X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie noc z małymi pobudkami , bo młoda chora i gorączkuje :-\. A pogoda straszna deszcz i bardzo pochmurno.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Hej, witam się zaczynając 5 miesiąc! Jej jak to mija szybko;)
    Hmm...a Twoj suwaczek dobrze pokazuje? 17 tydzien Maryniu ?
    Mi belly pokazuje 17 tc ale 4 miesiac jeszcze :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... Wg usg zaczynam 18 tydzień, a tu bełt z rana :/ Już 4 tygodnie nawet mnie nie mdliło, zrobiłam kisiel na śniadanie, bo myślałam, że może już owoce normalnie toleruje :(

Moja dziewczynka wczoraj wypchnęła się z jednej strony brzucha chyba głową, z drugiej kopała nogami, tak na boki brzucha, chciałam ją przesunąć i troszkę ugniatałam to tak się wkurzyła, że mi jajnik skopała aż podnieść się z łóżka nie mogłam :) Znowu mi mały "Michałek" rośnie, bo charakter po tatusiu ma ;)
    Swoją drogą to ja nie wiem jak to jest, że ona teraz pewnie koło 200-250g waży, a ma tyle siły?

Marynia, to my idziemy podobnie, bo ja wg usg też mam teraz 17tc+0, 17tc+1 :)

Kasiula, ja też tsh podobne 0,69 i też 50 :)

Ech, u mnie w niedzielę robiliśmy urodziny męża, teściowa mi wyskoczyła, że taaak mi brzuch wypchnęło jakbym już w 8 miesiącu była :/ A znowu endokrynolożka powiedziała, że jakby nie wiedziała, że jestem w ciąży to nawet by nie podejrzewała, a że trzecia ciąża to wogóle jest w szoku.
    Taki mam już brzuch wieczorami jak się najem :D:
    5c53f0c5ce06aa9amed.jpg

Uff, jak to dobrze, że się dziewczynki pokazują, bo bałam się, że będę sama na czerwono :P

m@rtynka, nataliad, kr0pka, milagro, MatyldaG, jenny88, Athia, Klarcia, Angie 232, Paolina91, Anita12, Magdzia88, Aarizona, taka_ja, Marrtusia lubią tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, moja mała też już w przedszkolu :) a ja na razie odpoczywam. Mam zamiar za chwilę zrobić zapiekane śliwki z miodem pod kruszonką z płatków owsianych. Tak na szybko, bo mam ochotę na coś słodkiego i zdrowego :)

Miłego dnia :)

kr0pka lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! U mnie pogoda paskudna, zimno i nawet mi się nic nie chce robić.

Kark ja mam chyba większy brzuszek, ale to pewnie z racji tego że już przed ciążą miałam niezbyt płaski. Mąż się nawet śmiał że chyba trzeba będzie już rodzince powiedzieć bo coraz bardziej widać. :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Mam pytanie jeszcze, bo przy ostatniej wizycie wyszło że jest ciąża starsza o 11 dni, czy to normalne? Bo to jednak spora różnica
    Z tego co pamiętam wiek ciąży określa się do 12 tygodnia, bo później każde dziecko rośnie we własnym tempie.

severi lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też takie ciapanie za oknem trzeba chyba zacząć sezon grzewczy jak wstałam dziś w nocy na siku to deska chyba z lodu była tak pedzilam pod kołdrę spowrotem ze nawet kanapki nie zjadłam :/ i tez coś mnie zaczyna gardło drapac ehh

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten zimny dzień brrr ;) Ja już zdążyłam krew upuscic do badania. A tak mi się nie chciało na to zimno wychodzić. Mój mąż stwierdził że go przeziębienie bierze i wzia dziś grubsza kurtkę. Dopiero Lato było, upały a teraz taki ziąb i kurtki trzeba zakładać.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befra, bo ja poprostu mam cudowną teściową... Zresztą chyba jak każdy :P

befra lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Również rozpoczynamy 17 tc <3 <3 <3

U nas zimno i ledwie 7 st :/ ale spacer do przedszkola zaliczony ;)

Czy czujecie już regularnie ruchy ? Ja poczułam pierwsze ruchy (tak mi się wydaje) z 12 dni temu i od tego czasu ponownie może z 2x...

kr0pka, m@rtynka, Anita12, chloet, nataliad lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, ja pierwsze 2 tygodnie czułam raz za czas, a kolejny tydzień codziennie, a od tygodnia już daje popalić, kopie, wypycha się, nawet czkawkę zaliczyłyśmy po grejfrucie :P

jenny88, kr0pka lubią tę wiadomość

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę pierwszym słodkim ciuszkiem dla Maluszka, który wczoraj kupiłam. :-D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c5a8bf716af.jpg

jenny88, Marynia991, Paolina91, kr0pka, kark, m@rtynka, MatyldaG, Czarnuszka, Mart_, malaczarna07, milagro, Anita12, Ewa, Magdzia88, anuschka, severi, nataliad, taka_ja, Fipsik, Marrtusia, Englein, fantasmagoriia, Mimi86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Hmm...a Twoj suwaczek dobrze pokazuje? 17 tydzien Maryniu ?
    Mi belly pokazuje 17 tc ale 4 miesiac jeszcze :)
    Mam 17+0 czyli zaczełam 18 tydzień i belly pokazuje mi 5 miesiąc;)

jenny88, chloet, Englein lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja nie wiem o co chodzi Twojej teściowej;) brzuch jak na ten tydzien adekwatny masz;) No ale racja teściowe już takie są hihi

kark, Ewa lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja siè pochwalę bo zapomniałam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/495046d6b588.jpg

MatyldaG, jenny88, Klarcia, kark, Athia, m@rtynka, Mart_, milagro, Anita12, Paolina91, anuschka, severi, Marynia991, nataliad, Fipsik, Englein, fantasmagoriia, Mimi86 lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Befra, bo ja poprostu mam cudowną teściową... Zresztą chyba jak każdy :P
    Kark prze agentka ta Twoja tesciowa, duzy brzuch zle maly zle :P
    mnie wczoraj moja tesciowka tez z nog zwalila, dzwoni do mnie i pyta jak po wizycie i czy juz wiadomo jaka plec no to ja zadowolona ze chlopczyk na 100% a drugie nie wiadomo, a ona na to "mam nadzieje ze to bedzie dziewczyna, ja tak bym chciala dziewczynke" no to ja zdziwiona, ze jak to jak bedzie dwoch chlopakow to jacys gorsi? na co ona wypalila "bo ja juz mam dosc tych chłopaków" (sama miala dwoch synow) takze ten spoko babcia mi sie szykuje szczegolnie ze mam przeczucie ze drugi to tez chlopczyk

kark, Marynia991 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    A ja się pochwalę pierwszym słodkim ciuszkiem dla Maluszka, który wczoraj kupiłam. :-D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c5a8bf716af.jpg

Ja na takie ciuszki mogę patrze i patrzeć:) Wiec wrzucajcie i chwalcie sie co kupiłyście nowego dla swoich pociech :) Ja wczoraj sama poszłam do ciucha i kupiłam 4 bodziaki łącznie za 3,30 zł wszystkie białe. Musze już przystopować bo wszystko co kupuje to białe. Obiecałam sobie, że do kolejnej wizyty do 19.10 już nic nie kupię dopiero po niej jak już może potwierdzi że na 100 % chłop to jadę do Olsztyna na duże zakupki :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Kark prze agentka ta Twoja tesciowa, duzy brzuch zle maly zle :P
    mnie wczoraj moja tesciowka tez z nog zwalila, dzwoni do mnie i pyta jak po wizycie i czy juz wiadomo jaka plec no to ja zadowolona ze chlopczyk na 100% a drugie nie wiadomo, a ona na to "mam nadzieje ze to bedzie dziewczyna, ja tak bym chciala dziewczynke" no to ja zdziwiona, ze jak to jak bedzie dwoch chlopakow to jacys gorsi? na co ona wypalila "bo ja juz mam dosc tych chłopaków" (sama miala dwoch synow) takze ten spoko babcia mi sie szykuje szczegolnie ze mam przeczucie ze drugi to tez chlopczyk

Moja też już imię wymyśla, jakby to było jej...
    mało tego, uparła się, że przeprowadzimy się do jej zakichanego miasteczka, rzucimy pracę i wszystko bo ona tak chce.. ech.. za długo by pisać i szkoda nerwów ;P
    nie ma mowy, żeby się wtrącała, niech mieszka jak najdalej..
    P.S I jeszcze nie jest moją teściową, aż strach, jak kiedyś nią zostanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 09:41

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imię Kajetan wymyśliliśmy dopiero w 34tc, bo wcześniej co teściowej mówiliśmy będzie Leoś albo inne to mówiła "O Boże, tylko nie to, jak możecie tak skrzywdzić dziecko?!" :/

A pro imion - mam Antonię (Tosię) i Kajetana (Kajtusia), co byście wybrały do tego:
    Basia, Emilka, Gabrysia, Zosia czy Zuzia?
    Mi się jeszcze bardzo podoba Florka i Lilka, ale mąż jest przekreślił potrójną kreską, więc raczej się nie zgodzi :P

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    My imię Kajetan wymyśliliśmy dopiero w 34tc, bo wcześniej co teściowej mówiliśmy będzie Leoś albo inne to mówiła "O Boże, tylko nie to, jak możecie tak skrzywdzić dziecko?!" :/

A pro imion - mam Antonię (Tosię) i Kajetana (Kajtusia), co byście wybrały do tego:
    Basia, Emilka, Gabrysia, Zosia czy Zuzia?
    Mi się jeszcze bardzo podoba Florka i Lilka, ale mąż jest przekreślił potrójną kreską, więc raczej się nie zgodzi :P

Dla mnie Kajtek super, mojemu coś nie bardzo, więc stwierdziłam, że niech sam wymyśla dla chłopca, gdyby jednak usg spłatało mi figla..
    Ja już się zdecydowałam na swoją Zuzię (opinie są podzielone) ale tak raczej zostanie.
    Mi się Baśki podobają, znam maluchy o tym imieniu i są świetne, kobietki z ikrą :)

kark lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ