X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wygląda super ale cena kosmos ;)
    Co do tego Brevi to czytalam ze to jest chyba do 12 miesięcy. Jak cora siedziała mając 7 miesięcy to i tak nie chciała się kłaść we wannie i była myta na siedząco. Poza tym wiadomo że to jest tylko na jakiś czas :) z tego co widziałam to kosztuje około 250-300 więc lepsze to jak 1500 zł :D

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za okropna pogoda, deszcz i wiatr najgorsze co może być.... Właśnie wróciłam z przychodni bo chodziłam po L4, przewiało mnie nieźle.... Położna dała mi skierowanie na glukozę na 14.11 i podpowiedziała żeby kupić sobie w aptece glukozę o smaku cytrynowym. Powiedziała, że dużo łatwiej jest ją wtedy wypić i nie zwrócić. W sumie to nie trzeba dzięki temu mieć ze sobą cytryny:) Mówiła też, że można pić wodę i by koniecznie ją ze sobą zabrać i być jak najwcześniej w laboratorium.

Byłam wczoraj w pepco i kupiłam jedno body i jednego pajaca. W domu jak zaczęłam otwierać te zatrzaski to zaczęły nitki pękać i jakbym mocniej pociągnęła to ten zatrzask wyszedłby z materiału całkiem. Już więcej tam nie kupię ubranek. Będę się trzymała h&m, reserved i smyka. No i oczywiście szmateksy :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozważałam kupienie czegoś takiego na kosmetyki, pieluszki itp ale dopiero zobaczyłam że to aż 200 zł kosztuje

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90333976/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ku**a zajebie zaraz kolesia z roboty.. siedzi k** i cały czas cos do mnie gada.. co mnie k**a interesuje co on wczoraj robił na basenie, ile jedzie do pracy i czym jedzie do niej a jaki dywan jego zona chce kupic.. no trzymajcie mnie bo krzywdę mu zaraz zrobie.. już raz go jakiś czas temu pierdzieliłam ale widzę że na długo nie pomogło..

misia_, Englein, MatyldaG, Klarcia, wolfik25, fantasmagoriia, taka_ja lubią tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Byłam wczoraj w pepco i kupiłam jedno body i jednego pajaca. W domu jak zaczęłam otwierać te zatrzaski to zaczęły nitki pękać i jakbym mocniej pociągnęła to ten zatrzask wyszedłby z materiału całkiem. Już więcej tam nie kupię ubranek. Będę się trzymała h&m, reserved i smyka. No i oczywiście szmateksy :)

Kiedyś kupiłam body, czy jakąś bluzkę w Pepco i jak wrzuciłam do prania te ciuszki to inne ciuchy śmierdziały mi taka gumą :-\ od tej pory zraziłam się do tego sklepu. Teraz jak oglądałam ciuszki to jeszcze dodatkowo je wąchałam :-D ale i tak nic nie kupiłam :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein zgadzam się z Tobą. Jest ogromna różnica między językiem codziennym a tym całym słownictwem medycznym. Mam w planie poszukać właśnie takie słówka przydatne do porodu.

Okano, ja mam obowiązkowe spotkanie z polożną między 18 a 22 tc w ramach ubezpieczenia. Musze mieć wpisane to w książeczce ciąży bo inaczej mi potem pieniędzy nie wypłacą. Mieszkam tutaj trochę ponad rok : ))

Dziewczyny o co mogę zapytać położną? Nie mam wgl pojęcia.. :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    ku**a zajebie zaraz kolesia z roboty.. siedzi k** i cały czas cos do mnie gada.. co mnie k**a interesuje co on wczoraj robił na basenie, ile jedzie do pracy i czym jedzie do niej a jaki dywan jego zona chce kupic.. no trzymajcie mnie bo krzywdę mu zaraz zrobie.. już raz go jakiś czas temu pierdzieliłam ale widzę że na długo nie pomogło..

Chciałam zacytować a polubiłam :P
    Faktycznie jakiś upierdliwiec.. Może Cię podrywa :D :D ;)

Klarcia lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Chciałam zacytować a polubiłam :P
    Faktycznie jakiś upierdliwiec.. Może Cię podrywa :D :D ;)

nieee, on po prostu tak ma, on ciagle cos do kogoś gada, gęba to mu się praktycznie nie zamyka :P

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może musiał się chłopak wygadać :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Wygląda super ale cena kosmos ;)
    Co do tego Brevi to czytalam ze to jest chyba do 12 miesięcy. Jak cora siedziała mając 7 miesięcy to i tak nie chciała się kłaść we wannie i była myta na siedząco. Poza tym wiadomo że to jest tylko na jakiś czas :) z tego co widziałam to kosztuje około 250-300 więc lepsze to jak 1500 zł :D
    Aa to brevi u mnie za £120-150. Reszta ok £30

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    ja rozważałam kupienie czegoś takiego na kosmetyki, pieluszki itp ale dopiero zobaczyłam że to aż 200 zł kosztuje

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90333976/
    No nie glupie to...ale chyba nie zmieszcze obok lozeczka i komody u nas w sypialni :)

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Englein zgadzam się z Tobą. Jest ogromna różnica między językiem codziennym a tym całym słownictwem medycznym. Mam w planie poszukać właśnie takie słówka przydatne do porodu.

Okano, ja mam obowiązkowe spotkanie z polożną między 18 a 22 tc w ramach ubezpieczenia. Musze mieć wpisane to w książeczce ciąży bo inaczej mi potem pieniędzy nie wypłacą. Mieszkam tutaj trochę ponad rok : ))

Dziewczyny o co mogę zapytać położną? Nie mam wgl pojęcia.. :D
    U mnie mozna o wszystko :) bo to ona ciaze prowadzi :)

5fdazm9.png

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chiccopolska.pl/produkty/8058664043569.wanienka-z-przewijakiem-cuddle-bubble.pielegnacja.kapiel.html

Ta wersja wanienki z przewijakiem koło 500 zł. jak już szukacie takiego kombo. Ale wanienka też nie jest super duża.
    Widziałam to na żywo i mega dobrze wykonane, solidne.

MatyldaG, nataliad lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Anuschka to u mnie z tą położną troche inaczej jest niż u Ciebie , Englein masz racje ja też to słownictwo specjalistyczne poszukam do porodu nauczę się na pamięc choć trochę pewnie zapomnę wszystko przy porodzie z wrażenia:)) Pepco to moim zdaniem lipna jakość mi się popruło po pierwszym praniu i porozciągało już lepsze są rzeczy z lidla ja też w kik tańsze tu kupuje ale różnie też bywa z jakościa jak narazie są Ok h&m są dobre ciuchy nie rozciągają sie i nie prują ale każdy co do ciuszków ma pewnie swoje typy.. o położna pytaj wszystko co jest związane z porodem a czego nie wiesz o swoich wątpliwościach o tym co Cię interesuje związanego z porodem przebiegiem porodu pielęgnacją dziecka no nie wiem sama też o co bym zapytała jeszcze?:)

anuschka lubi tę wiadomość

• ata89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.
    Jaki kształt poduszki ciążowej polecacie? Jest tego tyle, że już sama nie wiem...

Mam okazję odkupić w kształcie "C" i nie wiem, czy brać, czy się wstrzymać...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Przyszla mi teczka maluszka-taka twarda teczka,w sumie nie przyda mi sie raczej:) Do tego zawieszka do samochodu "z nami jedzie dziecko",nawilzane husteczki pielegnacyjne dla dziecka, ksiazeczka poradnik przyszlej mamy.
    Ta teczka, pewnie na książeczkę zdrowia dziecka się przyda.

Ja czekam w poczekalni. Ojej jak duzo kobiet. Nie wiem po co tak wcześnie każą przyjeżdżać. Później te zapachy perfum, duszno...mdli mnie jak nie wiem.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka może spytaj się jak wygląda cała procedura porodu. Wiaodmo, że poród to poród tylko każdy szpital podchodzi inaczej do tematu.

anuschka lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co miesięczne porównanie :D

tu było zdj brzuszka

(Edit: jaka mała miniaturka, no ale nic powięszka się normalnie)

Dla mnie typ C poduszki wydawał się najlepszy :)

My mamy wózek po mojej kuzynce Lonex Speedy V Light:
    0.583057001411243196.jpg

jeśli okaże się, że nie współgra ze mną to kupimy Peg Perego Book:
    peg-perego-book-pop-up-completo-modular-opis.jpg

Mielismy do wyboru jeszcze od rodziny Roan Marita, ale dla mnie jako kierowcy i nie dużej osoby to był strasznie ciężki. Mimo swojej stabilności jak na miasto to uważam, że skrętne kółka mogą być dla mnie pomocne. W wózku zależało mi na wygodny składaniu i lekkości.
    Fotelik mamy Maxi Cosi Cabrio Fix i będziemy kupować bazę. Z tego co mi tłumaczyli to dana baza jest pod określony fotelik, ale to mąż się lepiej orientuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 09:58

MatyldaG, kr0pka, Anita12, Czarnuszka, m@rtynka, severi, PetitQa, nataliad, fantasmagoriia, Marrtusia, Mimi86 lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz tez chce kupic foteliki maxi cosi powiedz mi ta baza jest konieczna do niego?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest konieczna, nam zależało, żeby fotelik był zarówno zapinany tylko na pasy jak i podpinany pod bazę. W razie gdyby np ktoś nie miał w samochodzie isofixa, a trzeba byłoby przewieźć dziecko.

MatyldaG lubi tę wiadomość

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ