X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Aha...rozumiem..ja tez po poronieniu...
    Kwas napewno ci nie zaszkodzi ;)
    Ciekawe co lekarz mi powie w przyszla srode co z tym dupkiem. A ile go lykasz...ja chwile na poczatku 3x1 potem dlugo 2x1 i od wczoraj sama po 1 bo mi sie koncza...a nie mam recepty...
    Jak chcesz,to napisz mi na priv adres,to Ci wysle. Mi chyba duphaston rozwalil zoladek,wiec jakby mi ktos kiedys kazal to jeszcze brac,to bede blagala o zamienniki. Nie bede go brala,bo mi szkodzi. Dojdzie do Ciebie za dwa dni.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zawsze kapalismy dziecko w łazience, zaczepialismy wanienke o duża wannę wszerz i tym sposobem nie było sprzątania jak chlapalo. Na początku kładlismy wanienke do wanny ale jednak kręgosłup bolał od schylania się.
    A co do tych ze stojakiem to koleżanka ma wielki prysznic taki bez brodzika i tam kapie. Super wygodnie! U nas prysznice są z brodzikami więc taka wanienka nie stałaby stabilnie. Szkoda bo pomysł fajny

201703012752.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A nie miałaś problemu z datą w hippie? Mnie nie chce przejść rejestracja, mimo że wpisuję w takiej formie jak sobie życzą.
    Mi tez wczoraj przyszlo z hipp.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    My też zawsze kapalismy dziecko w łazience, zaczepialismy wanienke o duża wannę wszerz i tym sposobem nie było sprzątania jak chlapalo. Na początku kładlismy wanienke do wanny ale jednak kręgosłup bolał od schylania się.
    A co do tych ze stojakiem to koleżanka ma wielki prysznic taki bez brodzika i tam kapie. Super wygodnie! U nas prysznice są z brodzikami więc taka wanienka nie stałaby stabilnie. Szkoda bo pomysł fajny
    Moja mama kapiac mlodszego brata kladla na normalnej wannie cos w rodzaju plyty (zeby ja po prostu przykryc, ze wzgledu na kregoslup), na to recznik i wanienka. Po kapieli tata wkladal wanienke do wanny a reszte czynnosci pielegnacyjnych mama robila na tej desce juz na kocyku. Tez sie u siebie nad tym patentem zastanawialam,przynajmniej na poczatek...ale tej silikonowej napeknionej woda juz nie powinno sie przenosic...no i gdzie to wszystko trzymac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:24

Fipsik lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A nie miałaś problemu z datą w hippie? Mnie nie chce przejść rejestracja, mimo że wpisuję w takiej formie jak sobie życzą.
    Właśnie próbowałam się zarejestrować w HIPPie i też nie mogę, bo tam trzeba podać datę urodzenia dziecka już narodzonego, nie można z datą przyszłą np.01.03.2017 tylko można zaznaczyć do04.10.2016.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witm serdecznie gratuluje córeczek dziewczyny;) ja mam dwóch chłopców i tak do płci męskiej się przyzwyczaiłam że jakby okazała się dziewczynka to się napewno uciesze ale miałabym odmiane dużą no zobaczymy .Anuscha wózek super neutralny też myślę nad podobnym niezależnie od płci;)a wanienke to zwykła do wanny kupię z wkładem takim żeby niemowlak nie wypadał .Ja mam też hemoglobine niską biore żelazo od 2 tygodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu w niemczech spróbuje na hipp sie zarejestrować może się uda maja super produkty ja mleko od początku jednemu i drugiemu kupowałam z hippa nie mieli kolek i zaparć po nim jest dość drogie ale warte swej ceny nie miałam pokarmu swojego dlatego karmiłam mm.oliwki i szampony jedzenie wszystko dobre maja;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wanienke miałam zwykłą pożyczoną po rodzinie, mam nadzieję, że teraz też się coś znajdzie :) Najpierw wkładalismy wanienkę do wanny, ale to co pisze Nelly - tak mogą robić osoby, które nie szanują swojego kręgosłupa :P Potem i teraz też nawaliśmy wanienkę na drewniane taborety. Najpierw myślałam, że mąż zwariował, ale po jednej kąpieli wiem, że to bardzo bezpieczne.
    Leżaczków żadnych nie mieliśmy, za to fajnie mieć jedną, dwie pieluchy tetrowe, żeby przykryć dziecko i polewać ciepłą wodą. Raz kąpaliśmy bez, młoda darła się w kąpieli jakbyśmy jej krzywdę robili, potem za namową położnej jedna tetra na główkę, druga na brzuch i nogi i maluch może leżeć szczęśliwy nawet już w letniej wodzie :)

Też mam od jakiegoś tygodnia lekkie skurcze BH.

A dziś wizyta :D!

Englein lubi tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja jak odstawilam duphaston,to w ciagu paru dni przeszly mi paskudne mdlosci,jak reka odjal. A bierzesz doustnie? Jezeli tak,to moze warto by zamienic na dopochwowa?
    Nie, biorę dopochwowo ale wczoraj poczytałam, że to też działa negatywnie na układ pokarmowy. A refluks też mam, tylko że jak się pochylę. Także to wszystko by się zgadzało, że to od tego hormonu. I jak zwracałam to właśnie kwasem a przeczytałam, że są jakieś zawiesiny na to. Moze wtedy by się skończyły te kwaśne wymioty. Muszę sprawdzić czy to co mi poleciłas na refluks neutralizuje ten kwas. Dzisiaj lecę do apteki.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    A czy jakos teraz nie zaczynaja sie skorcze BH? I jest to normalne? Dobrze kojarze Nelus?

Wydawało mi się że z livka miałam je dużo później hmm nie wiem ale faktycznie tak to odczuwam. Takie twardnienie na chwilę...nieprzyjemne. mam nadzieję że to nic zlego

201703012752.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarejestrowałam się na tym hippie ale zanaczyć mogłam tylko datę 04.10.2016 dalej nie wchodzi. Za 2-3 tygodnie ma mi przyjść tabliczka do samochodu "Z nami jedzie dziecko"

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 19 tygodniu :) dziś w nocy juz spałam bez boli :) u nas tylko 3 stopnie za oknem aż się boję wyjść z domu :p

kr0pka, Magdzia88, m@rtynka, Englein, severi, Klarcia, taka_ja lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Witam sie w 19 tyg.

My sie zastanawiamy nad ta skladana ze wzgledu na miejsce. U przyjaciol ta ze stelażem i przewijakiem nie zdala egzaminu. Jako przewijak tak, jako stojak do wanienki nie. I tak kapali dziecko w lazience (tam cieplej mieli a nie bylo tam miejsca na stojak). Stad moje pytania o Wasze doswiadczenia. U mnie ceny wspomnianych wanienek podobne wiec po czytaniu opinii o Shnuggle troche juz zwatpilam. Wiaderka do kapieki nie biore pod uwage,choc znajomi zacnwyceni.

Milego dnia:)
    U mnie odwrotnie. Przewijak się nie sprawdził, używalismy takiego na łóżeczko. A wanienka też się nie sprawdziła bo była za mała, bardzo niewygodnie się kąpało. Więc mój M zrobił specjalne mocowanie i na ten stelaż założyliśmy zwykłą wanienke i było super. Nie wiem jakiej wielkosci teraz są te wanienki w komplecie, bo jeśli nadal takie małe to nie polecam. My mieliśmy stary typ.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Moja mama kapiac mlodszego brata kladla na normalnej wannie cos w rodzaju plyty (zeby ja po prostu przykryc, ze wzgledu na kregoslup), na to recznik i wanienka. Po kapieli tata wkladal wanienke do wanny a reszte czynnosci pielegnacyjnych mama robila na tej desce juz na kocyku. Tez sie u siebie nad tym patentem zastanawialam,przynajmniej na poczatek...ale tej silikonowej napeknionej woda juz nie powinno sie przenosic...no i gdzie to wszystko trzymac :)

Nasza wanienka idealnie pasowała długością na szerokość wanny i była stabilna że nie spadała więc nic nie musieliśmy kłaść! Trzeba kombinować hehe

201703012752.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    A jak u Ciebie było z tą datą? Przeszła normalnie? Mi się odechciało bo dwa razy te wszystkie dane wypełniałam a na koniec ta data blokowała wszystko.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dentystke odwołałam.. za cholerę z tego mojego zadupia bym tam teraz nie dotarła.. przenioslam na listopad, pojadę sobie na spokojnie jak juz bede miala wolne

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    A co Ci przyszło z tego hippa? Warto się rejestrować?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita możesz się zarejestrować w ten sposób, że wpiszesz datę narodzin Jagody. Wtedy Cie puści, jak już wejdziesz na swój profil to zaznacz - jestem w Ciąży i wtedy będziesz mogła wpisać datę planowanego porodu. Dostaniesz tabliczkę do samochodu - Z nami jedzie dziecko" lub z imieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 08:55

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ja się zastanawiam czy taka silikonowa jest higieniczna, czy to się domywa w ogóle? Nie wiem nie znam się a jestem ciekawa.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Właśnie próbowałam się zarejestrować w HIPPie i też nie mogę, bo tam trzeba podać datę urodzenia dziecka już narodzonego, nie można z datą przyszłą np.01.03.2017 tylko można zaznaczyć do04.10.2016.
    Aaa no to dlatego mi nie wchodziło :/ to dziwnie to zrobili. Bo o ile pamiętam tam zaznaczałam, że dziecko się dopiero urodzi.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ