MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie boli gardło ale wzięłam odrazu tabletki prenalen i walczę
ja już po wizycie dziś bez zdjęcia ale u Tosi wszystko w porządku. Póki co jest dalej Tosia. Na połówkowym się okaże czy dalej się płeć potwierdzi. Mam zrobić poziom witaminy D i posiew moczu. Dostałam od położnej 3 paczki z niebieskiego pudełka i torbę próbek z apteki
kark, MatyldaG, Marynia991, m@rtynka, milagro, kr0pka, Anita12, Magdzia88, Fipsik, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość
-
befra wrote:Teraz działa. Fajny zestaw ale sprawdzi się bardzo krótko bo ta wanienka jest malutka.
i jak dziecko juz siedzi to myslalam zeby kapac w brodziku ktory mamy jest dosc wysoki prawie jak wanna i sa tez takie specjalne siedzonka dla dzieci zeby sie nie gibaly wtedy bym umyla moze obydwu naraz -
nick nieaktualnyBłękitna, te pudełka u ginekologów są magiczne, na każdej wizycie czekam z niecierpliwością To już, dostanę coś?
Ja bym z gąbką do kąpieli tyle czasu nie ryzykowała. No, chyba, że ktoś chce co chwilę dezynfekować
A wiem co mówię. Córka kiedyś dostała różową gąbkę z jej ulubioną księżniczką, normalnie ją uzytkowała - po myciu wyciskała i odkładała na bok wanny, gdzie wysychała do następnego wieczora. Po miesiącu jak zoabczyłam w niej coś czarnego ruszającego się to od razu powstrzymując odruchy wymiotne wywaliłam wszystkie gąbki i gąbeczki.
Ręką i mydłem też się można dobrze wymyć.Englein lubi tę wiadomość
-
AnnaE. wrote:Są plusy i minusy. Minus to na pewno podróżowanie w te i nazad, brak wsparcia męża gdy będziesz sama w PL, ale ja bym starała się patrzeć głównie na plusy. Dla mnie takie zmiany otoczenia są super. Praga jest piękna no i pewnie dacie radę gdzieś wyskoczyć parę razy na czeskie łono natury i pozwiedzać Czechy. Ja bym myślała głównie o tych pozytywnych aspektach. Ja kocham eksplorować więc Ci zazdroszczę
A co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Ostatecznie moje życiowe motto brzmi "licz na siebie", więc staram się być maksymalnie samodzielna i cieszyć się drobnostkami. Polecam
Będzie dobrze!
Wiem, że nie będzie to może jakoś super proste, ale późniejsza perspektywa mieszkania w Pradze mi się podoba. Generalnie wiem, że dam sobie radę z tym wszystkim, bo zawsze byłam z tych co to "ja sama". I nawet to jeżdżenie mnie jakoś bardzo nie przeraża, bo lubię jeździć samochodem. Boję się tylko, że jakby poród był jakiś niespodziewany i szybszy to mąż raczej nie dojedzie...kr0pka, Englein, okano1 lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:A co Ci przyszło z tego hippa? Warto się rejestrować?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:51
Magdzia88, Anita12 lubią tę wiadomość
-
anuschka wrote:Ja się rejestrowała na stronie niemieckiego hippa tylko przy wpisywaniu adresu musiałam zaznaczyć że AT
Ostatnio dostałam przesyłkę z książeczką ciąży (wszysykie tygodnie ładnie opisane, są miejsca na usg i swoje notatki) a w liście było napisane że w następnej przesyłce dostanę zabawke, oliwkę i coś tam jeszcze : ))
Co do wanienki, kupujemy zwykły z ikei. Jak potrm dziecko z niej wyrośnie to w wannie będę kąpać. Nie mamy za bardzo miejsca na wanienke
-
kr0pka wrote:U nas też parszywie.. przewiało mnie, przemoczyło, jeszcze nowa też zasmarkana i po wczoraj i dzis rano siè boje zeby czegos nie zlapac
no i na dodatek do piatku jestem sama w domu znowu..
Brrrr ziiimno mi i mokro, dobrze ze nam w pracy kocyk
Teraz za oknem 10 stopni. -
anuschka wrote:Ja się rejestrowała na stronie niemieckiego hippa tylko przy wpisywaniu adresu musiałam zaznaczyć że AT
Ostatnio dostałam przesyłkę z książeczką ciąży (wszysykie tygodnie ładnie opisane, są miejsca na usg i swoje notatki) a w liście było napisane że w następnej przesyłce dostanę zabawke, oliwkę i coś tam jeszcze : ))
Co do wanienki, kupujemy zwykły z ikei. Jak potrm dziecko z niej wyrośnie to w wannie będę kąpać. Nie mamy za bardzo miejsca na wanienke
Jezzcze sie gdzies rejestrujecie? -
Ja teraz zaczęłam malować paznokcie odżywka Black diamond z Golden Rose, ewentualnie jakiś kolor ale to bardzo rzadko. Dostałam sms, że czeka na mnie w paczkomacie przesyłka ze Smyka, fakt że są tam body i takie rampersy ale cieszę się jak widzę te małe ciuszki ❤
-
Witam się w 17 tygodniu waga w ciągu ostatnich 3 tyg podniosła się o kolejne 2 kg także mam już od początku ciąży +4 kg "grubas z niedowagą"
Czarnuszka wrote:Właśnie próbowałam się zarejestrować w HIPPie i też nie mogę, bo tam trzeba podać datę urodzenia dziecka już narodzonego, nie można z datą przyszłą np.01.03.2017 tylko można zaznaczyć do04.10.2016.
Ja się rejestrowałam w HIpp-ie nie miałam z tym żadnych problemów, wczoraj dostałam własnie paczuszkęKlarcia, okano1, czirisz, Anita12 lubią tę wiadomość
-
A myślicie że warto taka cała wyprawkę kupić czy lepiej pojedynczo?
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6539419827 -
Hej. Ja też mam dziś wizytę, stres jak zawsze. Szczególnie przez te niedobre wyniki moczu.
Co do paznokci - ja sobie odpuscilam i nie maluje ani nie zakładam hybryd. Bez tego da się żyć
Co do wanienek to ja przy córce też kapalam na dwóch taboretach w pokoju. Z tym ze czasami trzeba dogrzac pomieszczenie itp potem strasznie się w tym pokoju spało bo było za ciepło. I dużo sprzątania. Szczerze mówiąc teraz myślałem o czymś takim.
http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/igiene/bagnotime-reversibile.html
Wanienka z przewijakiem montowana na wannie, w łazience sobie wrazie czego dogrzeje, bałaganu nie będzie bo jak nachlapie to do wanny a i ubrać będzie można od razu w ciepłym pomieszczeniu bez przenoszenia bobasa w ręczniku.
Tylko nie wiem gdzie coś takiego dostanę. Na allegro za wiele nie ma.Anita12 lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:A myślicie że warto taka cała wyprawkę kupić czy lepiej pojedynczo?
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6539419827
Wiesz co jak patrzę na wyprawkę to jest fajna, ale nie wiem czy taniej nie wyjdzie skompletowanie jej samemu. Przy najmniej, jeśli chodzi o kosmetyki i te akcesoria typu nożyczki, aspirator itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:12
-
m@rtynka wrote:Wiesz co jak patrzę na wyprawkę to jest fajna, ale nie wiem czy taniej nie wyjdzie skompletowanie jej samemu. Przy najmniej, jeśli chodzi o kosmetyki i te akcesoria typu nożyczki, separator itp.
chyba sobie wydrukuje ta liste poprostu