MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/moda-ciazowa-w-internecie-szybko-tanio-i-wygodnie,7337,1.html
kr0pka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:My imię Kajetan wymyśliliśmy dopiero w 34tc, bo wcześniej co teściowej mówiliśmy będzie Leoś albo inne to mówiła "O Boże, tylko nie to, jak możecie tak skrzywdzić dziecko?!"
A pro imion - mam Antonię (Tosię) i Kajetana (Kajtusia), co byście wybrały do tego:
Basia, Emilka, Gabrysia, Zosia czy Zuzia?
Mi się jeszcze bardzo podoba Florka i Lilka, ale mąż jest przekreślił potrójną kreską, więc raczej się nie zgodzi
z Zosiami mam ...hmmm inne skojarzeniajak chocby moja "slodka" eks tesciowa
kark lubi tę wiadomość
-
Aarizona wrote:Gdzies ostatnio czytałam o nadawaniu imion gdy dziecko rodzi sie za granjca. I nie zgadzam sie z opinia zeby dawac imiona zeby dostosowac sie imion tamtejszych. Rozumiem ze jak np moj maz Radosław w Irlandi uslyszal milion wersji wymowy swojego imienia ale za to byl jeden wyjatkowy. Tak jak ja w klasie mialam kolege Istvana węgierskie korzenie. Oczywiscie warto wrac pod uwage problemy z wymowa ale warto tez pamietac skąd sie pochodzi.
u nas na razie na tapecie Kornelia lub Konrad.
Ostatnio tesciowa dopytuje jakie imie...probuje zgadywac ale ja nic nie mowie. Wszyscy dowiedza sie jak sie urodzi.
Tekst tesciowej: a jak mi sie nie spodoba?
Ja: no to trudno
A moze bedzie jak u mojej kolezqnki, urodzilq, spojrzala i stwierdzila: synku ty nie jestes Marcin, Ty wygladasz na Szymona)))
kark, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Ogólnie odzież ciążowa jest droższa niż normalna. Ja planuje zakupić typowo ciążowe leginsy oraz spodnie jeansy w H&M, staniki do karmienia też planuję kupić w H&M, są dobre jakościowo i te klipsy się nie psują tylko są mocne. Co do sukienek, bluzek to będę kupowała po prostu większe rozmiary normalnych ubrań nieciążowych.
-
Anita12 wrote:No właśnie. U mnie podobnie. Ja tylko jakieś imię męskie wymyślę to mojemu M zaraz z jakimś politykiem się kojarzy
Anita12, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam sobie jeansy ciążowe z alie i są na mnie za krótkie, a szkoda, bo fajne
Dzisiaj jak wrócę z pracy planuję te kupić: https://www.aliexpress.com/item/Flat-out-to-film-pregnant-women-pants-trousers-of-the-spring-and-autumn-period-and-the/32718838184.html?spm=2114.13010208.99999999.263.8d9WWnEwa, Marrtusia lubią tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Balladyna wrote:Ja kupiłam sobie jeansy ciążowe z alie i są na mnie za krótkie, a szkoda, bo fajne
Dzisiaj jak wrócę z pracy planuję te kupić: https://www.aliexpress.com/item/Flat-out-to-film-pregnant-women-pants-trousers-of-the-spring-and-autumn-period-and-the/32718838184.html?spm=2114.13010208.99999999.263.8d9WWn -
misia_ wrote:Albo po spod drugie leginsy
Moim zdaniem w każdym mieście powinien być sklep z odzieżą ciążowa a nie żeby tak kombinować
a mimo to,jak weszlam do HM to w ichne bluzki XL wchodze bez problemu z duuuzym luzem....a spod ie to chyba jakies slim ... o w niektore ciezko mi sie wbic, a w te, w ktore wchodze to czuje dyskomfort. -
U nas wybór trochę ograniczony bo wybieramy raczej tylko spośród imion zaczynających sie na M. A to dlatego że u mnie w rodzinie to taka tradycja, rodzice : Mieczysława i Mirosław, rodzeństwo Magdalena i Maciej i ja Marika, rodzeństwo ma dzieci na M( choć jest jeden wyjątek) moj mąż Michał, wiec chcemy tradycje dalej kontynuować i jak na razie wybraliśmy : Mateusz i Milena( Mateusz mi się śnił że tak mój syn będzie miał na imię)
jenny88 lubi tę wiadomość
-
Od zawsze mówiliśmy, że jak będzie chłopak to Mikołaj (dalej bardzo się nam podoba) ale mieszkamy za granicą i nie mamy w planach wrócić to odpuścimy. Mamy proste nazwisko a i tak milion razy przekręcane, więc oszczędzimy jeszcze "kłopotów" z imieniem
Kachanie hej :* ja mam 22 lata, rok po ślubie i jednego maluszka w niebie... Jak się zaręczyliśmy to od razu ludzie mówili że jestem w ciąży,a tutaj niespodzianka ślub z miłościKlarcia lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Balladyna wrote:Ja kupiłam sobie jeansy ciążowe z alie i są na mnie za krótkie, a szkoda, bo fajne
Dzisiaj jak wrócę z pracy planuję te kupić: https://www.aliexpress.com/item/Flat-out-to-film-pregnant-women-pants-trousers-of-the-spring-and-autumn-period-and-the/32718838184.html?spm=2114.13010208.99999999.263.8d9WWn
A ile masz wzrostu Kochana ze tamte za krotkie? I pokaz je tzn moze byc link
Te z Disneyem boooskie ale chyba szukam czegos bardziej uniwersalnego haha ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 12:53
11.02.2016r Aniołek
-
Marynia991 wrote:U nas wybór trochę ograniczony bo wybieramy raczej tylko spośród imion zaczynających sie na M. A to dlatego że u mnie w rodzinie to taka tradycja, rodzice : Mieczysława i Mirosław, rodzeństwo Magdalena i Maciej i ja Marika, rodzeństwo ma dzieci na M( choć jest jeden wyjątek) moj mąż Michał, wiec chcemy tradycje dalej kontynuować i jak na razie wybraliśmy : Mateusz i Milena( Mateusz mi się śnił że tak mój syn będzie miał na imię)
A w ogóle to chyba wezmę kalendarz i będę szukać
-
Marynia991 wrote:U nas wybór trochę ograniczony bo wybieramy raczej tylko spośród imion zaczynających sie na M. A to dlatego że u mnie w rodzinie to taka tradycja, rodzice : Mieczysława i Mirosław, rodzeństwo Magdalena i Maciej i ja Marika, rodzeństwo ma dzieci na M( choć jest jeden wyjątek) moj mąż Michał, wiec chcemy tradycje dalej kontynuować i jak na razie wybraliśmy : Mateusz i Milena( Mateusz mi się śnił że tak mój syn będzie miał na imię)
U mnie do naszego pokolenia było tak samoale z tego co mi się wydaje to nie było to planowane tylko tak wychodzilo w rodzinie i "przyszywanej" rodzinie
Marta, Marcin, Magda, Michał, Monika itp
Marynia991 lubi tę wiadomość
-
Ja praktycznie nie chodzę po sklepach od wielu lat, bo po 1 nic mi się nie podoba, po 2 nawet jak coś mi się spodoba to 1000 osób to ma, po 3 za drogo. Ja tam wszystko na allegro kupuję, od sprzętów, ciuchów, po drobiazgi. Dla małej zabawki tak samo. Ciążowe to tak jak rzeczy ślubne - za samą nazwę masz +50% ceny. Teraz pokupowałam takie rzeczy:
http://allegro.pl/20den-lycra-rajstopy-ciazowe-z-panelem-kolory-4-i6405184655.html?snapshot=MjAxNi0wOS0xMlQxNToyMjozOVo7YnV5ZXI7MDk2OTMzZDUzYTc4YWQyMWU4MjEzYjkwNGUxN2E4Y2RkYTBiOWJhMjhkZGUxZmM2N2ExZjBkMDIxMGEwYzUwYw==
Fajne, nie uciskają brzucha, mają zapas spory, ale nie zjeżdżają. I się nawet nie podarły po 1 dniu, a zwykle wszystkie rajstopy mam jednorazowe.
I zamówiłam sobie taką tuniczkę na jesień:
http://allegro.pl/k04-piekna-dwukolorowa-tunika-ciazowa-z-raglanem-i6473808317.html?snapshot=MjAxNi0wOS0yMFQwOToxOTowNVo7YnV5ZXI7N2ZjYTg4ODFiMzgyZWNlOTU3Y2ZmZmRjOTkyZjIxZjI2ZDVhMmExYjM2MzMyMmYxZjgyNmI2NGIwODgwNGM2ZA==
Nawet jak po pół roku będzie wyliniała, to żadna strata za tą cenę. A dłużej niż do marca nie zamierzam być w ciąży
Dużo też szukam w lumpku, ale jak zwykle wychodzę z siatą rzeczy dla małej. A znów muszę zrobić przegląd bo urosła znowu i połowa ciuchów za mała. Jak bym miała kupowac jej wszystko nowe to bym musiała chyba dom sprzedaćW piątek kończy 2 lata a rozmiarowo nosi już na 3-4. Załamać się idzie. Mogłaby być druga też dziewczynka to miałaby już całą szafę ciuchów do 2 lat