MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
duphaston biore od poczatku bo krwawilam. jestem po ivf i jdna ciaze poronilam. llekarz nie chce ryzykowac. A kwas nie wiem czemu tak duzo czytam wlasnie ze kwasu sie bierze wiecej przy niedokrwistosci i zeby sie lozyko w pozniejszym etapie nie odkleiło a mi spadly plytki krwi. wiec moze dlatego ? hmmm zapomnialam spyacmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Aha...rozumiem..ja tez po poronieniu...
Kwas napewno ci nie zaszkodzi
Ciekawe co lekarz mi powie w przyszla srode co z tym dupkiem. A ile go lykasz...ja chwile na poczatku 3x1 potem dlugo 2x1 i od wczoraj sama po 1 bo mi sie koncza...a nie mam recepty... -
Słuchajcie, rzucam hasło wanienka
Napalilam się na składana silikonowa plus ew.lezaczek frotte do niego. Ale czytam o tych Shnuggle i pomału głupia jestem....jakie są Wasze doświadczenia? -
anuschka wrote:Fipsik gratulacje dziewczynki
Na liście zmienione na kolor czerwony
Co do ciśnienia to u gin zawsze mam wyższe, a w domu to maksymalnie 111/70.
Englein Stokke Crusi, od początku mi się marzył
Pytanie o bazę do fotelika (isofix?)... Czy jak ja kupimy do np. Maxi cosi to przyda się do kolejnegi fotelika po 12 miesiącu? I czy maxi cosi musi być używany tylko z bazą? Czy to tylko kwestia wygody rodzica przy władaniu fotelika do samochodu? -
Wczoraj mieliśmy usg połówkowe-córeczka
kr0pka, Marynia991, nataliad, Klarcia, malaczarna07, Englein, MatyldaG, Marrtusia, Anita12, okano1, Fipsik, milagro, kark, Magdzia88, m@rtynka, severi, Angie 232, Paolina91, czirisz, fantasmagoriia, Vaina, Mimi86, coffee, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Englein wrote:Noo fajny, choć na razie mam na oku 4-5 do obejrzenia w Pl. Najpierw obstawiam x Landera ale nie wiem, który model najlepszy. Stawiam na 2w1.
Pytanie o bazę do fotelika (isofix?)... Czy jak ja kupimy do np. Maxi cosi to przyda się do kolejnegi fotelika po 12 miesiącu? I czy maxi cosi musi być używany tylko z bazą? Czy to tylko kwestia wygody rodzica przy władaniu fotelika do samochodu? -
Witam się w 16 tygodniu
i stwierdzam, że pora się ogarnąć w kwestii diety o 2 ksiązki kupione i przeczytane a żywie się tak, że jie wiadomo czy się śmiać czy płakac.. oj trzeba zdrowiej, zdecydowanie..
Dziś jeszcze się lenię w domu bo na 9:30 do dentystki i dopiero do pracyAnita12, Magdzia88, Englein lubią tę wiadomość
-
Englein wrote:Noo fajny, choć na razie mam na oku 4-5 do obejrzenia w Pl. Najpierw obstawiam x Landera ale nie wiem, który model najlepszy. Stawiam na 2w1.
Pytanie o bazę do fotelika (isofix?)... Czy jak ja kupimy do np. Maxi cosi to przyda się do kolejnegi fotelika po 12 miesiącu? I czy maxi cosi musi być używany tylko z bazą? Czy to tylko kwestia wygody rodzica przy władaniu fotelika do samochodu?
Jeżeli kupisz bazę isofix family fix to będzie ona się nadawała do fotelika grupy wiekowej o wadze 0-13 kg jak i 9-18 kg. przykład masz tu:
http://allegro.pl/baza-familyfix-maxi-cosi-isofix-family-fix-gratisy-i5924757694.html
Fotelik maxi cosi bardzo łatwo montuje się za pomocą pasów bezpieczeństwa. Sama się zastanawia nad tą bazą.Englein lubi tę wiadomość
-
Ja wanienkę kupuję zwykłą, najzwyklejszą nawet się nad tym nie zastanawiam i nie zaprzątam sobie akurat tym głowy co do wyboru i szukania czegoś innego. Stelaża nie będę kupowała, raz, że nie mam na to miejsca a dwa naczytałam się, że nie każdemu się sprawdzał.
-
Oo mamo już zaczynam 20 tydzień wow ale to zlecialo! Dzisiaj mam delikatne skurcze macicy. Nie wiem już czy to normalne że tak szybko macica zaczyna się przygotowywać czy to mi się dziecko tak rozpycha bo ostatnio mocno kopie... hmm szkoda ze jeszcze tydzień do polowkowych
Englein, Marynia991, kr0pka, Anita12, milagro, m@rtynka, Klarcia, czirisz, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Witam sie w 19 tyg.
My sie zastanawiamy nad ta skladana ze wzgledu na miejsce. U przyjaciol ta ze stelażem i przewijakiem nie zdala egzaminu. Jako przewijak tak, jako stojak do wanienki nie. I tak kapali dziecko w lazience (tam cieplej mieli a nie bylo tam miejsca na stojak). Stad moje pytania o Wasze doswiadczenia. U mnie ceny wspomnianych wanienek podobne wiec po czytaniu opinii o Shnuggle troche juz zwatpilam. Wiaderka do kapieki nie biore pod uwage,choc znajomi zacnwyceni.
Milego dnia:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:08
kr0pka, severi, czirisz, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Luteina to progesteron, czyli pewnie też tak działa
zobaczę jak odstawię.
-
Nelus wrote:Oo mamo już zaczynam 20 tydzień wow ale to zlecialo! Dzisiaj mam delikatne skurcze macicy. Nie wiem już czy to normalne że tak szybko macica zaczyna się przygotowywać czy to mi się dziecko tak rozpycha bo ostatnio mocno kopie... hmm szkoda ze jeszcze tydzień do polowkowych
-
Fipsik wrote:Mnie można zaznaczyć na czerwono, tak jak podejrzewałam od kiedy zaczęłam rzygać po ścianach
Przetyrała mnie jak Jagoda. Waży dziś ok. 208g, ręce, nogi i mózg ma, więc to najważniejsze. Kolejne wizyty 27.10 i 24.11, dalej nie pamiętam, mam rozpisane do porodu.
Pisałyście o samopoczuciu, mnie dziś lekarka pyta co mi dolega, mówię wszystko! Drętwienia rąk od samych ramion, ból kręgosłupa, mega ból podbrzusza, aż się zwijam czasem, rwa kulszowa, całe biodro mnie boli i jeszcze jedno udo wewnątrz. Powiedziała, że małe dziecko pod opieką to co ja oczekuję, tylko zakwasów? Powiedziała, że będzie tylko coraz gorzej, bo będzie brzuch coraz większy. To mnie pocieszyłaLeki na wymioty i mdłości odstawiłam, biorę doraźnie jak mam odruchy wymiotne i czuję że będę wymiotować zaraz. Do tego mega zmęczenie, zawroty głowy, powalające ciśnienie po kawie 90/70. Żyć nie umierać. Ale co zrobić, trzeba się cieszyć, bo 3 trymestr będzie gorszy
Wow już wiadomo płeć? Super! Będą siosttzyczki! Imię Jessica rozumiem? Hahaha ja też czuje ze u mnie będzie druga laska
Co do samopoczucia to ja czuję się jak stara babcia, biodro mnie boli tak że kuleje i nie mogę podnieść się z kanapy. brzuch się coś spina. Dziecko kopie juz w nocy ze się budzę. Do tego od livii i ostatnio złapałam grypę zoladkowa i chyva nie muszę mówić jak się czułam... Az boję się 3 trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:42
-
Nelus wrote:WanienkI mieliśmy 2. Jedna która używałam na początku, głęboka z materiałowym leżaczkiem, a druga z plastkowym, uzywalismy kiedy dziecko już nie leżało zupełnie na plasko
-
Marynia991 wrote:Mi tez wczoraj to przyszlo ijeszcze z hipp a reszta ma przyjsc po porodzie bo zapisalam sie do wszystkich dzieciecych stron ktore mi na mysl przyszly