X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wygląda super ale cena kosmos ;)
    Co do tego Brevi to czytalam ze to jest chyba do 12 miesięcy. Jak cora siedziała mając 7 miesięcy to i tak nie chciała się kłaść we wannie i była myta na siedząco. Poza tym wiadomo że to jest tylko na jakiś czas :) z tego co widziałam to kosztuje około 250-300 więc lepsze to jak 1500 zł :D

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za okropna pogoda, deszcz i wiatr najgorsze co może być.... Właśnie wróciłam z przychodni bo chodziłam po L4, przewiało mnie nieźle.... Położna dała mi skierowanie na glukozę na 14.11 i podpowiedziała żeby kupić sobie w aptece glukozę o smaku cytrynowym. Powiedziała, że dużo łatwiej jest ją wtedy wypić i nie zwrócić. W sumie to nie trzeba dzięki temu mieć ze sobą cytryny:) Mówiła też, że można pić wodę i by koniecznie ją ze sobą zabrać i być jak najwcześniej w laboratorium.

Byłam wczoraj w pepco i kupiłam jedno body i jednego pajaca. W domu jak zaczęłam otwierać te zatrzaski to zaczęły nitki pękać i jakbym mocniej pociągnęła to ten zatrzask wyszedłby z materiału całkiem. Już więcej tam nie kupię ubranek. Będę się trzymała h&m, reserved i smyka. No i oczywiście szmateksy :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozważałam kupienie czegoś takiego na kosmetyki, pieluszki itp ale dopiero zobaczyłam że to aż 200 zł kosztuje

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90333976/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ku**a zajebie zaraz kolesia z roboty.. siedzi k** i cały czas cos do mnie gada.. co mnie k**a interesuje co on wczoraj robił na basenie, ile jedzie do pracy i czym jedzie do niej a jaki dywan jego zona chce kupic.. no trzymajcie mnie bo krzywdę mu zaraz zrobie.. już raz go jakiś czas temu pierdzieliłam ale widzę że na długo nie pomogło..

misia_, Englein, MatyldaG, Klarcia, wolfik25, fantasmagoriia, taka_ja lubią tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Byłam wczoraj w pepco i kupiłam jedno body i jednego pajaca. W domu jak zaczęłam otwierać te zatrzaski to zaczęły nitki pękać i jakbym mocniej pociągnęła to ten zatrzask wyszedłby z materiału całkiem. Już więcej tam nie kupię ubranek. Będę się trzymała h&m, reserved i smyka. No i oczywiście szmateksy :)

Kiedyś kupiłam body, czy jakąś bluzkę w Pepco i jak wrzuciłam do prania te ciuszki to inne ciuchy śmierdziały mi taka gumą :-\ od tej pory zraziłam się do tego sklepu. Teraz jak oglądałam ciuszki to jeszcze dodatkowo je wąchałam :-D ale i tak nic nie kupiłam :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein zgadzam się z Tobą. Jest ogromna różnica między językiem codziennym a tym całym słownictwem medycznym. Mam w planie poszukać właśnie takie słówka przydatne do porodu.

Okano, ja mam obowiązkowe spotkanie z polożną między 18 a 22 tc w ramach ubezpieczenia. Musze mieć wpisane to w książeczce ciąży bo inaczej mi potem pieniędzy nie wypłacą. Mieszkam tutaj trochę ponad rok : ))

Dziewczyny o co mogę zapytać położną? Nie mam wgl pojęcia.. :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    ku**a zajebie zaraz kolesia z roboty.. siedzi k** i cały czas cos do mnie gada.. co mnie k**a interesuje co on wczoraj robił na basenie, ile jedzie do pracy i czym jedzie do niej a jaki dywan jego zona chce kupic.. no trzymajcie mnie bo krzywdę mu zaraz zrobie.. już raz go jakiś czas temu pierdzieliłam ale widzę że na długo nie pomogło..

Chciałam zacytować a polubiłam :P
    Faktycznie jakiś upierdliwiec.. Może Cię podrywa :D :D ;)

Klarcia lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Chciałam zacytować a polubiłam :P
    Faktycznie jakiś upierdliwiec.. Może Cię podrywa :D :D ;)

nieee, on po prostu tak ma, on ciagle cos do kogoś gada, gęba to mu się praktycznie nie zamyka :P

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może musiał się chłopak wygadać :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Wygląda super ale cena kosmos ;)
    Co do tego Brevi to czytalam ze to jest chyba do 12 miesięcy. Jak cora siedziała mając 7 miesięcy to i tak nie chciała się kłaść we wannie i była myta na siedząco. Poza tym wiadomo że to jest tylko na jakiś czas :) z tego co widziałam to kosztuje około 250-300 więc lepsze to jak 1500 zł :D
    Aa to brevi u mnie za £120-150. Reszta ok £30

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    ja rozważałam kupienie czegoś takiego na kosmetyki, pieluszki itp ale dopiero zobaczyłam że to aż 200 zł kosztuje

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90333976/
    No nie glupie to...ale chyba nie zmieszcze obok lozeczka i komody u nas w sypialni :)

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Englein zgadzam się z Tobą. Jest ogromna różnica między językiem codziennym a tym całym słownictwem medycznym. Mam w planie poszukać właśnie takie słówka przydatne do porodu.

Okano, ja mam obowiązkowe spotkanie z polożną między 18 a 22 tc w ramach ubezpieczenia. Musze mieć wpisane to w książeczce ciąży bo inaczej mi potem pieniędzy nie wypłacą. Mieszkam tutaj trochę ponad rok : ))

Dziewczyny o co mogę zapytać położną? Nie mam wgl pojęcia.. :D
    U mnie mozna o wszystko :) bo to ona ciaze prowadzi :)

5fdazm9.png

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chiccopolska.pl/produkty/8058664043569.wanienka-z-przewijakiem-cuddle-bubble.pielegnacja.kapiel.html

Ta wersja wanienki z przewijakiem koło 500 zł. jak już szukacie takiego kombo. Ale wanienka też nie jest super duża.
    Widziałam to na żywo i mega dobrze wykonane, solidne.

MatyldaG, nataliad lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Anuschka to u mnie z tą położną troche inaczej jest niż u Ciebie , Englein masz racje ja też to słownictwo specjalistyczne poszukam do porodu nauczę się na pamięc choć trochę pewnie zapomnę wszystko przy porodzie z wrażenia:)) Pepco to moim zdaniem lipna jakość mi się popruło po pierwszym praniu i porozciągało już lepsze są rzeczy z lidla ja też w kik tańsze tu kupuje ale różnie też bywa z jakościa jak narazie są Ok h&m są dobre ciuchy nie rozciągają sie i nie prują ale każdy co do ciuszków ma pewnie swoje typy.. o położna pytaj wszystko co jest związane z porodem a czego nie wiesz o swoich wątpliwościach o tym co Cię interesuje związanego z porodem przebiegiem porodu pielęgnacją dziecka no nie wiem sama też o co bym zapytała jeszcze?:)

anuschka lubi tę wiadomość

• ata89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.
    Jaki kształt poduszki ciążowej polecacie? Jest tego tyle, że już sama nie wiem...

Mam okazję odkupić w kształcie "C" i nie wiem, czy brać, czy się wstrzymać...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Przyszla mi teczka maluszka-taka twarda teczka,w sumie nie przyda mi sie raczej:) Do tego zawieszka do samochodu "z nami jedzie dziecko",nawilzane husteczki pielegnacyjne dla dziecka, ksiazeczka poradnik przyszlej mamy.
    Ta teczka, pewnie na książeczkę zdrowia dziecka się przyda.

Ja czekam w poczekalni. Ojej jak duzo kobiet. Nie wiem po co tak wcześnie każą przyjeżdżać. Później te zapachy perfum, duszno...mdli mnie jak nie wiem.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka może spytaj się jak wygląda cała procedura porodu. Wiaodmo, że poród to poród tylko każdy szpital podchodzi inaczej do tematu.

anuschka lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co miesięczne porównanie :D

tu było zdj brzuszka

(Edit: jaka mała miniaturka, no ale nic powięszka się normalnie)

Dla mnie typ C poduszki wydawał się najlepszy :)

My mamy wózek po mojej kuzynce Lonex Speedy V Light:
    0.583057001411243196.jpg

jeśli okaże się, że nie współgra ze mną to kupimy Peg Perego Book:
    peg-perego-book-pop-up-completo-modular-opis.jpg

Mielismy do wyboru jeszcze od rodziny Roan Marita, ale dla mnie jako kierowcy i nie dużej osoby to był strasznie ciężki. Mimo swojej stabilności jak na miasto to uważam, że skrętne kółka mogą być dla mnie pomocne. W wózku zależało mi na wygodny składaniu i lekkości.
    Fotelik mamy Maxi Cosi Cabrio Fix i będziemy kupować bazę. Z tego co mi tłumaczyli to dana baza jest pod określony fotelik, ale to mąż się lepiej orientuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 09:58

MatyldaG, kr0pka, Anita12, Czarnuszka, m@rtynka, severi, PetitQa, nataliad, fantasmagoriia, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz tez chce kupic foteliki maxi cosi powiedz mi ta baza jest konieczna do niego?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest konieczna, nam zależało, żeby fotelik był zarówno zapinany tylko na pasy jak i podpinany pod bazę. W razie gdyby np ktoś nie miał w samochodzie isofixa, a trzeba byłoby przewieźć dziecko.

MatyldaG lubi tę wiadomość

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ