MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez się pokrywają
W ogole wiecie co.. nie mam zupełnie apetetu, serio.. na siku w nocy nie wstaję.. brzuch mam wrażenie, ze bez zmian no zacznę schizowac zaraz..
-
nick nieaktualnykr0pka wrote:U mnie tez się pokrywają
W ogole wiecie co.. nie mam zupełnie apetetu, serio.. na siku w nocy nie wstaję.. brzuch mam wrażenie, ze bez zmian no zacznę schizowac zaraz..
Ja losowo w nocy z sikaniem, raz wstaję, raz nie. A apetytu nie mam od początku, dobrze, że mąż próbuje mi gotować, bo sama bym palcem nie kiwnęła. -
nick nieaktualnykr0pka wrote:U mnie tez się pokrywają
Kropka nie wiem czy to Cie pocieszy, ale ja mam od kilku dni podobnie. Brzuch nie rośnie i nie wygląda mi jakoś na ciążowy tylko jakby mi się przytyło, w nocy już prędzej mój mąż wstaje ;p ja spokojnie do rana dosypiam, nie czułam żadnego ruchu.. z apetytem mam inaczej już po obiedzie jestem głodnaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 15:56
-
okano1 wrote:Pewnie,że damy rade:) troche ciężko czasem jest że jest się daleko za granicami i trzeba tu sobie poradzić często bez biegłej znajomośći języka ale ja jestem 7 miesięcy nie wiem jak wy dziewczynki ile już za granicami naszego kraju mieszkacie?? Ja chodze do Polskiej ginekolog tzn jak miała 14 lat wyjechała tu na stałe ale rozumie Polski i mówi ale często wtrąca Niemieckie słowa:)ale cała przychodnia i personel to Niemcy także badania itp terminy po Niemiecku
)Położnej nie szukałam bo mi niepotrzebna a pozatym w tym szpitalu co rodze można decydować czy się chce czy nie pomoc ja nie potrzebuje. Prżeważnie położne przyjmują poród w szpitalu to pewnie na Niemke trafie:)
Mnie tam od razu kazali położną sobie znaleźć i "zarezerwować" żeby miał kto po porodzie do mnie przychodzić. Przy pierwszym dziecku coś czuję że się przydaTy nie chcesz żeby przychodziła, tak?
Jeśli chodzi o stronki w DE gdzie się warto zapisać to moim zdaniem jeszcze ta jest warta uwagi:
https://wundertuete.eltern.de/ -
Mart_ wrote:Kropka nie wiem czy to Cie pocieszy, ale ja mam od kilku dni podobnie. Brzuch nie rośnie i nie wygląda mi jakoś na ciążowy tylko jakby mi się przytyło, w nocy już prędzej mój mąż wstaje ;p ja spokojnie do rana dosypiam, nie czułam żadnego ruchu.. z apetytem mam inaczej już po obiedzie jestem głodna
U mnie jest to samo, brzucha nie ma, sikać nie latam, ruchów nie czuję, ale apetyt mam.
Tylko, że dziś mam wrażenie od jakiegoś czasu że cycki mi eksplodują.
-
Kochane jesli ktoras z Was probowala zamowic w smyku w tych dniach promocyjnych ale ja wyrzucilo albo anulowali Wam zamowienie, wejdzcie na strone smyka. Szukaja takich osob byc moze dostaniecie jakies rabaty od nich. Chca zrekompensowac ludziom ta awarie11.02.2016r Aniołek
-
malaczarna07 wrote:a używają już spacerówki?
bo ja zauważyłam jedną prawidłowość w tych wózkach 2 w 1 - na gondole nie narzekają ale narzekają na spacerówki, że oparcie nie jest dość sztywne i dziecko lata raz na jedną raz na drugą stronę a do tego jak jest taki całkiem mały szkrab to zjeżdża trochę z wózka i wisi na tych pasach
Dlatego ja nie biorę pod uwagę żadnego z tych wózków. Właśnie ze względu na spacerowke.
-
To moje mini łupy ze Smyka. Powiem wam, że te body to rozmiar 62 a jest malutki w porównaniu do tych z Lidla i C&A
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bb524901580.jpgseveri, kr0pka, Paolina91, anuschka, wolfik25, milagro, Czarnuszka, okano1, Anita12, czirisz, taka_ja lubią tę wiadomość
-
malotka wrote:Ja losowo w nocy z sikaniem, raz wstaję, raz nie. A apetytu nie mam od początku, dobrze, że mąż próbuje mi gotować, bo sama bym palcem nie kiwnęła.
No to mi też gotować się nie chce, Matka jak islyszala jak się zywie to mi dzis do roboty zarcie podrzuciła.. tiaa.. a ze teraz mojego K do piątku nie będzie to już widzè jak coś ugotuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymale_m wrote:Mnie tam od razu kazali położną sobie znaleźć i "zarezerwować" żeby miał kto po porodzie do mnie przychodzić. Przy pierwszym dziecku coś czuję że się przyda
Ty nie chcesz żeby przychodziła, tak?
Jeśli chodzi o stronki w DE gdzie się warto zapisać to moim zdaniem jeszcze ta jest warta uwagi:
https://wundertuete.eltern.de/
Dzięki za stronke skorzystam, Mi nikt nie proponował położnej a z doświadczenia w Pl powiem Ci tylko że nie pomagała mi położna w ogóle były dwie w każdej ciąży inna ale nawet na rane nie spojrzały po porodzie tak siedziały i ględziły o pierdołach i dokumentacje swoją tylko chciały odwalić pewnie też dużo zależy na kogo się trafi ja już mam jako takie doświadczenie przy dwójce nabyłam swojej także mi ta pomoc nie potrzebna ale jeszcze czas pokaże jak to będzie, skąd jesteś ??Ja Hessen
Dziewczyny mój to taki dwulatek co ciągle toczę z nim wojny aby nie pił już mleka mąż mu ciągle ulega i robi nawet po obiedzie eh szkoda gadaćna szczęście zęby ma super byliśmy u dentysty i jest ok narazie za to 4 latek który nie pił mleka od 5 mca bo nie lubił ma popsute i leczę mu
chyba nie ma na to reguły każde dziecko jest inne
-
Klarcia wrote:U mnie jest to samo, brzucha nie ma, sikać nie latam, ruchów nie czuję, ale apetyt mam.
Tylko, że dziś mam wrażenie od jakiegoś czasu że cycki mi eksplodują.
teściowa powiedziała, że jakby ktoś nie wiedział, ze jestem w ciaży, to wyglądam jakby sadełko poszło mi w biodra. Ale się zreflektowała i powiedziała, że teraz to już brzuch tylko będzie rosnąć
ale przynajmniej spełnia moje zachcianki kulinarne. Wczoraj mi się wymkneło, że jakoś na mięso, zwłaszcza gotowane nie mam ochoty, raczej makarony, pierogi.. i dziś będą pierogi
beznadziejny dzień, zimnica taka..
a co do położnej i wizyt przed porodem- gdzie się tego dowiadywać? bo z Waszych wypowiedzi zrozumiałam, że to nie jest reguła? Jak chodzę prywatnie do ginekologa to położną (tą od wizyt w domu) powinnam mieć z rejonu?
-
Możecie mnie zaznaczyć na niebiesko!
na 100% chłopak - tak usłyszeliśmy. I mamy zdjęcie siusiaka
Ogólnie z małym wszystko w porządku, waży 200 gram. Dokładnie oglądaliśmy każdą część ciała. Fajne widoki
Co do leukocytów mam brać furagine przez 10 dni.Angie 232, Klarcia, Marynia991, m@rtynka, MatyldaG, milagro, Czarnuszka, Paolina91, kr0pka, fantasmagoriia, Englein, Anita12, okano1, Fipsik, taka_ja, Marrtusia lubią tę wiadomość
-
blekitna wrote:Paolina91 kombinezon ze smyka znalazłaś pod nazwą kombinezon czy pajac? Bo szukam takiego polarowego kombinezonu ale są same zimowe. A znalazłam tylko pajace polarowe np Kubuś Puchatek.
W pajacachObydwa sa nadal dostepne ale na stronie to malo jakie rozmiary zostaly poki co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 16:38
11.02.2016r Aniołek
-
Klarcia wrote:A ja od jakiejś godziny mam straszny ból piersi, kłuje, ciągnie, masakra...aż mi ciężko oddychać.
Nawet się zaczęłam głupia zastanawiać czy to nie zawał i mi promieniuje...
Klarcia, nie wiem czy to coś podobnego, ale ja dziś jak tylko usiadłam do śniadania, to poczułam taki nagły i silny ból w części piersiowej, który aż promieniował mi do głowy. Niestety znam ten ból sprzed ciąży, bo mój kręgosłup w tym odcinku nie jest prawidłowy. Ból jest tępy, przeszywa na wylot i też ma się wrażenie, że ciężko oddychać. Mi pomogło położenie się na plecach z nogami na piłce, za drugim razem położenie na boku z poduszkami pod kolanami a teraz to już tak niby zaczyna ale gaśnie..
zrobiłam sobie ćwiczenia na część piersiową i ogólnie na kręgosłup, trochę mi minęło ale wiem, że to dopiero początek... na szczęście lędźwia i szyjny ok...Klarcia lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
To moje zdobycze ze Smyka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bedcda132303.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d196c179829.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 16:59
anuschka, m@rtynka, severi, Czarnuszka, kr0pka, Marynia991, fantasmagoriia, okano1, Anita12, czirisz lubią tę wiadomość
-
okano1 wrote:Dzięki za stronke skorzystam
, Mi nikt nie proponował położnej a z doświadczenia w Pl powiem Ci tylko że nie pomagała mi położna w ogóle były dwie w każdej ciąży inna ale nawet na rane nie spojrzały po porodzie tak siedziały i ględziły o pierdołach i dokumentacje swoją tylko chciały odwalić pewnie też dużo zależy na kogo się trafi ja już mam jako takie doświadczenie przy dwójce nabyłam swojej także mi ta pomoc nie potrzebna ale jeszcze czas pokaże jak to będzie, skąd jesteś ??Ja Hessen
Bardzo proszę.
Ja paczkę startową od położnej dostałam na pierwszej wizycie i ją się z tego co wiem tylko od położnych/lekarzy da dostać (z tą po porodzie też tak jest). A reszta rzeczy powinna być normalnie dostępna.
Doświadczenia nie mam i może za duże nadzieje sobie robię z tą położną. Mimo wszystko liczę że jak ma codziennie przez pierwsze 10 dni przychodzić to, że jednak coś mi będzie pomagać.
My mieszkamy w Bayern.okano1 lubi tę wiadomość