X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli gardło ale wzięłam odrazu tabletki prenalen i walczę :-) ja już po wizycie dziś bez zdjęcia ale u Tosi wszystko w porządku. Póki co jest dalej Tosia. Na połówkowym się okaże czy dalej się płeć potwierdzi. Mam zrobić poziom witaminy D i posiew moczu. Dostałam od położnej 3 paczki z niebieskiego pudełka i torbę próbek z apteki :-)

kark, MatyldaG, Marynia991, m@rtynka, milagro, kr0pka, Anita12, Magdzia88, Fipsik, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz działa. Fajny zestaw ale sprawdzi się bardzo krótko bo ta wanienka jest malutka.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wanienka to troche mała, ja bym sie bała że na długo mi nie starczy

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Teraz działa. Fajny zestaw ale sprawdzi się bardzo krótko bo ta wanienka jest malutka.
    no jedyny psikus to wielkosc... sa takie wieksze wanny na samych stelazach bez polek tez jakies wyjscie trzeba tylko zorganizowac jakos fajnie kosmetyki ?
    i jak dziecko juz siedzi to myslalam zeby kapac w brodziku ktory mamy jest dosc wysoki prawie jak wanna i sa tez takie specjalne siedzonka dla dzieci zeby sie nie gibaly wtedy bym umyla moze obydwu naraz :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paznokci to kiedyś czytałam wypowiedzi różnych lekarzy i kosmetyczek i najbardziej był odradzany akryl, ale jego już się prawie nie robi

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG, działa.
    Ale to cudowne jest! :) Spodobało mi się :D
    Muszę pokazać M ;)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna, te pudełka u ginekologów są magiczne, na każdej wizycie czekam z niecierpliwością To już, dostanę coś? :D

Ja bym z gąbką do kąpieli tyle czasu nie ryzykowała. No, chyba, że ktoś chce co chwilę dezynfekować :/
    A wiem co mówię. Córka kiedyś dostała różową gąbkę z jej ulubioną księżniczką, normalnie ją uzytkowała - po myciu wyciskała i odkładała na bok wanny, gdzie wysychała do następnego wieczora. Po miesiącu jak zoabczyłam w niej coś czarnego ruszającego się to od razu powstrzymując odruchy wymiotne wywaliłam wszystkie gąbki i gąbeczki.
    Ręką i mydłem też się można dobrze wymyć.

Englein lubi tę wiadomość

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Są plusy i minusy. Minus to na pewno podróżowanie w te i nazad, brak wsparcia męża gdy będziesz sama w PL, ale ja bym starała się patrzeć głównie na plusy. Dla mnie takie zmiany otoczenia są super. Praga jest piękna no i pewnie dacie radę gdzieś wyskoczyć parę razy na czeskie łono natury i pozwiedzać Czechy. Ja bym myślała głównie o tych pozytywnych aspektach. Ja kocham eksplorować więc Ci zazdroszczę ;) A co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Ostatecznie moje życiowe motto brzmi "licz na siebie", więc staram się być maksymalnie samodzielna i cieszyć się drobnostkami. Polecam ;) Będzie dobrze!

Wiem, że nie będzie to może jakoś super proste, ale późniejsza perspektywa mieszkania w Pradze mi się podoba. Generalnie wiem, że dam sobie radę z tym wszystkim, bo zawsze byłam z tych co to "ja sama". I nawet to jeżdżenie mnie jakoś bardzo nie przeraża, bo lubię jeździć samochodem. Boję się tylko, że jakby poród był jakiś niespodziewany i szybszy to mąż raczej nie dojedzie...

kr0pka, Englein, okano1 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A co Ci przyszło z tego hippa? Warto się rejestrować?
    Przyszla mi teczka maluszka-taka twarda teczka,w sumie nie przyda mi sie raczej:) Do tego zawieszka do samochodu "z nami jedzie dziecko",nawilzane husteczki pielegnacyjne dla dziecka, ksiazeczka poradnik przyszlej mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:51

Magdzia88, Anita12 lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja się rejestrowała na stronie niemieckiego hippa tylko przy wpisywaniu adresu musiałam zaznaczyć że AT :) Ostatnio dostałam przesyłkę z książeczką ciąży (wszysykie tygodnie ładnie opisane, są miejsca na usg i swoje notatki) a w liście było napisane że w następnej przesyłce dostanę zabawke, oliwkę i coś tam jeszcze : ))

Co do wanienki, kupujemy zwykły z ikei. Jak potrm dziecko z niej wyrośnie to w wannie będę kąpać. Nie mamy za bardzo miejsca na wanienke
    O to fajny zestaw z hippa :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    MatyldaG, link nie działa, przynajmniej u mnie...
    Mi tez nie...ale mi to Wasze linki przewaznie nie dzialaja :(

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    U nas też parszywie.. przewiało mnie, przemoczyło, jeszcze nowa też zasmarkana i po wczoraj i dzis rano siè boje zeby czegos nie zlapac :/ no i na dodatek do piatku jestem sama w domu znowu..
    Brrrr ziiimno mi i mokro, dobrze ze nam w pracy kocyk :D
    A unas piekna sloneczna pogoda drugi dzien :)
    Teraz za oknem 10 stopni.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja się rejestrowała na stronie niemieckiego hippa tylko przy wpisywaniu adresu musiałam zaznaczyć że AT :) Ostatnio dostałam przesyłkę z książeczką ciąży (wszysykie tygodnie ładnie opisane, są miejsca na usg i swoje notatki) a w liście było napisane że w następnej przesyłce dostanę zabawke, oliwkę i coś tam jeszcze : ))

Co do wanienki, kupujemy zwykły z ikei. Jak potrm dziecko z niej wyrośnie to w wannie będę kąpać. Nie mamy za bardzo miejsca na wanienke
    Ja sie na stronie angielskiego tez zarejestrowalam przed chwila bez problemu.

Jezzcze sie gdzies rejestrujecie? ;)

5fdazm9.png

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zaczęłam malować paznokcie odżywka Black diamond z Golden Rose, ewentualnie jakiś kolor ale to bardzo rzadko. Dostałam sms, że czeka na mnie w paczkomacie przesyłka ze Smyka, fakt że są tam body i takie rampersy ale cieszę się jak widzę te małe ciuszki ❤;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się w 17 tygodniu waga w ciągu ostatnich 3 tyg podniosła się o kolejne 2 kg także mam już od początku ciąży +4 kg "grubas z niedowagą" :D
    Czarnuszka wrote:
    Właśnie próbowałam się zarejestrować w HIPPie i też nie mogę, bo tam trzeba podać datę urodzenia dziecka już narodzonego, nie można z datą przyszłą np.01.03.2017 tylko można zaznaczyć do04.10.2016.

Ja się rejestrowałam w HIpp-ie nie miałam z tym żadnych problemów, wczoraj dostałam własnie paczuszkę :)

Klarcia, okano1, czirisz, Anita12 lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że warto taka cała wyprawkę kupić czy lepiej pojedynczo?
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6539419827

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nataliad Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też mam dziś wizytę, stres jak zawsze. Szczególnie przez te niedobre wyniki moczu.

Co do paznokci - ja sobie odpuscilam i nie maluje ani nie zakładam hybryd. Bez tego da się żyć :)

Co do wanienek to ja przy córce też kapalam na dwóch taboretach w pokoju. Z tym ze czasami trzeba dogrzac pomieszczenie itp potem strasznie się w tym pokoju spało bo było za ciepło. I dużo sprzątania. Szczerze mówiąc teraz myślałem o czymś takim.
    http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/igiene/bagnotime-reversibile.html
    Wanienka z przewijakiem montowana na wannie, w łazience sobie wrazie czego dogrzeje, bałaganu nie będzie bo jak nachlapie to do wanny a i ubrać będzie można od razu w ciepłym pomieszczeniu bez przenoszenia bobasa w ręczniku.
    Tylko nie wiem gdzie coś takiego dostanę. Na allegro za wiele nie ma.

Anita12 lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    A myślicie że warto taka cała wyprawkę kupić czy lepiej pojedynczo?
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6539419827

Wiesz co jak patrzę na wyprawkę to jest fajna, ale nie wiem czy taniej nie wyjdzie skompletowanie jej samemu. Przy najmniej, jeśli chodzi o kosmetyki i te akcesoria typu nożyczki, aspirator itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:12

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Wiesz co jak patrzę na wyprawkę to jest fajna, ale nie wiem czy taniej nie wyjdzie skompletowanie jej samemu. Przy najmniej, jeśli chodzi o kosmetyki i te akcesoria typu nożyczki, separator itp.
    mi tez sie podoba bo wlasnie myslalam o kosmetykach z hippa ale to jak juz ktos na ostatnia chwile musi kupic to super sprawa :) chyba sobie wydrukuje ta liste poprostu :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein ja jeszcze na BoboVita ale to ma przyjść jak dziecko skończy 3 miesiące

Englein lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ