X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    U nas wybór trochę ograniczony bo wybieramy raczej tylko spośród imion zaczynających sie na M. A to dlatego że u mnie w rodzinie to taka tradycja, rodzice : Mieczysława i Mirosław, rodzeństwo Magdalena i Maciej i ja Marika, rodzeństwo ma dzieci na M( choć jest jeden wyjątek) moj mąż Michał, wiec chcemy tradycje dalej kontynuować i jak na razie wybraliśmy : Mateusz i Milena( Mateusz mi się śnił że tak mój syn będzie miał na imię)

U mnie jakoś tak wyszło, że ja i moje rodzeństwo daliśmy imiona chłopcom na A - Artur, Adam, Adrian, Arkadiusz i dziewczynki na J - Julia, Jagoda. Ciężko coś do nich dobrać, żeby pasowały :) Kończą się imiona :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej sie boje o stanik bo mam naprawde spory biust a jak jeszcze urosnie :O spodnie to jest teraz moda na legginsy itp to nie bedzie problemu dostać, bluzki można "zwykłe" tylko wieksze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 13:02

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem pewnie z wyborem imienia poczekamy tak na tydzień przed rozwiązaniem. Tak jak było z moją córką. Jeszcze rodząc wahałam się między dwoma imionami, które wybraliśmy. :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Od zawsze mówiliśmy, że jak będzie chłopak to Mikołaj (dalej bardzo się nam podoba) ale mieszkamy za granicą i nie mamy w planach wrócić to odpuścimy. Mamy proste nazwisko a i tak milion razy przekręcane, więc oszczędzimy jeszcze "kłopotów" z imieniem :D

Kachanie hej :* ja mam 22 lata, rok po ślubie i jednego maluszka w niebie... Jak się zaręczyliśmy to od razu ludzie mówili że jestem w ciąży,a tutaj niespodzianka ślub z miłości :D
    Hej , ludzie zawsze tak gadają , ja mieszkam na małej wsi i wszyscy gadała że chłopak za granice uciekł bo się odpowiedzialności przestraszył , hihihi .
    Przykro mi z powodu maluszka , mam nadzieję że teraz jest wszystko w porządku z nowym maleństwem ...

Gdzie mieszkasz ?

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde fajne sa te spodnie na ali bo w koncu widze rurki a nie jakies takie worki ciazowe... Na allegro jest malo ladnych "jeansow" w normalnej cenie. Ale boje sie rozmiarow z ali :/

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Ja mam Emilkę i jest grzeczna ale ma swoje humorki ;)

Zuzie to ponoć straszne łobuziary ;)

Mi się najbardziej podoba z propozycji Zosia <3

Co racja to racja mam Zuzie 7 latke i faktycznie jest z niej łobuziara :)

kark, jenny88 lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:
    Hej , ludzie zawsze tak gadają , ja mieszkam na małej wsi i wszyscy gadała że chłopak za granice uciekł bo się odpowiedzialności przestraszył , hihihi .
    Przykro mi z powodu maluszka , mam nadzieję że teraz jest wszystko w porządku z nowym maleństwem ...

Gdzie mieszkasz ?
    A nie myslalas,zeby dolaczyc do Niego? Ja nie wyobrazam sobie zycia na odleglosc.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:

Gdzie mieszkasz ?
    A w ogole to witamy :)

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Kurde fajne sa te spodnie na ali bo w koncu widze rurki a nie jakies takie worki ciazowe... Na allegro jest malo ladnych "jeansow" w normalnej cenie. Ale boje sie rozmiarow z ali :/
    No wlasnie dlatego ja sie boje zamawiac. Ale, jak ktos mial chudy tyleczek przed ciaza to moze sprobowac :)

5fdazm9.png

• Aarizona Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ludzie to lubią sobie dopowiadac. Znajomym po urodzeniu 4 dziecka wszyscy wmawiali ze to napewno wpadka bo kto w dzisiejszych czasach kto sie decyduje na tyle dzieci a oni na to ze nad 5 sie zastanawiaja. Tylko podziwiac a nie obgadać.

Róża, ja tez uwazam ze jeżeli ludzie sa na tyle dojrzali zeby miec dzieci to im wcześniej tym lepiej. Ja mam 33 lata i chyba z trzeciej pociechy zrezygnujemy wlasnie z racji wieku. Choc nigdy nie wiadomo

860i2n0aa0kupyp7.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy imię dla dziewczynki z głowy bo mąż już przed ciążą wymyślił, że będzie Sara :)
    Mi się tez podoba Wiktoria . A imię dla chłopca Szymuś, Leoś albo Oskar ale mężowi ani jedno męskie się nie podoba za to najchętniej nazwałby syna swoim imieniem:
    Paweł Junior
    Faceci to jednak straszne narcyze są :D

MatyldaG, Aarizona, kark, jenny88, Klarcia lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    My mamy imię dla dziewczynki z głowy bo mąż już przed ciążą wymyślił, że będzie Sara :)
    Mi się tez podoba Wiktoria . A imię dla chłopca Szymuś, Leoś albo Oskar ale mężowi ani jedno męskie się nie podoba za to najchętniej nazwałby syna swoim imieniem:
    Paweł Junior
    Faceci to jednak straszne narcyze są :D
    hehehe Junior to jeszcze pol biedy, moj wyskoczyl ostatnio ze jego synowie beda miec na imie Christiano i Ronaldo :P

Paolina91, severi, Marynia991, misia_, Fipsik, taka_ja, kark, Anita12, Natka9029, jenny88 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona wrote:
    A ludzie to lubią sobie dopowiadac. Znajomym po urodzeniu 4 dziecka wszyscy wmawiali ze to napewno wpadka bo kto w dzisiejszych czasach kto sie decyduje na tyle dzieci a oni na to ze nad 5 sie zastanawiaja. Tylko podziwiac a nie obgadać.

Róża, ja tez uwazam ze jeżeli ludzie sa na tyle dojrzali zeby miec dzieci to im wcześniej tym lepiej. Ja mam 33 lata i chyba z trzeciej pociechy zrezygnujemy wlasnie z racji wieku. Choc nigdy nie wiadomo
    Dlatego zawsze cieszylam sie,ze mieszkam w duzym miescie...teraz tez nie w jakims malutkim...przynajmniej jestem anonimowa i nikogo nie interesuje moj tylek, albo ze taka stara i w ciazy. Zreszta, tu kazdy to wiek normalny na ciaze.
    Niestety, w Polsce ludzie pasjonuja sie tym co u kogo slychac, kto z kim spi, co robi i ile zarabia. Za granica tego nie ma. Nikogo to nie interesuje...masz dzieci...fajnie...nie masz, widocznie tak chcesz...i wszyscy sie do siebie usmiechaja. Bedzie tak kiedys w Polsce? Pomalu watpie, choc jak przyjezxzam to pewne rzeczy nadal mnie dziwia.

kr0pka lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    hehehe Junior to jeszcze pol biedy, moj wyskoczyl ostatnio ze jego synowie beda miec na imie Christiano i Ronaldo :P

Haha padłam!!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ty uwazaj, bojeszcze wyjdzie Ci Ken i Barbie :)

severi, Marynia991, kr0pka, Fipsik, taka_ja, jenny88 lubią tę wiadomość

5fdazm9.png

• severi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha już myślałam że tylko mój ma takie szalone pomysły a tu proszę Christiano i Ronaldo

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    U mnie jakoś tak wyszło, że ja i moje rodzeństwo daliśmy imiona chłopcom na A - Artur, Adam, Adrian, Arkadiusz i dziewczynki na J - Julia, Jagoda. Ciężko coś do nich dobrać, żeby pasowały :) Kończą się imiona :)
    Nam też się już jakieś sensowne kończą ;)

hchy43r8kkymthav.png

Wysłany: 21 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

Ale tak na serio? :D Pewnie fanem piłki nożnej jest

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ty uwazaj, bojeszcze wyjdzie Ci Ken i Barbie :)
    dobry pomysl teraz ja go bede Kenem i Barbi szantazowac :P albo Brook i Ridż ;P

severi, Marynia991, Englein, kr0pka, Paolina91, milagro, Anita12, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Ale tak na serio? :D Pewnie fanem piłki nożnej jest
    wolalam nie pytac czy to serio :P
    jest strasznym fanem pilki, dal sobie na imie z bierzmowania Emmanuel po Olisadebe :P

severi, kr0pka, Paolina91, kark, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ