MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A i elugel można stosować maks 14 dni lub można kupić płyn eludril do płukania jamy ustnej. Z tego co pamiętam to chlorheksydyna zawarta w tych preparatach jest bezpieczna w ciąży. Zajmuję się naukowo stomatologia ale nie jestem stomatologiem. Więc warto doczytać ulotkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:30
-
Chyba właśnie to poczułam aaaaa ale się cieszę
coś jakby właśnie pływało- przekręcało się. Zobaczymy czy za kilka dni się powtórzy to wtedy będę pewna;) Ale radość
Anita12, severi, m@rtynka, Fipsik, taka_ja, kr0pka, Angie 232, fantasmagoriia, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero nadrobilam. Wrócę tak na krótko do porodu rodzilam naturalnie i bardzo dobrze wspominam. Dostałam jako pieresza w szpitalu znieczulenie w kręgosłup. Mowili tylko kiedy mam przeć. Momentalnie doszłam do siebie od razu siadałam. Bardzo bym chciała rodzic naturalnie.
Dziewczyny mają racje jak cos kest w normie w gornej granicy to nie ma co sie martwić. Jak to mi dr powiedział musialoby byc wiecej niz jeden marker do tego aby podejrzewać jakąś wade. Gdy jest jedno to o tak nic jeszcze nie znaczy a u ciebie i tak jest w normie i to prawda ze im dziecko większe tym nt tez a ktory u ciebie tc?
Ja wizytę mam w poniedziałek i też już doczekać się nie moge! Jak kazda z nas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:50
Mart_, kark lubią tę wiadomość
-
Dziunka wrote:Hej dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych wizyt
Mart_ wydaje mi się że tak jak dziewczyny piszą może poprostu za późno już to badanie a z drugiej strony lekarz powiedział że mieści się w normie więc ja myślę że nie ma co na siłę szukać dziury w całymgłowa do góry
Englein ja na samym początku ciąży po basenie załatwiłam sobie jakąś infekcję i czytała o naturalnych metodach i właśnie roztwór z sody był polecany zastosowałam i pomogłoale ja używałam na waciku.. ogólnie w ciąży chyba nasiadówki i gorące kąpiele nie są polecane..
Na wszelkie infekcje, nawet mały dyskomfort używałam nadmanganianu potasu. Tabletkę rozpuszczałam w wodzie i tą wodą się podmywałam . Nie zdarzyło się by mi nie pomogło. Ale to tak doraźne, bo wiadomo, w poważniejszych przypadkach najlepiej iść do lekarza.Englein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartap88 wrote:Ja dopiero nadrobilam. Wrócę tak na krótko do porodu rodzilam naturalnie i bardzo dobrze wspominam. Dostałam jako pieresza w szpitalu znieczulenie w kręgosłup. Mowili tylko kiedy mam przeć. Momentalnie doszłam do siebie od razu siadałam. Bardzo bym chciała rodzic naturalnie.
Dziewczyny mają racje jak cos kest w normie w gornej granicy to nie ma co sie martwić. Jak to mi dr powiedział musialoby byc wiecej niz jeden marker do tego aby podejrzewać jakąś wade. Gdy jest jedno to o tak nic jeszcze nie znaczy a u ciebie i tak jest w normie i to prawda ze im dziecko większe tym nt tez a ktory u ciebie tc?
Ja wizytę mam w poniedziałek i też już doczekać się nie moge! Jak kazda z nas...
wg USG 13tc i 5 dzień, wg OM 13tc i 1 dzień
Szybko zleci do poniedziałku, trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:09
-
Właśnie zajrzałam sobie na 40 str i powiem Ci ANUSHKA, że podziwiam Cie za ogarnianie tego! Kolorki zrobione, nastepne wizyty powpisywane kurde naprawde sumiennie tu wszystko sledzisz! Ekstra!
anuschka, Anita12, Magdzia88, nataliad, kr0pka lubią tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
nick nieaktualnyJa się zdziwiłam, bo myślałam, że stomatolog kontrolnie jest normalnie bezpłatnie w ciąży, a LuxMed sobie liczy
Współczuje ósemkowych problemów, ja załatwiłam sobie wcześniej, bo ostrzegali, że robią numery. Została mi jedna, ale już dawno wyszła i ma miejsce, bo miałam szóstkę wyrywaną, więc nie powinna sprawiać problemu.
Czułam w weekend kilka razy małe bulgotki, ale nie byłam pewna czy to mały pływak, nie powtórzyło się jeszcze, więc muszę czekać dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:24
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartap88 wrote:To jest ostatni moment aby robic prenatalne wiec anagolicznie jesteś w górnej granicy norm
jesteście niezastąpioneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:26
-
Paolina91 wrote:Właśnie zajrzałam sobie na 40 str i powiem Ci ANUSHKA, że podziwiam Cie za ogarnianie tego! Kolorki zrobione, nastepne wizyty powpisywane kurde naprawde sumiennie tu wszystko sledzisz! Ekstra!
Racja, racja Anuschka robi dobrą robotę, żeby u Nas na Marcówkach też było ładnie
Dzięki :-*
anuschka, Anita12, Englein lubią tę wiadomość
-
Paolina91 wrote:Właśnie zajrzałam sobie na 40 str i powiem Ci ANUSHKA, że podziwiam Cie za ogarnianie tego! Kolorki zrobione, nastepne wizyty powpisywane kurde naprawde sumiennie tu wszystko sledzisz! Ekstra!
hahah dziękijak nas czytam to od razu zmieniam na stronie, bo potem żeby coś znaleźć to ciężko
zazwyczaj mam dwie karty z przeglądarki w telefonie otwarte: forum aktualna strona i 40
Nie będę oryginalna, ale przepadłam na alijuż złożyłam zamówienie na ubranka dla pieska
Dobrze, że w komentarzach ludzie dodają zdjęcia to przynajmniej widać jak wyglądają na żywo
Anita12, Englein, m@rtynka, kr0pka, kark, Klarcia, Angie 232 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
To i ja dołączam ukłony dla Anushki za solidną pracę
A mnie można dla odmiany na czerwonoI też mam nadzieję, że nic już mojej dzidzi między nogami nie wyrośnie
anuschka, m@rtynka, Klarcia lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g