Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo, uspokoilyscie mnie :)
    Tak to prawda ze NT wzrasta wraz z wielkością malucha. Mam nadzieje ze bedzie Ok juz nawet nie mam siły o tym myślec
    A i ten dr powiedział zeby ścian jeszcze nie malować, ani nie kupować ubranek, ale bardziej mu wyglada na dziewczynkę :)

Anita12 lubi tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:
    Dziekuje Wam bardzo, uspokoilyscie mnie :)
    Tak to prawda ze NT wzrasta wraz z wielkością malucha. Mam nadzieje ze bedzie Ok juz nawet nie mam siły o tym myślec
    A i ten dr powiedział zeby ścian jeszcze nie malować, ani nie kupować ubranek, ale bardziej mu wyglada na dziewczynkę :)

Nie martw się, będzid OK :)

Haha ja ściany na szczęscie planuje w miarę neutralne więc jak się nie będzie chciało ujawnić to trudno :D

Ewa, Mart_ lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Długo to fakt.
    Mógł Ci napisać na skierowaniu że pilne. Albo jak będziesz się umawiać to powiedz ze w ciąży i chcesz szybciej bo badanie niepewnie wyszło ewentualnie prywatnie

właśnie nie dał mi wcale skierowania . Dziś byłam u rodzinnej i to ona mi dała . Dzwoniła do rejestracji i Pani powiedziała,że mam dzzwonić w piatek od rana kiedy będzie Pani Doktor endokrynolog, wtedy ktoś podejdzie i zapyta co z moim przypadkiem, więc najprawdopodobniej w piątek może się dostanę, bo do w sumie nie ma na co czekać jak ciąża .

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po dzisiejszej wizycie chyba zacznę jakieś ubranka już wybierać ;-) ja i tak nie jestem raczej matka która córkę będzie ubierać tylko w róż. Więc takie neutralne kolory powybieram ;-)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Ewa
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że przed zajściem w ciążę zdarzyło mi się złapać "infekcje" przez wkładki zapachowe. Bardzo bolał mnie pęcherz, i ogólnie trochę mnie szczypało na dole. Przestałam używać tych zapachowych wkładek i po kłopocie. A normalnie nie mogłam zrobić siku tak mnie bolało :-\

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Mart_ wydaje mi się że tak jak dziewczyny piszą może poprostu za późno już to badanie a z drugiej strony lekarz powiedział że mieści się w normie więc ja myślę że nie ma co na siłę szukać dziury w całym :) głowa do góry :)

Englein ja na samym początku ciąży po basenie załatwiłam sobie jakąś infekcję i czytała o naturalnych metodach i właśnie roztwór z sody był polecany zastosowałam i pomogło :) ale ja używałam na waciku.. ogólnie w ciąży chyba nasiadówki i gorące kąpiele nie są polecane..

Mart_, Englein lubią tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    właśnie nie dał mi wcale skierowania . Dziś byłam u rodzinnej i to ona mi dała . Dzwoniła do rejestracji i Pani powiedziała,że mam dzzwonić w piatek od rana kiedy będzie Pani Doktor endokrynolog, wtedy ktoś podejdzie i zapyta co z moim przypadkiem, więc najprawdopodobniej w piątek może się dostanę, bo do w sumie nie ma na co czekać jak ciąża .
    Jezeli masz skierowanie do endokrynologa to powinni Cie przyjac od razu. Maja obowiazek przyjac kobiete w ciazy jesli ma skierowanie. Jesli w rejestracji do endo Ci powiedza ze nie przyjmie bo nie ma miejsc juz to mow ze znasz swoje prawa I popros o rozmowe z lekarzem. Mnie kiedys z poradni babka z rejestracji chciala zbyc bym przyszla innego dnoa ale uslyszala to lekarka I powiedziala ze kobiete w ciazy musi przyjac.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ moj jeden maluch mial NT 2,1 przy 69 mm i zaden lekarz mi nie powiedzial ze to cos niepokojacego, mnie samej tez przez mysl to nie przeszlo, jesli kosc nosowa jest widoczna to jest dobrze nie ma co sie martwic :) pamietaj ze dzieci czuja nasze nerwy :)

tez bym chciala ubierac dzieci w neutralne kolory ale po przejsciu kilku skepow widze ze to wcale nie jest takie proste, widze cos ciekawego a tu tylko kolor rozowy albo niebieski do wyboru ewentualnie bialy.

Ewa, Mart_ lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :) w zębie zrobił się stan zapalny i mam 37,5 stopni, kiedy najlepiej się wybrać do lekarza? Może któraś miała kiedyś taką sytuacją?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 18:15

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Witam wszystkie :) w zębie zrobił się stan zapalny i mam 37,5 stopni, kiedy najlepiej się wybrać do lekarza? Może któraś miała kiedyś taką sytuacją?

Severi nie miałam takiej sytuacji, ale wydaje mi sie ze do dentysty lub lekarza jak najszybciej nie ma na co czekac. A bolał Cie wczesniej ten ząb?

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro tak niestety wyżyna się 8 i mówią że nic się z tym nie da zrobić (4 lekarzy strasznie mało pomocni :) ) bardziej mnie martwi gorączka bo z zębem to ogólni nikt mi nie chce pomóc a tu się zaczyna coś dziać i zaczynam się grubo niepokoić

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi niestety tak się dzieje przy wychodzeniu ósemek. Dobrze, że jeszcze nie spuchła ci ta strona...

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • blekitna Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Trzeba jak najszybciej do stomatologa gnac. Koniecznie powiedz, że jesteś w ciąży żeby nie robił rtg oraz powinnaś dostać jakiś antybiotyk bezpieczny w ciąży.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • severi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zastanawiam się czy po prostu im na chama do szpitala nie przyjść i niech coś robią bo słyszałam że gorączka jest niebezpieczna

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u trzech stomatologów no i wszyscy że w ciąży muszą sobie sodą oczyszczoną płukać co jak narazie jest tylko gorzej :(
    No spuchło trochę ale jest to od strony języka więc mniej widać bardziej czuć przy dotyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 18:41

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Wam! :) właśnie mój mąż też mówi, że szukam dziury w całym

"chyba dziewczynka" macha wszystkim ciociom lewą rączką (prawą też ma, może tu nie widać ale ma:))

f73c06ece3cd36e3med.jpg

severi, m@rtynka, MatyldaG, Aarizona, Angie 232, czirisz, kr0pka, Ewa, anuschka, Fipsik, milagro, Englein, Czarnuszka, chloet, Athia, Anita12, Marynia991, Paolina91, Marrtusia, Tosia 1981, Magdzia88, nataliad, taka_ja, misia_, kark, Klarcia, fantasmagoriia, Vaina, Mimi86, Wonderwall lubią tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    byłam u trzech stomatologów no i wszyscy że w ciąży muszą sobie sodą oczyszczoną płukać co jak narazie jest tylko gorzej :(
    No spuchło trochę ale jest to od strony językowej więc mniej widać bardziej czuć przy dotyku

Biedna, wiem co przezywasz. U mnie ósemka nie mogła wyjść bo dziąsło jej przeszkadzało i to był koszmar. Oprócz tego, zaczęło się wszystko paprać do tego miałam szczękościsk :-\. Mnie pomógł chirurg-stomatolog, rozprawił się z dziąsłem, które powodowało stan zapalny. Później kazał plukac jame ustną Dentoseptem albo Merdiol (tylko z tym to trzeba ostrożnie).

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi ja bym poszla do dentysty i powiedziala ze jest gorzej, nie ma w sumie na co czekać albo tak jak mówisz do szpitala żeby zbić chociaż tą gorączkę
    biedna, współczuję Ci trzymaj się!

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart ;] a jakie macie CRL ?

Ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Mart ;] a jakie macie CRL ?
    81mm

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ