MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja nie mam przebytej ale o to się nie martwię kot nie wychodzi z domu. I podobno bardzo ciężko się zarazić tylko z kuwety można i podobno tylko 10% ma. Lekarz powiedział że szybciej od owoców i warzyw brudnych ma się szanse zarazić. Że z tymi kotami to trochę mit, a jeśli już to koty wychodzące, polujące często jedzące surowe mięso
m@rtynka, malotka, Klarcia, kr0pka, Fipsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarnuszka wrote:Dziewczyny, które mają koty w domu- nie boicie się, że się zarazicie toxoplazmozą od swoich pupilów? Nie unikacie kontaktu z nii? Czy może macie już przebytą toxo?
Koty roznoszą aktywnie toskoplazmozę tylko przez parę dni, później są biernymi nosicielami. Z resztą, żeby się zarazić, to trzebaby kocie kupy z kuwety wybierać rękami a później je oblizywać.
Żyję z kotami od zawsze, domowimi i wychodzącymi też, toksoplazmozy nie miałam nigdy, mimo sprzątania kuwet itp.
Jak severi pisze, prędzej z niemytych warzyw i owoców można dostać, lub choćby mięsa, niż od kotaCzarnuszka, kr0pka, m@rtynka, Englein, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
Przyszla dziś moja PAKA ze Smyka z promocji
Takie duze pudlo! Maga sie ciesze ze udalo mi sie zamowic wtedy te rzeczy. Myslalam ze mąż bedzie marudzil ze wydalam prawie 2 stowy ale jak zobaczyl ile tego to stwierdzil ze serio mega duzo tych ubranek jak na taka cene. Aż zaluje ze nie udalo sie wziac czegos jeszcze ale wecie jak to bylo wtedy z tym zamawaniem... Wyscigi... W kazdym badz razie fotek Wam chyba nie porobie bo zwyczajnie nie rozpakowywalam tych kilkupakow. Wyciagnelam po jednej rzeczy obejrzalam i pochowalam bo fajnie popakowane i zajmuja malo miejsca a ja nie umim potem tak poskladac ;P Fajna rzecz jaka zauwazylam to w bodziakach i pajacykach rekawki maja taka zaszywke ze mozna je wywinac i sie robie lapki/rekawiczki taka alternatywa do tych niedrapek. Fajny pomysl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:53
malaczarna07, severi, Klarcia, kr0pka, m@rtynka, Magdzia88, taka_ja lubią tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
Ja już po badaniu. Jestem zawiedziona bo nie było usg
Ale tak podejrzewałam, że mi nie zrobi. Czyli muszę czekać kolejne 3 tyg bo wtedy będę miała gdzie indziej prenatalne, te drugie.
Zbadał mi tylko szyjkę i powiedział, że w porzadku. I tyle.kr0pka, czirisz, Englein lubią tę wiadomość
-
Ja tez zamierzam podesłać mojemu pieskowi ze szpitala jakaś pieluche żeby poznalo zapach dzieci. A najchętniej chciałbym ich poznać na jakimś neutralnym gruncie ale.nie wiem czy uda mi się to zorganizować, chyba musieli by zabrać ją do szpitala żeby z nami przyjechała do domu :p
-
befra wrote:Widzę że Twoja Jagoda jest praktycznie w wieku mojego Franka. Jakies dwa tyg różnicy
. My też używamy pampersa na noc ale na wyjazdy już nie. Zrezygnowałam z nich jak skończył się czasem zapominać.
-
Paolina wrzuć jakieś foty tych skarbów
ja też czekam na moje kombinezony powinny być jutro
-
Mam problem. Pierwszy raz mam taką sytuację. Rano miałam wizytę u swojej pani doktor. Było wszystko w porządku. Teraz zauważyłam śluz, a w nim nitkę brązowej plamki. Kurcze wracając od lekarza kupiłam 1,5 litra wody, mleko 1/2 litra i 1 kg pierogów. Mam nadzieję, że się nie przedzwigłam. Kurcze może to normalne, a ja schizuję. Ale nigdy tak nie miałam.
-
blekitna wrote:Mam problem. Pierwszy raz mam taką sytuację. Rano miałam wizytę u swojej pani doktor. Było wszystko w porządku. Teraz zauważyłam śluz, a w nim nitkę brązowej plamki. Kurcze wracając od lekarza kupiłam 1,5 litra wody, mleko 1/2 litra i 1 kg pierogów. Mam nadzieję, że się nie przedzwigłam. Kurcze może to normalne, a ja schizuję. Ale nigdy tak nie miałam.
-
blekitna wrote:Mam problem. Pierwszy raz mam taką sytuację. Rano miałam wizytę u swojej pani doktor. Było wszystko w porządku. Teraz zauważyłam śluz, a w nim nitkę brązowej plamki. Kurcze wracając od lekarza kupiłam 1,5 litra wody, mleko 1/2 litra i 1 kg pierogów. Mam nadzieję, że się nie przedzwigłam. Kurcze może to normalne, a ja schizuję. Ale nigdy tak nie miałam.
ja uważam, że ta plamka to nic takiegoa jakieś cięższe zakupy typu napoje/woda zostawiaj dla faceta
ja już tak zrobiłam, to jego działka, nie będę dźwigać
Dominik
-
Czarnuszka wrote:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3c3f6a3abcb.jpg
albo Anex Sport
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d45017c6bfd0.png
Fajne kształty, nie są ciężkie, sprawdzone przez znajomych, więc to który wybierzemy zależy od tego czy da się w nie wpiąć fotelik Cybex Cloud Q. Bo akurat na tym foteliku bardzo mi zależy. -
badała Cię dowcipnie?bo ja po ostatnim badaniu plamiłam i to nawet dość mocno, nie, że plamka, normalnie dość spore brunatne plamienie ale ostrzegał, że tak będzie więc nawet się nie przejmowałam (wyjątkowo
)
-
Anita12 wrote:W zasadzie to ona przesypia już od dawna noc bez sikania. Nawet jak miała kilka miesięcy to byłam z nią u urologa bo nie robiła siku przez całą noc. Wszystko było w porządku. Ale zakładam jej na wszelki wypadek. Nie moczy już pieluch.
Nie mam dzieci ale uważam, że jak już nie moczy Ci pieluch w nocy to już widocznie pora by odstawić pieluchę całkowicieAnita12, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:W zasadzie to ona przesypia już od dawna noc bez sikania. Nawet jak miała kilka miesięcy to byłam z nią u urologa bo nie robiła siku przez całą noc. Wszystko było w porządku. Ale zakładam jej na wszelki wypadek. Nie moczy już pieluch.
No to u nas mokry pampers jest co noc ale to dlatego że musi przed spaniem wciągnąć butle kaszy