MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdzia88 wrote:Aha...rozumiem..ja tez po poronieniu...
Kwas napewno ci nie zaszkodzi
Ciekawe co lekarz mi powie w przyszla srode co z tym dupkiem. A ile go lykasz...ja chwile na poczatku 3x1 potem dlugo 2x1 i od wczoraj sama po 1 bo mi sie koncza...a nie mam recepty...
-
My też zawsze kapalismy dziecko w łazience, zaczepialismy wanienke o duża wannę wszerz i tym sposobem nie było sprzątania jak chlapalo. Na początku kładlismy wanienke do wanny ale jednak kręgosłup bolał od schylania się.
A co do tych ze stojakiem to koleżanka ma wielki prysznic taki bez brodzika i tam kapie. Super wygodnie! U nas prysznice są z brodzikami więc taka wanienka nie stałaby stabilnie. Szkoda bo pomysł fajny -
Nelus wrote:My też zawsze kapalismy dziecko w łazience, zaczepialismy wanienke o duża wannę wszerz i tym sposobem nie było sprzątania jak chlapalo. Na początku kładlismy wanienke do wanny ale jednak kręgosłup bolał od schylania się.
A co do tych ze stojakiem to koleżanka ma wielki prysznic taki bez brodzika i tam kapie. Super wygodnie! U nas prysznice są z brodzikami więc taka wanienka nie stałaby stabilnie. Szkoda bo pomysł fajnyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:24
Fipsik lubi tę wiadomość
-
Anita12 wrote:A nie miałaś problemu z datą w hippie? Mnie nie chce przejść rejestracja, mimo że wpisuję w takiej formie jak sobie życzą.
-
nick nieaktualnyWitm serdecznie gratuluje córeczek dziewczyny;) ja mam dwóch chłopców i tak do płci męskiej się przyzwyczaiłam że jakby okazała się dziewczynka to się napewno uciesze ale miałabym odmiane dużą no zobaczymy .Anuscha wózek super neutralny też myślę nad podobnym niezależnie od płci;)a wanienke to zwykła do wanny kupię z wkładem takim żeby niemowlak nie wypadał .Ja mam też hemoglobine niską biore żelazo od 2 tygodni.
-
nick nieaktualnyJa tu w niemczech spróbuje na hipp sie zarejestrować może się uda maja super produkty ja mleko od początku jednemu i drugiemu kupowałam z hippa nie mieli kolek i zaparć po nim jest dość drogie ale warte swej ceny nie miałam pokarmu swojego dlatego karmiłam mm.oliwki i szampony jedzenie wszystko dobre maja;)
-
nick nieaktualnyJa wanienke miałam zwykłą pożyczoną po rodzinie, mam nadzieję, że teraz też się coś znajdzie
Najpierw wkładalismy wanienkę do wanny, ale to co pisze Nelly - tak mogą robić osoby, które nie szanują swojego kręgosłupa
Potem i teraz też nawaliśmy wanienkę na drewniane taborety. Najpierw myślałam, że mąż zwariował, ale po jednej kąpieli wiem, że to bardzo bezpieczne.
Leżaczków żadnych nie mieliśmy, za to fajnie mieć jedną, dwie pieluchy tetrowe, żeby przykryć dziecko i polewać ciepłą wodą. Raz kąpaliśmy bez, młoda darła się w kąpieli jakbyśmy jej krzywdę robili, potem za namową położnej jedna tetra na główkę, druga na brzuch i nogi i maluch może leżeć szczęśliwy nawet już w letniej wodzie
Też mam od jakiegoś tygodnia lekkie skurcze BH.
A dziś wizyta!
Englein lubi tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Ja jak odstawilam duphaston,to w ciagu paru dni przeszly mi paskudne mdlosci,jak reka odjal. A bierzesz doustnie? Jezeli tak,to moze warto by zamienic na dopochwowa?
-
Englein wrote:A czy jakos teraz nie zaczynaja sie skorcze BH? I jest to normalne? Dobrze kojarze Nelus?
Wydawało mi się że z livka miałam je dużo później hmm nie wiem ale faktycznie tak to odczuwam. Takie twardnienie na chwilę...nieprzyjemne. mam nadzieję że to nic zlego -
A ja się witam w 19 tygodniu
dziś w nocy juz spałam bez boli
u nas tylko 3 stopnie za oknem aż się boję wyjść z domu :p
kr0pka, Magdzia88, m@rtynka, Englein, severi, Klarcia, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Englein wrote:Witam sie w 19 tyg.
My sie zastanawiamy nad ta skladana ze wzgledu na miejsce. U przyjaciol ta ze stelażem i przewijakiem nie zdala egzaminu. Jako przewijak tak, jako stojak do wanienki nie. I tak kapali dziecko w lazience (tam cieplej mieli a nie bylo tam miejsca na stojak). Stad moje pytania o Wasze doswiadczenia. U mnie ceny wspomnianych wanienek podobne wiec po czytaniu opinii o Shnuggle troche juz zwatpilam. Wiaderka do kapieki nie biore pod uwage,choc znajomi zacnwyceni.
Milego dnia:)
-
Englein wrote:Moja mama kapiac mlodszego brata kladla na normalnej wannie cos w rodzaju plyty (zeby ja po prostu przykryc, ze wzgledu na kregoslup), na to recznik i wanienka. Po kapieli tata wkladal wanienke do wanny a reszte czynnosci pielegnacyjnych mama robila na tej desce juz na kocyku. Tez sie u siebie nad tym patentem zastanawialam,przynajmniej na poczatek...ale tej silikonowej napeknionej woda juz nie powinno sie przenosic...no i gdzie to wszystko trzymac
Nasza wanienka idealnie pasowała długością na szerokość wanny i była stabilna że nie spadała więc nic nie musieliśmy kłaść! Trzeba kombinować hehe -
No to ja dentystke odwołałam.. za cholerę z tego mojego zadupia bym tam teraz nie dotarła.. przenioslam na listopad, pojadę sobie na spokojnie jak juz bede miala wolne
-
Anita możesz się zarejestrować w ten sposób, że wpiszesz datę narodzin Jagody. Wtedy Cie puści, jak już wejdziesz na swój profil to zaznacz - jestem w Ciąży i wtedy będziesz mogła wpisać datę planowanego porodu. Dostaniesz tabliczkę do samochodu - Z nami jedzie dziecko" lub z imieniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:55
-
Englein wrote:Moja mama kapiac mlodszego brata kladla na normalnej wannie cos w rodzaju plyty (zeby ja po prostu przykryc, ze wzgledu na kregoslup), na to recznik i wanienka. Po kapieli tata wkladal wanienke do wanny a reszte czynnosci pielegnacyjnych mama robila na tej desce juz na kocyku. Tez sie u siebie nad tym patentem zastanawialam,przynajmniej na poczatek...ale tej silikonowej napeknionej woda juz nie powinno sie przenosic...no i gdzie to wszystko trzymac
-
Czarnuszka wrote:Właśnie próbowałam się zarejestrować w HIPPie i też nie mogę, bo tam trzeba podać datę urodzenia dziecka już narodzonego, nie można z datą przyszłą np.01.03.2017 tylko można zaznaczyć do04.10.2016.
to dziwnie to zrobili. Bo o ile pamiętam tam zaznaczałam, że dziecko się dopiero urodzi.