MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny was nadgonić ciężko jest;)) ja przytyłam narazie około 2 kg ale mam mega zaparcia w ciąży i ciężko tak mi jakoś ostatnio złapałam infekcje jakąś i to z boku na narządach opryszczke czy ranke a piekło jak cholera ginekolog mi maść dała i mówiła właśnie že dużo kobiet w ciąży jest osłabionych i przeziębia się szybciej
U mnie dalej nie wiadomo jaka płeć bo usg nie zdążyłam dokupić spóźniłam się na wizytę i próbę cukrową swojąmoże w 20 tc na połówkowym zobaczy płeć jak sądzicie?? Tu widzę na stronie już troche dziewczyn poznało płeć super że tak wcześnie;) Jeszcze was spytam też tak długo czekacie na wizytę ja na kase chorych w De dwie godziny czasem czekam masakra:( Pozdrawiam
-
Karolina- polubilam niechcacy przwijajac paluchem posty trafilam na LUBIE ;P
Dziewczęta dostalyscie juz skierowanie na badanie glukozy tej z piciem glukozy? ;P Musze zrobic przed nastepna wizytą. Ja tam mam serio isc bez sniadania i siedziec tam bez jedzenia 2h?? Jak ja mam to przetrwac?11.02.2016r Aniołek
-
Paolina ja jeszcze tego nie dostałam do zrobienia ale też już się zastanawiam jak ja to przeżyje :p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już miałam glukoze tzn w Pl glukoze rozrabiaja i ochydna czasem sok z cytryny daja jest i na czczo raz krew biorą potem po dwóch godzinach i nie wolno chodzic w tym czasie ani jeść pic itp a tu w de byłam w szoku soczek pycha mi dali porzeczkowy pół litra i co godzina krew brali ale jakoś ten głód idzie przeżyć mimo że ja jestem mega żarłokiem troche głowa potem bolała mnie;(
-
Magdzia88 wrote:Dziewczyny...widzialyscie moj wczesniejszy post...moze macie jakies rady??
Wyc mi sie chce... Znowu cos..
Może zapalenie pęcherza wróciło. Tak by na to wskazywało po tym co piszesz.
Ja kiedyś też pisałam o wkładkach zapachowych. Jak używasz to zwróć uwagę.
Najważniejsze, że zrobisz sobie badanie moczu. Pij sok z żurawiny ciepły, może trochę złagodzić dolegliwości. Ewentualnie zadzwoń do swojego lekarza i pogadaj czy lepiej nie będzie umówić się na wizytę
Nic się nie martw :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 16:45
-
Magdzia88 wrote:Dziewczyny...widzialyscie moj wczesniejszy post...moze macie jakies rady??
Wyc mi sie chce... Znowu cos..
Magdzia wydaje mi się że to może być pęcherz. Chociaż mnie tak szczypalo jak leczylam infekcje i przed jak jeszcze o niej nie wiedziałam.polecam też sok z żurawiny i zrób to badanie moczu. Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 16:47
-
W sumie ten sok zurawinowy teraz może być też pomocny przy grypie.. jest kwaskowy działa na pęcherz i zapobiega infekcjom bo zakwasza PH.
Ale trzeba patrzeć co w aptece dają bo mi ostatnio dała zurawine z wyciągiem z korzenia pietruszki i na dodatek nie do rozcienczania tylko po 50 ml każdego dnia .. Zorientowalam się jak połowę wypilam, a potem wyczytałam że ten korzeń pietruszki może powodować skurcze i działa trochę toksyczne.wiec kupujcie sama zurawine bez żadnych cudów -
Paolina91 wrote:Karolina- polubilam niechcacy przwijajac paluchem posty trafilam na LUBIE ;P
Dziewczęta dostalyscie juz skierowanie na badanie glukozy tej z piciem glukozy? ;P Musze zrobic przed nastepna wizytą. Ja tam mam serio isc bez sniadania i siedziec tam bez jedzenia 2h?? Jak ja mam to przetrwac?
Jeszcze nie, chyba jakoś po 20 tygPonoć można wziąć u nas swoją cytrynę i sobie wdusić
Jak byłam ostatnio na morfologii to była dziewczyna z widocznym już brzuchem, trzy razy jej pobierali krew - na czczo, po godzinie i po dwóch a w międzyczasie siedziała i czytała książke
-
Tyle godzin na czczo? To ja się zheftam tam na bank. Rano jak wstanę i w przeciągu pół godziny nie zjem pd razu mdłości i mnie zbiera.
Martusia jak to od 16 poprzedniego dnia? Ponoć dla ciężarnych norma na czczo to 8 godzinWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 17:43
-
Jak byłam robić wyniki na poniedziałkowa wizyte to tez bylam dziewczyna ze swoją cytryną niby latwiej jest wypić. Na kolejną wizyte tez bede musiala to badanie zrobić w piereszej ciąży to zasłabłam po wypiciu tego ochydztwa takze tym razem na pewno wezmę cytryne. Co do kg bo w ogole ich nie licze. Tak jak pisalam jestem w ciąży po ciąży i nie wiem ktore kg z której ciazy znam tylko wage wyjsiowa sprzed 2 ciąży. O to bede sie marwic po porodzie a na ten moment z tego co mogę to jem rozsądnie bez przegiec w żadną stronę
-
Marrtusia wrote:Ja mialam wczoraj morfologie i pielegniarka,ktora mi pobierala krew mowila,zebym na badanie z glukoza wziela sobie polowke cytryny i one mi wcisna. Do tego od 16 godziny poprzedniego dnia nie mozna jesc,tylko plyny przyjmowac.
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Dzieki..taki mam plan kypic jakis lepszy sok z zurawinki...ale wiecie juz jestem w panice...
Bo dziwnie kluje...no tak jak pisalam...kojarze te bole do zapalenia pecherza z lutego ..ale wtedy to siadac wogole nie moglam...wzielam cos z apteki typu neofuragine i jak reka odjol a nawet badania moczu wtedy nie robilam...
Wyje...bo sie boje... Wypije chyba dzis z cala butelke
Pilam juz sok z calej cytryny...
Jestem od paru dni lekko podziebiona..
Kupilam plyn do higieny dla k.w ciazy
Nie uzywam papieru pachnącego bo wlasnie wywoluje u mnie podraznienia...
Czytalam ze tez kobiety w ciazy czesciej maja zapalenie pecherza...kurde poprostu wole to niz zeby cos innego sie dzialo...i najlepiej jakos na wlasna reke sobie poradzic .. Bo nie chce lekow dopiero co skonczylam pimafucin na grzybka...
A teraz to cos...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:02