MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej u nas też dziś straszna pogoda szaro, zimno, leje deszcz i wieje. Ja dziś jadę popołudniu na warsztaty Bezpieczny maluch, a jutro już wizyta
Co do kąpieli to moja przyjaciółka używała spejalnej gąbki- najpierw wkładała ja do wanienki a potem do kabiny. Dziecko kladla na gabkę i myla. Teraz jak mala jest wieksza sama bierze gabke siada na niej i sie myje:)Englein, Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Czarnuszka wrote:Anita możesz się zarejestrować w ten sposób, że wpiszesz datę narodzin Jagody. Wtedy Cie puści, jak już wejdziesz na swój profil to zaznacz - jestem w Ciąży i wtedy będziesz mogła wpisać datę planowanego porodu. Dostaniesz tabliczkę do samochodu - Z nami jedzie dziecko" lub z imieniem.
-
Witam się z Wami w zimny i paskudny dzień. U mnie tylko 0 stopni i pada taki Mokry śnieg. Co do wanienki to my mamy najzwyklejsza plastikowa. Młodego na początku kapalismy w sypialni a jak był ciut większy to już na podłodze stała wanienka.
Dziewczyny mam do Was pytanie. Macie tak że po sprzątaniu lub podobnych czynnościach twardnieje Wam brzuch? Zastanawiam się czy to skurcze tak wcześnie czy nie. Dodam że jak usiądę i odpocznę to przechodzi. -
U nas też parszywie.. przewiało mnie, przemoczyło, jeszcze nowa też zasmarkana i po wczoraj i dzis rano siè boje zeby czegos nie zlapac
no i na dodatek do piatku jestem sama w domu znowu..
Brrrr ziiimno mi i mokro, dobrze ze nam w pracy kocyk -
Udanych wizyt
Widzę że robi się pół na pół, tyle samo dziewczynek co chłopcówfajnie akurat może będzie do pary
A co do kąpania, pamiętam jak mama młodego kąpala 13 lat temu to wanienka na łóżko pod spod reczniki albo na ławę, na dno tetrowa pieluszka trochę wody żeby za bardzo pępka nie moczyć i heja, minuta i gotoweale ten stelaż może być dobrym rozwiązaniem jak się nie ma gdzie wanienki położyć i np. Nie ma zwykłej wanny
-
okano1 wrote:Ja tu w niemczech spróbuje na hipp sie zarejestrować może się uda maja super produkty ja mleko od początku jednemu i drugiemu kupowałam z hippa nie mieli kolek i zaparć po nim jest dość drogie ale warte swej ceny nie miałam pokarmu swojego dlatego karmiłam mm.oliwki i szampony jedzenie wszystko dobre maja;)
Ja się rejestrowała na stronie niemieckiego hippa tylko przy wpisywaniu adresu musiałam zaznaczyć że ATOstatnio dostałam przesyłkę z książeczką ciąży (wszysykie tygodnie ładnie opisane, są miejsca na usg i swoje notatki) a w liście było napisane że w następnej przesyłce dostanę zabawke, oliwkę i coś tam jeszcze : ))
Co do wanienki, kupujemy zwykły z ikei. Jak potrm dziecko z niej wyrośnie to w wannie będę kąpać. Nie mamy za bardzo miejsca na wanienkem@rtynka, okano1, Anita12 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Hej.
My wanienke stawialiśmy na dwóch krzesłach w łazience, oparta o wannę i tak kąpaliśmy małą. Nasi znajomi kupili taką wanienke na stelażu, ale początkowo chcieli kąpać dzidziusia w dużym pokoju, niestety nie sprawdził się sposób, bo było tam chłodno i jak dziecko zaczęło chlapać to duży pokój pływał. A łazienkę mieli za małą na stelaż i wanienke. -
nick nieaktualnyAnuschka tyle jest tu napisane że nie zorientowałam się że Ty również mieszkasz w Niemczech moge spytac w jakim landzie znasz język i czy rodzisz tu w De bo ja tak mimo że z językiem kuleje;)no właśnie dziś jak dzieci pójdą spać to zarejestruje się bo teraz mam komputer zajęty jak zawsze z tel pisze:))U nas bardzo zimno też ale jest plus bo wyszło słońce mohę na spacer pójść z dziecmi w końcu bo ciągle deszcz padał wcześniej..
-
Czarnuszka wrote:Właśnie próbowałam się zarejestrować w HIPPie i też nie mogę, bo tam trzeba podać datę urodzenia dziecka już narodzonego, nie można z datą przyszłą np.01.03.2017 tylko można zaznaczyć do04.10.2016.
-
Witamy się w jesienną, mokrą środę.
Fipsik, super, że już wiesz, kto mieszka w brzuszkuBędzie prawdziwy babiniec
A niedawno była mowa, że tak dużo będzie marcowych chłopców, a tu proszę. Dziewczynki po prostu są bardziej wstydliwe i ujawniają się później
anuschka, świetny wózek! Zazdroszczę, że masz już za sobą taki duży i ważny wydatek. A jak jeszcze mówisz, że to była okazja, to w ogóle rewelacyjnie.
Co do wanienki to planuję najzwyklejszą. Będziemy stawiać na blacie w łazience, lub w pokoju na stole. Zobaczymy w "praniu".
Dziewczyny, takie pytanie z innej beczki:
Czy cały czas malujecie paznokcie??
Bo gdzieś ostatnio się naczytałam, nasłuchałam, że to szkodliwe i żeby sobie odpuścić... Do tej pory malowałam, ale już sama nie wiem...
Englein, okano1, Fipsik lubią tę wiadomość
-
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=604516 9157 co do wanieniek to ja myślę nad czymś takim bo wszystkie kosmetyki będę miała w jednym miejscu i pod ręką. Może mi się to zmieści do pokoju w razie czego jest na kółkach wiec na kąpiel mogę przewiesc do łazienki i przewijak jest zdejmowany wiec tez położę na łóżeczko :p
-
Witam
dziś straszna pogoda w radiu mówili 5C a odczuwalna -2
Co do wanienki ja też planuje tą z ikei i przewijak akurat wanienka się na nim mieści. Byłam popatrzeć z babcią i powiedziała że może będzie lepiej bo kręgosłup nie będzie obciążony tak.
I dalej choraprzed ciążą choroby to był mój problem a teraz to po prostu dramat
-
usuń spację miedzy 6 i 9 i wtedy się wczyta
-
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6045169157 a teraz?