MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:My imię Kajetan wymyśliliśmy dopiero w 34tc, bo wcześniej co teściowej mówiliśmy będzie Leoś albo inne to mówiła "O Boże, tylko nie to, jak możecie tak skrzywdzić dziecko?!"
A pro imion - mam Antonię (Tosię) i Kajetana (Kajtusia), co byście wybrały do tego:
Basia, Emilka, Gabrysia, Zosia czy Zuzia?
Mi się jeszcze bardzo podoba Florka i Lilka, ale mąż jest przekreślił potrójną kreską, więc raczej się nie zgodzi
mnie się podoba Emilka i Zuzia (tak chce dać swojej, jeśli będzie dziewczynka)
a co do Baś to racja - mam koleżankę o tym imieniu i jest charakternakark lubi tę wiadomość
Dominik
-
nick nieaktualnyZbieram dalej, mówicie
No, chyba, że ktoś na coś innego wpadnie, może akurat będzie
A swoją drogą, to imię dla córki wybraliśmy 1 listopada na cmentarzu, także mąż sugeruje, żeby zaczekać te 1,5 miesiąca i wtedy wybierzemyjenny88, Klarcia, Englein, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
Kark mi się podoba Zosia i Zuzia
Basia też fajne, a jak mówisz ze już pokazuje charakterek to będzie pasowało
U nas początkowo miała być Marcelinka, ale obecnie stanęło na Antoninke (Tosie).kark lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
kark wrote:My imię Kajetan wymyśliliśmy dopiero w 34tc, bo wcześniej co teściowej mówiliśmy będzie Leoś albo inne to mówiła "O Boże, tylko nie to, jak możecie tak skrzywdzić dziecko?!"
A pro imion - mam Antonię (Tosię) i Kajetana (Kajtusia), co byście wybrały do tego:
Mi się jeszcze bardzo podoba Florka i Lilka, ale mąż jest przekreślił potrójną kreską, więc raczej się nie zgodzi
Zuzie to ponoć straszne łobuziary
Mi się najbardziej podoba z propozycji Zosiakark lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Mi się jeszcze bardzo podoba Florka i Lilka, ale mąż jest przekreślił potrójną kreską, więc raczej się nie zgodzikark lubi tę wiadomość
-
a ja wczoraj pierwszy raz poszłam do ciucholandu, byłam ciekawa ubranek dla dzieci, w jakim są stanie itp. ogólnie rzecz biorąc średnio mi się podobały ALE znalazłam śliczne granatowe spodenki (jak nówki) Tommy'ego Hillfingera, byłam w szoku, że takie cudo się tam może trafić, w końcu nie kupiłam ich ale jeszcze się zastanawiam, kto wie, może po nie pójdę. były na rozmiar 68 więc przeleżałyby rok zanim by je dziecko założyło... nie wiem czy jest sens braćDominik
-
Zgadza się: Zuzie i Baśki mają swoje zdanie i bywają uparte
Z moich obserwacji (przedszkolnych) Zosie i Emilki są zdecydowanie grzeczniejsze..
Jednak w dużej mierze jak wychowamy, tak będziemy miałykark, Englein lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
malaczarna07 wrote:a mnie drugi raz od kilku dni bolą plecy, nie miałam takich bóli wcześniej... nie za wcześnie? to dopiero 4 miesiąc. tak mnie bark w nocy bolał, że nie mogłam zasnąć..
plecy... kochana, ja od 3 dni miałam niezłą jazdę, mrowiło mnie dodatkowo całe ciało
mój kręgosłup jest niestety w nienajlepszym stanie, więc szybko umówiłam się do fizjoterapeuty. Wczoraj przebadał mnie dokładnie (ortopedycznie, neurologicznie), obejrzał stary rtg i stwierdził, że jak na obraz to mam dobrą ruchomość ciała co jest super, tylko kazał się wziąć do roboty. Dobrał mi specjalne ćwiczenia pod moją niedyspozycję i kazał robić w domu. Za 2 tyg mam wizytę kontrolną, czy coś pomogło.
A ja już tego samego dnia czułam poprawę i dziś zaczynam czuć swoje mięśnie.
Zaraz wskakuję na materac i zabieram się za trening..
jeśli nie masz przeciwskazań od lekarza to nie czekaj, bo będzie tylko gorzej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:11
Szczęśliwa mama Zuzi -
ja mam w rodzinie Amelkę, ma 7 lat i nie cierpię jej... jest okropna, wiecznie niezadowolona, foch co chwila a do tego jest złośliwa szczególnie do mojej teściowej czyli swojej babci. kiedyś zaczepiała mojego męża i go dość mocno uderzała w plecy to jak podeszłam i jej powiedziałam, że jak jeszcze raz go uderzy to ja to samo zrobię jej tacie to się uspokoiła i teraz mam spokój, ze mną nie zaczyna, niech sobie bije resztę rodziny jak jej pozwalają. i coś jej zabronią to zaraz jest krzyk, wszystko jej, nic co jej nie wolno dotykać...Dominik
-
Ja chciałam Emilkę ale moja świadkowa ma, poza tym.. gdzie nie spojrzę tam Zuzie i Emilki więc chyba sobie daruję. Mąż myśli nad Aleksandrą.. jestem w stanie zaakceptować
ale ogólnie jakoś specjalnie się nie zastanawialiśmy do tej pory. Dla chłopaka nie wiem zupełnie nie mam pomysłu
Na pewno nie Marcin bo to gagatki sąa dla dziewczyn na pewno nie Monika czy Magda (bez obrazy jeśli są tu jakieś, po prostu mam uraz do osób o takim imieniu, nie do imion)
kark lubi tę wiadomość
-
Moja mama pracuje w przedszkolu i kiedyś tam bardzo często przebywałam. Od tego czasu jak pomyślę o jakimś imieniu to odrazu bo ona była taka, on taki....
Z imion, to nam się podobają takie trochę nietypowe, więc nawet nie wiem czy rodzinie będziemy się szybciej chwalić bo pewnie będą krytykować.
Sniłam dziś, że karmiłam córeczkębyła taka piękna. A jeszcze niedawno śnił mi się syn
Anita12, kark lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Ja robię sporo ćwiczeń usprawniających, podobnych do kinezyterapii
ciężko mi tu opisać, bo tak naprawdę Twój ból może mieć zupełnie inne podłoże niż mój, jeśli masz jakiś ucisk to sama sobie nie pomożesz, ćwicząc cokolwiek, musi cię obejrzeć, podotykać jakiś spec.
masz tu link, moje tylko niektóre się powtarzają:
http://www.zdroweplecy.com/cwiczenia-obrazki
tylko pamiętaj, że w razie bólu czy czegokolwiek masz przestać. Ja przerobiłam każde ćwiczenie z facetem, w około 15-20 powtórzeniach, mogę je robić tylko dlatego, że są akurat dla mnie bezpieczne. Mało tego, jestem z nim w stałym kontakcie, gdyby coś..
zastanów się, czy nie warto się wstępnie zdiagnozować i spróbować choć na czas ciąży sobie pomóc..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:30
Szczęśliwa mama Zuzi -
To prawda imiona często kojarzą nam się z osobami które znamy i jak za nimi nie przepadamy to imię nam się nie podoba. Ja dlatego szukam takiego, żeby z nikim mi się nie kojarzyło
MatyldaG, kark lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
kr0pka wrote:Ja chciałam Emilkę ale moja świadkowa ma, poza tym.. gdzie nie spojrzę tam Zuzie i Emilki więc chyba sobie daruję. Mąż myśli nad Aleksandrą.. jestem w stanie zaakceptować
ale ogólnie jakoś specjalnie się nie zastanawialiśmy do tej pory. Dla chłopaka nie wiem zupełnie nie mam pomysłu
Na pewno nie Marcin bo to gagatki sąa dla dziewczyn na pewno nie Monika czy Magda (bez obrazy jeśli są tu jakieś, po prostu mam uraz do osób o takim imieniu, nie do imion)
całe mnóstwo imion mi się nieprzyjemnie kojarzy. A imiona dla chłopców tym bardziej. Mam teraz spory kłopot, bo dla dziewczynki miałam zaplanowane ale po wczorajszej rozmowie z bratową zmieniłam zdanie
rozmawiałyśmy o tym, że lepiej nie dawać imienia po kimś, po babci, dziadku etc bo dziecko jest jakby od razu "obciążone" czyjąś osobą, jej losem, często ten los powiela itd. Lepiej dać neutralne, z nikim nie związane, nie kojarzace się. No a tamto imię, które wybrałam wcześniej było właśnie z myślą o babci, która bardzo młodo umarła, najpierw nie chodziła na nogi, a w dodatku ja jej wogóle nie znałam bo zmarła jak miałam 8mc. Wcześniej w ten sposób nie myślałam ale teraz...
No więc widzicie, muszę myśleć nad nowym imieniem.
-
malaczarna07 wrote:ja mam w rodzinie Amelkę, ma 7 lat i nie cierpię jej... jest okropna, wiecznie niezadowolona, foch co chwila a do tego jest złośliwa szczególnie do mojej teściowej czyli swojej babci. kiedyś zaczepiała mojego męża i go dość mocno uderzała w plecy to jak podeszłam i jej powiedziałam, że jak jeszcze raz go uderzy to ja to samo zrobię jej tacie to się uspokoiła i teraz mam spokój, ze mną nie zaczyna, niech sobie bije resztę rodziny jak jej pozwalają. i coś jej zabronią to zaraz jest krzyk, wszystko jej, nic co jej nie wolno dotykać...
malaczarna07 lubi tę wiadomość
-
Jeśli tak już jesteśmy przy imionach to ja chłopca nazwę Aleksander. Bardzo podoba mi się w zdrobnieniu OlekMęskie podoba mi się też bardzo Igor ale mojemu mężowi źle się kojarzy więc odpada. Jeśli byłaby córka to Julia. Minął już wielki bum na to imię wiec wiem, że w szkole czy przedszkolu nie byłaby co 2 z takim imieniem.
W moim otoczeniu dziewczyny, które urodziły w 2015/2016 Jeśli chodzi o imiona dla dziewczyn to przewaga Toś i Zuź, Zuzia też mi się podoba ale nie chcę by co 2 to była Zuzia:) A jeśli chodzi o męskie imiona to u mnie w otoczeniu są same Franki i Antosie więc też odpada. Antoni kojarzy mi się z ministrem więc odpadaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:37
severi, nataliad, Anita12, jenny88, fantasmagoriia lubią tę wiadomość