Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc mieszkam w Braniew e . Okolie Elbląga , Olsztyna .
    Jestem w 15 tc 3 dni , z ojcem dziecka jestem 3 lata 15 tygodni i 3 dni ( ciąża to prezent na 3 rocznicę ) Staralismi się 4 miesiące , miałam bardzo wysoka prolaktyne , ale skończyło się super. Moje cykle trwały po 28 dni czasem 45 więc masakra. Może za 5 lat bym nie zaszła kto wie.

Płci jeszcze nie znam , kiedyś chciałam dziewczynkę , na samą myśl że mogła bym mieć synka ...nie chciałam syna bardzo .

Teraz jak zaszłam to jest mi to obojętne i wgl nie ważne , ważne żeby było zdrowe ...
    Chłopak chce ,, księżniczkę,, . A imiona to dziewczynka :Nel ,Chłopiec : Remigiusz
    Imiona nie wszystkim się podobają i marudza ale trudno .

Czarnuszka, severi, nataliad, m@rtynka, kark, Anita12, Marynia991, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dla dziewczynki podaba sie Liwia albo Maja no, ale jako, ze u nas chlop potwierdzony na 100% to będzie Adaś. Uważam ze dziewczynka moze miec bardziej wydziwne imie ale meskie to musi byc meskie przeciez ten slodki chlopczyk bedzie kiedys mezczyzna wiec imie musi byc proste zwykle. Spodobal mi sie tez ostatnio Antoś, ale za duzo ich ostatnio.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myslicie o Emilu dla chlopca? nie duzo się takich spotyka

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a co myslicie o Emilu dla chlopca? nie duzo się takich spotyka

Ja znam tylko jednego,kolega mojego małźa.. a imię też ok :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też znam jednego Emila bardzo spokojna osoba, miła i poważna

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emil bardzo ladnie. Hmmm ze jakos nie zwrocilam uwagi przy wyborze. Jak zaszlam w ciaze to zupelnie nie miałam pomyslu na imie dla dziewczynki jakos czulismy/liczylismy ze bedzie chlopiec. Malo tego od razu zapadla decyzja ze to bedzie Piotruś. Usg potwierdzilo małego mezczyzne. Zawsze biore pod uwage pomylke lekarza wiec moze bedzie tez Basia. Mamy juz Alicje.
    Mi od dawna ppodobaly sie Róża (pozdr.dla nowej kolezanki) ale jakos wszyscy na nie

860i2n0aa0kupyp7.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie witaj ,
    Twoje imię Róża też jest piękne.

Matylda fakt Emil jest rzadko spotykane. Ja miałam w klasie Emila.

Pracuje w przedszkolu i szkole i tam najwięcej bylo: Marys, Lenek i Julek.
    A u chlopcow królował Aleksander no i Kubuś. Ostanimi czasy jest sporo Franków, Wiktorow i Julkow.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wieeeeem ze to pytanie juz bylo nie raz (nie zabijajcie mnie ;P) ale zwyczajnie nie dam rady sie dokopac do postow. LEGINSY/SPODNIE skad macie i polecacie? Poki co chodze w tych moich jeansach ala dresach na gumke co Wam kiedys pokazywalam i nadal mi wygodnie ale dzis juz je zszywalam bo cos mi sie zaczelo pruc na szwie na tylku wiec nie wroze im juz zbyt dlugiej przyszlosci a szkoooodaaa bo sie bardzo polubilismy...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Róża :) piękne imię :)

Co do imion właśnie to mamy Amelke w rodzinie. Łobuz jakich mało :)
    Ja wybierając imię kieruje się głównie tym żeby dziecko nie było kolejnym Kubą albo kolejną Zosia. Wybieram raczej rzadsze imiona.
    Moja córka ma na imię Iga. Imię znane ale nie super popularne. Chociaż nigdy niewiadomo na jakie imię przyjdzie moda... A teraz podoba mi się Teodor (Teoś, Teo), Leon. A dla dziewczynki to już większy dylemat. Może: Pola, Oktawia, Gaja. Nie myślałam o imieniu dla dziewczynki. Mam przeczucie że będzie syn :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Kochane wieeeeem ze to pytanie juz bylo nie raz (nie zabijajcie mnie ;P) ale zwyczajnie nie dam rady sie dokopac do postow. LEGINSY/SPODNIE skad macie i polecacie? Poki co chodze w tych moich jeansach ala dresach na gumke co Wam kiedys pokazywalam i nadal mi wygodnie ale dzis juz je zszywalam bo cos mi sie zaczelo pruc na szwie na tylku wiec nie wroze im juz zbyt dlugiej przyszlosci a szkoooodaaa bo sie bardzo polubilismy...
    bensini z allegro leginsy :P aczkolwiek one sa dosc cienkie na zime, moze tylek przemrozic ja pewnie bede musiala rajstopy podkladac, spodnie mam dwie pary z him jedne z ciucha drugie z allegro uzywane

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem wdzięczna mamie za imię bo jak jestem starsza i moi znajomi też to wszystko wygląda inaczej. Ale jak byłam młodsza to było mi przykro jak dzieci się śmiały , ja mówiłam mamie że jej za imię nie lubię ... Dzieci są niestety okrutne . Imię piękne , ale odradzam .

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syn kolegi z pracy poszedł własnie do LO. W klasie oprócz niego jest 6 Jakubów :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • severi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot wlazł pod kołdrę zima idzie wielkimi krokami :D
    Przepraszam za ten przerywnik ale jak na niego patrze jeszcze głębiej pod kołdrę chce wejść :)

Fipsik, kr0pka lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Mój kot wlazł pod kołdrę zima idzie wielkimi krokami :D
    Przepraszam za ten przerywnik ale jak na niego patrze jeszcze głębiej pod kołdrę chce wejść :)
    oj tez bym pod koldra polezala, ale klepie wnioski w biurze :/ dobrze ze chociaz tu w miare nagrzane

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies ostatnio czytałam o nadawaniu imion gdy dziecko rodzi sie za granjca. I nie zgadzam sie z opinia zeby dawac imiona zeby dostosowac sie imion tamtejszych. Rozumiem ze jak np moj maz Radosław w Irlandi uslyszal milion wersji wymowy swojego imienia ale za to byl jeden wyjatkowy. Tak jak ja w klasie mialam kolege Istvana węgierskie korzenie. Oczywiscie warto wrac pod uwage problemy z wymowa ale warto tez pamietac skąd sie pochodzi.

kr0pka lubi tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Wiktor też fajne :P
    Był szał na to imię Jakub ale mi osobiście się nie podoba.. Mój brat miał mieć tak na imię ale wybilam to mamie z głowy :P

Zamówiłam też te leginsy od bensini ale jeszcze nie przyszły..ciekawe czy te ocieplane też takie cienkie

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:
    A więc mieszkam w Braniew e . Okolie Elbląga , Olsztyna .
    Jestem w 15 tc 3 dni , z ojcem dziecka jestem 3 lata 15 tygodni i 3 dni ( ciąża to prezent na 3 rocznicę ) Staralismi się 4 miesiące , miałam bardzo wysoka prolaktyne , ale skończyło się super. Moje cykle trwały po 28 dni czasem 45 więc masakra. Może za 5 lat bym nie zaszła kto wie.

Płci jeszcze nie znam , kiedyś chciałam dziewczynkę , na samą myśl że mogła bym mieć synka ...nie chciałam syna bardzo .

Teraz jak zaszłam to jest mi to obojętne i wgl nie ważne , ważne żeby było zdrowe ...
    Chłopak chce ,, księżniczkę,, . A imiona to dziewczynka :Nel ,Chłopiec : Remigiusz
    Imiona nie wszystkim się podobają i marudza ale trudno .
    Cześć ; ) mi się dla dziewczynki bardzo Nela podoba wiec podobnie :) fajnie ze w tak młodym wieku dojrzałas do decyzji o ciąż, dziecko będzie miało bardzo młoda mamę ;) pozdrawiam

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • milagro Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze czekam na te legginsy. Matylda Ty dlugo na nie czekalas?
    Bo ja już w żadne swoje spodnie się nie mieszcze. Jeszcze po domu to dresy założę ale jutro do lekarza to nue wiem co ubiore jak będzie tak zimno.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    O Wiktor też fajne :P
    Był szał na to imię Jakub ale mi osobiście się nie podoba.. Mój brat miał mieć tak na imię ale wybilam to mamie z głowy :P

Zamówiłam też te leginsy od bensini ale jeszcze nie przyszły..ciekawe czy te ocieplane też takie cienkie

To daj znaka prosze czy te ocieplane sa fajne :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał o Emilu! Dla mnie Emil to największy kryminalista, mój były sąsiad, jego matka zapiła się na śmierć, a on kradł, bił i gwałcił i teraz siedzi w więzeniu.

Nasze imiona:
    Dziewczynka: Michalina
    Chłopiec: Franciszek

Dziewczynka całe lata miała być Emmą, ale skoro wracamy do pl będzie Michaliną. A co do chłopca, to do żadnego imienia nie jesteśmy przekonani... Może będzie dziewczynka :D

kark, m@rtynka, nataliad lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ