MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo fajna sprawa taka wyprawka, ale można kosmetyki z hippa znaleźć w Rossmanir na promo. A tak apropo sudocremu ostatnio czytałam u Sroki, żeby maści z cynkiem nie uzywać do codziennej pielęgnacji pupki dziecka. U nas się sprawdził Bepanthen, fakt że do najtańszych nie należy ale był wydajny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:24
-
oni maja na swojej stronie duzo wyprawek np tez do szpitala
ja sobie wszystko podrukuje i bedzie mi prosciej samej kupic ;P
-
nataliad wrote:http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/igiene/bagnotime-reversibile.html
Wanienka z przewijakiem montowana na wannie, w łazience sobie wrazie czego dogrzeje, bałaganu nie będzie bo jak nachlapie to do wanny a i ubrać będzie można od razu w ciepłym pomieszczeniu bez przenoszenia bobasa w ręczniku.
Tylko nie wiem gdzie coś takiego dostanę. Na allegro za wiele nie ma.
ale to fajne
Cbyba zaczne grzebac na moim ebay
Edit. Znalazlam...ale kurcze 5x drozsza jak silikonowa lub te wszystkie wiaderkopodobne wanienki. To troche szkoda mi kasy,bo na za wielka ona nie wyglada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:32
nataliad lubi tę wiadomość
-
severi wrote:Englein ja jeszcze na BoboVita ale to ma przyjść jak dziecko skończy 3 miesiące
-
Englein wrote:ale to fajne
Cbyba zaczne grzebac na moim ebay
Edit. Znalazlam...ale kurcze 5x drozsza jak silikonowa lub te wszystkie wiaderkopodobne wanienki. To troche szkoda mi kasy,bo na za wielka ona nie wyglada.
to tak jak ja po Waszych wpisach zaczęłam szukać wanienki z przewijakiem, zmiejscem na kosmetyki na dole.. znalzzłam piękna.. ale cena mnie zabiła.. 1,5 tysiąca..Englein, nataliad lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:to tak jak ja po Waszych wpisach zaczęłam szukać wanienki z przewijakiem, zmiejscem na kosmetyki na dole.. znalzzłam piękna.. ale cena mnie zabiła.. 1,5 tysiąca..
pokaz co to za cudo
m@rtynka lubi tę wiadomość
-
Okano mieszkam w Austrii, ale też język niemiecki
Do grudnia robię kurs, cały czas się ucze. Jakoś się nie boję że sobie nie dam rady
Do gin jak idę sama to radzę sobie bez problemu, nawet się zastanawiałam czy ona mówi po polsku bo wszystko rozumiem hehe
W szpitalu w którym będę rodzić podobno pracuje dużo polskich położnych, ale wiadomo różnie może się trafić. W piątek mam np spotkanie z jedną i nawet nie wiedziałam że jest Polką
Jakoś damy radę! Chodzisz do polskiego gin czy niemieckiego? Wiem że dużo korzysta z tego że jest możliwość dogadania się w swoim języku...
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
kr0pka wrote:to tak jak ja po Waszych wpisach zaczęłam szukać wanienki z przewijakiem, zmiejscem na kosmetyki na dole.. znalzzłam piękna.. ale cena mnie zabiła.. 1,5 tysiąca..
Juzteraz,jak rzucam jakims tekstem o wanienkach itp to moj maz rzuca tekstem w stylu: i co, im wiecej czytasz dla orientacji to mniej wiesz?
No i cos w tym jest....
Dobra, jade do sklepu odebrac koldre,ktora zamowilam ( jesienna i letnia laczona w zimowa), moze parerzeczy dokupie na wyjazd do Pl (w sensie prezentow swiatecznych do zostawienia hehe to juz nie bedziemy wysylac). -
MatyldaG wrote:hehe za tyle chce wozek kupic
pokaz co to za cudo
to tak jak i jak
http://babyboum.pl/Meble/Przewijaki-wolnostojace/Przewijak-z-wanienka-Quax-Comfort.html kosmos -
anuschka wrote:Okano mieszkam w Austrii, ale też język niemiecki
Do grudnia robię kurs, cały czas się ucze. Jakoś się nie boję że sobie nie dam rady
Do gin jak idę sama to radzę sobie bez problemu, nawet się zastanawiałam czy ona mówi po polsku bo wszystko rozumiem hehe
W szpitalu w którym będę rodzić podobno pracuje dużo polskich położnych, ale wiadomo różnie może się trafić. W piątek mam np spotkanie z jedną i nawet nie wiedziałam że jest Polką
Jakoś damy radę! Chodzisz do polskiego gin czy niemieckiego? Wiem że dużo korzysta z tego że jest możliwość dogadania się w swoim języku...
Ja sie boje,ze wstresie porodu zapomne jezyka w ogole...i nie bede kumala co oni do mnie mowiatyle,ze podobno rodzac mozna u mnie trafic na jedna polska polozna. Ale ona tylko przy porodach wlasnie.
Ostatnio mi polozna cos tlumaczyla o badaniach...jak nie m8glam za cholere jej zrozumiec, to wlaczyla google i jakos przetlumaczylysmy ten jezyk medyczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:45
-
kr0pka wrote:to tak jak i jak
http://babyboum.pl/Meble/Przewijaki-wolnostojace/Przewijak-z-wanienka-Quax-Comfort.html kosmosale wanienka tez malutka... i cena zabija
-
Akcesoria*:
Kosze - do ustawienia na półkach przewijaka
Pokrowce na kosze
Pokrowiec na materacyk przewijaka
Ręcznik z kapturkiem i myjką Quax
Kocyki
Miękkie grzechotki – dopasowane kolorystycznie do danej kolekcji akcesoriów
Pluszaki Quax – dopełnieniem aranżacji dziecięcego pokoju będzie grupa miękkich „przyjaciół”.
*akcesoria nie są wliczone w cenę
Czyli jeszcze te kosze nawet nie są w zestawie -
nick nieaktualnyanuschka wrote:Okano mieszkam w Austrii, ale też język niemiecki
Jakoś damy radę! Chodzisz do polskiego gin czy niemieckiego? Wiem że dużo korzysta z tego że jest możliwość dogadania się w swoim języku...[/QU
Pewnie,że damy rade:) troche ciężko czasem jest że jest się daleko za granicami i trzeba tu sobie poradzić często bez biegłej znajomośći języka ale ja jestem 7 miesięcy nie wiem jak wy dziewczynki ile już za granicami naszego kraju mieszkacie?? Ja chodze do Polskiej ginekolog tzn jak miała 14 lat wyjechała tu na stałe ale rozumie Polski i mówi ale często wtrąca Niemieckie słowa:)ale cała przychodnia i personel to Niemcy także badania itp terminy po Niemiecku)Położnej nie szukałam bo mi niepotrzebna a pozatym w tym szpitalu co rodze można decydować czy się chce czy nie pomoc ja nie potrzebuje. Prżeważnie położne przyjmują poród w szpitalu to pewnie na Niemke trafie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:55
-
U mnie przewijak był założony na łóżeczko, A wszystkie kosmetyki stały na małym stoliczku obok łóżeczka. Przewijak nawet nie przeszkadzał jak się małą wkładało do łóżeczka, a zawsze można było to ściągnąć postawić obok.
Anita12 lubi tę wiadomość
-
severi wrote:Akcesoria*:
Kosze - do ustawienia na półkach przewijaka
Pokrowce na kosze
Pokrowiec na materacyk przewijaka
Ręcznik z kapturkiem i myjką Quax
Kocyki
Miękkie grzechotki – dopasowane kolorystycznie do danej kolekcji akcesoriów
Pluszaki Quax – dopełnieniem aranżacji dziecięcego pokoju będzie grupa miękkich „przyjaciół”.
*akcesoria nie są wliczone w cenę
Czyli jeszcze te kosze nawet nie są w zestawie
haha spoko, tego nawet nie doczytalam.. czyli ze 2 koła będąnataliad lubi tę wiadomość