MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak bylam córka w ciazy to marzyły mi sie rurki ciazowe i kupilam sobie taki w HM roz 34 i do konca ciazy nigdy ich nie zalozylam bo ten pas byl ciagle na mnie za duzy i wiecznie zjezdzał mi z brzucha wiec sprzedlam nowe z metka kolezance:-)Karolina12345
-
oo Boooziu rozmiar 34.. ach.. jak ja bym chciała chociaż 38 znowu mieć
dla mnie najlepszą dietą odchudzająca były praktyki na Majorce.. a wystarczyło, że wrócilam, usiadłam za biurkiem i dzień dobry kilogramy. Nic tylko zmienić pracę.. a najlepiej i klimat przy okazji -
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciąży 11kg na plus. Teraz jeszcze nic,mam wahania po 200-300gram. Staram się jeść zdrowo, ale jak mam ochoty na chipsy to zjem mała paczkę. Także wszystko ale z umiarem. Nie ćwiczę, bo od samego początku musiałam leżeć i teraz trochę się boję. Mam w planach zacząć chodzić na basen lub gimnastykę dla ciężarnych. Na następnej wizycie będę się pytać czy bez problemu juz mogę
Co do cery to też mam tragedie, szczególnie jak były upały, teraz ciut lepiej ale oczyszczam 2 razy dziennie hipoalergicznym płynem micelarnym z Garniera. Za to łupież straszny dostałam pomimo ze nigdy wcześniej nie miałam
I skóra głównie nóg bardzo sucha. Od początku września używam oliwke z hippa dla kobiet w ciąży. Jest super. Zawiera tylko naturalne oleje, żadnej parafiny, szybko się wchłania i jest wydajna
-
Ja już też przytyłam kilka dobrych kg a szczupła nie jestem i nie jem jakos źle, wydaje mi się że w miare rozsądkowo. Lecz w mojej rodzinie to chyba geny- mama i siostra w ciąży tyły po 20-30 kg a zaraz po to zrzucały ale one z natury są szczupłe a ja figura po tatusiu;(
-
nick nieaktualnyJa zanim się dowiedziałam o ciąży, to mi zdiagnozowali PCOS. W ciągu 6 miesięcy od odstawienia tabletek przytyłam jakieś 20 kg mimo aktywności (bieganie i krosfity) i ogarnięcia z jedzeniem
Zanim lekarka wprowadziła mi jakiekolwiek leki, które mogłyby pomóc z tą wagą, to przyszłam z pozytywnym testem.
Teraz, już w ciązy kolejne dwa kg mam. Mam nadzieje, że nie dorobię sie kolejnych 20A jak na złość, na początku ciąży przypałętały się jakieś przeziębienia, totalne osłabienie i teraz spacer mi sprawia niemały problem
Mam nadzieję, że przejdzie i że chociaż trochę na jakiejś może jodze dla ciężarnych się pogibam.
-
Karolina12345 a ja mam takie pytanie, jeśli kobieta przed ciąża nie ćwiczyła, ale teraz chciałbym się więcej ruszać. To czy może np. wykonywać jakieś ćwiczenia dla ciężarnych? Pytań bo spotkałam się z opinią, że jeśli nie było wcześniej żadnej aktywności to ciąża nie jest najlepszym momentem, żeby rozpoczynać. Wiadomo nie chodzi mi o bieganie teraz po parę kilometrów. Ale coś w ramach rozsądku?.
-
Ja z aktywności które mam zezwolone od lekarza to tylko krótki spacer
-
NO ja narazie prztylam 2kg Od poczatku. Z racji na wykonywany zawod ( zołnierz zawodowy
) to tez mam sporo ruchu . Wf, biegi po 5,10 km codzinnie, marsze po 30km z plecakiem wazacym 20-25kg. WIec mam nadzieje ze duzo nieprzytyje chociaz jem wsyztsko na co tylko mam ochote:) od sledzi, kebabow czy pizzy. aczkowliek na pizze czy kebaba juz musze miec mega ochote:)
No patrzac po moich genach to "obciazona jestem " duza iloscia kilogramow. Mama przytyla ze mna w ciazy okolo 30kg. i zrzucila szybko.
Dziecko bylo WIELKIE4640
to jadla
ale mam nadzieje ze ja tak max 15 przytyje:)
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Vaina wrote:Ale wydaje mi się że tez nie ma co szaleć - geny też robią swoje. Jedne mają skłonności do duzych brzuchów i co za tym idzie dużej wagi a inne mało.
Koleżanka z tego forum bardzo dużą część ciąży musiała przeleżeć i tylko +9kg - to się nazywa dobre geny
Choć oczywiście za aktywnością na ile zdrowie pozwala jestem za - sama zapisałam się na taniec ciężarówekchloet, Vaina, taka_ja lubią tę wiadomość
-
blekitna wrote:Co do aktywności w pierwszej ciąży studiowałam więc byłam aktywna cały czas. Zero rozstępów było, ale kiedy musiałam zacząć leżeć to już nawet nawilżanie nic nie dało. Brak ruchu chyba wspomaga tworzenie się rozstępów a przynajmniej sobie tak wmawiam.
-
Ogolnie osoby nieaktywne fizycznie moga smialo uczestniczyc w zajeciach dla ciezarnych po pierwszym trymestrze, moga cwiczyc spokjnie 1,5 kg ciezarkiem w jednym reku i nic im nie bedzie;-)
Jezli ktos sie boi to moze zakupic sobie pulsometr i pilnowac tetna zeby nie przekraczalo okolo 150 uderzeń na minute.
Osby takie jak ja aktyne od lat kilu albo i wiec cwicza dalej to co cwiczyly i tyle. Moje klientki ze zwyklych zajec typu sztangi czy tbc poprostu nudza sie albo maja za maly wysilek na zajeciach dla ciezarnychZajecia dla kobiet w ciazy nie sa zajeciami intensywnymi, sa dostoswoane wlasnie dla osob raczej nieaktywnych i czesto polegaja na relaksacji oraz rozciganiu i wzamcnianiu miesni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 13:18
kr0pka, m@rtynka, Klarcia, Englein lubią tę wiadomość
Karolina12345 -
Ogolnie osoby nieaktywne fizycznie moga smialo uczestniczyc w zajeciach dla ciezarnych po pierwszym trymestrze, moga cieczyc spokjnie 1,5 kg ciezarkiem w jednym reku i nic im nie bedzie;-)
Jezli ktos sie boi to moze zakupic sobie pulsometr i pilnowac tetna zeby nie przekraczalo okolo 150 uderzeń na minute.
Osby takie jak ja aktyne od lat kilu albo i wiec cwicza dalej to co cwiczyly i tyle. Moje klientki ze zwyklych zajec typu sztangi czy tbc poprostu nudza sie albo maja za maly wysilek na zajeciach dla ciezarnychZajecia dla kobiet w ciazy nie sa zajeciami intensywnymi, sa dostoswoane wlasnie dla osob raczej nieaktywnych i czesto polegaja na relaksacji oraz rozciganiu i wzamcnianiu miesni.
Karolina12345 -
m@rtynka wrote:Karolina12345 a ja mam takie pytanie, jeśli kobieta przed ciąża nie ćwiczyła, ale teraz chciałbym się więcej ruszać. To czy może np. wykonywać jakieś ćwiczenia dla ciężarnych? Pytań bo spotkałam się z opinią, że jeśli nie było wcześniej żadnej aktywności to ciąża nie jest najlepszym momentem, żeby rozpoczynać. Wiadomo nie chodzi mi o bieganie teraz po parę kilometrów. Ale coś w ramach rozsądku?.
moim zdaniem możesz, jeśli nie planujesz jakiś mega obciążeń tylko cwiczenia rekreacyjne. Ja na orbitreku nie ćwiczyłam regularnie a lekarz dał mi pozwolenie, tyle, że właśnie bez szaleństw, czysto rekreacyjnie, powolutku, na małym obciążeniujakaś gimnastyka, joga dla cieżarnych - babki często dopiero w ciąży zaczynają takie aktywności
Karolina12345, m@rtynka lubią tę wiadomość
-
Karolina12345 wrote:Oczywscie ze geny maja tez znaczenie
Najwazniejsze w tym wszysykim jesy zdrowe jedzenie i systematycznosc i to co bedzie po ciążyja nigdy nikogo nie zmuszam czy nie sugeruje ze ma to robic czy to jesc czy tamto, wybrałam taki zawod i na pewno tez mi jest dlatego łatwiej
Karolina12345 lubi tę wiadomość