MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MatyldaG wrote:ja tak mam ostatnio ze jak mysle o corce to od razu mi sie nasuwa Hania
takie mi sie wydaje wlasnie cieple to imie
jakby byl drugi chlopak to juz gorzej sama nie wiem jakie imie mi sie podoba cos zeby pasowalo do Franciszka, Aleksander tez mi sie podoba ale maz mowi ze bedzie pijak jak kwaśniewskiTadeusz tez, ale to znowu Tadzio norek i tak ze wszystkim
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Wiek nie ma znaczenia. Ja moja młodą urodziłam jak miałam 21 lat. I wbrew opiniom innych nie była to wpadka. Obecnie młoda ma 3 lata, ja 24 i spodziewamy się drugiego maluszka, wiec nie przejmuj się tym ,ze masz 18 lat.
Co do imion to ja jestem fanka starych imion młoda ma na imię Antonina i synek najprawdopodobniej będzie Franciszek. Jak byłam z Tosialkiem w ciąży to najpierw miała być Emilka nawet mam jedna książkę z dedykacja dla Emilki, przedwczesny prezent, ale wtedy wszyscy wokół dawali Emilka a jak zobaczyłam ja zaraz po porodzie to wiedziałam, ze to będzie raka Toska i jest Toska psotnica. Nadpobudliwa, pelna energii i z ogromna wyobraźnia a czasem jak cos powie to az szczena opada. Jak się dowiedziała ze jest w ciąży to ona stwierdziła ze tez ma dzidziusia w brzuchu, potem opowiadała swojej babci, ze mamusia daje jej tabletki aby mogła mieć dzidzusia w brzuszku tylko jakieś słabe sa bo jeszcze go nie ma. Także z Tosiek to takie male aparatki ☺kark, Anita12 lubią tę wiadomość
-
milagro wrote:Ja też jeszcze czekam na te legginsy. Matylda Ty dlugo na nie czekalas?
Bo ja już w żadne swoje spodnie się nie mieszcze. Jeszcze po domu to dresy założę ale jutro do lekarza to nue wiem co ubiore jak będzie tak zimno. -
Kachanie gdybym miała taką możliwość to pierwsze dziecko bym miała w Twoim wieku. Byłam zawsze dojrzała ponad wiek i marzyłam o dziecku, rodzinie etc. Tylko mój chłopak przez 11 lat jakoś nie był gotowy a też nam się samo nie przytrafiło. Później za to było kilka lat starań. Tym samym wbiłam się w wiek i pierwsze w 37 roku się udało. Także najważniejsza jest dojrzałość psychiczna a gdy jest się młodym łatwiej przetrwać objawy ciążowe i inne niedogodności. Choć wszystko ma swoje plusy i minusy
W każdym razie witam Cię serdecznie
chloet, Englein, kark lubią tę wiadomość
-
taka_ja wrote:To daj znaka prosze czy te ocieplane sa fajne
Jak się okaże że będą cienkie to nie mam w czym chodzićcała zimę przesiedze w domu :p jeszcze muszę na ciucholand iść może tam jakieś ciazowki będą, ale ja mały rozmiar to ciężko bedzie
-
jenny88 wrote:U nas imię mamy póki co wybrane tylko dla chłopca - Antoś
Jakoś tak samo wyszło i obojgu nam się podoba
Druga ewentualna propozycja to Mateusz. Dla dziewczynki nie mamy nic
babcia moja by byla happy bo kosciol spod wezwania sw Antoniego heheheehe
jenny88, Englein lubią tę wiadomość
-
misia_ wrote:Oki, może dziś już przyjdą
Jak się okaże że będą cienkie to nie mam w czym chodzićcała zimę przesiedze w domu :p jeszcze muszę na ciucholand iść może tam jakieś ciazowki będą, ale ja mały rozmiar to ciężko bedzie
-
Czarnuszka wrote:Moja mama miała 17 lat jak urodziła pierwsze dziecko. Mając 16 lat załatwiali z zaświadczenie od gina, że niby jest w ciąży aby mogli się pobrać, tato był starszy o 6 lat. I po ślubie mama zaszła w ciążę moja siostra:) a kolejne dziecko aż po 11 latach
-
Z ciekawostek.
W grupie mojego synka (3-3.5 l.) na 25 dzieci są: 2 Wiktorie, 2 Julie, 2 Wojtusiów, 2 Hanie, 1 Lena, 1 Konrad, 1 Małgosia, 1 Rozalka, 1 Kacper, 1 Vanessa, 1 Bianka, 1 Magdalena, 1 Malwina, 1 MartaMatyldaG, taka_ja lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
MatyldaG wrote:Antoni tez mi sie bardzo podoba
babcia moja by byla happy bo kosciol spod wezwania sw Antoniego heheheehe
ale to moje zdanie
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
jenny88 wrote:Jak będzie u Ciebie drugi chłopak to do Franka szukałabym też "czegoś" starszego. Bo np. Franek i Kuba to średnie połączenie, mimo że oba imiona ładne
ale to moje zdanie
ani nawet Piotruś Antek by pasował
-
nick nieaktualnyNataliad, to ja widzę, że mamy podobne gusty jeśli chodzi o imiona
Ja znam jedną Hanię, ma 2 lata i to bardzo grzeczna i spokojna dziewczynka
U mnie mąż ma na imię Michał Aleksander. Nasze dzieci to Antonia Michalina i Kajetan Aleksander. Teraz dla malutkiej jak pytałam jakie mu się najbardziej imię podoba to powiedział, że Michalina albo Aleksandra... Szlag mnie z nim kiedyś trafi
U mnie w okolicy jak byłam na chrzcinach albo gadam z innymi ciężarówkami, to dla dziewczynek są Zosie, Zuzie, Lenki/Milenki i Julki.
Mnie najbardziej do Basi ciągnie, ale tak ma na imię chrzestna męża (swoją drogą zarąbista i postrzelona babka) i mąż widzę, że wolałby imię niewystępujace w rodzinach, żeby z nikim się nie kojarzyło
Róża ja za niedługo mam 27 lat, córcię urodziłam w wieku 19 latCiąża też planowana, ale większość myśli, że wpadka
nataliad lubi tę wiadomość
-
misia_ wrote:Albo po spod drugie leginsy
Moim zdaniem w każdym mieście powinien być sklep z odzieżą ciążowa a nie żeby tak kombinowaćale dobrze ze ciuchland na kazdym rogu to cos sie chociaz tam wygrzebie
-
nick nieaktualnyMonia, mój najstarszy brat to Kuba. Nie znałam bardziej odpowiedzialnego i poważnego dziecka niż on. Można powiedzieć, że wychował naszą 4kę. I w sumie tyle Kubusiów znam. Niby Kuba jest super popularny, a ja jakoś ani w szkole, ani w przedszkolu ani w rodzinie...
Ja lubię jak imiona pasują wymową. Np jak myślę Franek to od razu mi się ciśnie Janek -
Crisperss wrote:Mój mąż już wybrał imię dla chłopca... Mikołaj
mówi, że 6 grudnia od razu jeden prezent z dwóch okazji
Ja dla dziewczynki wybrałam Lila lub Liliana
A Liliana to nie to samo co lila? U mnie w rodzinie jest Liliana a mówią Lila żeby szybciej -
nick nieaktualnyDziękuję za ciepłe przywitanie .
Ja się cieszę że teraz jestem w ciąży . Uczę się zaocznie zanim skończę liceum i studia lub policealna to mój dzidziuś będzie miał 4 latka więc pójdzie do przedszkola a ja do pracy .
Moja mama urodziła 2 miesiące po 18 i się cieszyła bo zanim zaszłam poszłam parę razy z mama na imprezę.
Mój chłopak bardzo chciał i się cieszył , ale zobaczymy jak to będzie bo nigdy nie wiadomo , teraz jest w angli , pracuje , pojechał zanim się dowiedziałam ...
Przepraszam że nie odpisuje każdej z was osobno ale jeszcze do końca tego nie ogarnelam