Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    U nas wybór trochę ograniczony bo wybieramy raczej tylko spośród imion zaczynających sie na M. A to dlatego że u mnie w rodzinie to taka tradycja, rodzice : Mieczysława i Mirosław, rodzeństwo Magdalena i Maciej i ja Marika, rodzeństwo ma dzieci na M( choć jest jeden wyjątek) moj mąż Michał, wiec chcemy tradycje dalej kontynuować i jak na razie wybraliśmy : Mateusz i Milena( Mateusz mi się śnił że tak mój syn będzie miał na imię)

U mnie jakoś tak wyszło, że ja i moje rodzeństwo daliśmy imiona chłopcom na A - Artur, Adam, Adrian, Arkadiusz i dziewczynki na J - Julia, Jagoda. Ciężko coś do nich dobrać, żeby pasowały :) Kończą się imiona :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej sie boje o stanik bo mam naprawde spory biust a jak jeszcze urosnie :O spodnie to jest teraz moda na legginsy itp to nie bedzie problemu dostać, bluzki można "zwykłe" tylko wieksze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 13:02

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem pewnie z wyborem imienia poczekamy tak na tydzień przed rozwiązaniem. Tak jak było z moją córką. Jeszcze rodząc wahałam się między dwoma imionami, które wybraliśmy. :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Od zawsze mówiliśmy, że jak będzie chłopak to Mikołaj (dalej bardzo się nam podoba) ale mieszkamy za granicą i nie mamy w planach wrócić to odpuścimy. Mamy proste nazwisko a i tak milion razy przekręcane, więc oszczędzimy jeszcze "kłopotów" z imieniem :D

Kachanie hej :* ja mam 22 lata, rok po ślubie i jednego maluszka w niebie... Jak się zaręczyliśmy to od razu ludzie mówili że jestem w ciąży,a tutaj niespodzianka ślub z miłości :D
    Hej , ludzie zawsze tak gadają , ja mieszkam na małej wsi i wszyscy gadała że chłopak za granice uciekł bo się odpowiedzialności przestraszył , hihihi .
    Przykro mi z powodu maluszka , mam nadzieję że teraz jest wszystko w porządku z nowym maleństwem ...

Gdzie mieszkasz ?

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde fajne sa te spodnie na ali bo w koncu widze rurki a nie jakies takie worki ciazowe... Na allegro jest malo ladnych "jeansow" w normalnej cenie. Ale boje sie rozmiarow z ali :/

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Ja mam Emilkę i jest grzeczna ale ma swoje humorki ;)

Zuzie to ponoć straszne łobuziary ;)

Mi się najbardziej podoba z propozycji Zosia <3

Co racja to racja mam Zuzie 7 latke i faktycznie jest z niej łobuziara :)

kark, jenny88 lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:
    Hej , ludzie zawsze tak gadają , ja mieszkam na małej wsi i wszyscy gadała że chłopak za granice uciekł bo się odpowiedzialności przestraszył , hihihi .
    Przykro mi z powodu maluszka , mam nadzieję że teraz jest wszystko w porządku z nowym maleństwem ...

Gdzie mieszkasz ?
    A nie myslalas,zeby dolaczyc do Niego? Ja nie wyobrazam sobie zycia na odleglosc.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:

Gdzie mieszkasz ?
    A w ogole to witamy :)

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Kurde fajne sa te spodnie na ali bo w koncu widze rurki a nie jakies takie worki ciazowe... Na allegro jest malo ladnych "jeansow" w normalnej cenie. Ale boje sie rozmiarow z ali :/
    No wlasnie dlatego ja sie boje zamawiac. Ale, jak ktos mial chudy tyleczek przed ciaza to moze sprobowac :)

5fdazm9.png

• Aarizona Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ludzie to lubią sobie dopowiadac. Znajomym po urodzeniu 4 dziecka wszyscy wmawiali ze to napewno wpadka bo kto w dzisiejszych czasach kto sie decyduje na tyle dzieci a oni na to ze nad 5 sie zastanawiaja. Tylko podziwiac a nie obgadać.

Róża, ja tez uwazam ze jeżeli ludzie sa na tyle dojrzali zeby miec dzieci to im wcześniej tym lepiej. Ja mam 33 lata i chyba z trzeciej pociechy zrezygnujemy wlasnie z racji wieku. Choc nigdy nie wiadomo

860i2n0aa0kupyp7.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy imię dla dziewczynki z głowy bo mąż już przed ciążą wymyślił, że będzie Sara :)
    Mi się tez podoba Wiktoria . A imię dla chłopca Szymuś, Leoś albo Oskar ale mężowi ani jedno męskie się nie podoba za to najchętniej nazwałby syna swoim imieniem:
    Paweł Junior
    Faceci to jednak straszne narcyze są :D

MatyldaG, Aarizona, kark, jenny88, Klarcia lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    My mamy imię dla dziewczynki z głowy bo mąż już przed ciążą wymyślił, że będzie Sara :)
    Mi się tez podoba Wiktoria . A imię dla chłopca Szymuś, Leoś albo Oskar ale mężowi ani jedno męskie się nie podoba za to najchętniej nazwałby syna swoim imieniem:
    Paweł Junior
    Faceci to jednak straszne narcyze są :D
    hehehe Junior to jeszcze pol biedy, moj wyskoczyl ostatnio ze jego synowie beda miec na imie Christiano i Ronaldo :P

Paolina91, severi, Marynia991, misia_, Fipsik, taka_ja, kark, Anita12, Natka9029, jenny88 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona wrote:
    A ludzie to lubią sobie dopowiadac. Znajomym po urodzeniu 4 dziecka wszyscy wmawiali ze to napewno wpadka bo kto w dzisiejszych czasach kto sie decyduje na tyle dzieci a oni na to ze nad 5 sie zastanawiaja. Tylko podziwiac a nie obgadać.

Róża, ja tez uwazam ze jeżeli ludzie sa na tyle dojrzali zeby miec dzieci to im wcześniej tym lepiej. Ja mam 33 lata i chyba z trzeciej pociechy zrezygnujemy wlasnie z racji wieku. Choc nigdy nie wiadomo
    Dlatego zawsze cieszylam sie,ze mieszkam w duzym miescie...teraz tez nie w jakims malutkim...przynajmniej jestem anonimowa i nikogo nie interesuje moj tylek, albo ze taka stara i w ciazy. Zreszta, tu kazdy to wiek normalny na ciaze.
    Niestety, w Polsce ludzie pasjonuja sie tym co u kogo slychac, kto z kim spi, co robi i ile zarabia. Za granica tego nie ma. Nikogo to nie interesuje...masz dzieci...fajnie...nie masz, widocznie tak chcesz...i wszyscy sie do siebie usmiechaja. Bedzie tak kiedys w Polsce? Pomalu watpie, choc jak przyjezxzam to pewne rzeczy nadal mnie dziwia.

kr0pka lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    hehehe Junior to jeszcze pol biedy, moj wyskoczyl ostatnio ze jego synowie beda miec na imie Christiano i Ronaldo :P

Haha padłam!!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ty uwazaj, bojeszcze wyjdzie Ci Ken i Barbie :)

severi, Marynia991, kr0pka, Fipsik, taka_ja, jenny88 lubią tę wiadomość

5fdazm9.png

• severi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha już myślałam że tylko mój ma takie szalone pomysły a tu proszę Christiano i Ronaldo

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    U mnie jakoś tak wyszło, że ja i moje rodzeństwo daliśmy imiona chłopcom na A - Artur, Adam, Adrian, Arkadiusz i dziewczynki na J - Julia, Jagoda. Ciężko coś do nich dobrać, żeby pasowały :) Kończą się imiona :)
    Nam też się już jakieś sensowne kończą ;)

hchy43r8kkymthav.png

Wysłany: 21 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

Ale tak na serio? :D Pewnie fanem piłki nożnej jest

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ty uwazaj, bojeszcze wyjdzie Ci Ken i Barbie :)
    dobry pomysl teraz ja go bede Kenem i Barbi szantazowac :P albo Brook i Ridż ;P

severi, Marynia991, Englein, kr0pka, Paolina91, milagro, Anita12, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Ale tak na serio? :D Pewnie fanem piłki nożnej jest
    wolalam nie pytac czy to serio :P
    jest strasznym fanem pilki, dal sobie na imie z bierzmowania Emmanuel po Olisadebe :P

severi, kr0pka, Paolina91, kark, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ