X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej pokazała jakoś zazdrość.. jak ja zaszłam w ciążę to brat męża z żoną nie odzywali się do nas 2 lata, dopóki sami dziecka nie mieli.. na imprezach rodzinnych odsuwanie się, odwracanie, nie przyjechali zobaczyć małej po narodzinach przez te lata... teraz rodzina męża nic nie wie jeszcze, bo znowu pewnie tak będzie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, jak dzis zjadlam przed obiad3m z pol chalwy kakaowej....masakra. Rozumiem Cie :)
    grunt,ze wczes iej wciagnelam opakowanie 400g truskawek....pomoglo na moje zaparcie juz troche. Uff

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka, to podobnie jak u mnie z tymi datami. Termin z Pl na 13.03, termin wg angielskiej poloznej 10.03 a jaki bedzie z angielskiego scanu okaze sie na dniach.
    Ale moj tata z 5.03 a maz z 8.03...i bym sie smiala....moja mama 13.03 imieniny...niemniej, wolalabym,zeby mia,o swoja date :)

Marynia, ja niestety bez FB.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Przynajmniej pokazała jakoś zazdrość.. jak ja zaszłam w ciążę to brat męża z żoną nie odzywali się do nas 2 lata, dopóki sami dziecka nie mieli.. na imprezach rodzinnych odsuwanie się, odwracanie, nie przyjechali zobaczyć małej po narodzinach przez te lata... teraz rodzina męża nic nie wie jeszcze, bo znowu pewnie tak będzie.
    A to dopiero zachowanie/:i to dorośli ludzie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i nie wierze. Nie rozumiem zachowania ludzi. Istatnio kolezanka mi opowiadala ze tesciowa miala jej za zle jej niezaplanowana ciaze tylko dlatego ze jej druga synowa przeciez stara sie juz tyle czasu i sie nie udaje wiec jak ona mogla zajsc pierwsza. Co za ludzie!!!

860i2n0aa0kupyp7.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez takich ludzi nie rozumiem , sama przezylam strate a zaszłam równo wtedy z kolezanka z pracy i sama do niej dzwonilam i cieszyłam sie jej ciaza mimo ze sama przezywalam załobe ale zawsze mowilam sobie ze z nas 2 lepiej ze mnie to spotkało bo oni starali sie 10 lat i naprawde przy ich chorobach maja córeczke z "cudu" ale cały czas wspierałam jej trudna ciaze i cieszylam sie kazdym postepem. nie rozumiem jak ludzie moga byc tak zawistni!

Anita12 lubi tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupełnie jakbym była nastolatką i niechcący bym wpadła.. najpierw poroniłam, później przeraźliwie źle znosiłam ciążę, ciągle na patologii. Dziecko potem też z trudnościami, lekarze w kółko etc.. nie wiem czy było czego zazdrościć.. oprócz samego istnienia dziecka. Ale łatwiej się zachodzi, jak się odpuści takie zachowania i myśli a się z radością przyjmie. Wtedy można się "zarazić"..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog fajne posty też dodaje na Instagramie. Ja ja obserwuję od niedawana, e dużo fajnych rzeczy można się dowiedzieć. U mnie też brak FB :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest poprostu ludzka zazdrość i tyle,ale nie wszyscy tacy są..
    U mnie też była nie ciekawa sytuacja bo jedna koleżanka z którą pracuje poronila 2 razy, druga zaszła w ciążę i płód obumarł w 11 tygodniu, zadzwoniła do mnie wtedy zapytać co słychać no to powiedziałam jej ze jestem w ciąży a ona potem mi wyznała że czeka na zabieg bo kilka dni temu obumarlo, no a mnie zamurowalo.. Ale ucieszyła się z mojej nowiny i pogratulowala. Sama niewiem co bym zrobiła patrzyłabym potem na to czyjeś dziecko i myślała ze moje już by pewnie takie było.. ale Cóż takie jest życie, każdemu co innego pisane

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anushka piękne fotki, gratuluje udanej wizyty :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wcześniejszego - są ludzie i parapety, niestety...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie sobie wyobrazić napewno jak jest ciężko być tym starajacym się napewno jest takim osobom baaardzo ciężko ale też nie mam zamiaru z twgo powodu nie cieszyć się ze ja jestem w ciąży. Tez sama z siebie nic nie mowie o ciąży przy znajomych którzy się starają ale jak zapytaja to noe ukrywam mojej radości

Vaina lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych :) dzieciaki zdrowe wszystko w normach :) padam na twarz to jutro napisze więcej. U jednego brzdaca Pani doktor wypatrzyla siusiaka, mówi ze tak pozuje, ze siusiak jak nic, drugi nie był taki otwarty na nowe znajomości :p
    No i mam oba łożyska na przedniej ścianie także pewnie ruchy poczuje późno..

Vaina, Marynia991, m@rtynka, milagro, misia_, Fipsik, Mimi86, Paolina91, Englein, kr0pka, jenny88, Anita12, Tosia 1981, anuschka, borsuk, Angie 232, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ekstra wieści to mąż pewnie zadowolony ze będzie syn:)

MatyldaG lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal wyleczyć się nie mogę :( Z krtanią już raczej dobrze, mówię normalnie ale kaszel pozostał i czasem jeszcze w gardle drapie. To już trwa 2 tygodnie :( Zrobiłam nawet dzisiaj oznaczenie crp i wyszło 25 (norma 0-5) :( Mój ginekolog na urlopie, w przychodni mnie zlali bo nie ma miejsc. Czytam rożne informacje i niby w ciąży może być podwyższone crp, przy infekcjach wirusowych może być nawet do 40 czy 50, a wtedy jak wiadomo antybiotyków się nie podaje. Z kolei czytałam różne fora i tam dziewczyny z crp nawet poniżej 20 czy 10 dostawały już antybiotyki, niektóre nawet dożylnie w szpitalu. I weź tu człowieku bądź mądry :(

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina ale ja wiem jak to jest, również zazdrościłam i nieraz płakałam. Ale nie zrywałam "znajomości" z najbliższą rodziną, bo zaszli w ciążę a ja po poronieniu nie mam sił psychicznie starać się dalej. Jeżeli ktoś tak postępuje to chyba już o psychologa powinien zahaczyć. Wiem, że to przykre więc nie rozśpiewywałam się ciążą. Tymbardziej, że dla mnie to tylko stan fizjologiczny - nie mam takich lęków i wzruszeń jak Wy. Ale żeby karać dziecko w rodzinie za to, że się własnego nie ma i nie chce już próbować? Dla mnie to chore. A starających się zawsze wspierałam i pomagałam, znajdowałam lekarzy u nas w wielkim mieście, itd.

Niestety ale sa ludzie starający się, zdrowo zazdroszczący ale zachowujący się poprawnie i osoby, które uważają się za centrum wszechświata. Gdy powiedziałam, że córka ma duże problemy po szczepieniach i tułamy się po oddziałach neurologicznych szpitala dziecięcego to potrafiła jedynie odrzec "moja problemów nie ma" . Zero zainteresowania.

Vaina lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Witaj Emionka- fajnie że do Nas dołączyłaś! :-)

a propos wagi- ja mam ciągle niedowagę, przed ciążą ważyłam w porywach 51,5 kg, potem spadłam do 49 kg, teraz coś koło 50 a mam wrażenie że ciągle chudnę..
    nie wymiotuję, mdłości mnie dawno opuściły więc nie wiem czemu tak stoję.. dodam, że mam 167 cm wzrostu, więc sobie wyobraźcie :-)
    nie wiem już co mam robić..

Ja w 1 ciąży startowałam z waga 49kg przy 168cm i na końcu miałam 69kg... także wiesz! Jeśli pójdziesz w moje ślady to się zalamiesz hehe ciesz się że jesteś szczupła. Ja teraz startowałam z waga 53kg. I na bank nigdy nie dojdę już do wagi sprzed ciąż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 03:29

Angie 232 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny wiecie jest rożnica właśnir między zazdrością a zawiścią.. każda z nas po tylku latach starań zazdrościła czy zazdrości (na moim wątku na ovu tyle, że przeniesiinym na fb dla świętego spokoju od trolli) jeszcze trochę starających się zostało. W obecnej chwiki w ciąży jesteśmy we dwie, wiemm że reszta dziewczyn nam zazdrości tak jak wcześniej zazdrościłyśmy i my.. z każdej forumowej ciąźy cieszyłam się jak cholera bo dawała nadzieję..

jak mój brat oświadczył, że będa mieli dziecko - bolało tylko na początku jak wypalił kiedy my itd i zaczął dopytywać.. nie wiedział, miał prawo.. ale szybko się z tej ciąży cieszyłam a małego miałam na rękach jak miał 2 tygodnie.. ale wiadomo - każdy jest inny..

Na mnie najgorzej działały rozmowy w pracy. Jakiś czas temu "posypało" się tych dzieci - u większości to już druga tura.. i szef, który ciągle gadał o synu, pokazywał zdjęcia, filmiki.. nie dałam rady.. pewnego dnia po prostu wybuchłam rykiem i ooprosiłam, źeby tak nie robił, zrozumiał..

z kumplem też z pracy, kiedyś zaczęliśmy szczerze rozmawiać, jak się dowiedział to sam zaczął przepraszać, obiecał że w ogóle będzie uważal co mówi, ze nie wiedział (ale on akurat i jego opowiadanie mi nie orzeszkadzało, nie był taki napastliwy ;)).. jak wiózl mnie na pierwszą betę to był chyba bardziej podjarany niż ja, tak nam kibicował :)

Najgorszy kryzys miałam tak chyba z miesiąc przed zajściem jak okazało się, ze w najbliższym sąsiedztwie mam 2 ciężarne naokoło mieszkania, jedną 2 piętra wyźej i kolejną na przeciwko w sąsiednim bloku.. :/ coś płodny ten nasz blok ;)

Vaina lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli tylko jedna osoba.. dobra koleżanka z pracy i sasiadka.. od kiedy jestem w ciązy mam wrazenie, ze przestałam istniec.. i wiem, że nie jest to kwestia, ze oni chcą ale nie mogą. Ona nie chce dzieci, nie lubi, nie eidzi siebie w roli matki, ceni sobie swoją wygodę.. ja to rozumiem, nie każdy musi.. ale w ogóle nawet nir zapyta jak się czuję, nic.. no ale sama nawet nie zaczynam tematu..

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja w 1 ciąży startowałam z waga 49kg przy 168cm i na końcu miałam 69kg... także wiesz! Jeśli pójdziesz w moje ślady to się zalamiesz hehe ciesz się że jesteś szczupła. Ja teraz startowałam z waga 53kg. I na bank nigdy nie dojdę już do wagi sprzed ciąż

Zaspamuję 3x pod rząd a co tam ;)

Jeeezu Nelus jak ja Ci zazdriszcze wagi.. mam tyle samo wzrostu i niestety w ciąże startowałam z ~72kg.. no ale cóz, wina moja i mojego lenistwa.. na praktykach na Majorce spadłam bezproblemowo do 60kg (ideał z liceum - 55).. roztyłam się.. w zeszłym roku pod opieką dietetyczki też w miarę gładko spadłam do 60kilku z 74.. i powtórka z rozrywki.. no ale "moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina" ;)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ