X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje mdłości nic nie działa. Czy jestem głodna czy najedzona to jak mnie przypili to wymiotuje. Zastanawiam się ile jeszcze to może trwać :/ Na szczęście zdarza mi sie to tylko raz lub dwa dziennie ale potem z sił całkiem opadam i jestem do niczego.

Co do brzuszka to ja już bym chciał mieć widoczny bardziej. Z dumą będę rosla :) Ostatnio jak byłam z mężem na spacerze to też powiedział że szkoda że nie mam już bardziej widocznego. Tak długo czekaliśmy na ta ciążę ze dla nas wystajacy brzuszek to będzie największą radość. A ludźmi nie ma co się przejmować ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • befra Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 my się kochamy normalnie i od samego początku jak tylko zrobiłam test. Nie widzę powodu by rezygnować w szegolnosci że taka antykoncepcja zdarza się bardzo rzadko :-).

Englein lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wstrzymaliśmy. Od testu tylko raz, zaraz po tym, jak się dowiedzieliśmy. Czekam do drugiego trymestru. Ja jakoś przeżyję, ale mojego męża mi szkoda :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 ja w tej ciąży przez pierwsze tygodnie nie współżyłam z mężem do chyba 9 tygodnia. Teraz już normalnie, też się bardzo bałam, ale nic się nie działo więc nie odmawiam sobie :-) wczoraj też pytałam mojej lekarki czy normalnie mogę uprawiać seks, powiedziała że nie widzi żadnych przeszkód. Ale wiadomo bez szaleństw :-D

Magdzia88 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siè też wstrzymalismy ale jesli w srode po badaniach bedzie wszystko OK to raczej zacznè go oswajac z mysla, ze spokojnie, nic sie nie stanie zeby nie panikowal :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie wstrzymalismy ze wzgledu na moje plamienia na poczatku i luteine dopochwowa, poza tym czulam sie tam napuchnieta i ukrwiona. Jak teraz lekarz nie stwierdzi np jakiegos lozyska przodujacego lub krwiakow itp co mogloby zaszkodzic to wrocimy do baraszkowania w drugim trymestrze:) mi tez meza szkoda no ale nie ma co ryzykowac, potem trzeba tylko jakas kamasutre dla ciezarnych hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 12:51

m@rtynka lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tylko było dwa razy od testu bo z takim moim samopoczuciem nie ma sensu a teraz jeszcze doszło to plamienie i lekarz zabronił. Zresztą sama bym się i tak bała.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest powiedzmy normalnie kochanie się ale jest to rzadkie, ponieważ jakoś ja mam niskie libido.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd zaszłam w ciążę kochałam się tylko raz bo już wytrzymać nie mogłam, zresztą dalej mi się ciężko wytrzymuje i szkoda mi chłopa :P no ale jak narazie to igraszki i tak odpadają bo przyplatala się infekcja.. Znowu to samo co na poczatku ;/ już sama nie wiem od czego podejrzewam, że jak brałam prysznic to mi tam żel poleciał i podrażnilo..albo od słodyczy, bo zjadłam cała paczkę cini minis na sucho :P a wiadomo że cukier może powodować drozdzyce. Ech trzeba jakoś wytrzymać do wtorku

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nie kochamy, ale nam trzech lekarzy zabroniło.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się kochaliśmy kilka razy. Ostatni raz, powiedzmy, "bardziej namiętnie" i za kilka dni okazało się, że mam krwiaka. Lekarka mówiła, żeby tego ze sobą nie wiązać, ale coś czuję, że będę miała opór jeśli dostaniemy zielone światło..

a ja jutro idę na wesele. w sali bez klimy, a mam się oszczędzać (bo krwiak)i mam niedawno skręcona kostkę. Pewnie skończy się na tym, że obeżrę się ciastem i pójdę do domu przed północą (na szczęście blisko). Nie chce mi się w ogóle :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 13:27

yj88v96.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido też spadło. My kochamy się tak co 3, 4 dni. Radzimy sobie też niekiedy innym sposobem bo szkoda mi męża. Ogólnie to mam małą barierę przed tym. Mój mąż na początku też się bał, "mówił - a jak go uszkodzimy" ? :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane życzę wam miłego i spokojnego weekendu. Do mnie dziś przyjeżdża na weekend moja siostra z mężem i dzieciakami, będą do poniedziałku więc będę musiała kilka dni nadrobić aż w poniedziałek.
    Dziś od rana gotowanie i sprzątanie ale na szczęście już skończyłam, mąż jeszcze tylko zmyje podłogę i mogę przyjmować gości :)

MatyldaG, Magdzia88, taka_ja, m@rtynka, Dziunka lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje libido skoczyło jak szalone i u nas normalnie, a nawet bardzo często. Tylko nie klasyczna, bo czuję nie komfortowo jak naciska mi na brzuch, na łyżeczkę ;). Lekarz powiedział, że w naszym przypadku śmiało można. Orgazm ponoć też jest bardzo przyjemny dla dziecka, gdzieś to kiedyś wyczytałam, ale czy ja wiem ile w tym prawdy. Różnica jest taka, że finisz zostaje gdzieś indziej ;)
    Mam dużo przyjemności i aż się dziwie, że właśnie nie mam orgazmów, ale to może kwestia, że jakaś ostrożność zawsze jest z tyłu głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam zielone światło, bo po krwiakach nie ma śladu, także odliczam dni, a raczej globulki :D Jeszcze dwa wieczory... A sny już mam takie, że nawet jakby krwiak był to i tak bym nie wytrzymała XD :P

MatyldaG, Magdzia88, taka_ja lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas żadnych barier psychicznych, ale jak mdli okropnie to sie odechciewa...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dziś jak wstałam o 3 na jedzenie i siku to zauważyłam że przy chodzeniu kluje mnie pp prawej stronie brzucha tak dołem, teraz wstałam i kłucie dokładnie w tym samym miejscu. Ale tylko jak się ruszam. Juz się zaczynam martwić o co chodzi :/
    Dodatkowo mam od wczoraj też mega wzdęcia i lekkie zaparcia i zastanawiam się czy jedno z drugim może mieć związek!
    Kurcze mam to samo,jakbym jakas gule czula na wysokosci jajnika ale tez zastanawialam sie,czy to moze miec zwiazek z zaparciem (ktore chyba zawitalo,trzeba powalczyc), wzdeciem?

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    nie wiem wlasnie ;P jeszcze zapomnialam ze w nocy poszly dwie kanapki z konserwa :p
    ale juz bym sie chciala tego z siebie pozbyc bo czuje jak mi jezdzi po brzuchu, dziś dieta, dzieci się zdziwią :P
    ...no albo Ci tam popukaja od srodka,ze potrzeba jedzenia :)

Przypomnialo mi sie,ze kolezanka opowiadala,ze o a nw noc moczyla sliwki suszone w wodzie, rano wypijala te wode i zjadala sliwki.

MatyldaG lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• julllla Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przez pierwsze dwa tygodnie nie kochaliśmy się i skończyło się to na tym że miałam orgazmy przez sen (niestety da się przez sen...) to zdecydowaliśmy że spróbujemy , nic się nie stało więc już sobie nie żałujemy :)

33w8k0j.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja sobie na allegro zamówiłam spódniczki z panelem po 20zł. Wzięłam niebieską, fioletową i czarną. Na brzuch nie patrzcie, bo to ewidentnie ciąża spożywcza, gruba jestem i tyle :/ Wazę już 76 kilo i boję się, że to dopiero początek :( Ale spódniczki całkiem fajne, do tego z luźniejszą bluzką i na święta, wyjścia, urodziny etc będzie akurat, zamiast latać w leginsach.

db5a5e5395f67472med.jpg
    Fipsik ale super :)

Rozumiem,ze to w komplecie z gora hihi :)

Fipsik lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ