MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mój jak wychodzi rano do pracy to się zawsze przytula do brzucha i cos tam gada, ale nie zwracam uwagi co, bo jednym okiem śpie
pewnie przy 3 dziecku to by to tak nie było, ale że pierwsze to się radujeMagdzia88, taka_ja, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Ja też polecam pastę do zębów. 2-4 dni i po opryszczce.
Mówią też, że maść cynkowa się sprawdza.
Spróbuje z tą pastą do zębów-nie będzie mi przynajmniej śmierdziała tak jak ten czosnek
zawsze stosowałam na opryszczkę maści apteczne ale one też pomagały dopiero po kilku dniach a ja chciałam teraz ten proces nieco przyspieszyć, najwyraźniej się nie da tak z dnia na dzień.
Muszę uzbroić się w cierpliwość.
dzięki za radyCzarnuszka lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Nelly, nie przypuszczałam, że po ciąży z Livką będziesz mieć jeszcze fajniejszy tyłek, a tu proszę, takie zaskoczenie
J.Lo może się przy Tobie schować!
Czy fajniejszy to nie wiem ale na pewno jeszcze większy. Pocieszam się że do Kardashianki mi jeszcze daleko hehehe -
mój mąż mi się ostatnio pytał co mi sie stalo czy sie przerwocilam czy cos bo mam siniaki na piersiach
w sumie w kolo sutkow mam takie ciemniejsze plamy i rzeczywiscie wygladaja jak siniaki
Vaina zazdroszcze ze mozesz na golasa biegac mi tak zimno ze smaruje sie na predkosci a potem mi sie bluzki lepia bo nie moge wytrzymac zeby sie wchlonely te kremyVaina lubi tę wiadomość
-
Ja mam w tej ciąży opryszczke już poraz czwarty i używam maści Abreva albo właśnie pasty do zębów. Ogolnie czuje się dosyć anemicznie i popsula mi się cera, wypadają włosy i łamią paznokcie... biorę witaminy i jem bardzo zdrowo. Tym razem maluszek wysysa że mnie wszystkie soki
-
ja mam paznokcie jak skały, a z włosami tez mis ie cos porobilo, kiedys musialam codziennie umyc bo tak mi sie przetluszczaly a teraz 3-4 dni a one zajebiste mogloby tak zostac
z cera troche gorzej ale to pewnie tez od ilosci slodyczy ktore jem a najgorzej to mi dekold wysypalo ;/
-
MatyldaG wrote:Nelus juz chyba wiemy kto zostanie nasza miss marca 2017
Oooo nieee tylko nie miss, to dla mnie za duża presja no i musiałabym walczyć o pokój na ziemi! Hahaha
Ps. Ja mam cicha nadzieje na lutowe rozwiązanie hihikark lubi tę wiadomość
-
Mi tydzień temu też wyskoczyła niewielka opryszczka, to już druga w ciąży. Smarowałam tylko pastą do zębów bo ona dosyć szybko ja obsusza. Włosy też mi się teraz pogorszyły i wypadają. Gdyby nie odżywka to w dotyku byłyby jak siano. Nigdy nie miałam problemów z cerą ale ostatnio wyczuwałam takie małe grudki na czole i chyba po słodkim mi tak wyskakują więc muszę ograniczać słodkości.
-
Kurde tyle z Was tu choruje, że aż zaczęłam myslec co by tu zrobic zeby sie jakos uchronic przed przeziebieniem... Czosnek odpada bo odrzucilo mnie od niego w ciazy zupelnie. Zawsze lubilam sosy czosnkowe itp a teraz zapach doprowada mnie do mdlosci
Pije ktoras z Was wode z miodem codziennie rano na czczo? Daje to cos? Mamy znajomego ktory ma pasieke wiec miodek ze sprawdzonego zrodla... Poszperalam po necie i sa dwie wersje jedni zeby rozpuszczac w cieplej wodzie i wypijac od razu inni zeby rozmieszac odstawic na noc i wypijac rano... hmmm
11.02.2016r Aniołek
-
ja od dzisiaj zaczęłam kurację - czyli wczoraj na wieczór wlałam pół szklanki przegotowanej chłodnej wody i do tego łyżka miodu a rano wcisnęłam troszkę cytryny i wypiłam
podobno miód powinno się wypić dopiero na drugi dzień, tak mi mówili pszczelarze na targach miodu
powinno się to wypijać na czczo no ale ja od rana muszę wziąć euthyrox, który popijam wodą, więc tą miksturę wypiłam trochę później.Dominik
-
A co do slodkosci ;P Moj lekarz ma OBŁĘD na punkcie hemoglobiny mimo ze dwa razy mialam dobre wyniki, potem odpuscil mi badania i dopiero teraz dostalam znow skierowanie to on ciagle gada o tym zeby jesc duzo czzerwonego miesa, zeby nie dac sie zachciankom tylko myslec o tym zeby jesc zdrowo zeby odpuscic kurczaka i jesc wolowine albo wieprzowine, ze lepiej dwa kawalki miesa niz ziemniki i bla bla bla.. No i ostatnio wyskoczyl zebyograniczac slodycze najlepiej nie jesc wogole (!!!) bo to przeszkadza w wchlanianiu sie zelaza zy cos tam... Na moje nieszczęście byl ze mna mąż ktory sluchal tego az zbyt uwaznie... Teraz najchetniej karmil by mnie tylko i wylacznie schabami od rana do wieczora a jak sobie wezme male ciasteczko to patrzy na mnie jak bym puszke z piwem otwierala ;P MASAKRA! Wasi lekarze tez tak cisna na to mieso i slodycze?
MatyldaG, taka_ja, kr0pka, kark lubią tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
O matko Paolina rzeczywiście ten twój lekarz ma schize na punkcie tej hemoglobiny
Ja bym nie mogła ciągle miecha jeść blee. Wydaje mi się ze dieta powinna być urozmaicona i wszystko z umiarem. Ja chodzę do dwóch lekarzy i jeszcze żaden nie kazał mi ograniczyć słodyczy i jeść mięsa. Tym bardziej ze masz wyniki w normie
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Vaina wrote:Neluś to widzę że podobnie Ci się marzy jak mi - ja marzę o końcówce lutego- może być tak jak wychodzi z usg czyli 24
Ale wiadomo jak z tym bywa :p
a ja marzę o tym, żeby urodzić po terminie i to dwa tygodnie czyli 1ego kwietnia, super datamam koleżankę, która się urodziła tego dnia i jest wspaniałą osobą
moja mama wszystkie ciąże przenosiła więc jest opcja, że ja może też...Vaina, Klarcia lubią tę wiadomość
Dominik
-
url=https://naforum.zapodaj.net/c54dad0d473c.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c54dad0d473c.jpg[/url]
A to mój w 14 tygodniu.
Mój M, któregoś dnia powiedział, że mam brzuch jak w 6 miesiącu.
Na tym zdjęciu nie widać ale na innych faktycznie tak wyglada. Wszystko zależy od ujęcia. Tylko, które prawdziwe?mam nadzieję, że dodałam to prawdziwe
Vaina, Czarnuszka, MatyldaG, taka_ja, Klarcia, kr0pka, severi, czirisz, Marrtusia, m@rtynka, nataliad, misia_, jenny88, fantasmagoriia, kark, coffee lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:Matylda właśnie tak samo miałam w poprzednich ciazach, super włosy, cera i paznokcie. A w tej na odwrót, jakby brakowało mi jakiś skladnikow odżywczych