X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja piesia sie nie lubi kąpac wiec napewno do wanienki z woda sie zblizac nie bedzie tylko raczej uciekac :P taki z niej dzikus, ze jak jezdzimy nad wode i ja wrzucalam do jeziorka to raz mnie chciala utopic bo zrobila sobie ze mnie kolo ratunkowe :P a niby cocker spaniele uwielbiaja plywac :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie znalazłam od połowy listopada do końca grudnia, całkiem mi to pasuje w sumie. Chyba się zapiszę, będzie z głowy, a później czas na przygotowania.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    moja piesia sie nie lubi kąpac wiec napewno do wanienki z woda sie zblizac nie bedzie tylko raczej uciekac :P taki z niej dzikus, ze jak jezdzimy nad wode i ja wrzucalam do jeziorka to raz mnie chciala utopic bo zrobila sobie ze mnie kolo ratunkowe :P a niby cocker spaniele uwielbiaja plywac :P

mój uwielbia się kąpać.. ale niestety tylko w ekhem.. naturalnych akwenach wodnych :P a im brudniejsze tym lepsze.. woda z kranu jest fe :)

severi, MatyldaG lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a ja czytałam recenzje tych wózków i nie są za ciekawe..
    te co mi się podobały typu adamex albo amelis mają złe recenzje

Ja rozmawiałam z użytkownikami tego wózka i byli bardzo zadowoleni. W każdych recenzjach są plusy i minusy :) Jedni będą zadowoleni a inni nie :)

Englein lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a ja czytałam recenzje tych wózków i nie są za ciekawe..
    te co mi się podobały typu adamex albo amelis mają złe recenzje

jeszcze ewntualnie mogł by być ten rico brano , jest bardzo podobny do barletty ;)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a używają już spacerówki?
    bo ja zauważyłam jedną prawidłowość w tych wózkach 2 w 1 - na gondole nie narzekają ale narzekają na spacerówki, że oparcie nie jest dość sztywne i dziecko lata raz na jedną raz na drugą stronę a do tego jak jest taki całkiem mały szkrab to zjeżdża trochę z wózka i wisi na tych pasach

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malotka też mi się marzy cameleon, ale cena nowego powala.
    Ja do przyszpitalnej szkoły rodzenia idę dopiero w styczniu, takie mają zasady, że mamy z marca w styczniu.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a używają już spacerówki?
    bo ja zauważyłam jedną prawidłowość w tych wózkach 2 w 1 - na gondole nie narzekają ale narzekają na spacerówki, że oparcie nie jest dość sztywne i dziecko lata raz na jedną raz na drugą stronę a do tego jak jest taki całkiem mały szkrab to zjeżdża trochę z wózka i wisi na tych pasach

Nie używają jeszcze spacerówki :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Malotka też mi się marzy cameleon, ale cena nowego powala.
    Ja do przyszpitalnej szkoły rodzenia idę dopiero w styczniu, takie mają zasady, że mamy z marca w styczniu.

No właśnie mam podobny problem z cameleonem, że jakoś wolę wydać te pieniądze na inne, też potrzebne akcesoria. A -x-landery są popularne, całkiem niezłe, a też nie potrzebuję tego wózka nosić po schodach, żeby zależało mi na lekkości...

• severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie będziecie jakoś przygotowywać zwierzaka na nowego członka rodziny?
    Bo ja mam psa i kota i o ile wiem że z psem to spoko bo przebywał już z tak małymi dziećmi to kot jest młody ma niecałe 2 lata i nie był jeszcze w towarzystwie dzieci tak małych. On się strasznie boi nowych ludzi nie wiem dlaczego, może zanim do nas przyszedł ktoś mu coś zrobił...i zastanawiam jak się zachowa

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja rozmawiałam z użytkownikami tego wózka i byli bardzo zadowoleni. W każdych recenzjach są plusy i minusy :) Jedni będą zadowoleni a inni nie :)

no dokładnie.. u mnie ostatnio na forum ząbkowskim pojawił się temat wózków to było identycznie jak porodówkami.. co jedne chwaliły to inne jechały po nich równo

anuschka lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    a mam pytanie będziecie jakoś przygotowywać zwierzaka na nowego członka rodziny?
    Bo ja mam psa i kota i o ile wiem że z psem to spoko bo przebywał już z tak małymi dziećmi to kot jest młody ma niecałe 2 lata i nie był jeszcze w towarzystwie dzieci tak małych. On się strasznie boi nowych ludzi nie wiem dlaczego, może zanim do nas przyszedł ktoś mu coś zrobił...i zastanawiam jak się zachowa

Ja mam trzy koty, i moim zdaniem głównym kluczem u kota jest danie mu czasu, pamiętanie o zachowaniu kocich rytuałów np. zabawy z nim, tak żeby nie czuł się odepchnięty itp. no i niech ogląda, wącha i ogrzewa najpierw brzuch, a później dzidzię bez strachu, że na pewno krzywdę zrobi :)

• misia_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam nad zpisaniem się do szkoły rodzenia prowadzonej w moim szpitalu, na oddziale położniczym, było by to dobre rozwiązanie bo mogłabym poznać położne i trochę polubić to miejsce :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ze wszystkim tak... Nikt nigdy nie będzie zadowolony.
    Ja chyba dalej jestem najbardziej przekonana do Amelis Pro 2w1

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    no dokładnie.. u mnie ostatnio na forum ząbkowskim pojawił się temat wózków to było identycznie jak porodówkami.. co jedne chwaliły to inne jechały po nich równo

Bo to tak samo jak z wyborem samochodu :) Multiplami też jeżdżą :p

Dziecko i tak się wychowa i tak, nie ważne czy w wózku za 500 zł czy za 4 tys ;)

m@rtynka, misia_, kr0pka, jenny88, Klarcia, fantasmagoriia, taka_ja lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka no brzuch pozwalam mu spokojnie dotykać i się przytulać, jest raczej delikatny więc może się kłaść tym bardziej że on jakiś duży nie urósł :D
    W sumie wcześniej o tym nie myślałam ale straszne rzeczy słyszałam więc zaczęłam się martwić. Jak zawsze wszyscy bardzo pomocni :/

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

bo to zależy kto czego oczekuje, jedna jest bardziej wymagająca druga mniej , ktoś ptrzebuje wózka na jakieś wyprawy , długie spacery, a ktoś inny mało co w ogóle tego wózka będzie używał .. generalnie wszystko jest dla ludzi, dopóki się człowiek nie przekona na własnej skórze to nie ma co narzekać :p ;)

kr0pka lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dobrym pomysłem jest dać zwierzakowi pieluche tetrową dziecka jak już się urodzi, za nim się przyjdzie z dzieckiem do domu. Żeby miało znajomy zapach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:41

Fipsik lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    malotka no brzuch pozwalam mu spokojnie dotykać i się przytulać, jest raczej delikatny więc może się kłaść tym bardziej że on jakiś duży nie urósł :D
    W sumie wcześniej o tym nie myślałam ale straszne rzeczy słyszałam więc zaczęłam się martwić. Jak zawsze wszyscy bardzo pomocni :/

Nie ma się co martwić :) U mnie też, jak tylko się parę osób dowiedziało o mojej ciąży, to nie pytali jak się czuję, tylko co ja teraz z kotami zrobię. :D

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają koty w domu- nie boicie się, że się zarazicie toxoplazmozą od swoich pupilów? Nie unikacie kontaktu z nii? Czy może macie już przebytą toxo?

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ