X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam przebytej ale o to się nie martwię kot nie wychodzi z domu. I podobno bardzo ciężko się zarazić tylko z kuwety można i podobno tylko 10% ma. Lekarz powiedział że szybciej od owoców i warzyw brudnych ma się szanse zarazić. Że z tymi kotami to trochę mit, a jeśli już to koty wychodzące, polujące często jedzące surowe mięso

m@rtynka, malotka, Klarcia, kr0pka, Fipsik lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Dziewczyny, które mają koty w domu- nie boicie się, że się zarazicie toxoplazmozą od swoich pupilów? Nie unikacie kontaktu z nii? Czy może macie już przebytą toxo?

Koty roznoszą aktywnie toskoplazmozę tylko przez parę dni, później są biernymi nosicielami. Z resztą, żeby się zarazić, to trzebaby kocie kupy z kuwety wybierać rękami a później je oblizywać. ;)

Żyję z kotami od zawsze, domowimi i wychodzącymi też, toksoplazmozy nie miałam nigdy, mimo sprzątania kuwet itp.

Jak severi pisze, prędzej z niemytych warzyw i owoców można dostać, lub choćby mięsa, niż od kota :)

Czarnuszka, kr0pka, m@rtynka, Englein, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla dziś moja PAKA ze Smyka z promocji :D Takie duze pudlo! Maga sie ciesze ze udalo mi sie zamowic wtedy te rzeczy. Myslalam ze mąż bedzie marudzil ze wydalam prawie 2 stowy ale jak zobaczyl ile tego to stwierdzil ze serio mega duzo tych ubranek jak na taka cene. Aż zaluje ze nie udalo sie wziac czegos jeszcze ale wecie jak to bylo wtedy z tym zamawaniem... Wyscigi... W kazdym badz razie fotek Wam chyba nie porobie bo zwyczajnie nie rozpakowywalam tych kilkupakow. Wyciagnelam po jednej rzeczy obejrzalam i pochowalam bo fajnie popakowane i zajmuja malo miejsca a ja nie umim potem tak poskladac ;P Fajna rzecz jaka zauwazylam to w bodziakach i pajacykach rekawki maja taka zaszywke ze mozna je wywinac i sie robie lapki/rekawiczki taka alternatywa do tych niedrapek. Fajny pomysl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:53

malaczarna07, severi, Klarcia, kr0pka, m@rtynka, Magdzia88, taka_ja lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 ja już czekam na kolejną taką promocję Smyka, codziennie podpatruję ich stronkę :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Paolina91 ja już czekam na kolejną taką promocję Smyka, codziennie podpatruję ich stronkę :)

Oj wątpię zeby sie znow szybko rzucili na taka akcje. Troche zczyscili sobie magazyny napewno ;P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Jestem zawiedziona bo nie było usg :(
    Ale tak podejrzewałam, że mi nie zrobi. Czyli muszę czekać kolejne 3 tyg bo wtedy będę miała gdzie indziej prenatalne, te drugie.
    Zbadał mi tylko szyjkę i powiedział, że w porzadku. I tyle.

kr0pka, czirisz, Englein lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamierzam podesłać mojemu pieskowi ze szpitala jakaś pieluche żeby poznalo zapach dzieci. A najchętniej chciałbym ich poznać na jakimś neutralnym gruncie ale.nie wiem czy uda mi się to zorganizować, chyba musieli by zabrać ją do szpitala żeby z nami przyjechała do domu :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Widzę że Twoja Jagoda jest praktycznie w wieku mojego Franka. Jakies dwa tyg różnicy :-). My też używamy pampersa na noc ale na wyjazdy już nie. Zrezygnowałam z nich jak skończył się czasem zapominać.
    W zasadzie to ona przesypia już od dawna noc bez sikania. Nawet jak miała kilka miesięcy to byłam z nią u urologa bo nie robiła siku przez całą noc. Wszystko było w porządku. Ale zakładam jej na wszelki wypadek. Nie moczy już pieluch.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina wrzuć jakieś foty tych skarbów :) ja też czekam na moje kombinezony powinny być jutro :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem. Pierwszy raz mam taką sytuację. Rano miałam wizytę u swojej pani doktor. Było wszystko w porządku. Teraz zauważyłam śluz, a w nim nitkę brązowej plamki. Kurcze wracając od lekarza kupiłam 1,5 litra wody, mleko 1/2 litra i 1 kg pierogów. Mam nadzieję, że się nie przedzwigłam. Kurcze może to normalne, a ja schizuję. Ale nigdy tak nie miałam.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Mam problem. Pierwszy raz mam taką sytuację. Rano miałam wizytę u swojej pani doktor. Było wszystko w porządku. Teraz zauważyłam śluz, a w nim nitkę brązowej plamki. Kurcze wracając od lekarza kupiłam 1,5 litra wody, mleko 1/2 litra i 1 kg pierogów. Mam nadzieję, że się nie przedzwigłam. Kurcze może to normalne, a ja schizuję. Ale nigdy tak nie miałam.
    A miałaś usg przez brzuch czy też coś Ci majstrowala na dole? No.mogla Ci coś delikatnie obetrzec i stad ta nitka. Z zakupami trzeba uważać ja jak.cos dzwigam to potem mnie zaraz brzuch dołem boli i się napina i potem sobie pluje w brodę ze nigdy więcej

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:

ja uważam, że ta plamka to nic takiego :) a jakieś cięższe zakupy typu napoje/woda zostawiaj dla faceta :P ja już tak zrobiłam, to jego działka, nie będę dźwigać :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Jak już jesteśmy przy wózkach to u nas puki co na nr 1 jest Adamex Barletta 2 w 1
    d8966f8c2e16faf9med.jpg

Fotelik tylko wyłącznie Maxi Cosi. Zastanawiam się jeszcze nad bazą.
    Ja mam podobnie. Albo Adamex Barletta ale w takim kolorze.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3c3f6a3abcb.jpg

albo Anex Sport
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d45017c6bfd0.png

Fajne kształty, nie są ciężkie, sprawdzone przez znajomych, więc to który wybierzemy zależy od tego czy da się w nie wpiąć fotelik Cybex Cloud Q. Bo akurat na tym foteliku bardzo mi zależy.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dźwigania to ja też pozwalam partnerowi ponosić :)
    Raz też przeczytał o podnoszeniu rąk i ostatnio na mnie nakrzyczał że co ja głupia baba robię że po talerze tak wysoko sięgam :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg miałam przez brzuch i zwykle badanie gi ginekologiczne żeby sprawdzić szyjkę czy jest zamknięta. Było wszystko ok. Dodam, że mam nadzerke która zostanie usunięta po porodzie.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:

badała Cię dowcipnie? ;) bo ja po ostatnim badaniu plamiłam i to nawet dość mocno, nie, że plamka, normalnie dość spore brunatne plamienie ale ostrzegał, że tak będzie więc nawet się nie przejmowałam (wyjątkowo :P)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • blekitna Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zawsze wszystko nosi ale chciałam coś kupić i tak wyszło.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Klarcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiejś godziny mam straszny ból piersi, kłuje, ciągnie, masakra...aż mi ciężko oddychać.
    Nawet się zaczęłam głupia zastanawiać czy to nie zawał i mi promieniuje... :/

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    W zasadzie to ona przesypia już od dawna noc bez sikania. Nawet jak miała kilka miesięcy to byłam z nią u urologa bo nie robiła siku przez całą noc. Wszystko było w porządku. Ale zakładam jej na wszelki wypadek. Nie moczy już pieluch.

Nie mam dzieci ale uważam, że jak już nie moczy Ci pieluch w nocy to już widocznie pora by odstawić pieluchę całkowicie :)

Anita12, Fipsik lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:

No to u nas mokry pampers jest co noc ale to dlatego że musi przed spaniem wciągnąć butle kaszy :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ