X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam córka w ciazy to marzyły mi sie rurki ciazowe i kupilam sobie taki w HM roz 34 i do konca ciazy nigdy ich nie zalozylam bo ten pas byl ciagle na mnie za duzy i wiecznie zjezdzał mi z brzucha wiec sprzedlam nowe z metka kolezance:-)

Karolina12345
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja tak przybieram ;/ startowalam z 46.3kg a tu już 51 ;/ w takim tempie to 30 kg na plus gwarantowane :( a nie jem dużo i słodyczy wcale

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Boooziu rozmiar 34.. ach.. jak ja bym chciała chociaż 38 znowu mieć :D

dla mnie najlepszą dietą odchudzająca były praktyki na Majorce.. a wystarczyło, że wrócilam, usiadłam za biurkiem i dzień dobry kilogramy. Nic tylko zmienić pracę.. a najlepiej i klimat przy okazji :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1kg na plusie. Nie chciałabym więcej niż 10kg przytyć, ale zobaczymy jak to będzie.

Anita12 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boski płaszczyk!
    Szukałam dzis aqua areobiku dla ciezarnych, ale wiekszosc ma godziny popoludniowe, a ceny zastraszajace. Obecnie 4,5 kg na minusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 12:51

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Od jakiś 2 dni swędzi mnie skóra, w zasadzie to chyba wszędzie (głowa, ciało..)
    Zastanawiam się, co to może być?
    No i małe krostki na twarzy..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego że miałam niedowage i organizm musiał wyrownac, może jak się wyrowna to stanie :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży 11kg na plus. Teraz jeszcze nic,mam wahania po 200-300gram. Staram się jeść zdrowo, ale jak mam ochoty na chipsy to zjem mała paczkę. Także wszystko ale z umiarem. Nie ćwiczę, bo od samego początku musiałam leżeć i teraz trochę się boję. Mam w planach zacząć chodzić na basen lub gimnastykę dla ciężarnych. Na następnej wizycie będę się pytać czy bez problemu juz mogę :)

Co do cery to też mam tragedie, szczególnie jak były upały, teraz ciut lepiej ale oczyszczam 2 razy dziennie hipoalergicznym płynem micelarnym z Garniera. Za to łupież straszny dostałam pomimo ze nigdy wcześniej nie miałam :)

I skóra głównie nóg bardzo sucha. Od początku września używam oliwke z hippa dla kobiet w ciąży. Jest super. Zawiera tylko naturalne oleje, żadnej parafiny, szybko się wchłania i jest wydajna :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też przytyłam kilka dobrych kg a szczupła nie jestem i nie jem jakos źle, wydaje mi się że w miare rozsądkowo. Lecz w mojej rodzinie to chyba geny- mama i siostra w ciąży tyły po 20-30 kg a zaraz po to zrzucały ale one z natury są szczupłe a ja figura po tatusiu;(

hchy43r8kkymthav.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim się dowiedziałam o ciąży, to mi zdiagnozowali PCOS. W ciągu 6 miesięcy od odstawienia tabletek przytyłam jakieś 20 kg mimo aktywności (bieganie i krosfity) i ogarnięcia z jedzeniem :/ Zanim lekarka wprowadziła mi jakiekolwiek leki, które mogłyby pomóc z tą wagą, to przyszłam z pozytywnym testem.

Teraz, już w ciązy kolejne dwa kg mam. Mam nadzieje, że nie dorobię sie kolejnych 20 :( A jak na złość, na początku ciąży przypałętały się jakieś przeziębienia, totalne osłabienie i teraz spacer mi sprawia niemały problem :/ Mam nadzieję, że przejdzie i że chociaż trochę na jakiejś może jodze dla ciężarnych się pogibam.

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 a ja mam takie pytanie, jeśli kobieta przed ciąża nie ćwiczyła, ale teraz chciałbym się więcej ruszać. To czy może np. wykonywać jakieś ćwiczenia dla ciężarnych? Pytań bo spotkałam się z opinią, że jeśli nie było wcześniej żadnej aktywności to ciąża nie jest najlepszym momentem, żeby rozpoczynać. Wiadomo nie chodzi mi o bieganie teraz po parę kilometrów. Ale coś w ramach rozsądku?.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z aktywności które mam zezwolone od lekarza to tylko krótki spacer :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja narazie prztylam 2kg Od poczatku. Z racji na wykonywany zawod ( zołnierz zawodowy :) ) to tez mam sporo ruchu . Wf, biegi po 5,10 km codzinnie, marsze po 30km z plecakiem wazacym 20-25kg. WIec mam nadzieje ze duzo nieprzytyje chociaz jem wsyztsko na co tylko mam ochote:) od sledzi, kebabow czy pizzy. aczkowliek na pizze czy kebaba juz musze miec mega ochote:)

No patrzac po moich genach to "obciazona jestem " duza iloscia kilogramow. Mama przytyla ze mna w ciazy okolo 30kg. i zrzucila szybko.
    Dziecko bylo WIELKIE :D 4640 ;) to jadla :D

ale mam nadzieje ze ja tak max 15 przytyje:)

Anita12 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ale wydaje mi się że tez nie ma co szaleć - geny też robią swoje. Jedne mają skłonności do duzych brzuchów i co za tym idzie dużej wagi a inne mało.
    Koleżanka z tego forum bardzo dużą część ciąży musiała przeleżeć i tylko +9kg - to się nazywa dobre geny :)
    Choć oczywiście za aktywnością na ile zdrowie pozwala jestem za - sama zapisałam się na taniec ciężarówek :)
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 9,5 kg bez żadnych ćwiczeń a w tej mam dopiero 1.5 kg na plus . Także nie jest źle. A prawie ciągle leżę. Tak więc jest tak jak napisałaś. Te panie po fittnes przytyły 8/9kg a inne bez tego przytyją 7.

chloet, Vaina, taka_ja lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Co do aktywności w pierwszej ciąży studiowałam więc byłam aktywna cały czas. Zero rozstępów było, ale kiedy musiałam zacząć leżeć to już nawet nawilżanie nic nie dało. Brak ruchu chyba wspomaga tworzenie się rozstępów a przynajmniej sobie tak wmawiam.
    E chyba nie. Ja dużo lezalam bo się źle czułam tak jak teraz. Smarowałam sie, gdy mi się przypomniało. A żadnych rozstępów nie było.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png

Wysłany: 23 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie osoby nieaktywne fizycznie moga smialo uczestniczyc w zajeciach dla ciezarnych po pierwszym trymestrze, moga cwiczyc spokjnie 1,5 kg ciezarkiem w jednym reku i nic im nie bedzie;-)
    Jezli ktos sie boi to moze zakupic sobie pulsometr i pilnowac tetna zeby nie przekraczalo okolo 150 uderzeń na minute.
    Osby takie jak ja aktyne od lat kilu albo i wiec cwicza dalej to co cwiczyly i tyle. Moje klientki ze zwyklych zajec typu sztangi czy tbc poprostu nudza sie albo maja za maly wysilek na zajeciach dla ciezarnych ;-) Zajecia dla kobiet w ciazy nie sa zajeciami intensywnymi, sa dostoswoane wlasnie dla osob raczej nieaktywnych i czesto polegaja na relaksacji oraz rozciganiu i wzamcnianiu miesni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 13:18

kr0pka, m@rtynka, Klarcia, Englein lubią tę wiadomość

Karolina12345

Wysłany: 23 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie osoby nieaktywne fizycznie moga smialo uczestniczyc w zajeciach dla ciezarnych po pierwszym trymestrze, moga cieczyc spokjnie 1,5 kg ciezarkiem w jednym reku i nic im nie bedzie;-)
    Jezli ktos sie boi to moze zakupic sobie pulsometr i pilnowac tetna zeby nie przekraczalo okolo 150 uderzeń na minute.
    Osby takie jak ja aktyne od lat kilu albo i wiec cwicza dalej to co cwiczyly i tyle. Moje klientki ze zwyklych zajec typu sztangi czy tbc poprostu nudza sie albo maja za maly wysilek na zajeciach dla ciezarnych ;-) Zajecia dla kobiet w ciazy nie sa zajeciami intensywnymi, sa dostoswoane wlasnie dla osob raczej nieaktywnych i czesto polegaja na relaksacji oraz rozciganiu i wzamcnianiu miesni.

Karolina12345
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Karolina12345 a ja mam takie pytanie, jeśli kobieta przed ciąża nie ćwiczyła, ale teraz chciałbym się więcej ruszać. To czy może np. wykonywać jakieś ćwiczenia dla ciężarnych? Pytań bo spotkałam się z opinią, że jeśli nie było wcześniej żadnej aktywności to ciąża nie jest najlepszym momentem, żeby rozpoczynać. Wiadomo nie chodzi mi o bieganie teraz po parę kilometrów. Ale coś w ramach rozsądku?.

moim zdaniem możesz, jeśli nie planujesz jakiś mega obciążeń tylko cwiczenia rekreacyjne. Ja na orbitreku nie ćwiczyłam regularnie a lekarz dał mi pozwolenie, tyle, że właśnie bez szaleństw, czysto rekreacyjnie, powolutku, na małym obciążeniu :) jakaś gimnastyka, joga dla cieżarnych - babki często dopiero w ciąży zaczynają takie aktywności

Karolina12345, m@rtynka lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Oczywscie ze geny maja tez znaczenie :-)
    Najwazniejsze w tym wszysykim jesy zdrowe jedzenie i systematycznosc i to co bedzie po ciąży :-) ja nigdy nikogo nie zmuszam czy nie sugeruje ze ma to robic czy to jesc czy tamto, wybrałam taki zawod i na pewno tez mi jest dlatego łatwiej :-)
    Bardzo ciekawy zawód :)

Karolina12345 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja mam 1kg na plusie. Nie chciałabym więcej niż 10kg przytyć, ale zobaczymy jak to będzie.
    Anuschka masz duże szanse. 17 tydzień i kg na plusie :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ