Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    To i ja siè pochwalę bo zapomniałam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/495046d6b588.jpg

ładniutkie :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    My imię Kajetan wymyśliliśmy dopiero w 34tc, bo wcześniej co teściowej mówiliśmy będzie Leoś albo inne to mówiła "O Boże, tylko nie to, jak możecie tak skrzywdzić dziecko?!" :/

A pro imion - mam Antonię (Tosię) i Kajetana (Kajtusia), co byście wybrały do tego:
    Basia, Emilka, Gabrysia, Zosia czy Zuzia?
    Mi się jeszcze bardzo podoba Florka i Lilka, ale mąż jest przekreślił potrójną kreską, więc raczej się nie zgodzi :P

mnie się podoba Emilka i Zuzia (tak chce dać swojej, jeśli będzie dziewczynka)

a co do Baś to racja - mam koleżankę o tym imieniu i jest charakterna :)

kark lubi tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram dalej, mówicie :D No, chyba, że ktoś na coś innego wpadnie, może akurat będzie :P

A swoją drogą, to imię dla córki wybraliśmy 1 listopada na cmentarzu, także mąż sugeruje, żeby zaczekać te 1,5 miesiąca i wtedy wybierzemy XD

jenny88, Klarcia, Englein, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mi się podoba Zosia i Zuzia ;) Basia też fajne, a jak mówisz ze już pokazuje charakterek to będzie pasowało ;)

U nas początkowo miała być Marcelinka, ale obecnie stanęło na Antoninke (Tosie).

kark lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia!!!

kark lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    My imię Kajetan wymyśliliśmy dopiero w 34tc, bo wcześniej co teściowej mówiliśmy będzie Leoś albo inne to mówiła "O Boże, tylko nie to, jak możecie tak skrzywdzić dziecko?!" :/

A pro imion - mam Antonię (Tosię) i Kajetana (Kajtusia), co byście wybrały do tego:
    Mi się jeszcze bardzo podoba Florka i Lilka, ale mąż jest przekreślił potrójną kreską, więc raczej się nie zgodzi :P
    Ja mam Emilkę i jest grzeczna ale ma swoje humorki ;)

Zuzie to ponoć straszne łobuziary ;)

Mi się najbardziej podoba z propozycji Zosia <3

kark lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Mnie się najbardziej Emilka podoba :)

kark lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj pierwszy raz poszłam do ciucholandu, byłam ciekawa ubranek dla dzieci, w jakim są stanie itp. ogólnie rzecz biorąc średnio mi się podobały ALE znalazłam śliczne granatowe spodenki (jak nówki) Tommy'ego Hillfingera, byłam w szoku, że takie cudo się tam może trafić, w końcu nie kupiłam ich ale jeszcze się zastanawiam, kto wie, może po nie pójdę. były na rozmiar 68 więc przeleżałyby rok zanim by je dziecko założyło... nie wiem czy jest sens brać

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się: Zuzie i Baśki mają swoje zdanie i bywają uparte :P

Z moich obserwacji (przedszkolnych) Zosie i Emilki są zdecydowanie grzeczniejsze..

Jednak w dużej mierze jak wychowamy, tak będziemy miały :)

kark, Englein lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie drugi raz od kilku dni bolą plecy, nie miałam takich bóli wcześniej... nie za wcześnie? to dopiero 4 miesiąc. tak mnie bark w nocy bolał, że nie mogłam zasnąć..

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a mnie drugi raz od kilku dni bolą plecy, nie miałam takich bóli wcześniej... nie za wcześnie? to dopiero 4 miesiąc. tak mnie bark w nocy bolał, że nie mogłam zasnąć..

plecy... kochana, ja od 3 dni miałam niezłą jazdę, mrowiło mnie dodatkowo całe ciało
    mój kręgosłup jest niestety w nienajlepszym stanie, więc szybko umówiłam się do fizjoterapeuty. Wczoraj przebadał mnie dokładnie (ortopedycznie, neurologicznie), obejrzał stary rtg i stwierdził, że jak na obraz to mam dobrą ruchomość ciała co jest super, tylko kazał się wziąć do roboty. Dobrał mi specjalne ćwiczenia pod moją niedyspozycję i kazał robić w domu. Za 2 tyg mam wizytę kontrolną, czy coś pomogło.
    A ja już tego samego dnia czułam poprawę i dziś zaczynam czuć swoje mięśnie.
    Zaraz wskakuję na materac i zabieram się za trening..
    jeśli nie masz przeciwskazań od lekarza to nie czekaj, bo będzie tylko gorzej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:11

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w rodzinie Amelkę, ma 7 lat i nie cierpię jej... jest okropna, wiecznie niezadowolona, foch co chwila a do tego jest złośliwa szczególnie do mojej teściowej czyli swojej babci. kiedyś zaczepiała mojego męża i go dość mocno uderzała w plecy to jak podeszłam i jej powiedziałam, że jak jeszcze raz go uderzy to ja to samo zrobię jej tacie to się uspokoiła i teraz mam spokój, ze mną nie zaczyna, niech sobie bije resztę rodziny jak jej pozwalają. i coś jej zabronią to zaraz jest krzyk, wszystko jej, nic co jej nie wolno dotykać...

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie - to jakie ćwiczenia robisz?

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Emilkę ale moja świadkowa ma, poza tym.. gdzie nie spojrzę tam Zuzie i Emilki więc chyba sobie daruję. Mąż myśli nad Aleksandrą.. jestem w stanie zaakceptować ;) ale ogólnie jakoś specjalnie się nie zastanawialiśmy do tej pory. Dla chłopaka nie wiem zupełnie nie mam pomysłu :)
    Na pewno nie Marcin bo to gagatki są ;) a dla dziewczyn na pewno nie Monika czy Magda (bez obrazy jeśli są tu jakieś, po prostu mam uraz do osób o takim imieniu, nie do imion) :)

kark lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama pracuje w przedszkolu i kiedyś tam bardzo często przebywałam. Od tego czasu jak pomyślę o jakimś imieniu to odrazu bo ona była taka, on taki.... :D

Z imion, to nam się podobają takie trochę nietypowe, więc nawet nie wiem czy rodzinie będziemy się szybciej chwalić bo pewnie będą krytykować.

Sniłam dziś, że karmiłam córeczkę <3 była taka piękna. A jeszcze niedawno śnił mi się syn :D

Anita12, kark lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię sporo ćwiczeń usprawniających, podobnych do kinezyterapii
    ciężko mi tu opisać, bo tak naprawdę Twój ból może mieć zupełnie inne podłoże niż mój, jeśli masz jakiś ucisk to sama sobie nie pomożesz, ćwicząc cokolwiek, musi cię obejrzeć, podotykać jakiś spec.

masz tu link, moje tylko niektóre się powtarzają:

http://www.zdroweplecy.com/cwiczenia-obrazki

tylko pamiętaj, że w razie bólu czy czegokolwiek masz przestać. Ja przerobiłam każde ćwiczenie z facetem, w około 15-20 powtórzeniach, mogę je robić tylko dlatego, że są akurat dla mnie bezpieczne. Mało tego, jestem z nim w stałym kontakcie, gdyby coś..

zastanów się, czy nie warto się wstępnie zdiagnozować i spróbować choć na czas ciąży sobie pomóc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:30

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda imiona często kojarzą nam się z osobami które znamy i jak za nimi nie przepadamy to imię nam się nie podoba. Ja dlatego szukam takiego, żeby z nikim mi się nie kojarzyło ;)

MatyldaG, kark lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja chciałam Emilkę ale moja świadkowa ma, poza tym.. gdzie nie spojrzę tam Zuzie i Emilki więc chyba sobie daruję. Mąż myśli nad Aleksandrą.. jestem w stanie zaakceptować ;) ale ogólnie jakoś specjalnie się nie zastanawialiśmy do tej pory. Dla chłopaka nie wiem zupełnie nie mam pomysłu :)
    Na pewno nie Marcin bo to gagatki są ;) a dla dziewczyn na pewno nie Monika czy Magda (bez obrazy jeśli są tu jakieś, po prostu mam uraz do osób o takim imieniu, nie do imion) :)
    Ja do wielu imion mam uraz :) całe mnóstwo imion mi się nieprzyjemnie kojarzy. A imiona dla chłopców tym bardziej. Mam teraz spory kłopot, bo dla dziewczynki miałam zaplanowane ale po wczorajszej rozmowie z bratową zmieniłam zdanie :/ rozmawiałyśmy o tym, że lepiej nie dawać imienia po kimś, po babci, dziadku etc bo dziecko jest jakby od razu "obciążone" czyjąś osobą, jej losem, często ten los powiela itd. Lepiej dać neutralne, z nikim nie związane, nie kojarzace się. No a tamto imię, które wybrałam wcześniej było właśnie z myślą o babci, która bardzo młodo umarła, najpierw nie chodziła na nogi, a w dodatku ja jej wogóle nie znałam bo zmarła jak miałam 8mc. Wcześniej w ten sposób nie myślałam ale teraz...
    No więc widzicie, muszę myśleć nad nowym imieniem.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    ja mam w rodzinie Amelkę, ma 7 lat i nie cierpię jej... jest okropna, wiecznie niezadowolona, foch co chwila a do tego jest złośliwa szczególnie do mojej teściowej czyli swojej babci. kiedyś zaczepiała mojego męża i go dość mocno uderzała w plecy to jak podeszłam i jej powiedziałam, że jak jeszcze raz go uderzy to ja to samo zrobię jej tacie to się uspokoiła i teraz mam spokój, ze mną nie zaczyna, niech sobie bije resztę rodziny jak jej pozwalają. i coś jej zabronią to zaraz jest krzyk, wszystko jej, nic co jej nie wolno dotykać...
    hehe jakbym czytala o synu kuzynki Szymonie, to diabel wcielony juz mu szukalam trzech szostek (666) gdzies na ciele czy nie ma wytatuowanych :P

malaczarna07 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7519eab8429905f4med.jpg

Jeśli tak już jesteśmy przy imionach to ja chłopca nazwę Aleksander. Bardzo podoba mi się w zdrobnieniu Olek :) Męskie podoba mi się też bardzo Igor ale mojemu mężowi źle się kojarzy więc odpada. Jeśli byłaby córka to Julia. Minął już wielki bum na to imię wiec wiem, że w szkole czy przedszkolu nie byłaby co 2 z takim imieniem.
    W moim otoczeniu dziewczyny, które urodziły w 2015/2016 Jeśli chodzi o imiona dla dziewczyn to przewaga Toś i Zuź, Zuzia też mi się podoba ale nie chcę by co 2 to była Zuzia:) A jeśli chodzi o męskie imiona to u mnie w otoczeniu są same Franki i Antosie więc też odpada. Antoni kojarzy mi się z ministrem więc odpada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:37

severi, nataliad, Anita12, jenny88, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ