X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny was nadgonić ciężko jest;)) ja przytyłam narazie około 2 kg ale mam mega zaparcia w ciąży i ciężko tak mi jakoś ostatnio złapałam infekcje jakąś i to z boku na narządach opryszczke czy ranke a piekło jak cholera ginekolog mi maść dała i mówiła właśnie že dużo kobiet w ciąży jest osłabionych i przeziębia się szybciej
    U mnie dalej nie wiadomo jaka płeć bo usg nie zdążyłam dokupić spóźniłam się na wizytę i próbę cukrową swoją;) może w 20 tc na połówkowym zobaczy płeć jak sądzicie?? Tu widzę na stronie już troche dziewczyn poznało płeć super że tak wcześnie;) Jeszcze was spytam też tak długo czekacie na wizytę ja na kase chorych w De dwie godziny czasem czekam masakra:( Pozdrawiam

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- polubilam niechcacy przwijajac paluchem posty trafilam na LUBIE ;P

Dziewczęta dostalyscie juz skierowanie na badanie glukozy tej z piciem glukozy? ;P Musze zrobic przed nastepna wizytą. Ja tam mam serio isc bez sniadania i siedziec tam bez jedzenia 2h?? Jak ja mam to przetrwac?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina ja jeszcze tego nie dostałam do zrobienia ale też już się zastanawiam jak ja to przeżyje :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jak zjesz śniadanie to wynik można będzie sobie o kant pupki rozbić ;)
    Wydaje mi się, że po tej glukozie to i tak się raczej człowiekowi odechciewa jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 16:13

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah! Hello w 16 tygodniu!

m@rtynka, Paolina91, taka_ja, MatyldaG, Magdzia88, Anita12, kr0pka, anuschka, chloet, Englein, severi, czirisz, Klarcia, jenny88 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie dostałam skierowania na badanie gluzkozy. Jeśli nic mi nie wyjdzie w normalnych badaniach to lekarka raczej mnie nie wyśle wcześniej. Dopiero w 26 tygodniu.

Do przeżycia badanie :-) nie jest źle.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...widzialyscie moj wczesniejszy post...moze macie jakies rady??

Wyc mi sie chce... Znowu cos..

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam glukoze tzn w Pl glukoze rozrabiaja i ochydna czasem sok z cytryny daja jest i na czczo raz krew biorą potem po dwóch godzinach i nie wolno chodzic w tym czasie ani jeść pic itp a tu w de byłam w szoku soczek pycha mi dali porzeczkowy pół litra i co godzina krew brali ale jakoś ten głód idzie przeżyć mimo że ja jestem mega żarłokiem troche głowa potem bolała mnie;(

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Może zapalenie pęcherza wróciło. Tak by na to wskazywało po tym co piszesz.

Ja kiedyś też pisałam o wkładkach zapachowych. Jak używasz to zwróć uwagę.

Najważniejsze, że zrobisz sobie badanie moczu. Pij sok z żurawiny ciepły, może trochę złagodzić dolegliwości. Ewentualnie zadzwoń do swojego lekarza i pogadaj czy lepiej nie będzie umówić się na wizytę :-)

Nic się nie martw :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 16:45

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Magdzia wydaje mi się że to może być pęcherz. Chociaż mnie tak szczypalo jak leczylam infekcje i przed jak jeszcze o niej nie wiedziałam.polecam też sok z żurawiny i zrób to badanie moczu. Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 16:47

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ten sok zurawinowy teraz może być też pomocny przy grypie.. jest kwaskowy działa na pęcherz i zapobiega infekcjom bo zakwasza PH.
    Ale trzeba patrzeć co w aptece dają bo mi ostatnio dała zurawine z wyciągiem z korzenia pietruszki i na dodatek nie do rozcienczania tylko po 50 ml każdego dnia .. Zorientowalam się jak połowę wypilam, a potem wyczytałam że ten korzeń pietruszki może powodować skurcze i działa trochę toksyczne.wiec kupujcie sama zurawine bez żadnych cudów

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Ja sie zupelnie nie znam :/ Ale przede wszystkim BEZ PANIKI!!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Karolina- polubilam niechcacy przwijajac paluchem posty trafilam na LUBIE ;P

Dziewczęta dostalyscie juz skierowanie na badanie glukozy tej z piciem glukozy? ;P Musze zrobic przed nastepna wizytą. Ja tam mam serio isc bez sniadania i siedziec tam bez jedzenia 2h?? Jak ja mam to przetrwac?

Jeszcze nie, chyba jakoś po 20 tyg :) Ponoć można wziąć u nas swoją cytrynę i sobie wdusić :) Jak byłam ostatnio na morfologii to była dziewczyna z widocznym już brzuchem, trzy razy jej pobierali krew - na czczo, po godzinie i po dwóch a w międzyczasie siedziała i czytała książke :D

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja startowałam z wagą 47 kg a teraz ważę 47,8 także jest moc :)

MatyldaG, taka_ja, okano1, chloet, severi lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczoraj morfologie i pielegniarka,ktora mi pobierala krew mowila,zebym na badanie z glukoza wziela sobie polowke cytryny i one mi wcisna. Do tego od 16 godziny poprzedniego dnia nie mozna jesc,tylko plyny przyjmowac.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle godzin na czczo? To ja się zheftam tam na bank. Rano jak wstanę i w przeciągu pół godziny nie zjem pd razu mdłości i mnie zbiera.

Martusia jak to od 16 poprzedniego dnia? Ponoć dla ciężarnych norma na czczo to 8 godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 17:43

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam robić wyniki na poniedziałkowa wizyte to tez bylam dziewczyna ze swoją cytryną niby latwiej jest wypić. Na kolejną wizyte tez bede musiala to badanie zrobić w piereszej ciąży to zasłabłam po wypiciu tego ochydztwa takze tym razem na pewno wezmę cytryne. Co do kg bo w ogole ich nie licze. Tak jak pisalam jestem w ciąży po ciąży i nie wiem ktore kg z której ciazy znam tylko wage wyjsiowa sprzed 2 ciąży. O to bede sie marwic po porodzie a na ten moment z tego co mogę to jem rozsądnie bez przegiec w żadną stronę

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja mialam wczoraj morfologie i pielegniarka,ktora mi pobierala krew mowila,zebym na badanie z glukoza wziela sobie polowke cytryny i one mi wcisna. Do tego od 16 godziny poprzedniego dnia nie mozna jesc,tylko plyny przyjmowac.
    Od 16??? No nawet nie ma opcji, oj nie.. jak mi ktoś powie, że mam nie jeść od 16 to chyba niestety usłyszy, że go zdrowo poje***o

MatyldaG lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki..taki mam plan kypic jakis lepszy sok z zurawinki...ale wiecie juz jestem w panice...

Bo dziwnie kluje...no tak jak pisalam...kojarze te bole do zapalenia pecherza z lutego ..ale wtedy to siadac wogole nie moglam...wzielam cos z apteki typu neofuragine i jak reka odjol a nawet badania moczu wtedy nie robilam...

Wyje...bo sie boje... Wypije chyba dzis z cala butelke ;)
    Pilam juz sok z calej cytryny...

Jestem od paru dni lekko podziebiona..

Kupilam plyn do higieny dla k.w ciazy

Nie uzywam papieru pachnącego bo wlasnie wywoluje u mnie podraznienia...
    Czytalam ze tez kobiety w ciazy czesciej maja zapalenie pecherza...kurde poprostu wole to niz zeby cos innego sie dzialo...i najlepiej jakos na wlasna reke sobie poradzic .. Bo nie chce lekow dopiero co skonczylam pimafucin na grzybka...

A teraz to cos...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:02

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sprobuj nasiadowke z rumianku zrobic, nie za dlugo ok 5 min. Mozesz tez napic sie rumianku, ktory wyplukuje wraz z moczem bakterie, dziala moczopednie.

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ