MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziekuje Wam bardzo, uspokoilyscie mnie
Tak to prawda ze NT wzrasta wraz z wielkością malucha. Mam nadzieje ze bedzie Ok juz nawet nie mam siły o tym myślec
A i ten dr powiedział zeby ścian jeszcze nie malować, ani nie kupować ubranek, ale bardziej mu wyglada na dziewczynkęAnita12 lubi tę wiadomość
-
Mart_ wrote:Dziekuje Wam bardzo, uspokoilyscie mnie
Tak to prawda ze NT wzrasta wraz z wielkością malucha. Mam nadzieje ze bedzie Ok juz nawet nie mam siły o tym myślec
A i ten dr powiedział zeby ścian jeszcze nie malować, ani nie kupować ubranek, ale bardziej mu wyglada na dziewczynkę
Nie martw się, będzid OK
Haha ja ściany na szczęscie planuje w miarę neutralne więc jak się nie będzie chciało ujawnić to trudnoEwa, Mart_ lubią tę wiadomość
-
misia_ wrote:Długo to fakt.
Mógł Ci napisać na skierowaniu że pilne. Albo jak będziesz się umawiać to powiedz ze w ciąży i chcesz szybciej bo badanie niepewnie wyszło ewentualnie prywatnie
właśnie nie dał mi wcale skierowania . Dziś byłam u rodzinnej i to ona mi dała . Dzwoniła do rejestracji i Pani powiedziała,że mam dzzwonić w piatek od rana kiedy będzie Pani Doktor endokrynolog, wtedy ktoś podejdzie i zapyta co z moim przypadkiem, więc najprawdopodobniej w piątek może się dostanę, bo do w sumie nie ma na co czekać jak ciąża . -
Pamiętam, że przed zajściem w ciążę zdarzyło mi się złapać "infekcje" przez wkładki zapachowe. Bardzo bolał mnie pęcherz, i ogólnie trochę mnie szczypało na dole. Przestałam używać tych zapachowych wkładek i po kłopocie. A normalnie nie mogłam zrobić siku tak mnie bolało
-
Hej dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych wizyt
Mart_ wydaje mi się że tak jak dziewczyny piszą może poprostu za późno już to badanie a z drugiej strony lekarz powiedział że mieści się w normie więc ja myślę że nie ma co na siłę szukać dziury w całymgłowa do góry
Englein ja na samym początku ciąży po basenie załatwiłam sobie jakąś infekcję i czytała o naturalnych metodach i właśnie roztwór z sody był polecany zastosowałam i pomogłoale ja używałam na waciku.. ogólnie w ciąży chyba nasiadówki i gorące kąpiele nie są polecane..
Mart_, Englein lubią tę wiadomość
-
Oriaana wrote:właśnie nie dał mi wcale skierowania . Dziś byłam u rodzinnej i to ona mi dała . Dzwoniła do rejestracji i Pani powiedziała,że mam dzzwonić w piatek od rana kiedy będzie Pani Doktor endokrynolog, wtedy ktoś podejdzie i zapyta co z moim przypadkiem, więc najprawdopodobniej w piątek może się dostanę, bo do w sumie nie ma na co czekać jak ciąża .
-
Mart_ moj jeden maluch mial NT 2,1 przy 69 mm i zaden lekarz mi nie powiedzial ze to cos niepokojacego, mnie samej tez przez mysl to nie przeszlo, jesli kosc nosowa jest widoczna to jest dobrze nie ma co sie martwic
pamietaj ze dzieci czuja nasze nerwy
tez bym chciala ubierac dzieci w neutralne kolory ale po przejsciu kilku skepow widze ze to wcale nie jest takie proste, widze cos ciekawego a tu tylko kolor rozowy albo niebieski do wyboru ewentualnie bialy.Ewa, Mart_ lubią tę wiadomość
-
severi wrote:Witam wszystkie
w zębie zrobił się stan zapalny i mam 37,5 stopni, kiedy najlepiej się wybrać do lekarza? Może któraś miała kiedyś taką sytuacją?
Severi nie miałam takiej sytuacji, ale wydaje mi sie ze do dentysty lub lekarza jak najszybciej nie ma na co czekac. A bolał Cie wczesniej ten ząb?Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
severi wrote:Witam wszystkie
w zębie zrobił się stan zapalny i mam 37,5 stopni, kiedy najlepiej się wybrać do lekarza? Może któraś miała kiedyś taką sytuacją?
-
byłam u trzech stomatologów no i wszyscy że w ciąży muszą sobie sodą oczyszczoną płukać co jak narazie jest tylko gorzej
No spuchło trochę ale jest to od strony języka więc mniej widać bardziej czuć przy dotykuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 18:41
-
nick nieaktualnydziękuje Wam!
właśnie mój mąż też mówi, że szukam dziury w całym
"chyba dziewczynka" macha wszystkim ciociom lewą rączką (prawą też ma, może tu nie widać ale ma:))
severi, m@rtynka, MatyldaG, Aarizona, Angie 232, czirisz, kr0pka, Ewa, anuschka, Fipsik, milagro, Englein, Czarnuszka, chloet, Athia, Anita12, Marynia991, Paolina91, Marrtusia, Tosia 1981, Magdzia88, nataliad, taka_ja, misia_, kark, Klarcia, fantasmagoriia, Vaina, Mimi86, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
severi wrote:byłam u trzech stomatologów no i wszyscy że w ciąży muszą sobie sodą oczyszczoną płukać co jak narazie jest tylko gorzej
No spuchło trochę ale jest to od strony językowej więc mniej widać bardziej czuć przy dotyku
Biedna, wiem co przezywasz. U mnie ósemka nie mogła wyjść bo dziąsło jej przeszkadzało i to był koszmar. Oprócz tego, zaczęło się wszystko paprać do tego miałam szczękościsk. Mnie pomógł chirurg-stomatolog, rozprawił się z dziąsłem, które powodowało stan zapalny. Później kazał plukac jame ustną Dentoseptem albo Merdiol (tylko z tym to trzeba ostrożnie).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny