X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    A co do slodkosci ;P Moj lekarz ma OBŁĘD na punkcie hemoglobiny mimo ze dwa razy mialam dobre wyniki, potem odpuscil mi badania i dopiero teraz dostalam znow skierowanie to on ciagle gada o tym zeby jesc duzo czzerwonego miesa, zeby nie dac sie zachciankom tylko myslec o tym zeby jesc zdrowo zeby odpuscic kurczaka i jesc wolowine albo wieprzowine, ze lepiej dwa kawalki miesa niz ziemniki i bla bla bla.. No i ostatnio wyskoczyl zebyograniczac slodycze najlepiej nie jesc wogole (!!!) bo to przeszkadza w wchlanianiu sie zelaza zy cos tam... Na moje nieszczęście byl ze mna mąż ktory sluchal tego az zbyt uwaznie... Teraz najchetniej karmil by mnie tylko i wylacznie schabami od rana do wieczora a jak sobie wezme male ciasteczko to patrzy na mnie jak bym puszke z piwem otwierala ;P MASAKRA! Wasi lekarze tez tak cisna na to mieso i slodycze?
    Mój lekarz ma gdzieś co ja jem. Jestem bardzo osłabiona i zastanawiam się właśnie czy nie brakuje mi żelaza.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita - oj mój mąż jakby zobaczył Twoje zdjęcie to by zainteresowało go to, co z tyłu czyli meble które masz, on uwielbia drewno :) u nas drewniane i podłogi i drzwi wewnętrzne, okna, stół, krzesła i niedługo łóżko :P Wy też drewnolubni? :)

ja mam brzuszek mniejszy... mały jeszcze

Anita12 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak jak myslalam ten mój ma jakis swoj obłęd na tym punkcie ;P Bez kitu on o tym miesie gada mi CO WIZYTE! A ja osobiscie fanka wieprzowiny i wolowiny nie jestem... Jednak wole tego kurczaczka :D Ale od czasu do czasu jem dla spokoju psychicznego. Ze slodyczami na poczatku ciazy nie mialam problemu bo mnie odrzucalo ale od jakiegos czasu jest juz spoko i jak nie zjem chociaz jakiegos malego ciasteczka czy cukiereczka codziennie to mnie ciagnie i ciagle o tym mysle ;P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie lekarz powiedzial zebym nikogo w kolo nie sluchala ze mam jesc to a tego nie bo to zdrowe a to nie, tylko mam jesc na co mam ochote, bo organizm ponoc sam z siebie tez sie domaga tego co potrzebuje, jak chce caly tydzien jesc rybe a nastepny same ziemniaki z kwasnym mlekiem to tak mam jesc ;p
    o slodyczach nic nie mowil i nie pytalam, ostatnio mi troche przeszlo i jem ich ciut mniej niz np dwa, trzy tygodnie temu

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Englein Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Dzień dobry :)

Nelus piękny brzucho :)

Nie to co ja - dalej 2 - ciążowy i ciążowy inaczej :P ale fakt, zaczyna siè już trochę stapiać jeden z drugim :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e17acea1a42.jpg
    No to mam podobnie :) hehe nie martw sie, polacza sie :)

kr0pka, MatyldaG lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się przypomniało, że śniło mi się dzisiejszej nocy, że walczyłam z kotem ... :) Boże co za głupi sen, nawet kota nie mam :)

czirisz lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Mysłowic to nie mam pojecia a na lubinowej koleżanka rodziła - niby zadowolona szpital piękny jak hotel wyglada ale po cc leżała 2 tyg bo ja bakteria zarazili i rana sie zle goiła a inna laska wróciła z krwotokiem bo cos zle poczyscili No i jakby byly komplikacje to przewożą do innego szpitala, także ja bym sie grubo zastanowiła.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjem coś słodkiego to zaraz mi niedobrze, więc w zasadzie w ogóle do słodyczy nie podchodzę.

Ostatnio miałam ochotę na moje ulubione lody bakaliowe Grycana, więc kupiłam...zjadłam 3 łyżki i zrobiło mi się niedobrze...i tyle było z mojej ochcoty :/

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry doczytalam :)

Czas zie za cos wziac imoze jakis spacer,zeby dotlenic siebie i malucha :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Anita - oj mój mąż jakby zobaczył Twoje zdjęcie to by zainteresowało go to, co z tyłu czyli meble które masz, on uwielbia drewno :) u nas drewniane i podłogi i drzwi wewnętrzne, okna, stół, krzesła i niedługo łóżko :P Wy też drewnolubni? :)

ja mam brzuszek mniejszy... mały jeszcze
    Oj tak, ja szczególnie. Uwielbiam naturę a co za tym idzie drewno. A w tle to sosnowe meble w naszej sypialni :-) to akurat garderoba ale jeszcze jest komoda mała szafa, łóżko, stoliki nocne. Dość nietypowo bo teraz wszystko białe, szare modne. My odstajemy :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    to mój jak ostatnio wróciłam do domu to powiedziałam "jeesteeeem" a on chyba powinnaś była powiedzieć "jesteśmy" :P ale do brzucha nie gada jeszcze :P
    Teżwczoraj pierwszy raz użyłam jako my :). Co prawda przez smsa bo mąż oczywiście w delegacji, ale dziś wraca.
    Co gorsze miał zacząć urlop, ale szef go ubłagał i przesuwa o miesiąc. Ja nie wiem czy on to wytrzyma :( kasa się przyda, ale kurcze zdrowie :(. A w przyszłym tyg nie będzie go całe dni. Sama będę musiała chyba z nim pojechać, bo nie wiem czy tyle wytrzymam.

Patrzyłam na wyniki krwi, kilka rzeczy mam poniżej normy, ostatnio były lepsze, więc w poniedziałek bedę z położną obmyślała plan czy ratować ją czy jest w porządku.

• severi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi słodyczami i żelazem to dziwne bo jak oddawałam krew to zawsze dają czekolade bo ma żelazo. I właśnie wszyscy łącznie z lekarzami mówili żeby jeść...

kark lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam mamę żeby zrobiła mi wigilijnego karpia hihihi. Pierwsza cześć nie przyjeła się za dobrze, ale smak pozostał, więc powiedziałam, że nie daruje popiłam colą rozgazowaną, odpoczełam i zjadłam kolejny kawałek i niech zostanie ze mną jak najdłużej :D

Zawsze mam batonika przy sobie, jak tylko poczuję, że coś jest nie tak to haps i jakoś do przetrwania :)

taka_ja lubi tę wiadomość

• Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja mam w tej ciąży opryszczke już poraz czwarty i używam maści Abreva albo właśnie pasty do zębów. Ogolnie czuje się dosyć anemicznie i popsula mi się cera, wypadają włosy i łamią paznokcie... biorę witaminy i jem bardzo zdrowo. Tym razem maluszek wysysa że mnie wszystkie soki

No to nie jestem sama mam wszystko to co ty,i tak samo od końca 2 mies łykam witaminki i staram się zdrowo odżywiać, a najgorsze jak czytam w kalendarzu, że teraz włosy powinnam mieć piękne paznokcie twarde cerę gładką aż się przykro robi ;/

według zabobonów powinnam mieć drugą córkę która mi urodę skrada, oby to były tylko zabobony :D bo już jedną córę mam, teraz po cichu marzę o synu...

malotka, Nelus lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też średnio w tej ciąży, dwa przeziębienia już miałam, w tym jedno z oprychą. Jakikolwiek kolorowy kosmetyk na twarzy = wysyp pryszczy (gdzie do tej pory na cerę nigdy nie narzekałam), włosy mi lecą strasznie.

I z zabobonów nici, bo u mnie będzie syn. :D

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w to nie wierze :-)
    Z córka w ciazy wygladalam bardzo dobrze do samego konca i nie mialam problemow ani z cera ani z włosami. Przytyłam w ciąży 5 kg i kazdy mowil ze wygladam na chłopca:-)
    Teraz za to w 13 tyg wyszedł chłopiec na 90% i ciagle mam jakies krostki na twarzy albo dekoldzie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:31

malotka lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) szamańska mikstura chyba zadziałała, bo dzisiaj nie boli mnie gardło :-) został mi tylko katar i lekkie zmęczenie, ale to jest do przeżycia.

U mnie brzuch raz widać raz nie. Teraz tak na siebie patrzę to tylko lekko odstaje, jakbyb go prawie nie było. A wczoraj wieczorem jak leżałam to miałam wrażenie, że w moim brzuchu ktoś sobie urządza skoki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:34

kr0pka, chloet lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Neluś to widzę że podobnie Ci się marzy jak mi - ja marzę o końcówce lutego- może być tak jak wychodzi z usg czyli 24 :D
    Ale wiadomo jak z tym bywa :p

Taaa. ja z om miałabym na na 20 lutego tylko z usg wyszedł 1 marzec. Zdziwiłam abym sie jakbym do marca donosiła

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    moze jakis witaminek Ci brakuje?

No właśnie ale jakich. Suplementy biorę i codziennie pije koktajle z warzyw i owoców (mam na ich punkcie bzika), wcinam mięso, pelnozbozowe pieczywo, dużo jogurtów, serów mleka... nie wiem co ja pomijam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:41

201703012752.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    A gdzie w Poznaniu chcesz rodzić? Bo ja też w Poznaniu będę rodzić. ;)

Polna.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ