X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajna sprawa taka wyprawka, ale można kosmetyki z hippa znaleźć w Rossmanir na promo. A tak apropo sudocremu ostatnio czytałam u Sroki, żeby maści z cynkiem nie uzywać do codziennej pielęgnacji pupki dziecka. U nas się sprawdził Bepanthen, fakt że do najtańszych nie należy ale był wydajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:24

17u93e5ep5g57u5f.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl witam się w 18 tygodniu :) no i to chyba 5 miesiąc ale szybko leci :D

m@rtynka, kr0pka, Englein, milagro, okano1, czirisz, Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni maja na swojej stronie duzo wyprawek np tez do szpitala :P ja sobie wszystko podrukuje i bedzie mi prosciej samej kupic ;P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/igiene/bagnotime-reversibile.html
    Wanienka z przewijakiem montowana na wannie, w łazience sobie wrazie czego dogrzeje, bałaganu nie będzie bo jak nachlapie to do wanny a i ubrać będzie można od razu w ciepłym pomieszczeniu bez przenoszenia bobasa w ręczniku.
    Tylko nie wiem gdzie coś takiego dostanę. Na allegro za wiele nie ma.

ale to fajne :)
    Cbyba zaczne grzebac na moim ebay :)

Edit. Znalazlam...ale kurcze 5x drozsza jak silikonowa lub te wszystkie wiaderkopodobne wanienki. To troche szkoda mi kasy,bo na za wielka ona nie wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:32

nataliad lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Englein ja jeszcze na BoboVita ale to ma przyjść jak dziecko skończy 3 miesiące
    Czytam wlasnie,ze u mnie sporo promocji jest z pampersa,czy boots itp. I to takich dlugofalowych, z roznymi znizkami dla dziecka pozniej. No, bede moze o tym myslalw w pozniejszym terminie.

5fdazm9.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    ale to fajne :)
    Cbyba zaczne grzebac na moim ebay :)

Edit. Znalazlam...ale kurcze 5x drozsza jak silikonowa lub te wszystkie wiaderkopodobne wanienki. To troche szkoda mi kasy,bo na za wielka ona nie wyglada.

to tak jak ja po Waszych wpisach zaczęłam szukać wanienki z przewijakiem, zmiejscem na kosmetyki na dole.. znalzzłam piękna.. ale cena mnie zabiła.. 1,5 tysiąca.. :/

Englein, nataliad lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze Bebiklub przysyła dwie paczki dla bobasa po 6 miesiącach i 12.
    Ja się zarejestrowałam za rok będę zaskoczona jak mi przyjdzie :D

Englein lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    to tak jak ja po Waszych wpisach zaczęłam szukać wanienki z przewijakiem, zmiejscem na kosmetyki na dole.. znalzzłam piękna.. ale cena mnie zabiła.. 1,5 tysiąca.. :/
    hehe za tyle chce wozek kupic ;) pokaz co to za cudo :)

m@rtynka lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okano mieszkam w Austrii, ale też język niemiecki :D Do grudnia robię kurs, cały czas się ucze. Jakoś się nie boję że sobie nie dam rady :) Do gin jak idę sama to radzę sobie bez problemu, nawet się zastanawiałam czy ona mówi po polsku bo wszystko rozumiem hehe :) W szpitalu w którym będę rodzić podobno pracuje dużo polskich położnych, ale wiadomo różnie może się trafić. W piątek mam np spotkanie z jedną i nawet nie wiedziałam że jest Polką :D Jakoś damy radę! Chodzisz do polskiego gin czy niemieckiego? Wiem że dużo korzysta z tego że jest możliwość dogadania się w swoim języku...

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Dobrze,ze ja chodze do pracy...co ja bym robila w tym wolnym czasie???
    Juzteraz,jak rzucam jakims tekstem o wanienkach itp to moj maz rzuca tekstem w stylu: i co, im wiecej czytasz dla orientacji to mniej wiesz?

No i cos w tym jest....

Dobra, jade do sklepu odebrac koldre,ktora zamowilam ( jesienna i letnia laczona w zimowa), moze parerzeczy dokupie na wyjazd do Pl (w sensie prezentow swiatecznych do zostawienia hehe to juz nie bedziemy wysylac).

5fdazm9.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    hehe za tyle chce wozek kupic ;) pokaz co to za cudo :)

to tak jak i jak :)

http://babyboum.pl/Meble/Przewijaki-wolnostojace/Przewijak-z-wanienka-Quax-Comfort.html kosmos :D

• Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze polecam klub MUSTELLA co jakiś czas wybierają 20 osób i przesyłają im darmowe kosmetyki do testowania, tylko wcześniej trzeba zgłosić chęć testowania

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Okano mieszkam w Austrii, ale też język niemiecki :D Do grudnia robię kurs, cały czas się ucze. Jakoś się nie boję że sobie nie dam rady :) Do gin jak idę sama to radzę sobie bez problemu, nawet się zastanawiałam czy ona mówi po polsku bo wszystko rozumiem hehe :) W szpitalu w którym będę rodzić podobno pracuje dużo polskich położnych, ale wiadomo różnie może się trafić. W piątek mam np spotkanie z jedną i nawet nie wiedziałam że jest Polką :D Jakoś damy radę! Chodzisz do polskiego gin czy niemieckiego? Wiem że dużo korzysta z tego że jest możliwość dogadania się w swoim języku...
    Nooo u mnie tez niby mozesz poprosic o kogos z Twoim jezykiemale podobno maja z tym problem czasem jak ktos potrzebuje.
    Ja sie boje,ze wstresie porodu zapomne jezyka w ogole...i nie bede kumala co oni do mnie mowia :) tyle,ze podobno rodzac mozna u mnie trafic na jedna polska polozna. Ale ona tylko przy porodach wlasnie.
    Ostatnio mi polozna cos tlumaczyla o badaniach...jak nie m8glam za cholere jej zrozumiec, to wlaczyla google i jakos przetlumaczylysmy ten jezyk medyczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:45

5fdazm9.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekny :) ale wanienka tez malutka... i cena zabija :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny przewijak ale chyba zostanę przy tym z ikei i tamtej wanience :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zalogowalam sie na tym hipp;)
    Czyli paczuszka bedzie z automatu tak?;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akcesoria*:
    Kosze - do ustawienia na półkach przewijaka
    Pokrowce na kosze
    Pokrowiec na materacyk przewijaka
    Ręcznik z kapturkiem i myjką Quax
    Kocyki
    Miękkie grzechotki – dopasowane kolorystycznie do danej kolekcji akcesoriów
    Pluszaki Quax – dopełnieniem aranżacji dziecięcego pokoju będzie grupa miękkich „przyjaciół”.
    *akcesoria nie są wliczone w cenę

Czyli jeszcze te kosze nawet nie są w zestawie :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Okano mieszkam w Austrii, ale też język niemiecki :D Do grudnia robię kurs, cały czas się ucze. Jakoś się nie boję że sobie nie dam rady :) Do gin jak idę sama to radzę sobie bez problemu, nawet się zastanawiałam czy ona mówi po polsku bo wszystko rozumiem hehe :) W szpitalu w którym będę rodzić podobno pracuje dużo polskich położnych, ale wiadomo różnie może się trafić. W piątek mam np spotkanie z jedną i nawet nie wiedziałam że jest Polką :D Jakoś damy radę! Chodzisz do polskiego gin czy niemieckiego? Wiem że dużo korzysta z tego że jest możliwość dogadania się w swoim języku...[/QU

Pewnie,że damy rade:) troche ciężko czasem jest że jest się daleko za granicami i trzeba tu sobie poradzić często bez biegłej znajomośći języka ale ja jestem 7 miesięcy nie wiem jak wy dziewczynki ile już za granicami naszego kraju mieszkacie?? Ja chodze do Polskiej ginekolog tzn jak miała 14 lat wyjechała tu na stałe ale rozumie Polski i mówi ale często wtrąca Niemieckie słowa:)ale cała przychodnia i personel to Niemcy także badania itp terminy po Niemiecku :))Położnej nie szukałam bo mi niepotrzebna a pozatym w tym szpitalu co rodze można decydować czy się chce czy nie pomoc ja nie potrzebuje. Prżeważnie położne przyjmują poród w szpitalu to pewnie na Niemke trafie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:55

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przewijak był założony na łóżeczko, A wszystkie kosmetyki stały na małym stoliczku obok łóżeczka. Przewijak nawet nie przeszkadzał jak się małą wkładało do łóżeczka, a zawsze można było to ściągnąć postawić obok.

Anita12 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Akcesoria*:
    Kosze - do ustawienia na półkach przewijaka
    Pokrowce na kosze
    Pokrowiec na materacyk przewijaka
    Ręcznik z kapturkiem i myjką Quax
    Kocyki
    Miękkie grzechotki – dopasowane kolorystycznie do danej kolekcji akcesoriów
    Pluszaki Quax – dopełnieniem aranżacji dziecięcego pokoju będzie grupa miękkich „przyjaciół”.
    *akcesoria nie są wliczone w cenę

Czyli jeszcze te kosze nawet nie są w zestawie :)

haha spoko, tego nawet nie doczytalam.. czyli ze 2 koła będą :D

nataliad lubi tę wiadomość

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ