X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam córka w ciazy to marzyły mi sie rurki ciazowe i kupilam sobie taki w HM roz 34 i do konca ciazy nigdy ich nie zalozylam bo ten pas byl ciagle na mnie za duzy i wiecznie zjezdzał mi z brzucha wiec sprzedlam nowe z metka kolezance:-)

Karolina12345
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja tak przybieram ;/ startowalam z 46.3kg a tu już 51 ;/ w takim tempie to 30 kg na plus gwarantowane :( a nie jem dużo i słodyczy wcale

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Boooziu rozmiar 34.. ach.. jak ja bym chciała chociaż 38 znowu mieć :D

dla mnie najlepszą dietą odchudzająca były praktyki na Majorce.. a wystarczyło, że wrócilam, usiadłam za biurkiem i dzień dobry kilogramy. Nic tylko zmienić pracę.. a najlepiej i klimat przy okazji :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1kg na plusie. Nie chciałabym więcej niż 10kg przytyć, ale zobaczymy jak to będzie.

Anita12 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boski płaszczyk!
    Szukałam dzis aqua areobiku dla ciezarnych, ale wiekszosc ma godziny popoludniowe, a ceny zastraszajace. Obecnie 4,5 kg na minusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 12:51

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Od jakiś 2 dni swędzi mnie skóra, w zasadzie to chyba wszędzie (głowa, ciało..)
    Zastanawiam się, co to może być?
    No i małe krostki na twarzy..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego że miałam niedowage i organizm musiał wyrownac, może jak się wyrowna to stanie :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży 11kg na plus. Teraz jeszcze nic,mam wahania po 200-300gram. Staram się jeść zdrowo, ale jak mam ochoty na chipsy to zjem mała paczkę. Także wszystko ale z umiarem. Nie ćwiczę, bo od samego początku musiałam leżeć i teraz trochę się boję. Mam w planach zacząć chodzić na basen lub gimnastykę dla ciężarnych. Na następnej wizycie będę się pytać czy bez problemu juz mogę :)

Co do cery to też mam tragedie, szczególnie jak były upały, teraz ciut lepiej ale oczyszczam 2 razy dziennie hipoalergicznym płynem micelarnym z Garniera. Za to łupież straszny dostałam pomimo ze nigdy wcześniej nie miałam :)

I skóra głównie nóg bardzo sucha. Od początku września używam oliwke z hippa dla kobiet w ciąży. Jest super. Zawiera tylko naturalne oleje, żadnej parafiny, szybko się wchłania i jest wydajna :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też przytyłam kilka dobrych kg a szczupła nie jestem i nie jem jakos źle, wydaje mi się że w miare rozsądkowo. Lecz w mojej rodzinie to chyba geny- mama i siostra w ciąży tyły po 20-30 kg a zaraz po to zrzucały ale one z natury są szczupłe a ja figura po tatusiu;(

hchy43r8kkymthav.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim się dowiedziałam o ciąży, to mi zdiagnozowali PCOS. W ciągu 6 miesięcy od odstawienia tabletek przytyłam jakieś 20 kg mimo aktywności (bieganie i krosfity) i ogarnięcia z jedzeniem :/ Zanim lekarka wprowadziła mi jakiekolwiek leki, które mogłyby pomóc z tą wagą, to przyszłam z pozytywnym testem.

Teraz, już w ciązy kolejne dwa kg mam. Mam nadzieje, że nie dorobię sie kolejnych 20 :( A jak na złość, na początku ciąży przypałętały się jakieś przeziębienia, totalne osłabienie i teraz spacer mi sprawia niemały problem :/ Mam nadzieję, że przejdzie i że chociaż trochę na jakiejś może jodze dla ciężarnych się pogibam.

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 a ja mam takie pytanie, jeśli kobieta przed ciąża nie ćwiczyła, ale teraz chciałbym się więcej ruszać. To czy może np. wykonywać jakieś ćwiczenia dla ciężarnych? Pytań bo spotkałam się z opinią, że jeśli nie było wcześniej żadnej aktywności to ciąża nie jest najlepszym momentem, żeby rozpoczynać. Wiadomo nie chodzi mi o bieganie teraz po parę kilometrów. Ale coś w ramach rozsądku?.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z aktywności które mam zezwolone od lekarza to tylko krótki spacer :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja narazie prztylam 2kg Od poczatku. Z racji na wykonywany zawod ( zołnierz zawodowy :) ) to tez mam sporo ruchu . Wf, biegi po 5,10 km codzinnie, marsze po 30km z plecakiem wazacym 20-25kg. WIec mam nadzieje ze duzo nieprzytyje chociaz jem wsyztsko na co tylko mam ochote:) od sledzi, kebabow czy pizzy. aczkowliek na pizze czy kebaba juz musze miec mega ochote:)

No patrzac po moich genach to "obciazona jestem " duza iloscia kilogramow. Mama przytyla ze mna w ciazy okolo 30kg. i zrzucila szybko.
    Dziecko bylo WIELKIE :D 4640 ;) to jadla :D

ale mam nadzieje ze ja tak max 15 przytyje:)

Anita12 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ale wydaje mi się że tez nie ma co szaleć - geny też robią swoje. Jedne mają skłonności do duzych brzuchów i co za tym idzie dużej wagi a inne mało.
    Koleżanka z tego forum bardzo dużą część ciąży musiała przeleżeć i tylko +9kg - to się nazywa dobre geny :)
    Choć oczywiście za aktywnością na ile zdrowie pozwala jestem za - sama zapisałam się na taniec ciężarówek :)
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 9,5 kg bez żadnych ćwiczeń a w tej mam dopiero 1.5 kg na plus . Także nie jest źle. A prawie ciągle leżę. Tak więc jest tak jak napisałaś. Te panie po fittnes przytyły 8/9kg a inne bez tego przytyją 7.

chloet, Vaina, taka_ja lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Co do aktywności w pierwszej ciąży studiowałam więc byłam aktywna cały czas. Zero rozstępów było, ale kiedy musiałam zacząć leżeć to już nawet nawilżanie nic nie dało. Brak ruchu chyba wspomaga tworzenie się rozstępów a przynajmniej sobie tak wmawiam.
    E chyba nie. Ja dużo lezalam bo się źle czułam tak jak teraz. Smarowałam sie, gdy mi się przypomniało. A żadnych rozstępów nie było.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png

Wysłany: 23 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie osoby nieaktywne fizycznie moga smialo uczestniczyc w zajeciach dla ciezarnych po pierwszym trymestrze, moga cwiczyc spokjnie 1,5 kg ciezarkiem w jednym reku i nic im nie bedzie;-)
    Jezli ktos sie boi to moze zakupic sobie pulsometr i pilnowac tetna zeby nie przekraczalo okolo 150 uderzeń na minute.
    Osby takie jak ja aktyne od lat kilu albo i wiec cwicza dalej to co cwiczyly i tyle. Moje klientki ze zwyklych zajec typu sztangi czy tbc poprostu nudza sie albo maja za maly wysilek na zajeciach dla ciezarnych ;-) Zajecia dla kobiet w ciazy nie sa zajeciami intensywnymi, sa dostoswoane wlasnie dla osob raczej nieaktywnych i czesto polegaja na relaksacji oraz rozciganiu i wzamcnianiu miesni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 13:18

kr0pka, m@rtynka, Klarcia, Englein lubią tę wiadomość

Karolina12345

Wysłany: 23 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie osoby nieaktywne fizycznie moga smialo uczestniczyc w zajeciach dla ciezarnych po pierwszym trymestrze, moga cieczyc spokjnie 1,5 kg ciezarkiem w jednym reku i nic im nie bedzie;-)
    Jezli ktos sie boi to moze zakupic sobie pulsometr i pilnowac tetna zeby nie przekraczalo okolo 150 uderzeń na minute.
    Osby takie jak ja aktyne od lat kilu albo i wiec cwicza dalej to co cwiczyly i tyle. Moje klientki ze zwyklych zajec typu sztangi czy tbc poprostu nudza sie albo maja za maly wysilek na zajeciach dla ciezarnych ;-) Zajecia dla kobiet w ciazy nie sa zajeciami intensywnymi, sa dostoswoane wlasnie dla osob raczej nieaktywnych i czesto polegaja na relaksacji oraz rozciganiu i wzamcnianiu miesni.

Karolina12345
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Karolina12345 a ja mam takie pytanie, jeśli kobieta przed ciąża nie ćwiczyła, ale teraz chciałbym się więcej ruszać. To czy może np. wykonywać jakieś ćwiczenia dla ciężarnych? Pytań bo spotkałam się z opinią, że jeśli nie było wcześniej żadnej aktywności to ciąża nie jest najlepszym momentem, żeby rozpoczynać. Wiadomo nie chodzi mi o bieganie teraz po parę kilometrów. Ale coś w ramach rozsądku?.

moim zdaniem możesz, jeśli nie planujesz jakiś mega obciążeń tylko cwiczenia rekreacyjne. Ja na orbitreku nie ćwiczyłam regularnie a lekarz dał mi pozwolenie, tyle, że właśnie bez szaleństw, czysto rekreacyjnie, powolutku, na małym obciążeniu :) jakaś gimnastyka, joga dla cieżarnych - babki często dopiero w ciąży zaczynają takie aktywności

Karolina12345, m@rtynka lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Oczywscie ze geny maja tez znaczenie :-)
    Najwazniejsze w tym wszysykim jesy zdrowe jedzenie i systematycznosc i to co bedzie po ciąży :-) ja nigdy nikogo nie zmuszam czy nie sugeruje ze ma to robic czy to jesc czy tamto, wybrałam taki zawod i na pewno tez mi jest dlatego łatwiej :-)
    Bardzo ciekawy zawód :)

Karolina12345 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja mam 1kg na plusie. Nie chciałabym więcej niż 10kg przytyć, ale zobaczymy jak to będzie.
    Anuschka masz duże szanse. 17 tydzień i kg na plusie :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ