że już się nie uda nagle się udało. Powiem Wam, że ja do dziś nie mogę uwierzyć w ten cud. W to, że jestem mamą. I teraz ten drugi raz...Też już się nie spodziewałam:)

Kasiula02, MatyldaG, Englein, milagro, Czarnuszka lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro: dokładnie, takie rozmowy są strasznie trudne. Myślę, że skoro jest się pewnym to łatwiej przekazać taką informację wcześniej niż później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 17:04

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka super wiesci :) wiadomo cos bylo odnosnie plci??
    ja pewnie dopiero kolo 22 wroce z tych badan, juz sie nie moge doczekac :D

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie koleżanka podesłała mi profil na FB- Mamaginekolog bardzo polecam zajrzeć. Jest wiele odpowiedzi na nurtujące Nas pytania:)

kr0pka lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za podzielenie sie informacja...;)

Bardzo fajna ta mamaginekolog tez polecam polubic na FB ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 17:14

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też ją obserwuję :) to w sumie ona mnie najbardziej uspokoiła przy moich plamieniach..

f2w33e3kembcagk8.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy przyjaciol którzy się starają o dziecko i to były jedne z pierwszych osób które się dowiedziało o ciąży. Bardzo sie ucieszyli a koleżanka to odrazu powiedziala ze jak tylko będę znała płeć to ona leci na ciuchy odkupić mi dzieciaczka:) i ciągle sie dopytuje jak sie czuje.
    A drugi 'przypadek' to brat z bratowa którzy starali sie kilka lat i w końcu im się udało dzięki in vitro. Mają już dziecko. Brat sie bardzo ucieszył za nam sie udało tak zaraz po ślubie a bratowa masakra..... nam nie powiedziala nic a na FB wypisywala takie rzeczy ze tylka przez nią ryczalam na poczatku... niby nic skierowane osobiście do nas ale pisała ze życie jest nie sprawiedliwe ze inni maja więcej szczęścia niż ona ze każdy powinien cierpieć tak samo jak ona i wiele wiele jeszcze gorszych słów. ... wiem ze to pewnie nie jest dla niej łatwe ale powinna zamknąć dziub i takie słowa zostawic dla siebie....
    Zaraz mi lepiej jak to Wam powiedzialam

hchy43r8kkymthav.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało byc obkupić:)

hchy43r8kkymthav.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    My mamy przyjaciol którzy się starają o dziecko i to były jedne z pierwszych osób które się dowiedziało o ciąży. Bardzo sie ucieszyli a koleżanka to odrazu powiedziala ze jak tylko będę znała płeć to ona leci na ciuchy odkupić mi dzieciaczka:) i ciągle sie dopytuje jak sie czuje.
    A drugi 'przypadek' to brat z bratowa którzy starali sie kilka lat i w końcu im się udało dzięki in vitro. Mają już dziecko. Brat sie bardzo ucieszył za nam sie udało tak zaraz po ślubie a bratowa masakra..... nam nie powiedziala nic a na FB wypisywala takie rzeczy ze tylka przez nią ryczalam na poczatku... niby nic skierowane osobiście do nas ale pisała ze życie jest nie sprawiedliwe ze inni maja więcej szczęścia niż ona ze każdy powinien cierpieć tak samo jak ona i wiele wiele jeszcze gorszych słów. ... wiem ze to pewnie nie jest dla niej łatwe ale powinna zamknąć dziub i takie słowa zostawic dla siebie....
    Zaraz mi lepiej jak to Wam powiedzialam
    To raczej świadczy o jej braku dojrzałości. Niepotrzebnie się przejełaś. Szkoda Twoich łez i nerwów.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat się dopytuje często jak się czuje i wgl ale przykro mi jest bo jak im sie udało to wszyscy bardzo ich wspierali łącznie z nami i baaardzo sie cieszylismy ich szczęściem a ona taki charakterek pokazała... no ale cóż nie jest mi ona do szczęścia potrzebna. ...

hchy43r8kkymthav.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia masakra... my się też staraliśmybtak regukarnie ponad 2 lata a licząc, że na początku po prostu "co ma być to będzie" ti można powiedzieć, że nawet 3.. nir liczę nawet ile ciąż znajomych przepłakałam ale nigdy bym tak nie powiedziała o kimś jednak bliskim.. :/

My chyba nie mamy znajomych nieskutecznue starających się, przynajmniej nic mi nie wiadomo ale i tak ze znajomych spoza pracy wie tak naprawdę tylko sąsiadka.. reszta to ludzie w pracy :)

Oglądam przyjaciół i wpier** Michałki z z Hanki.. aaaaa niech mi je ktoś zabierze :P

Vaina lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ