Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka duża "dziewczynka" :D

Ewa
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli ząb jest w trakcie wyzynania to dentysta nie wiele pomoże. Ewentualnie chirurg, ale w czasie ciąży też nie wiem czy coś zdziała

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też płukać szałwią. Zmniejszy stan zapalny tylko nie łykaj jej. Czasami pomaga też żel elugel ale dowiedz się w aptece czy można w ciąży stosować.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i elugel można stosować maks 14 dni lub można kupić płyn eludril do płukania jamy ustnej. Z tego co pamiętam to chlorheksydyna zawarta w tych preparatach jest bezpieczna w ciąży. Zajmuję się naukowo stomatologia ale nie jestem stomatologiem. Więc warto doczytać ulotkę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:30

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie to poczułam aaaaa ale się cieszę ;) coś jakby właśnie pływało- przekręcało się. Zobaczymy czy za kilka dni się powtórzy to wtedy będę pewna;) Ale radość

Anita12, severi, m@rtynka, Fipsik, taka_ja, kr0pka, Angie 232, fantasmagoriia, Mimi86 lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero nadrobilam. Wrócę tak na krótko do porodu rodzilam naturalnie i bardzo dobrze wspominam. Dostałam jako pieresza w szpitalu znieczulenie w kręgosłup. Mowili tylko kiedy mam przeć. Momentalnie doszłam do siebie od razu siadałam. Bardzo bym chciała rodzic naturalnie.

Dziewczyny mają racje jak cos kest w normie w gornej granicy to nie ma co sie martwić. Jak to mi dr powiedział musialoby byc wiecej niz jeden marker do tego aby podejrzewać jakąś wade. Gdy jest jedno to o tak nic jeszcze nie znaczy a u ciebie i tak jest w normie i to prawda ze im dziecko większe tym nt tez a ktory u ciebie tc?

Ja wizytę mam w poniedziałek i też już doczekać się nie moge! Jak kazda z nas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:50

Mart_, kark lubią tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziunka wrote:
    Hej dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Mart_ wydaje mi się że tak jak dziewczyny piszą może poprostu za późno już to badanie a z drugiej strony lekarz powiedział że mieści się w normie więc ja myślę że nie ma co na siłę szukać dziury w całym :) głowa do góry :)

Englein ja na samym początku ciąży po basenie załatwiłam sobie jakąś infekcję i czytała o naturalnych metodach i właśnie roztwór z sody był polecany zastosowałam i pomogło :) ale ja używałam na waciku.. ogólnie w ciąży chyba nasiadówki i gorące kąpiele nie są polecane..

Na wszelkie infekcje, nawet mały dyskomfort używałam nadmanganianu potasu. Tabletkę rozpuszczałam w wodzie i tą wodą się podmywałam . Nie zdarzyło się by mi nie pomogło. Ale to tak doraźne, bo wiadomo, w poważniejszych przypadkach najlepiej iść do lekarza.

Englein lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Ja dopiero nadrobilam. Wrócę tak na krótko do porodu rodzilam naturalnie i bardzo dobrze wspominam. Dostałam jako pieresza w szpitalu znieczulenie w kręgosłup. Mowili tylko kiedy mam przeć. Momentalnie doszłam do siebie od razu siadałam. Bardzo bym chciała rodzic naturalnie.

Dziewczyny mają racje jak cos kest w normie w gornej granicy to nie ma co sie martwić. Jak to mi dr powiedział musialoby byc wiecej niz jeden marker do tego aby podejrzewać jakąś wade. Gdy jest jedno to o tak nic jeszcze nie znaczy a u ciebie i tak jest w normie i to prawda ze im dziecko większe tym nt tez a ktory u ciebie tc?

Ja wizytę mam w poniedziałek i też już doczekać się nie moge! Jak kazda z nas...

wg USG 13tc i 5 dzień, wg OM 13tc i 1 dzień
    Szybko zleci do poniedziałku, trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:09

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zajrzałam sobie na 40 str i powiem Ci ANUSHKA, że podziwiam Cie za ogarnianie tego! Kolorki zrobione, nastepne wizyty powpisywane kurde naprawde sumiennie tu wszystko sledzisz! Ekstra!

anuschka, Anita12, Magdzia88, nataliad, kr0pka lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:
    wg USG 13tc i 5 dzień, wg OM 13tc i 1 dzień
    Szybko zleci do poniedziałku, trzymam kciuki :)
    To jest ostatni moment aby robic prenatalne wiec anagolicznie jesteś w górnej granicy norm

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdziwiłam, bo myślałam, że stomatolog kontrolnie jest normalnie bezpłatnie w ciąży, a LuxMed sobie liczy icon_confused.gif
    Współczuje ósemkowych problemów, ja załatwiłam sobie wcześniej, bo ostrzegali, że robią numery. Została mi jedna, ale już dawno wyszła i ma miejsce, bo miałam szóstkę wyrywaną, więc nie powinna sprawiać problemu.

Czułam w weekend kilka razy małe bulgotki, ale nie byłam pewna czy to mały pływak, nie powtórzyło się jeszcze, więc muszę czekać dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:24

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    To jest ostatni moment aby robic prenatalne wiec anagolicznie jesteś w górnej granicy norm
    właśnie tez mnie to pociesza i podobno te badania można robić do CRL 84mm u nas było 81mm wiec też już blisko granicy. Chociaż tak się złożyło, że po tym USG miałam rutynową wizytę u mojego prowadzącego i po zobaczeniu tych wyników baaaaardzo mocno sugerował mi PAPPE którą trzeba by było dziś było wykonać (max jutro), ale w sumie od początku mnie na nią namawiał, jednak od początku postanowiliśmy nie robić tego badania (i tak nie daje pewności) i nie dać się zwariować
    jesteście niezastąpione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:26

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda nie dają pewności to prawdopodobieństwo, też nie robiłam a lekarz nie widział potrzeby

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Właśnie zajrzałam sobie na 40 str i powiem Ci ANUSHKA, że podziwiam Cie za ogarnianie tego! Kolorki zrobione, nastepne wizyty powpisywane kurde naprawde sumiennie tu wszystko sledzisz! Ekstra!

Racja, racja Anuschka robi dobrą robotę :-) , żeby u Nas na Marcówkach też było ładnie :-) Dzięki :-* :-)

anuschka, Anita12, Englein lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:

hahah dzięki :D jak nas czytam to od razu zmieniam na stronie, bo potem żeby coś znaleźć to ciężko :) zazwyczaj mam dwie karty z przeglądarki w telefonie otwarte: forum aktualna strona i 40 :D

Nie będę oryginalna, ale przepadłam na ali <3 już złożyłam zamówienie na ubranka dla pieska :D Dobrze, że w komentarzach ludzie dodają zdjęcia to przynajmniej widać jak wyglądają na żywo :D

Anita12, Englein, m@rtynka, kr0pka, kark, Klarcia, Angie 232 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to wizyty też siedzisz? Wow podziwiam hihi możesz mnie tez wpisać na polowkowe 12.10

anuschka lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Racja, racja Anuschka robi dobrą robotę :-) , żeby u Nas na Marcówkach też było ładnie :-) Dzięki :-* :-)
    Jakby się udało to i mnie można wpisać na 15 marca ;-)

anuschka lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pisalam ze raczej chlopak po prenatalnych wiec poprosze na niebiesko byc :P
    hehe czarujmy by sie nic nie zmieniło bo to moje marzenie- synek :)

Nelus, anuschka, Paolina91, severi lubią tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za radę :) narazie temperatura sie zmniejsza wiec będę płukać i kontrolować i w razie czego jutro jeszcze pójdę :)
    A i wszystkim gratuluje nowych dobrych wieści :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam ukłony dla Anushki za solidną pracę ;)

A mnie można dla odmiany na czerwono ;) I też mam nadzieję, że nic już mojej dzidzi między nogami nie wyrośnie :D

anuschka, m@rtynka, Klarcia lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ