X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wanienke miałam zwykła za 25 zł i kąpałam małą na stole, a jak była większa to na podłodze. Wanienke po kapaniu narzucałam odwrócona na kabinę. Przewijak też miałam taki na łóżeczko za około 25 xl a potem jak dziecko było bardziej ruchome to wolałam na ciepłym kocu na podłodze przewijać.

m@rtynka, Fipsik lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz, piękny brzuszek ;) i ubrana na czerwono, pod kolor wózka :)
    wózek bardzo ładny, nie przepadałam za takimi jaskrawymi, wyraźnymi kolorami, ale to zestawienie kolorystyczne super!
    Mówisz, że polecasz poduszkę "C"? No to muszę się poważnie zastanowić...

czirisz lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4963079974 tańsza alternatywa do tego wózka z ikei

kr0pka, czirisz lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat wanienek ja mam plastikowa zwykła trzymam ja w wannie trochę mało wygodne na początku ale później jak juz zaczęło się chlapanie to nie musiałam wycierać podłogi a obok wanny mam przewijak położony na takim drewnianym stoliczku.
    A i zgadzam się z kark co do tych wkładek gabkowych położne tez przestrzegaly ze to siedzisko bakterii a kąpiel noworodka to właściwie oplukanie go woda po wcześniejszym namydleniu nas tak uczono i na szkole rodzenia i na oddziale noworodkowym chociaż córcie zanurzenie w wodzie bardzo uspokajalo

Anita12 lubi tę wiadomość

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jesteśmy przy wózkach to u nas puki co na nr 1 jest Adamex Barletta 2 w 1
    d8966f8c2e16faf9med.jpg

Fotelik tylko wyłącznie Maxi Cosi. Zastanawiam się jeszcze nad bazą.

MatyldaG, jenny88, czirisz, Natka9029, fantasmagoriia, Mimi86 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    O temat wanienek ja mam plastikowa zwykła trzymam ja w wannie trochę mało wygodne na początku ale później jak juz zaczęło się chlapanie to nie musiałam wycierać podłogi a obok wanny mam przewijak położony na takim drewnianym stoliczku.
    A i zgadzam się z kark co do tych wkładek gabkowych położne tez przestrzegaly ze to siedzisko bakterii a kąpiel noworodka to właściwie oplukanie go woda po wcześniejszym namydleniu nas tak uczono i na szkole rodzenia i na oddziale noworodkowym chociaż córcie zanurzenie w wodzie bardzo uspokajalo
    teraz sa fajne takie siedziska zamiast tych gabek duzo bardziej higieniczne :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4963079974 tańsza alternatywa do tego wózka z ikei

ooo niegłupie, dzięki :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Jeśli chodzi o wanienke miałam zwykła za 25 zł i kąpałam małą na stole, a jak była większa to na podłodze. Wanienke po kapaniu narzucałam odwrócona na kabinę. Przewijak też miałam taki na łóżeczko za około 25 xl a potem jak dziecko było bardziej ruchome to wolałam na ciepłym kocu na podłodze przewijać.
    A ja ten przewijak teraz mam na podłodze w sypialni i jeszcze do dziś tam przewijam Jagode. Co prawda robi juz na nocnik ale na noc pieluche jej zakładam czy na wyjazd. No a Jagoda ma prawie 2,5 roku :)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A ja ten przewijak teraz mam na podłodze w sypialni i jeszcze do dziś tam przewijam Jagode. Co prawda robi juz na nocnik ale na noc pieluche jej zakładam czy na wyjazd. No a Jagoda ma prawie 2,5 roku :)
    Widzę że Twoja Jagoda jest praktycznie w wieku mojego Franka. Jakies dwa tyg różnicy :-). My też używamy pampersa na noc ale na wyjazdy już nie. Zrezygnowałam z nich jak skończył się czasem zapominać.

Anita12 lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    wózek bardzo ładny, nie przepadałam za takimi jaskrawymi, wyraźnymi kolorami, ale to zestawienie kolorystyczne super!

Taki akurat kolorystycznie oni kupili dla swojej córy. Jak będzie chłopak to niczym czerwone ferrari. Jak dziewczynka to jak najbardziej spoko, bo wyściółka w gondoli jest w takim pudrowym różu. Odpada nam jednak mimo wszystko duży koszt.
    Ja jakbym wybierała kolory w nowej bryce to bardziej w niebieskie :D, a jak używka to wiadomo co się trafi i nie będzie koleć w oczy :)

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie prezenty dziś dostałam od położnej:

2a4zvd4.jpg
    2eozn8p.jpg

W składzie 3 takie same woreczki z kremem nivea baby na odparzenia, płyn lovela, pieluszki dada i z paczki aptecznej różową zawieszkę do smoczka.

W pierwszej ciąży nic takiego nie dostłam nigdy. Na wyjście ze szpitala dostałam niebieskie pudełko i tyle :) Miłe :)

MatyldaG, czirisz, Czarnuszka, severi, kr0pka, Anita12, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Jak już jesteśmy przy wózkach to u nas puki co na nr 1 jest Adamex Barletta 2 w 1
    d8966f8c2e16faf9med.jpg

tez jak na razie u mnie numer 1 :D podoba mi się bo nie jest kwadratowy, znaczy gondolka nie jest kanciasta , ładniej wygląda taki opływowy :P

Klarcia lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:

Tak sobie wyobraziłam jak kąpię małą w wanience na podłodze a pies chce wskoczyć mi do środka :D

m@rtynka, MatyldaG, nataliad, kr0pka lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się nie podobają takie kanciaste gondole. Ja widziałam na żywo ten model i wyglądał cudnie :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu wizja na kaniciate gondole :D

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    tez jak na razie u mnie numer 1 :D podoba mi się bo nie jest kwadratowy, znaczy gondolka nie jest kanciasta , ładniej wygląda taki opływowy :P

Moje marzenie to Bugaboo Cameleon 3, ale pewnie się skończy na x-landerze albo quinny ;)

W ogóle, zabieram się za te szkoły rodzenia i nie wiem zupełnie co wybrać, jedni mają godzinne wykłady/warsztaty dwa razy w tygodniu od 21 tygodnia do końca ciązy, inni jeden weekend i z głowy...

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od grudnia będę chodziła na 8 spotkań raz w tygodniu na 1,5 - 2 godz. Mamy zakończyć kurs do końca stycznia.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Tak sobie wyobraziłam jak kąpię małą w wanience na podłodze a pies chce wskoczyć mi do środka :D

mój w drugą stronę - każde chlapnięcie wodą zostanie bardzo wyraźnie obszczekane więc jak się młode będzie lubiło pluskać to będzie ciekawie, bo generalnie nasz pies musi być zawsze tam, gdzie człowieki :)

anuschka lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG o nie wiedziałam :)
    Piękne te wozki my juz mamy ale nie jest zbyt godny polecenia trochę pochopnie kupiony ale w sumie teraz to spacerki na nozkach wchodzą w grę a wózek w pupke 'gryzie'

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    d8966f8c2e16faf9med.jpg

a ja czytałam recenzje tych wózków i nie są za ciekawe..
    te co mi się podobały typu adamex albo amelis mają złe recenzje

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ